» »

Poročne slike

Poročne slike

Vazelin ::

Vedno, ko pogledam kakšne poročne slike se malo nasmejim. Običajno so srečni mladoporočenci slikani na kakšnem travniku, pred grajskimi vrati ali čim podobnim - skratka vse skupaj gre po enem principu = precej "lame". Večinoma so v nenaravni pozi in podobno, s preveč posiljenim nasmehom. Za moj okus preveč pocukrano.

Ko gledam kakšne starejše slike so se mi zdele bolj take ... okusne. Te slike novejših parov pa so videti kot preveč očiten "piar".

Unknown_001 ::

Poročna fotografija je danes postala generična in "umetniška".

Roko na srce kvaliteten "snapshot" (kot radi rečejo mladi fotografarji z espeji) pogosto izpade bolje za v album. Ne vem zakaj ampak pri pretiravanju z umetnostjo, izživljanjem v LR in PS vseskupaj spominja bolj na reklamo kot na obeležitev dogodka.

Aktualne poročne fotografije vsaj meni delujejo prisiljeno.

Jaz sem "pomožno" fotografiral precej porok in podobnih dogodkov. Ajde... ne rečem. Narediš 20 takih mal posebnih umetniških fotk, ampak!

Bistvo je v dokumentiranju dogodka, ne pa v "umetnosti".
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Ja, našel si dobro besed - prisiljeno se zdi vse skupaj in cenen poizkus umetnosti. Meni so precej bolj všeč naravnejše, starejše fotke poročnih parov.

jero_no1 ::

Kaj pa je tako lame, če se slikaš nekje v naravi ali pa pred gradom, kjer je bil civilni poročni obred?
Predvidevam, da še nisi bil v tej vlogi in govoriš precej na pamet. Morda ima marsikdo prisilen nasmeh, večina jih pa uživa v tem dnevu, ki je eden izmed lepših v življenju in je poln čustev in adrenalina - od tod tudi take poze.
Je pa res, da sva imela z ženo 2 čisto amaterska fotografa in zato se nismo šli nobenih umetniških for, zato so slike v večini precej naravne.
sicer pa tudi sam opažam, da mladi 'umetniški fotografi' imajo včasih res en svoj čuden okus - 2 precej bizarna primera, ki sem jih videl: na večini slik sta bila mladoporočenca brez (polovice) glave ali nog, na drugi poroki si pa na 90% slikah vidu samo nevesto :)

P.S.: upam, da v petek naredš čim več nepocukranih fotk :))

harvey ::

Gre skoraj za svoj žanr - poročna fotografija znotraj celotne fotografije. In kdor se tu "izmojstri" ima nek svoj stil in pristop je pač recimo boljši od ostalih. Ni dovolj samo gledati portfolije teh mojstrov in slepo slediti, je pač potrebno imeti tisto nekaj več, da narediš res dobro fotografijo teh dogodkov, kjer ima teren in celotno vzdušje tudi nekaj pri tem, da ti recimo ne uspe tako kot si si zamislil. Kakšne so res morda preveč lame z vpletanjem nekih elementov, ali čudnih kotov, pač pomembno je da sta zadovoljna ženin in nevesta, pa magari, če je ostalim še tako lame.

Meni so precej bolj všeč naravnejše, starejše fotke poročnih parov.

Saj to je sedaj moderno - retro, recimo posnameš s polarodiom in razdeliš, boš hipster 1A s črtico.:))
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Za kogarkoli sem slikal dogodek.

Kaj jim je bilo najbolj všečno?
- Na slikah poskusiš ujeti čimveč dogajanja.
- Čimmanj prisiljenih slik, razen tiste "tanujne"
- brez čudnega rezanja udov (ali je nekdo cel v kadru, ali pa naj bo vsaj pravilno obrezan) bognedaj pri kolenih!
- če loviš posebne spontane momente, loviš mimiko obraza oz. telesno govorico izražanja čustev. Ujete sponatane reakcije so zlata vredne za album.
- minimalno ali skorajda nično retuširanje (naravno as it is) mogoče popravek osvetlitve.
- no filters allowed!
- keep it simple
- stay humble, ko debata nanese na tvoje delo (kar raznim egotriperjem dela resne probleme)

Begabt

SimplyMiha ::

Vazelin je izjavil:

Vedno, ko pogledam kakšne poročne slike se malo nasmejim. Običajno so srečni mladoporočenci slikani na kakšnem travniku, pred grajskimi vrati ali čim podobnim - skratka vse skupaj gre po enem principu = precej "lame". Večinoma so v nenaravni pozi in podobno, s preveč posiljenim nasmehom. Za moj okus preveč pocukrano.

Ko gledam kakšne starejše slike so se mi zdele bolj take ... okusne. Te slike novejših parov pa so videti kot preveč očiten "piar".

Nam pokažeš svojo? Sigurno bomo našli kaj za pokritizirat.

SimplyMiha je izjavil:

A boš kritiziral kolikšen vamp ima statist v ozadju?

Begabt

Sigurno ne bi slikal pocukrane fotke, thats for sure;) Sigurno ne bi bil naslonjen na grajska vrata in s prstom leve roke držal mezinček desne roke neveste.

jype ::

SimplyMiha je izjavil:

Upravno enoto vpletati v intimen odnos je IMO glavni dejavnik tveganja za impotenco.

Tvoji fetiši nas ne zanimajo.

PacificBlue ::

Vazelin je izjavil:

Sigurno ne bi slikal pocukrane fotke, thats for sure;) Sigurno ne bi bil naslonjen na grajska vrata in s prstom leve roke držal mezinček desne roke neveste.

location, location, location!
I’m out.
:3

SimplyMiha je izjavil:

... ali pa živali.

Haha kako je to absurdno patetično

Če se ločita vsaj "OK" slika ostane

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

TheBlueOne ::

Imam kul primer. Nevesta je prisilila druzice ali karkoli ze so, da se oblecejo v roza sexy obleke in se z njimi slikala na postelji, travniku... delovalo kakor zacetek XXX. Dala prepovedi belih oblacil za goste, ker to lahko samo nevesta, prepoved uporabe telefonov... Na neki drugi poroki so vse silili v nek Mob Dance (sedaj vem, kaj to je) s predpripravljeno koreografijo.

TheBlueOne je izjavil:

Imam kul primer. Nevesta je prisilila druzice ali karkoli ze so, da se oblecejo v roza sexy obleke in se z njimi slikala na postelji, travniku... delovalo kakor zacetek XXX. Dala prepovedi belih oblacil za goste, ker to lahko samo nevesta, prepoved uporabe telefonov... Na neki drugi poroki so vse silili v nek Mob Dance (sedaj vem, kaj to je) s predpripravljeno koreografijo.

Kdo se gre sploh ožent s tako fukneno babo?

Begabt

harvey ::

TheBlueOne je izjavil:

Ja neki mob dance scene na porokah so pa res v porastu (bil na dveh v kratkem in na obeh mob dance:)) in tiste šaljive igre s kočijaži so pa v upadu. Pač trendi se spreminjajo, očitno ljudje preveč gledajo TV (razne Kardashian showe) in od tam črpajo navdih po popolnosti...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

harvey je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Ja neki mob dance scene na porokah so pa res v porastu (bil na dveh v kratkem in na obeh mob dance:)) in tiste šaljive igre s kočijaži so pa v upadu. Pač trendi se spreminjajo, očitno ljudje preveč gledajo TV (razne Kardashian showe) in od tam črpajo navdih po popolnosti...

Ma dej ta televizija je vse uničla.

Kje je kaka šranga, mogoč skeči ala prodajanje kamele, razni plesi kjer si se priključil po želji, potem fore "ukrast nevesto"...

Mislm... cmon. Eni ljudje še tisto kar je FUN zamorijo z nekimi komercialnimi forami. Kje fora fešte potem?

Begabt

Zgodovina sprememb…

jype ::

Unknown_001 je izjavil:

Kje je kaka šranga
Idiotizem, ki je star, ni zaradi starosti nič boljši od tistega, ki je "new and improved".

Unknown_001 je izjavil:

Kje fora fešte potem?
Ni fore, ampak ne smeš nikomur povedat, ker bodo potem žalostni.

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Kje je kaka šranga
Idiotizem, ki je star, ni zaradi starosti nič boljši od tistega, ki je "new and improved".

Why so serious?

Begabt

V glavnem te poroke niso vec nic pristne. Organizatorji jih delajo bolj kot ne na nacin, da so fotografije cim bolj lepe, dajejo navodila, drescode, izbirajo bizarne lokacije, dolocajo obnasanje, kje kdo stoji, itn. Punce zarijo od fovsije, tipi ali jim gre na jetra ali pa se tako napijejo, da jim potem cel svet tezi ampak kaj ti se ostane, ko moras v drescodu plesat mobdance, kot da poskusis brisat spomine. Ce imas sreco gre brisanje dovolj nazaj, da izgine kjer zenin z zavezanimi ocmi svojemu frendu z usti vlece iz noge vezico (tega, da tam ni njegova se na prvi pogled ne zaveda, ker je ocitno uspel brisati dovolj spominov iz ostalih porok).

Na koncu te obisk poroke stane vec kot dopust, kamor celo zelis iti in te nihce ne sili plesat vlakca in racke s frendovo staro mamo. Edina sreca, da ni treba kupit fotk, kar me sicer cudi.

PrihajaNodi ::

Vazelin je izjavil:

Veš kaj se mi zdi zanimivo, zadnjič sem se pogovarjal s punco 27 let egipčanko, ki študira v Singapurju. Nikoli še ni seksala, samo dialog z njo pa na bistveno višjem nivoju kot bi se pogovarjal z zahodnjakinjami. Čeprav muslimanka oziroma je bila vzgojena v tej veri, se nakako drži tradicije, ne gleda toliko na materialni kič. Vazelin ti moraš v svet:) Fotografije nekako sporočajo kako smo postali dejansko produkti za korporacije.

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 ::

Vazelin je izjavil:

Veseli smo zate.

Sem pogledal ta mobdance. oh my good.

This was my favorite part of my wedding!! Thanks to all my friends and family for learning the dance :)

:)) Ma raje nisem povabljen kot se pripravljat na neko poroko.

Nodi: ja.

Haha

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Vazelin je izjavil:

Sem pogledal ta mobdance. oh my good.

This was my favorite part of my wedding!! Thanks to all my friends and family for learning the dance :)

:)) Ma raje nisem povabljen kot se pripravljat na neko poroko.

Problem je, da si povabljen in da ta event ni zate ampak prej za tvojo, ki ti razlozi, da to je nevestin glavni dan in da ji moras ustreci. Ce ponudis locitvene statistike ne deluje, ce reces, da bos sam naredil event, ki bo tvoj "glavni" in predpisal vsa pravila pravtako ne deluje, ker edina oseba, ki si lahko zamisli te bedarije je bodoca zena, limit ni!

Jaz v zelji, da me vec ne vabijo povem svoje mnenje, kar je menda izjemno nevljudno, ker se moras delat, da se je vse nerealno super, ampak tudi to ne deluje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fantovščina/dekliščina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6314919 (9936) d4vid
»

civilna poroka in organizacija - predlogi

Oddelek: Loža
103649 (3256) branc
»