Forum » Na cesti » Tehnični pregled v Italiji
Tehnični pregled v Italiji
cincinatus ::
Trenutno sem začasno (3 mesece) v Italiji. Medtem časom mi bo potekla registracija avtomobila. Plan je, da na daljavo uredim zavarovanje, napišem pooblastilo in potem registracijo uredi oče.
Ker pa je avtomobil star 9 let, potrebujem za podaljšanje registracije tudi opravljen tehnični pregled. Pravilnik o tehničnih pregledih motornih in priklopnih vozil v 3.odstavku 26. člena predvideva možnost, da se ustrezen tehnični pregled opravi v tujini in zapisnik predloži v Sloveniji. Do tu vse OK.
Ko sem se skušal pozanimati (Logo, AMZS), kako to deluje v praksi, sem naletel na nekaj neznank. Kot sem razumel, mora tuj zapisnik v Sloveniji "potrditi" oseba, ki sicer dela na tehničnih pregledih.
Povedali so mi, da mora zapisnik:
- vsebovati potrebne elemente (meritev zavorne sile, luči, izpuhi ...),
- biti razumljiv (najbrž bo potreben prevod iz italijanščine) in
- biti od verodostojne inštitucije.
Na vprašanje, ali obstaja, kakšen seznam "verodostojnih" inštitucij, sem dobil negativen odgovor.
Mogoče kdo ve, katera je "najbolj" verodostojno, veliko podjetje v Italiji (Bologna), ki opravlja tehnične preglede, da bi imel kar najmanj težav tu v Sloveniji z dokazovanjem. Italijanski "AMZS"?
Ker pa je avtomobil star 9 let, potrebujem za podaljšanje registracije tudi opravljen tehnični pregled. Pravilnik o tehničnih pregledih motornih in priklopnih vozil v 3.odstavku 26. člena predvideva možnost, da se ustrezen tehnični pregled opravi v tujini in zapisnik predloži v Sloveniji. Do tu vse OK.
Ko sem se skušal pozanimati (Logo, AMZS), kako to deluje v praksi, sem naletel na nekaj neznank. Kot sem razumel, mora tuj zapisnik v Sloveniji "potrditi" oseba, ki sicer dela na tehničnih pregledih.
Povedali so mi, da mora zapisnik:
- vsebovati potrebne elemente (meritev zavorne sile, luči, izpuhi ...),
- biti razumljiv (najbrž bo potreben prevod iz italijanščine) in
- biti od verodostojne inštitucije.
Na vprašanje, ali obstaja, kakšen seznam "verodostojnih" inštitucij, sem dobil negativen odgovor.
Mogoče kdo ve, katera je "najbolj" verodostojno, veliko podjetje v Italiji (Bologna), ki opravlja tehnične preglede, da bi imel kar najmanj težav tu v Sloveniji z dokazovanjem. Italijanski "AMZS"?
Invictus ::
Pelji se na izlet v Slovenijo in opravi vso birokracijo tukaj.
Pač problem expatov, ki vozijo avto, registrirane v domovini...
Imam kolega, ki gaje vsakoletna vožnja v Slovenijo in nazaj zaradi registracije prišla več kot je bil vreden avto .
Pač problem expatov, ki vozijo avto, registrirane v domovini...
Imam kolega, ki gaje vsakoletna vožnja v Slovenijo in nazaj zaradi registracije prišla več kot je bil vreden avto .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
RedDrake ::
Sem pričakoval da si kje na jugu IT.
Ampak od Bologne do Gorice je 3h vožnje. Si prepričan da se splača komplicirati zaradi 8-ih ur?
Drugače, IT ekvivalent AMZS-ja je ACI.
Njihovi tehnični se imenujejo revisioni
Tule je recimo seznam za Bologno in okolico:
Bologna revisioni
Ampak od Bologne do Gorice je 3h vožnje. Si prepričan da se splača komplicirati zaradi 8-ih ur?
Drugače, IT ekvivalent AMZS-ja je ACI.
Njihovi tehnični se imenujejo revisioni
Tule je recimo seznam za Bologno in okolico:
Bologna revisioni
mlamat ::
A ni tako da moraš po 6 mesecih zamenjati tablice (uvoziti avto v drugo državo). Kazni so zelo visoke.
r3dkv1c4 ::
A ni tako da moraš po 6 mesecih zamenjati tablice (uvoziti avto v drugo državo). Kazni so zelo visoke.
vir?
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Magic1 ::
Sej je nekako logično. Ne moraš plačevati cestne takse pri nas, ceste uporabljati pa drugje.
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtolog.si (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Na cesti | 113148 (7215) | starfotr |
» | Uvoz avtomobila iz tujineOddelek: Na cesti | 25096 (5167) | benjaminp |
» | Najem mehanika za prisostvovanje pri nakupu rabljenega avtomobila v Lj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 16575 (12923) | solatko |
» | Nakup rabljenega avtomobila iz Nemčije.Oddelek: Na cesti | 19199 (16386) | pr2501 |
» | Registracija avtomobilaOddelek: Na cesti | 15163 (7900) | ...:TOMI:... |