Forum » Problemi človeštva » Zdravilna moč domačih živali
Zdravilna moč domačih živali
solatko ::
Doma imam lepo 8 let staro muco - trikolorko.
http://mucek.si/vse-o-trikolorkah-kalik...
Prijetna igriva, včasih pa tudi precej divja mačka, zaradi katere sem odprl tole temo, saj se dogajajo pri obnašanju te mačke, zares, nevrjetne stvari.
Še v času, ko sva bila še v LJ, se je vsak večer spravila spat med moje noge in to vedno na mesto, ki je bilo ali boleče od kake poškodbe ali utrujenosti. Vedno je bolečina po nekaj minutah izginila. Sem bil kar malo skeptičen, kako to povedat okolici, da me nebi kdo proglasil za melo norega.
Februarja letos, pa sem si grdo zlomil golen in izpahnil koleno. Po enomesečnem bivanju v UKC Maribor in dveh operacijah (fikseter, po treh tednih pa 5 urna operacija sestave kolena in vezi), sem bil poslan v domče zdravljenje. Do pred 14 dni, se me je mačka, dobesedno izogibala, niti ni prišla blizu noge. Po začetku fizioterapevtske obdelave, pa se mi vsak večer uleže na drug del poškodovane noge in mi z gretjem in predenjem (ultra zvok od 25-44Hz), vsakodnevno izboljšuje stanje poškodbe.
Najboj me je osupnil njen občutek, s katerim se je približala in potem ulegla na koleno. Najprej previdno (sicer pride na noge tako, da močno čutiš pritisk vsake tačke, kot, da bi imela 30 kil), potem pa je vedno bolj pritiskala na koleno, ter višala jakost predenja. Te svoje vragolije, ki pa meni izredno pomagajo izvaja od cca 10 - 30minut, potem pa se odpravi spat na kakšno drugo mesto v stanovanju.
Malo sem gledal po internetu, kjer je veliko podobnih zapisov, mene pa zanima, kakšne so kaj vaše izkušnje s tem in kaj menite o tem, je resnično ali samo fikcija, ki jo sproži podzavest?
Prijetna igriva, včasih pa tudi precej divja mačka, zaradi katere sem odprl tole temo, saj se dogajajo pri obnašanju te mačke, zares, nevrjetne stvari.
Še v času, ko sva bila še v LJ, se je vsak večer spravila spat med moje noge in to vedno na mesto, ki je bilo ali boleče od kake poškodbe ali utrujenosti. Vedno je bolečina po nekaj minutah izginila. Sem bil kar malo skeptičen, kako to povedat okolici, da me nebi kdo proglasil za melo norega.
Februarja letos, pa sem si grdo zlomil golen in izpahnil koleno. Po enomesečnem bivanju v UKC Maribor in dveh operacijah (fikseter, po treh tednih pa 5 urna operacija sestave kolena in vezi), sem bil poslan v domče zdravljenje. Do pred 14 dni, se me je mačka, dobesedno izogibala, niti ni prišla blizu noge. Po začetku fizioterapevtske obdelave, pa se mi vsak večer uleže na drug del poškodovane noge in mi z gretjem in predenjem (ultra zvok od 25-44Hz), vsakodnevno izboljšuje stanje poškodbe.
Najboj me je osupnil njen občutek, s katerim se je približala in potem ulegla na koleno. Najprej previdno (sicer pride na noge tako, da močno čutiš pritisk vsake tačke, kot, da bi imela 30 kil), potem pa je vedno bolj pritiskala na koleno, ter višala jakost predenja. Te svoje vragolije, ki pa meni izredno pomagajo izvaja od cca 10 - 30minut, potem pa se odpravi spat na kakšno drugo mesto v stanovanju.
Malo sem gledal po internetu, kjer je veliko podobnih zapisov, mene pa zanima, kakšne so kaj vaše izkušnje s tem in kaj menite o tem, je resnično ali samo fikcija, ki jo sproži podzavest?
Delo krepa človeka
DarwiN ::
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
mlamat ::
Mačka gre spati tam kjer je najbolj toplo. Nobenih zdravnilnih sil ni tukaj. Vem da so se v eni epizodi od House M.D. norčevali iz tega, ko naj bi mačka oživila mrtveca.
mlamat - Določeni znanstveniki se nebi strinjali s teboj, saj so bile mačke izredno cenjene že v starem Egiptu, saj so poleg očuvanja žitnih skladišč pred mišimi, delale družbo in uplivale na počutje v visokih krogih in niso zastonj veljale za svete živali.
https://www.sensa.si/za-navdih/macka-zd...
http://www.sebur.si/index.php/zapisi/19...
Določene klinike v svetu, že dolga leta uporabljajo animaloterapijo - terapija s pomočjo domačih živali, predvsem mačkami in psi, pa tudi s konji.
https://novice.svet24.si/clanek/zdravje...
https://www.sensa.si/za-navdih/macka-zd...
http://www.sebur.si/index.php/zapisi/19...
Določene klinike v svetu, že dolga leta uporabljajo animaloterapijo - terapija s pomočjo domačih živali, predvsem mačkami in psi, pa tudi s konji.
https://novice.svet24.si/clanek/zdravje...
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
https://www.google.si/search?source=hp&.....0i19k1l4j0i22i30i19k1l3j0i22i10i30i19k1j0i22i30i19k1l2.5973.5973.0.16979.1.1.0.0.0.0.97.97.1.1.0....0...1.2.64.psy-ab..0.1.96....0.mjwzUvxVuAQ
Delo krepa človeka
IL_DIAVOLO ::
Mačka gre spati tam kjer je najbolj toplo. Nobenih zdravnilnih sil ni tukaj. Vem da so se v eni epizodi od House M.D. norčevali iz tega, ko naj bi mačka oživila mrtveca.
Eh, to se je slo, da so pacienti umrli kmalu za tistim, ko se je ulegla k njim. In ja zaradi vrocine, ki je nastopila tik pred smrtjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
shadeX ::
O fizično zdravilnih učinkih kot jih sam omenjaš še nisem slišal. Vsekakor pa mačke (živali) vplivajo na boljše počutje ljudi v njeni okolici. Sam mačke nimam (imam psa), jih pa zato ima partnerka. Če je slabe volje / žalostna, ne obstaja nobena druga zadeva, ki jo tako hitro spravi v boljše počutje kot njene mačke.
harmony ::
Ce ti menis, da ti je macka pri tem pomagala, je to zares dobro zate.
Jaz imam muco skoraj dva meseca in lahko tudi recem, da se je moje zdravstveno stanje izboljsalo. Mogoce ne direktno zaradi macke, ampak zagotovo indirektno. Vec veselja v hisi, smeha...in vse to potem na koncu vpliva ugodno na zdravlje.
Jaz imam muco skoraj dva meseca in lahko tudi recem, da se je moje zdravstveno stanje izboljsalo. Mogoce ne direktno zaradi macke, ampak zagotovo indirektno. Vec veselja v hisi, smeha...in vse to potem na koncu vpliva ugodno na zdravlje.
#000000 ::
Kok sem jest slišal, imam pse že leta oz par desetletij, da naj bi oni oz. živali najdle nek SPOT kjer je najmanj vplivov nekih fengshu sil ipd. in tam naj bi bilo vse cakum pakum super duper za človeka.
Moji psi se najraje vržejo dol, v eni točki kjer je bila dolga leta moja postelja, zdej pa je ta soba preurejena za pse.
Jast tam ne morem spat, mislm ni da ni, ubi me ampak ta SPOT meni ne paše, tud na štebgah al pa garaži al pa na dvorišču bi lahko zaspal k ubit, samo tam ne.
Tako da bioenergija mislm da odpade, v smislu da oni SPIJO na najboljši toćki.
Moji psi se najraje vržejo dol, v eni točki kjer je bila dolga leta moja postelja, zdej pa je ta soba preurejena za pse.
Jast tam ne morem spat, mislm ni da ni, ubi me ampak ta SPOT meni ne paše, tud na štebgah al pa garaži al pa na dvorišču bi lahko zaspal k ubit, samo tam ne.
Tako da bioenergija mislm da odpade, v smislu da oni SPIJO na najboljši toćki.
AndrejO ::
... in predenjem (ultra zvok od 25-44Hz), ...
Lepo, samo ultrazvok je nad običajnimi frekvencami, ki jih slišimo ljudje (20kHz), ne pa blizu spodnje meje slišnosti (15Hz, infrazvok). Po definiciji ga ne moreš slišati in še občutiš ga lahko zelo težko, če sploh, kot ti bo vedel pojasniti vsakdo (in predvsem vsaka), ki je že imel UZ pregled.
Sicer pa je predenje mačk bojda zvok s frekvenco med 21Hz in 26Hz (z variacijami med vdihom in izdihom), tako da boš moral tudi še to malo preveriti svoje podatke.
LeQuack ::
To je dogovor na slovensko zdravstveno krizo. Vse osebje zamenjati z domačimi živalmi.
Quack !
MasterTade ::
Poznam osebo ki je prepričana da ji je pes postavil pravilno diagnozo. Zdravniki pa nimajo pojma...
bbbbbb2015 ::
Doma imam lepo 8 let staro muco - trikolorko.
Torej odgovoril ti bom, kot je moj sorodnik odgovoril meni. Imel je na hrbtu privezane neke kroglice, ki bi naj pomagale omiliti bolečine v hrbtenici.
To so prodajali po TVju. Meni osebno se je zdel nateg, samo mene ne boli hrbet, tako da lahko je meni govoriti.
No, kakorkoli, moj sorodnik je tole nosil, enkrat pa je to povedal v družbi, pa so začele padati šaljive pripombe, ki so mejile na posmehovanje.
Odgovoril jim je, da mu je vseeno ali res vzpodbuja magnetne (električne, whatever) silnice ali gre za avtosugestijo. Njemu pomaga in pika. Važno je, da ga hrbtenica ne boli.
Približno enako bi jaz rekel tebi. Ni važno, če je predenje ali te mačka greje, ali maš mačko rad pa je fino, da pride k tebi - če ti pomaga, super.
Mi imamo psa, ki pa je bolj razvajene sorte, hišni pes, ši-cu. Z ekstremno natančnostjo ugotovi, kje je poleti najhladnejši kot v hiši in se skrije natanko tja.
bbbbbb2015 ::
Placebo
Strokovno to ni placebo, ampak obstaja možnost avtosugestije. Avtosugestija pa je *pomemben* dejavnik.
Jaz sem imel enkrat polomljene kosti (dolga zgodba), pa sem bil na operaciji, pa doktor, ki me je operirial, me je prišel pogledat 12h kasneje, pa je rekel, da je bilo lepo "zašito" in da se vidi, da se bo odlično celilo.
In bistveno je, da je pacient ves optimističen. Toso že v srednjem veku vedeli. Že samo, da ti je nekdo rekel, da si že "bolje videti", je pomenilo pomemben psihološki dejavnik. Čeprav jaz recimo sem imel bergle 9 mesecev.
Osebno niti ne preferiram nekih nadnaravnih dogajanj, sem samo opisal občutke, ki jih v moji polomljeni nogi povzroči domača mačka. Ni mi potrebno razlagat kako in kaj naj bi to bilo, saj je bil namen odprtja te teme, bolj deljenje izkušenj drugih, ki so ob podobnih situacijah doživeli podobne občutke.
Da imajo domače živali pozitiven upliv na dogajanja v domačem okolju je znano od takrat, ko si je človek nekako prisvojil in udomačil nekaj vrst divjih zveri, tako za pomoč pri lovu, čuvanju bivališč ali boljšemu počutju pri počitku, dejanske zdravilne učinke pa po celem svetu odkrivajo in raziskujejo znanstveniki.
Sinoči mi je ležala raztegnjena po nogi od stegna, čez koleno do pol goleni, dobrih pet minut, se lepo dvignila in odšla, ko pa sem se obrnil na bok, mi je za 10-15 minut ležala naslonjena na križ. Predenje se je zelo razlikovalo in jo bilo glasnejše pri križu.
Moje počutje danes odlično, tudi vaje so šle brez problemov, če prav sem bil zvečer, kar fajn zbit.
Da imajo domače živali pozitiven upliv na dogajanja v domačem okolju je znano od takrat, ko si je človek nekako prisvojil in udomačil nekaj vrst divjih zveri, tako za pomoč pri lovu, čuvanju bivališč ali boljšemu počutju pri počitku, dejanske zdravilne učinke pa po celem svetu odkrivajo in raziskujejo znanstveniki.
Sinoči mi je ležala raztegnjena po nogi od stegna, čez koleno do pol goleni, dobrih pet minut, se lepo dvignila in odšla, ko pa sem se obrnil na bok, mi je za 10-15 minut ležala naslonjena na križ. Predenje se je zelo razlikovalo in jo bilo glasnejše pri križu.
Moje počutje danes odlično, tudi vaje so šle brez problemov, če prav sem bil zvečer, kar fajn zbit.
Delo krepa človeka
shadeX ::
pegasus ::
Do pred 14 dni, se me je mačka, dobesedno izogibala, niti ni prišla blizu noge. Po začetku fizioterapevtske obdelave, pa se mi vsak večer uleže na drug del poškodovane nogeIzogibala se te je zaradi vonja. Vleže se tja, kjer je najtopleje, najtopleje pa je tam zaradi vnetnih reakcij.
reeves ::
Mačke so terapevtske živali, o tem ni dvoma. Priporočajo jih predvsem starejšim ljudem, ker delujejo pomirjevalno in s tem znižujejo krvni pritisk. Zmanjša se tudi verjetnost kapi ali infarkta.
Frekvenca njihovega predenja pospešuje rast kosti in s tem celjenje zlomov. Ne vem pa koliko ima to vpliva na naše kosti, ki so veliko večje in najbrž tudi malo drugačne. Njim pomaga.
Da bi pa imela mačka kakšen neposreden vpliv na fizične poškodbe pa prvič slišim.
Mačke (in druge živali) imajo pač določena čutila toliko bolj razvita in zato zaznavajo veliko več kot si mi mislimo. Vedo kdaj smo bolni, jezni, žalostni,....
Frekvenca njihovega predenja pospešuje rast kosti in s tem celjenje zlomov. Ne vem pa koliko ima to vpliva na naše kosti, ki so veliko večje in najbrž tudi malo drugačne. Njim pomaga.
Da bi pa imela mačka kakšen neposreden vpliv na fizične poškodbe pa prvič slišim.
Mačke (in druge živali) imajo pač določena čutila toliko bolj razvita in zato zaznavajo veliko več kot si mi mislimo. Vedo kdaj smo bolni, jezni, žalostni,....
Meizu ::
(ultra zvok od 25-44Hz
Am... Ultra zvok ni od 25-44hz, to je precej ekstremno na drugi strani frekvencnega spektra.
Ce bi macka predla s to frekvenco na slisni ravni, bi mogla ropotat ko kaksen pokvarjen pralni stroj.
jazjaz52 ::
Jaz pa lahko samo potrdim OT.
Imeli smo rotvajlerko in vsakič, če-ko sem se udaril je prišla in mi lizala udarjeno mesto - krvavečih ran ni lizala ampak okolico, ko se je rana zacelila pa tudi direktno poškodovano mesto in to toliko časa dokler sem občutil bolečino. Lizala je cca 20-30 min, ko pa je prenehala je šla v svoj kot in dihala kot, da je hitro pretekla vsaj 10km.
Ko sem zbolel za pasovcem mi je ona dva dni pred izbruhom bolečine lizala področje kjer sem kasneje občutil bolečine.
Soproga pa ima napade migrene - takrat mora biti v temi in hladit čelo in senca - Ajša se je vedno, ko je imela migreno ulegla poleg nje tako, da je prekrila njeno čelo - tudi drugače je ležala pri njej ampak če ni imela migrene je bila pri nogah - in kar je najbolj čudno ženi je njena toplota odgovarjala - sedaj ko Ajše ni več uporabljamo mrzle obkladke in toplote niti pod razno ne prenese.
Pred Ajšo smo imeli ovčarja po njej pa rodezica, ki nista pokazala "želje" po zdravljenju.
Imeli smo rotvajlerko in vsakič, če-ko sem se udaril je prišla in mi lizala udarjeno mesto - krvavečih ran ni lizala ampak okolico, ko se je rana zacelila pa tudi direktno poškodovano mesto in to toliko časa dokler sem občutil bolečino. Lizala je cca 20-30 min, ko pa je prenehala je šla v svoj kot in dihala kot, da je hitro pretekla vsaj 10km.
Ko sem zbolel za pasovcem mi je ona dva dni pred izbruhom bolečine lizala področje kjer sem kasneje občutil bolečine.
Soproga pa ima napade migrene - takrat mora biti v temi in hladit čelo in senca - Ajša se je vedno, ko je imela migreno ulegla poleg nje tako, da je prekrila njeno čelo - tudi drugače je ležala pri njej ampak če ni imela migrene je bila pri nogah - in kar je najbolj čudno ženi je njena toplota odgovarjala - sedaj ko Ajše ni več uporabljamo mrzle obkladke in toplote niti pod razno ne prenese.
Pred Ajšo smo imeli ovčarja po njej pa rodezica, ki nista pokazala "želje" po zdravljenju.
Pika na i - Napisal sem samo tisto, kar se dogaja meni osebno in nič ne pretiravam. Od kar sem se zadnjič oglasil, ne mine večer, da mi mačka nebi ležala na poškodovani nogi ali ob njej in to od 10 minut do ene ure in občutki in samo stanje poškodbe se občutno popravlja.
Odprl sem temo predvsem zato, ker me zanima koliko ljudi ima podobne izkušnje z domačimi živalmi, saj o tem ali so to lari fari razmišljanja in placebo dejavniki, je na netu ogromno različnih mnenj in nebi rad, da tema zaide v smer, ki bo off topic.
Kdor je imel ali ima podobne izkušnje, naj to opiše, nejeverni Tomažki pa se vzdržite, vsaj v tej temi, brezveznih komentarjev, saj o tem ali živali lahko zdravilno ali blagodejno uplivajo na lastnika ni nobenih dvomov.
Odprl sem temo predvsem zato, ker me zanima koliko ljudi ima podobne izkušnje z domačimi živalmi, saj o tem ali so to lari fari razmišljanja in placebo dejavniki, je na netu ogromno različnih mnenj in nebi rad, da tema zaide v smer, ki bo off topic.
Kdor je imel ali ima podobne izkušnje, naj to opiše, nejeverni Tomažki pa se vzdržite, vsaj v tej temi, brezveznih komentarjev, saj o tem ali živali lahko zdravilno ali blagodejno uplivajo na lastnika ni nobenih dvomov.
Delo krepa človeka
Massacra ::
Vse v zvezi z mačkami in predenjem ter kostni-mišičnimi tegobami popolnoma drži.
Uradna medicina je ugotovila, da UZ določenih frekvenc ugodno vpliva na celjenje kosti in vezivnega tkiva.
Koliko revmatskih obolenj in obolenj sklepov imajo mačke (v primerjavi s psi?) Zelo zelo malo!
Uradna medicina je ugotovila, da UZ določenih frekvenc ugodno vpliva na celjenje kosti in vezivnega tkiva.
Koliko revmatskih obolenj in obolenj sklepov imajo mačke (v primerjavi s psi?) Zelo zelo malo!
reeves ::
@solatko
Mačke znajo biti zelo sočutne in ker je nekaj narobe s tabo ti hoče pomagati (tako se obnašajo tudi do drugih živali). Dvomim pa, da ima mačka lahko kakršenkoli fizičen vpliv na tvojo poškodbo. Verjamem, da deluje blagodejno ampak to so zgolj psihološki učinki oz., kot je nekdo napisal, neke vrste placebo.
Moja mačka je vsaj 5 minut pred mano vedela kdaj bom dobil epileptični napad (če sem sploh čutil prej). Mi je najbrž prišparala par razbitih glav.
Mačke znajo biti zelo sočutne in ker je nekaj narobe s tabo ti hoče pomagati (tako se obnašajo tudi do drugih živali). Dvomim pa, da ima mačka lahko kakršenkoli fizičen vpliv na tvojo poškodbo. Verjamem, da deluje blagodejno ampak to so zgolj psihološki učinki oz., kot je nekdo napisal, neke vrste placebo.
Moja mačka je vsaj 5 minut pred mano vedela kdaj bom dobil epileptični napad (če sem sploh čutil prej). Mi je najbrž prišparala par razbitih glav.
Pika na i ::
Ja, solatko, ja. Naj mačke kar hodijo po tebi, ti nihče ne brani.
A jeste tudi iz istega krožnika?
Nekaj je, ljubezen do živali in sožitje z njimi, nekaj pa pretiravanje.
Še kakšno sepso si boš nakopal, potem boš pa sit!
A jeste tudi iz istega krožnika?
Nekaj je, ljubezen do živali in sožitje z njimi, nekaj pa pretiravanje.
Še kakšno sepso si boš nakopal, potem boš pa sit!
Pika na i - Jaz ti ne morem pomagat, če imaš glavo napolnjeno z nekaterimi predsodki o domačih živalih. Od kar pomnim sem bil vedno v družbi vsaj ene domače živalce, nekaj časo so nam dom krasile celo tri - nimfa, črn muc in črna psička, sicer pa sem ljubitelj psov, ne branim se pa tudi kakšne prijazne muce, posledično pa imam rad tudi vse ljudi, čeprav si nekateri tega ne zaslužijo.
Živali pri nas so vedno družinski član, ja kakšen muc je tudi jedel z nami na mizi.
Sicer sem v življenju spoznal precej ljudi, takih, ki so ljubitelji živali in takih, ki jih sploh ne marajo in si ne morejo zamislit, da bi imeli kakšno celo doma. Večina tistih, ki je sovražila živali, je imela enak odnos tudi do ljudi.
Sedajle, ko to pišem, mi moja trikolorka lepo počiva v naročuju in prijetno prede.
Imaš enako mnenje tudi glede otrok, je tudi ljubezen do njih zate pretiravanje?
Sepso pa dobiš največkrat v bolnici, kjer je vse razkuženo in čisto. Mačka se vedno izogiba ranjenih in problematičnih mest na telesu, v nasprotju s psi, kateri pa bodo na vsak način hoteli rane in podobne zadeve zlizat, tako, kot počnejo s svojim ranami.
Bi ti pa svetoval, da si prebereš kakšne članke o sožitju ljudi in živali, pa še kakšen strokoven članek o zooterapijah, ki se vedno bolj uporabljajo v razvitem svetu, namesto farmacevtskih izdelkov za "boljše počutje".
Živali pri nas so vedno družinski član, ja kakšen muc je tudi jedel z nami na mizi.
Sicer sem v življenju spoznal precej ljudi, takih, ki so ljubitelji živali in takih, ki jih sploh ne marajo in si ne morejo zamislit, da bi imeli kakšno celo doma. Večina tistih, ki je sovražila živali, je imela enak odnos tudi do ljudi.
Sedajle, ko to pišem, mi moja trikolorka lepo počiva v naročuju in prijetno prede.
Imaš enako mnenje tudi glede otrok, je tudi ljubezen do njih zate pretiravanje?
Sepso pa dobiš največkrat v bolnici, kjer je vse razkuženo in čisto. Mačka se vedno izogiba ranjenih in problematičnih mest na telesu, v nasprotju s psi, kateri pa bodo na vsak način hoteli rane in podobne zadeve zlizat, tako, kot počnejo s svojim ranami.
Bi ti pa svetoval, da si prebereš kakšne članke o sožitju ljudi in živali, pa še kakšen strokoven članek o zooterapijah, ki se vedno bolj uporabljajo v razvitem svetu, namesto farmacevtskih izdelkov za "boljše počutje".
Delo krepa človeka
connel ::
Od kar pomnim je vsaj en muc pri hiši, ki se lahko prosto sprehaja zunaj/notri. Ja tudi bolan je kdaj pa kdaj, pa kiha naokrog, še nikoli ni nihče nič pobral od njega. Od drugih ljudi po drugi strani,...
So ljudje (nekateri) veliko večji pujsi kot običajna mačka.
TheBlueOne ::
Od kar pomnim je vsaj en muc pri hiši, ki se lahko prosto sprehaja zunaj/notri. Ja tudi bolan je kdaj pa kdaj, pa kiha naokrog, še nikoli ni nihče nič pobral od njega. Od drugih ljudi po drugi strani,...
To ni nek dober argument. Riziko pri mackah ni nujno zanemarljiv, nekaterih bolezni menda nisi ne opazis, skodijo pa plodu ipd. Ce ti se nisi kaj fasal od mack, se ne pomeni, da je previdnost odvec.
Beri:
- Mikrosporija
- Toxoplazme
- Bartonella hensellae
- Steklina
- Paraziti
- Razne bakterijske okuzbe, ki jih prenasa vecina zivali
Kar se mene tice minusi mack v smislu razmerja med kaj morda zdravi in kaj lahko zanesljivo povzroca presegajo morebitne pluse. Bi pa verjetno vseeno imel macko, ampak se ne bi tolazil, da me bo pozdravila, pac ker so mi kul. :)
thetilko - Naša muca je 100%-na hišna mačka, saj ven ne hodi. Nimam mačke zato, da bi me zdravila, temveč sem opisal kaj moja muca počne, ko sem že imel to smolo, da sem si polomil nogo.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova mačka :) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13218 (10639) | harmony |
» | Potepuška mačka.Oddelek: Loža | 4872 (3819) | Glugy |
» | kje spi vaša mačka? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19652 (16715) | gendale |
» | Kako začeti živeti z mačko? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13372 (12279) | Pithlit |