» »

menjava stekla na telefonu

menjava stekla na telefonu

1
2
»

Miki N ::

Po mojem je tukaj podoben trik, kot ga imaš pri steklenih aftermarket "screen protectorjih", ki jih spustiš na nezaščiteno zaslon - na eni strani je "optični gel", ki ima ravno pravi količnik lomlenja in se razleze med plastema, da je učinek kot da bi bilo vse skupaj ena plast. Brez tega pride do popačenj.

pygmalion ::

Tu sta dve sliki. Ne vidi se tako dobro, kot v živo, ampak pod steklom so nekakšne "3D strukture".

1

1

2

2

Technics111 ::

pygmalion je izjavil:

Tu sta dve sliki. Ne vidi se tako dobro, kot v živo, ampak pod steklom so nekakšne "3D strukture".

1

1

2

2

To je touch folija, ki je med odstranjevanjem stekla odstopila od ekrana in se vidi tako nagubano. To se vidi tudi pod kotom pri ugasnjenem ekranu. Na starih modelih se je dalo steklo lepo zamenjat v nulo, s prihodom Edge modelov in novejših pa je to postalo mukotrpno delo in se vec ne da naredit brez da bi se opazlo, da je bilo steklo zamenjano. Refurbished zasloni ki jih prodajajo kitajci so obnovljeni, vendar oni imajo Profesionalne mašine, ki to lahko naredijo v nulo, naši servisi jih pač nimajo, zato pa pridejo ven takšni rezultati..

Technics111 je izjavil:

pygmalion je izjavil:

To je touch folija, ki je med odstranjevanjem stekla odstopila od ekrana in se vidi tako nagubano. To se vidi tudi pod kotom pri ugasnjenem ekranu. Na starih modelih se je dalo steklo lepo zamenjat v nulo, s prihodom Edge modelov in novejših pa je to postalo mukotrpno delo in se vec ne da naredit brez da bi se opazlo, da je bilo steklo zamenjano. Refurbished zasloni ki jih prodajajo kitajci so obnovljeni, vendar oni imajo Profesionalne mašine, ki to lahko naredijo v nulo, naši servisi jih pač nimajo, zato pa pridejo ven takšni rezultati..

Hvala za pojasnilo. A to pomeni, da je pri novejših modelih pametneje izbrati zamenjavo ekrana, četudi ti ekrani niso originalni? (Predvidevam, da ekran, katerega zamenjava je cenejša za 80 EUR kot pri pooblaščenem servisu, pač ne more biti originalen.)

matobeli ::

Če je cenejša sam za 80eur bi znalo bit vse ok. Skupna cena še vedno zna bit kar konkretna.

Če maš zgodovino pokanja ekranov je najlažje vzemt model ki ni ukrivljen.

Technics111 ::

pygmalion je izjavil:

Technics111 je izjavil:

pygmalion je izjavil:

Hvala za pojasnilo. A to pomeni, da je pri novejših modelih pametneje izbrati zamenjavo ekrana, četudi ti ekrani niso originalni? (Predvidevam, da ekran, katerega zamenjava je cenejša za 80 EUR kot pri pooblaščenem servisu, pač ne more biti originalen.)

Original novi ekrani stanejo vsepovsod enako, kitajci imajo tudi različne verzije ekranov ki so malo cenejši z različnimi napakami, kot so Burn shadow (zapečena slika) mrtvi pixli (črne pike), črte itd. Tako da treba bit pozoren kaj kupis. Za Galaxy S in Note serijo ni kopij za novejse modele in so ekrani pač dražji.. Da vsekakor odsvetujem menjavo samo stekla na novejših modelih, ker ga je nemogoče zamenjati v nulo..

matobeli je izjavil:

Če je cenejša sam za 80eur bi znalo bit vse ok. Skupna cena še vedno zna bit kar konkretna.

Če maš zgodovino pokanja ekranov je najlažje vzemt model ki ni ukrivljen.

Tokrat mi je ekran počil prvič v življenju. Toda imam navado kupiti boljši telefon (Samsung premium klasa) in ga imeti zelo dolgo (recimo pet let v povprečju), zato je možnost, da mi poči ekran in želim popraviti razmeroma velika.

Galaxy S10e sem kupil ravno zato, ker za razliko od Galaxy S10 ni bil edge. Ampak, to da ni edge očitno še ni zagotovilo - ekran mora biti POVSEM raven; a sploh še obstaja Samsung, ki je povsem raven??

PINki ::

Plačaj zavarovanje, če se toliko sekiraš.

OK, zahvaljujem se za zanimivo debato. Sem se nekaj naučil o telefonih, kar mi bo mogoče prišlo prav pri odločitvi o naslednjem modelu.

FoxKnox ::

Da bi pa svoj 1k € vreden telefon zaščiti z enim transparentnim bumper
airbag ovitkom za 1 evro pa ne ?
Deluje 100% samo ne zgleda fensi .

darkolord ::

Ampak a ni vseeno malo absurdno, da plačaš (hočeš ali nočeš) velik delež cene ravno za dizajn telefona, potem ga pa celega prekriješ z grdim ovitkom?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

matobeli ::

Seveda da je, kot da bi nabavil porša, pol mu daš pa cevno kletko okolinokol.

Je pa res da kamera, proc, ekran, skratka vse, razen dizajna dela še vedno enako dobro z ali brez ovitka.

Če nočeš ovitka in ti ni ravno vseeno a vržeš 200eur za servis maš na voljo ovitek ali zavarovanje.

Pa še zavarovanja so bolj švoh, 4 leta amortizacije, torej ti po dveh letih plačajo ravno pol servisa.

Še najslabš pri vsem je da so lepi telefoni ponavad še precej gladki. Moj je keramičen in tako zelo spolzek da bi že zdavnaj šel če ne bi imel gozdrskega ovitka.

Mene dizajn ne zanima, samo uporabnost. Zato imam ovitek, ki zaščiti zadnjo stran in vse robove. Telefon mi je že velikokrat padel na tla pa se nikoli ni razbil. Tokrat mi je padel direkt na steklo in je seveda steklo počilo.

Problem pri zaščitah za steklo pa je; če kupiš mehko zaščito, ne ščiti pred udarcem ampak samo proti praskam. Če kupiš trdo zaščito, se ne prilega popolnoma, vedno obstajajo neki mehurčki na robovih.

Mimogrede, uporabljal sem tudi Hydrogel Film Screen Protector, pa ni pomagalo.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Galaxy S7 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
49889831 (17474) Han
»

Menjava vetrobranskega stekla (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6840227 (8223) BCSman
»

Menjava stekla - steklo.mobi

233166 (2044) Scorpy84
»

Menjava notranjega stekla ( S4)

192729 (2387) klinker
»

Rabljen mobitel (android)