» »

Udeležba na poroki

Udeležba na poroki

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

shadeX ::

Dragi soforumaši, dve kratki vprašanje za vas.

1. Se udeležite poroke na katero ste vabljeni (če se jo ne, od česa je odvisno)?

- Tisti, ki odgovarjate, napišite tudi ali se gre za poroko kolega/prijatelja ali sorodnika
- Prav tako dopišite ali ste vabljeni v paru ali kot posamezna oseba

2. Greste radi na poroko ali ste bolj tiste "oh ne že spet" sorte?

ftzj ::

Odvisno ce si bolj asocialen ali ne. Za asocialne so velike poroke nocna mora.

zee ::

Ce osebo dobro poznam, grem/-va, za znance/znake ne. Skoda casa in denarja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

ShowDown ::

Na poroko grem iz vljudnosti, pa še to zgolj najbližjim.

SimplyMiha ::

Samo toliko, da voščim sožalje.

Ziga Dolhar ::

Rule of thumb: Premisli, ali si vabljen iz razloga, ker si svata želita ta dan preživeti (tudi) v tvoji družbi, ali iz razloga, ker se te splača vabiti (darila / "ugleden gost").
https://dolhar.si/

Vazelin ::

Če je kaj moteče so tiste cenene družabne igre na poroki;((

Matek ::

Ob vsaj približno iskrenih razmerjih z ljudmi (s tem mislim na to, da je obema osebama jasno, koliko druga drugi pomenita) ne bi smelo biti težav. Bežen znanec te ne bo pogrešal na svoji poroki; k dobremu prijatelju boš želel iti.

Če te ne skrbijo čustva mladoporočencev, temveč družbena percepcija tvoje neudeležbe, si priskrbiš kvaliteten izgovor.

Vazelin je izjavil:

Jep. Najlažja rešitev je, da imaš prijatelje, ki delijo enako mnenje, in na svojih porokah nimajo tega.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

poweroff ::

Definitivno ne. Če že moram iti, pa minimalno časa. :)
sudo poweroff

zmaugy ::

Vazelin je izjavil:

Točno. Parada primitivizma in neumnosti. Sam se porokam izognem razen v primeru res najbližjih prijateljev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Vazelin je izjavil:

Jaz jih vedno ignoriram. Sej prosijo ene trikrat. Potem te pa pustijo na miru. Boljs izpadt cudak, kot da bi se smesil s tistimi bedarijami.

ftzj je izjavil:

Odvisno ce si bolj asocialen ali ne. Za asocialne so velike poroke nocna mora.

Eh kje pa. Meni sploh ni problem bit v (pravi) družbi. Pretekli petek in sobota sta bila dokaj pestra (2 rojstna dneva), pred prejšni vikend rafting na soči v družbi kolegov itd.

Ampak misel da se bom spet moral udeleževat neke poroke (vzame čas - predpriprave, organizacija, pa gor/dol), mi dvigne dlake pokonci.

Prav tako me motijo tiste igre, ki jih skoz imajo pa ko so vsi nadelani se grejo "vlakca" pa ne vem še kaj. Do sedaj greva s partnerko skoz "ven na zrak" ob teh prilikah, ampak se mi zdi da izpadeva čudaka (sicer mi je vseeno kaj si ljudje mislijo, se pa da po obraznih mimikah kar dost prebrat).

Prav tako je tud že partnerki "poštekalo", da bo na vsaki poroki mogla it tja lovit tisti venček (ker nisva poročena, niti namena nimava) in bo verjetno edina, ki bo to dejansko najmanj 2x v letu to počela.

Prav tako me motijo tiste igre, ki jih skoz imajo pa ko so vsi nadelani se grejo "vlakca" pa ne vem še kaj. Do sedaj greva s partnerko skoz "ven na zrak" ob teh prilikah, ampak se mi zdi da izpadeva čudaka (sicer mi je vseeno kaj si ljudje mislijo, se pa da po obraznih mimikah kar dost prebrat).

hehe, boljs da ljudje samo mislijo, da si cudak. Kokr da bi izpadel kot cudak spodaj

kuglvinkl ::

Na zadnjih treh (vključno z mojo), ni bilo nobenih slaboumnih igric. Pač ta prav, sproščen žur. Če se izkaže to za kruto dejstvo, greš pač za šank :). Sam ne bit kisel, u stilu, spet sem na neki jebeni poroki in zgubljam cajt (redki ga, četudi je butasta poroka, so vendarle redke in nudijo priložnosti za nova spoznanja :)).

Glede odgovora na tvoje vprašanje, se držim kombinacije modrosti, ki sta jih napisala Matek in ZigaDolhar.
Your focus determines your reallity

Pika na i ::

Kdaj ste začeli moški tolk komplicirat?
Če se ti gre, greš, če ne, ne greš.

Poroka je en lep dan, za ženina in nevesto.
Hujš kakor igre, so zlovoljni in tečni svatje, ki so tam zato, ker menda morajo biti.
Zato, taki ostanite doma. Vas ne bo nihče pogrešal.

Pika na i je izjavil:

Ja, tako simpl je. Pac ne gres in zgubis dobrega prijatelja. Nic takega.

poweroff ::

Ja saj to pravim. Jaz lepo povem, da me ne bo, ker mi ni do te vrste socialnih stikov. Če je kdo potem mnenja, da ne more več biti prijatelj z mano, je pa to njegov problem.

Brezveze se mi zdi, da bi se tam silil z nekakšnim žurom, igrami in po možnosti še objemanjem in poljubljanjem. Če koga to moti, naj ga pa pač moti, ima vso pravoco do tega. Ni pa to moj problem.
sudo poweroff

Ni tako enostavno, sploh če se gre za sorodnika in je povabljena cela familija.

so zlovoljni in tečni svatje, ki so tam zato, ker menda morajo biti.

Eh, če že grem na poroko vsaj v družbi vsaj izpadem normalen, nasmejan in komunikativen. Na koncu je vseeno moja odločitev da grem, zato ne bom drugim zaradi tega moril dneva.

Zato, taki ostanite doma. Vas ne bo nihče pogrešal.

Kakor že rečeno, ta problem ni tako enostaven, sploh če se gre za poroko sorodnika.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: pershi ()

St235 ::

Pri porokah se držim tega, da je to dogodek namenjen ženinu in nevesti. V praksi to pomeni, da sem tam in sem dobre volje, z veseljem pa tudi priskočim na pomoč pri čemerkoli si pač zamislita. Mene zaradi tega zjutraj ni nič manj, mladoporočenca sta pa mogoče imela malo manj stresen večer.

Predvsem pa sem se udeležil kar nekaj porok tudi izven Slovenije in so običaji pač stvar kulture, želja maladoporočencev in terorja tašč. V taki situaciji se pač odločiš, da se imaš fino. Lahko si pa seveda tisti zagrenjenež, ki pri mizi cel večer naklada kako je vse skupaj brezveze in se vsakič, ko se kaj dogaja odpravi na cigaret, da slučajno ne bi bil kam vključen.

Vabilu se praviloma odzovem, je pa res, da še nisem bil vabljen na random poroko nekega znanca. Gre ali za ljudi, ki mi nekaj pomenijo in si želijo, da sem tam ali pa za "ožje" sorodstvo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

St235 je izjavil:

Lahko si pa seveda tisti zagrenjenež, ki pri mizi cel večer naklada kako je vse skupaj brezveze in se vsakič, ko se kaj dogaja odpravi na cigaret, da slučajno ne bi bil kam vključen.

hahaha :)

vostok_1 ::

Lol, kiro vprašanje.

Greš, če ti kaj pomeni, ne greš in se zahvališ, če ti ne pomeni nekaj.

Ne it na poroko od najboljšega prijatelja?
WTF?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Jaz se pač strinjam z Matthaiem.
Če me ne marajo potem, zato ker nisem šla, me pač ne.
Enako velja za rojstne dneve in ostale obletnice.

Lahko samo še rečem, da sem šla, na tiste kjer sem bila, z veseljem. Ker so mi ljudje nekaj pomenili in sem želela biti zraven.

vostok_1 je izjavil:

Ne it na poroko od najboljšega prijatelja?
WTF?

Se nikoli ne bo ženil :P

feryz ::

O koliko porokah pa se pogovarjate?
Sam sem jih nehal šteti nekje pri 25. Dobro, da je usahnilo. Kar je preveč, je preveč.

Vlakci in podobno se itak začne ko je folk pod gasom

Jerry000 ::

Dragi soforumaši, dve kratki vprašanje za vas.

1. Se udeležite poroke na katero ste vabljeni (če se jo ne, od česa je odvisno)?

- Tisti, ki odgovarjate, napišite tudi ali se gre za poroko kolega/prijatelja ali sorodnika

1. se (bližji frendi)
- se ne (od punce nek ne ravno blizu frend)
2. sem definitivno tipa "oh ne že spet". Ne maram toliko ljudi na kupu, ne maram tistih iger in še mogoče dosti nepoznanih. (in sem tipa "se ne bom poročil") :)

Na eni poroki mi je bilo pa res ql, ker je bilo malo več poznanih, ni bilo iger, hrana dobra, nič vsiljevanja.

Glugy ::

Do zdej sem se; bližnji sorodniki pa to.

Obakrat je bila celotna družina ( tore tud moji starši ) vabljena.

Jz sm bl tiste sorte k se mi populizmi zdijo primitivni na poroki jih je pa en kup. Sem tm bl k ne tiho; mal rečem kej sm pa tja toliko da nism mona; drgač pa sam čakam kdaj bodo začel ljudje odhajat da lahk tud jz grem. Pač nevljudno bi blo neki ful prej it kot recimo moji starši; bi izpadl da se mi za mal zdi vseskp. Tko da kmal po tistm k grejo oni tud jz grem.
Pa kljub temu da pač ne maram porok delam vse kar je v moji moči da ne kažem nezadovoljstva. Ker pač če je nekomu poroka veselje naj mu bo ; nima smisla mu to vzet al pa zmanjšat mu veselja. Je pa res ja da se mi tiste igrice resssnooo ne dopadejo in mi je vseskp krneki. Pa ono k imajo košaro al kaj in potem kdor da denar al kaj k tistmu gre košara in to se pol glasno po mikrofonu naznani ; in potem valda vsi napol pijani hočejo da se njihova vas/ mesto sliš pa njihov priimk in pol tko zbirajo dnar. Pač krneki. Men je blo na obeh porokah k sm bil ubijalsko dolgčas pa ne zato k se nebi nič dogajal ampak ker mi je blo vse krneki. Ne morm pomagat. Sem pa vesel da je nekatrim to všeč in da so užival. Iz gole vljudnosti nisem gledal na telefon; pa čeprav redko gledam na telefon bi na poroki skoz gledal na telefon od dolgčasa.

Aja pa mogoče bi pripomnil še to; pri obeh porokah je celotna procedura potekala na 3-4ih lokacijah skozi cel dan. Pa polno folka ki ga nikol nisi videl/ poznal. Ne maram množice ljudi; sploh pa ne tistga siljenja da se pleše al pa da se igra njihove poročne igrice pred vsemi. Muka!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

LeQuack ::

Po moje so poroke bolj izgovor, da se ga lahko ljudje napijejo do mrtvega. Sicer nič drugače kot drugih 6 dni v tednu, samo da tam se ga ponavadi ne do mrtvega.
Quack !

Phantomeye ::

Verjetno edina poroka, ki se jo bom udeležil bo moja.

Lani sem bil prvič na ne-tradicionalni poroki. Sej ljudje so plesali in vse, ampak namesto neumnih iger je sledilo obdarovanje ženina in neveste, vključno s skupinskim slikanjem. Potem sta pa v obliki ppt-ja predstavila zgodbo, kako sta se spoznala.

Skratka, tradicionalne poroke so lame in nadležne v primerjavi s to zadnjo. Mi je bilo zakon.

Kroos ::

Načeloma se udeželim poroke, če gre za familijo ali pa prijatelje. Povabljen (oz. povabljena - v paru) pa sem tudi na poroko prijatelja s katerim smo se včasih kar družili, sedaj pa se že kopico let vidimo (več ali manj) le enkrat na leto, medtem ko partnerka para sploh ne pozna. Za zdej sem še malce "in the dark" glede odločitve.

Tradicionalne poroke (in večina običajev, ki spada zraven) so mi sicer precej lame, ker res nimam nobene želje sodelovati pri igrah in slaboumnih običajih, ki spadajo zraven. Bolj mi je všeč sproščeno vzdušje brez iger, kjer se poveseli z ženinom in nevesto, se pleše (če se hoče) in se npr. še predstavi zgodbo, kako se je par spoznal. Načeloma sam nimam nobene potrebe po poroki, mi je pa všeč ideja, da bi namesto tradicionalnega "ohceta" imel malce večji "piknik" z družino in ožjimi prijatelji.

cortez ::

Kakšno darilo pa daste na poroki ? Če je to v denarju...kolk je primerno za npr. po osebi ?

marvin42 ::

500 eurov.
Mostly Harmless

Dri3r ::

V naših koncih je navada okoli 100€ na osebo/par.
dri3r

Oberyn ::

Jaz sem bil vabljen na ene par porok, ampak so bile vedno na soboto, ob sobotah sem bil pa obvezno v gorah. Vsi, ki so me poznali, so to razumeli. Zdaj, če bi ljudje imeli poroke ob sredah, bi mogoče še prišel. Ampak sobota odpade. Sploh pa, kdor se poroči, je zame čudak.

Na srečo je moja ta stara prbližno glih taka, ker

On the day that we should have been married
I went for a ramble instead
For sooner than part from the mountains
I think I would rather be dead

SimplyMiha ::

Bi, če ne bi rabili čakat pol dneva na boljše polovice, da se pripravijo... Prava nočna mora! Pa niti vaša poroka ni.

500 evrov dat za darilo? A ste usekani?

otago ::

Pozabljas, da je en kup kriptomilijonarjev in softverasev s po 100eur+/h tukaj. kaj je to za njih ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Butasto ven metanje?

pero50 ::

Ne vem.. ali ste sami asocialni friki tu na forumu, ali pa še niste bili na dobri poroki.. Do sedaj kjerkoli sem bil, so/smo svatje z veseljem sodelovali na igrah in se pri tem tudi pošteno nasmejali. Da je ohcet "dobra" je pa v največji meri odgovoren (ansambel, skupina, dj), ki mora povezovat vse skupaj, da ne postane dolgočasno. Ko se ljudem začne spat, potem je ohceti konec. Naše ohceti se končujejo ko je zunaj dan.

Prav tako pa nisem vabljen na poroke "kr enih". Povabljen sem zgolj na takšne, od katerih tudi pričakujem, da bom povabljen.

cortez je izjavil:

Kakšno darilo pa daste na poroki ? Če je to v denarju...kolk je primerno za npr. po osebi ?

Pravilo je, da daš več kot poješ in popiješ

otago je izjavil:

Pozabljas, da je en kup kriptomilijonarjev in softverasev s po 100eur+/h tukaj. kaj je to za njih ...

Zato pa so vsi tolkokrat na porokah, ko vsi vabije te 500eur/dan bwane:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

MostWanted ::

ste fukjeni, moj tast je nekoč dal svoji nečakinji jurja pa še to je mogu vzet pol na kredo, ker se je hotu ven metat, ker z svojo sestro nima v redu odnosov kaj šele z nečakinjo. no nečakinja se je ŽE po pol leta ločla. ko sma se z mojo ženla sploh ni hotu pridet češ da ni dnara za darilo, medtem ko je svoji drugi hčerki,ki se je ženla 3 leta prej dal 500EUR plus kupu jima je pralni stroj 400EUR. no lani sta se ločla. super. aja sm omenu 120 gostov svakinje? 7k EUR za cel ohcet. adijo pamet! da ne omenjam tastove nečakinje ki je imela 300gostov?!?! tako kot na fbju, 98% neznancev.

take idiote iz "stare šole" mamo.

midva dama 50EUR pa paket plenic če majo otroka. itak se vsak to za sebe odloči da se bo ženu!pa kolk gostov bo mel pa kolk ostalih pizdermatern namišlenih stvari zravn

z mojo sma mela 28 gostov pa še to sma 3-4iz vljudnosti povabla pa nisma dala več kot 380EUR!

Zgodovina sprememb…

Sem mislu, da ti ne dovoljo se poročit, če uporabljaš "sma" lol.

Tega lol se bom še nalezu ene 15 let prepozno.

PS. če hočte met temo o cifrah na poroki, je to "luštna" tema za ločen topic.

estons ::

500 wtf? Za poroko se da 50 do 100 eur za darilo, če nisi ravno sorodnik prvega dednega redu z ženinom ali nevesto. Če si povabljen in imaš partnerko/-ja, potem gresta oba. Mene so vabili ožji sorodniki in dobri prijatelji, zato sem pač šel na vse poroke, na katere sem bil povabljen (mislim da vsaj 12 do sedaj). Če ti ni do neumnih igric, se jih ne greš, ampak pri tem se toliko potrudiš, da ne greniš življenja/žura ostalim gostom, torej ne najedaš vsem ostalim prisotnim kako je to bedno in brezveze itd. Ali je muka al je pa žur je odvisno od družbe in poroke - kakšne pač oddelaš zato, ker gre za tvoje prijatelje in se "spodobi", kakšne druge so pa res super žur.

shotalick ::

Greva na poroko bližnjih prijateljev. Znanci odpadejo. Nazadnje sva bila lani...vse skupaj par urc. Cerkveni del celotni preskočila, prišla na matično, čestitala, predala darilo. Tudi sama sva se lani poročila, 20 ljudi, ožji krog, super je blo.

klemenSLO ::

Dobra tema :)

Biti povabljen na poroko je dandanes že redkost. Pa še od tistih pri katerih si vabljen na poroko si kmalu vabljen na ločitveno fešto:D
Če se prav spomnim sem bil do sedaj vabljen na 6 porok , od tega ena žlahtnik in 5 kolegov in vseh sem se z veseljem udeležil. Vedno si vabljen z boljšo polovico.
Ker sem bil vedno le običajen svat je bilo tudi darilo 100€ (na par). Na eni poroki je bila moja priča in mislim da je dala 500€ .Dobrih žurov in druženj vedno manjka, tako da nikoli nisem pomislil da ne bi šel.
Res pa je, da tudi nikoli nisem dobil vabila na poroko od nekoga, ki mi je samo nek bežen znanec. Tam bi morda celo pomislil - "zakaj že mene vabiš"?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

jype ::

Uuuu, na powerpoint poroko bi pa tud js pršu. A so bla vprašanja sproti, al šele na koncu?

Machete ::

To, da ne greš, če te nekdo povabi je najmanj nevljudno. Že s tem, da te povabi, ti izkaže čast. Če pa pričakujete račke in teke v vrečah, pa to ni problem poroke, pač pa izbora prijateljev. Če je pa žlahta, pa pač potrpiš in si najdeš svoje sogovornike in zabavo. Mogoče v hrani, cigarah, se ga napiješ, flirtaš in si želiš tujega ženo itd.. 8-)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

D3m ::

Jaz sem na svojo poroko povabil samo ljudi z dobrimi odnosi.

Cca. 50 nas je bilo.

Ognjemet, mažoretke, DJ. Dal sem pa ene 800 EUR pa hrano sem jim prepustil naj jo vzamejo domov, kar jo je ostalo (se mi zdi, da je to nekaterim bilo še najbolj všeč).
|HP EliteBook|R5 6650U|

Smurf ::

Se strinjam, da se prilagodis nevesti/zeninu. Ampak te plesne "vlakce" bi bilo pa vseeno potrebno prepovedati (na sreco so v moji druzbi pogostejse ne-tako-tradicionalne poroke, mi pa vsake toliko casa se zmeraj prileti ta nesrecni vlakec :P).

kingsix ::

Eh poroke... pred časom bil na eni, od sorodnikov. Malo sem se pozanimal koliko bodo dali za slavje..meni etc. Nato sva dala za darilo skupno tam 120EUR - takrat sva še je ona bila študentka in delal le jaz, ravno se selila, tako da EUREUR tudi ni bilo na pretek..Anyways, potem sem izvedel, da so drugi dajali vsaj 150EUR oz bolj 200EUR. Se mi zdi, da sta ženin/nevesta nekako jezna na naju od takrat, no bolj nevesta. Mene sicer boli k***. Če delaš poroko za ne vem kak zaslužek, potem jo delaš iz napačnih razlogov.

Pa še po poroki sta nakladala koliko sta dala za meni na osebo, ko je kdo vprašal...Ne vesta namreč, da jaz lastnika restavracije poznam in sem točno izvedel. Haha

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poročne slike

Oddelek: Loža
253015 (2240) TheBlueOne
»

Koliko zaračunati za izdelavo videa? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16231679 (27084) buttplugs
»

civilna poroka in organizacija - predlogi

103712 (3319) branc
»

Najcenejša obleka za na poroko. Kje? :)

289610 (8125) shadeX

Več podobnih tem