Forum » Strojna oprema » Strežnik Qnap
Strežnik Qnap
inbox ::
Dobil sem strežnik Qnap TS-419P II, vendar brez napajalnega in kateregakoli drugega kabla. Zanima me, kje v SLO se da dobit napajalni kabel in kaj sploh še rabim zraven, da bozadeva funkcionirala. Sem že nekaj brskal pa ne najdem pravih stvari, ker nikoli nisem delal s strežniki. Ga je nujno treba priklopit v omrežje ali je lahko preko kakšnega kabla direkt v računalnik, ko nek zunanji disk?
aerie ::
Rabiš zunanji napajalnik. Recimo tule povprašaj: http://www.omo7.com/kontakt/ če mora biti pri nas, drugače recimo tu: https://www.ebay.com/itm/12V-10A-120W-A...
Je pa to NAS - Network Attached Storage, torej ja, priključi se v lokalno omrežje.
Aja... pa verjetno rabiš še omrežni kabel, pa poglej če ima diske not. Navodila maš tu: https://www.qnap.com/en/download?model=...
Je pa to NAS - Network Attached Storage, torej ja, priključi se v lokalno omrežje.
Aja... pa verjetno rabiš še omrežni kabel, pa poglej če ima diske not. Navodila maš tu: https://www.qnap.com/en/download?model=...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: aerie ()
inbox ::
4 diski so noter, skupa 10TB. Ok, se pravi v omrežje in preko IPja vse naštimam?
PS: če kdo potrebuje, bom prodal, ker mislim da ne bom potreboval. Ugodno :)
PS: če kdo potrebuje, bom prodal, ker mislim da ne bom potreboval. Ugodno :)
pixelzgaming ::
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine
OutOfTheBox ::
Dobil sem Qnap in mi app center ne deluje, čeprav dostop do interneta je (upgrejdu sem firmware, ura se sihnronizira). Če ima kdo Qnap, bi lepo prosil, da preveri če njemu prikaže seznam appov v App Centru, ker ne vem a je napaka na moji strani ali kje drugje.
Hvala
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Vanadium ::
Malo, da obudim temo.
Skratka bratu se je doma valjal QNAP TS-439 Pro II+ in sem se odločil to malo usposobiti, tako da gor namestim Open Media Vault. Ugotovil sem, da z vgrajenim DOM (512 MB) si nimam kaj pomagati in sem naročil preko ebay 8GB DOM. Ob procesu razmontiranja NAS da vgradim večji DOM, sem videl, da ima matična plošča 2 SATA priključka podobno kot na tej plošči od serije 459:
Ker sem razmišljal, da namesto DOM bi pa bolje bilo uporabiti en navadni 2.5 SATA SSD sem nabavil še kabel iz 9 pin USB konektor, ki je na matični, kjer je priključen DOM na SATA napajanje. SATA SSD mi kibla na žalost ne zazna in sedaj razmišljam ali mi USB konektor, da premalo voltaže za napajanje diska, čeprav teli 2,5 SSD delujejo načeloma tudi samo na 5V ali pa so SATA porti neuporabni na matični. Je mogoče komu uspelo priklopiti na taki oz podobni QNAP 2.5 SSD na SATA port? Načeloma bom, ko bo malo več časa poskusil priklopiti SSD za test na drugi napajalnik, da vidim, če ga v BIOS-u zazna in potem nekako iz 24 pin konektorja ven dobiti ustrezen kabel za napajanje.
Skratka bratu se je doma valjal QNAP TS-439 Pro II+ in sem se odločil to malo usposobiti, tako da gor namestim Open Media Vault. Ugotovil sem, da z vgrajenim DOM (512 MB) si nimam kaj pomagati in sem naročil preko ebay 8GB DOM. Ob procesu razmontiranja NAS da vgradim večji DOM, sem videl, da ima matična plošča 2 SATA priključka podobno kot na tej plošči od serije 459:
Ker sem razmišljal, da namesto DOM bi pa bolje bilo uporabiti en navadni 2.5 SATA SSD sem nabavil še kabel iz 9 pin USB konektor, ki je na matični, kjer je priključen DOM na SATA napajanje. SATA SSD mi kibla na žalost ne zazna in sedaj razmišljam ali mi USB konektor, da premalo voltaže za napajanje diska, čeprav teli 2,5 SSD delujejo načeloma tudi samo na 5V ali pa so SATA porti neuporabni na matični. Je mogoče komu uspelo priklopiti na taki oz podobni QNAP 2.5 SSD na SATA port? Načeloma bom, ko bo malo več časa poskusil priklopiti SSD za test na drugi napajalnik, da vidim, če ga v BIOS-u zazna in potem nekako iz 24 pin konektorja ven dobiti ustrezen kabel za napajanje.
Klemen86 ::
Če ti kaj pomaga, na QNAP (sicer ne isti model kot tovj) sem poskusil na USB priklopiti 2.5Gbit mrežno kartico. Kartico je sicer prepoznalo (gonilnike je bilo potrebno pripraviti ročno), ampak delovanje je bilo nestabilno (po nekaj minutah v idle oziroma takoj ob večjem prometu je kartica prenehala delovati). Zadevo sem rešil na način, da sem kartico priklopil v USB3 hub (z zunanjim napajanjem). Od takrat je delovanje mrežne kartice stabilno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zunanji disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12414 (3322) | Rias Gremory |
» | Zunanji trdi disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16347 (5993) | Karen |
» | Kateri NAS? (Network Attached Storage) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 68268 (56699) | levaky |
» | NAS - samogradnja (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 18163 (14404) | cekr |