» »

potovanje - zda

potovanje - zda

«
1
2

ramiz?! ::

Glede na to, da mi iskanje ne dela, pač odpiram novo temo...

Torej: namen je potovanje po ZDA za en mesec okoli septembra, oktobra. okvirno ogled nekaj mest na vzhodu (NY, Boston, Chicago, Phila, Washington in Miami), potem pot na zahod in ogled Grand Canyona in Yellowstona, ter LA, SF, Las Vegas ... načrt še nikakor ni dodelan, ker se vsega ne da videt, zato se obračam na vas za nekaj priporočil.

najprej koliko pride okvirno cena na osebo, če gresta dve ne-zbirčni in zelo prilagodljivi osebi, ki nebi silili v vsak park in muzej/galerijo ... potem drugo, problem je, da se je težko odločit kaj vse pogledat na poti, ker je toliko stvari, tretje je, da razni potopisi so vsi ali za vzhod, ali za zahod, nisem pa še naletel na kakšnega, ki bi opisal kako priti iz V na Z, a se bolj splača najeti avto/avtodom in se peljat ali kar na letalo in preko ... vsak nasvet, namig bi bil dobrodošel

ps: načrt še nikakor ni določen, vse je odprto, edino kar je 100% je ideja, da se gre, ker letalske karte se že "kupujejo"
Never regret anything, there's always a reason things happen.

jype ::

Kaj bi pa rad videl? Grand Canyon in Yellowstone sta več kot 1000km narazen in noben ni blizu obale. LA in SF sta več kot 500km narazen in vsak ima, odvisno od tega kaj te zanima, potencialno materiala za cel teden. Vzhodna obala je za enega smetišče, za drugega pa izjemno kulturno doživetje.

St235 ::

Tega v 4 tednih nimas sans pogledat.

Zadnja dva roadtripa :

4 tedne nyc, washington, nashville, new orleans, atlanta in nazaj do nyc preko washingtona.

4 tedne: la, SF, death vally, vegas, zion, brice, arches, petrified forest, grand canion.

Yelowstone je izpadel ker je bil predalec in obakrat bi rabil cc teden vec da bi blo vse skupaj na easy.

Oboje je bilo z avtomobilom, s tem da je bilo na koncu prevozenih kakih 6-7k kilometrov.

Cena je bila za dve osebi (suma sumarum) okol 6-7 tisoc za vsak roadtrip.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

martincek1 ::

S 6-7k (evrov?) sta imela predvidevam kar luksuzno potovanje?

mmcmmc ::

6k za dve osebe za stiri tedne v Ameriki ni ravno dosti. Amerika ni glih budget travel varianta.

belo mleko ::

Ene 100USD - 120USD računaj po glavi na dan (budget varianta).
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

St235 ::

martincek1 je izjavil:

S 6-7k (evrov?) sta imela predvidevam kar luksuzno potovanje?

V bistvu niti ne, ja definitivno sva si privoscla kak ekspirience (country koncert, ride and steake overnight...) ampak all in all dalec od luksuza.

Ce boste hotli bit priblizno mobilni in kaj dozivet si je treba vsaj 3k na osebo racunat (raje mal vec).

St235 ::

Okviren stroskovnik:

Vzhodna obala julij/avgust 2016

Letalske karte: slabih 1000E za dva
Letela sva ljubljana, beograd, nyc. Tisto leto je air srbija odprla direktno liniji beograd nyc in so imeli akcijske cene.

Avto: $800 za rent a car 25 dni, 90e za zavarovanje.
Pri avtu bi lahko kakih $100 prihranila, ker sva vzela Mustanga. Fora je da se vsakic ko sva rezervirala je bil en "tipicen" ameriski avto ful ugoden. Tako bi recimo dobila economy razred za kakih 700, intermidiate za 800 in full size za 1000. Zato,sva se pol odlocla za mustanga. Popil nama je pa kakih 150 galon v 6k kilometrih. Pri avtu lahko v zda ogromno prihranis pri zavarovanju. Ce bi vzela zavaronajepri rental agenciji bi dala za full coverage vec kot je bil najem. Tako pa sva vzela online letno zavarovanje za worldvide za 90e. Za razliko od raznih oderuskih rent a carjev po evropskih otokih v ameriki nic ne komplicirajo glede zavarovanj. V zda imajo praviloma vsi avtomobilska zavarovanja, ki pokrivajo tudi rent a car, ali pa je to zavarovanje vkljuceno v kreditno kartico in podobno. Moras pa bit pozoren kako zavarovanje sploh rabis. V washington dc imajo vsi avtomobili zavarovano osnovno odgovornost in rabis samo kasko, v kaliforniji pa dobis in povsem legalno vozis avto brez kakrsnegakoli zavarovanja.

Nocitve: 30 nocitev 1300e. Tukaj sva imela pretezno air bnb (kadar sva priblizno vedela kje bova spala) ali pa roadside motele.

Kakih 1000e je bilo hrane. Ce hoces it normalno ven jest je amerika izjemno draga, vedno pa imas razne fast foode.

Entertainment: 1000e je blo zabavnega programa. Musical v NYC, coctaili v atlanti, grand ol opry in bluebird caffe v Nashvillu, en dan v Kings dominion, honky tonky, muzeji (graceland, jack daniels distilery...), swamp tour v New Orleansu.
Tle pac lahko prihranis ampak, v cem je pol point da gres?

Pol je blo pa seveda se nekaj stroskov shopinga, pa bus iz nyc v washington, napitnine, uber... pa si hitro na 6-7k.

dope1337 ::

Morm rect, da sta (glede na to, kaj vse sta dala cez) prisla dokaj poceni skoz.

Najvecji stroski (kot je omenil ze Lakotnik) prihajajo iz strani rentacar ter (solidne) hrane.

Ponavadi so v oldschool roadside dinerjih se najboljse p/p variante (cca 15$+tip - lahk kr na 20 racunas xD). Ter seveda Texas Stakehouse (za 20-30$+tip na osebo se solidno najes).
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dope1337 ()

St235 ::

Zahodna obala
Julij avgust 2017

Letalske karte 1350e za dva preko kanade

Avto: $1000 za 26 dni, $500 zavarovanje
Kalifornia sploh nima obveznega zavarovanja zato je blo zavarovanje bistveno drazje, ker nisem imel nobene zelje kak $100k vreden ferarij odplacevat. Vzela sva ram 1500. Tukaj bi lahko kakik 200-300 dolarjev prihranila ampak sva hotla pickupa zato ker sva imela plan spat kar na avtu. Preprosto,sva v bed zmontirala sotorcek za dva in potem si zjutraj samo podrl palce in napel mrezo pa si bil ready to go. Kot drugo pa z raznimi ford fiestami nimas kaj delat v narodnih parkih, ce si bolj avanturisticne narave.

Nocitve:$500 29 dni
V La in Sf sva spala air bnb, pa ene dvakrat v v motelih (da sva imela normalen tus), v vegasu so nastnitve napol zastonj med tednom (nazaj grede sva kot returning customers clo zastonj spala). Ostalo pa so bili kampi oziro sva spala v national forest. S tem da sva v LA spala 20m od venice beach.

Hrana:$750
Vecinoma sva si kuhala, prenosni gorilnik in gasa. Zvecer pa obvezno bbq, ker so bili povsod firepiti.

Entertainment $1500
Tridnevni county festival v puscavi, sass event, vegas (tukaj sva v casinojih sfuckala kakih $200 ampak sva bila dva dni krepko nalita, dobila kupone za tri buffet kosila, sla brezplacno na night show, spala zastonj ob povratku, imela zastonj vstop v stratosphere zabaviscni park itd..., potem sva v koloradu imela jahanje z konkretno steak vecerjo in spanjem pod zvezdami, $80 stane letna karte za vse parke, kar je must za roadtrip. V SF sva bla na alkatrazu, v la sva imela se dva koncerta...
Dodatno sva kupila v wallmart se za cc $300 kamping opreme od cesar sva jo potem $250 vrnila nazaj (sotor, stole, hladilno tormo, turbo maximus...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

IL_DIAVOLO ::

Kaj ti kes stancas?

dope1337 ::

Cist iz firbca Lakotnik ... Si bil v Samesun hostlu na Venice Beach?


Zakon hostel ... Da ne omenjam razgleda ter vibracij, ki prihajajo iz Venice Beach-a

@OP mal bolj podrobno bi moral povedati, kaj te zanima, da bi ti lazje pomagali. Lahko pa ti garantirano povem, da vsega kar si nastel, nikakor ne bos mogu kvalitetno dozivet v enem mesecu. Prislo te bo pa pomoje se kaksnega jurija vec kot Lakotnika, ker opazam, da je clovek zelo iznajdljiv.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dope1337 ()

FiReFTW ::

Lol.....

OP je mislil da bo v 4 tednih sel cez celo vzhodno ZDA in pa na roadtrip crz celo ZDA do zahodne obale,in cez celo zahodno obalo.

Polek tega pa je mislil da ga bo to prislo kolk 1500-2000€ vseskup vkljucno z letalsko karto?

Lol....

freezby ::

ZDA so mal velka država. Skorajda kot celotna Evropa od Portugalske na zahodu do Kavkaza in skorajda Uralana vzhodu, od Mediterana na jugu do Skandinavije na severu. En mesec za vse to, kar je OP naštel? Nima smisla.

Sam že kar dolg nisem bil, a USA ni budget zadeva, čeprav imaš skoz super deale pa ponudbe, ko te prepričajo, da ti zastonj dajejo, a dejansko denar kar stran leti. Še najugodneje je ta veliki trip po nacionalnih parkih, kjer je Lakotnik napisal, kako se streže zadevam. Ko sem bil zadnjič pred 9 leti sem v mesecu dni naredil "samo" krog Atlanta, Nashville, Memphis, Mississipi do New Orleansa ter nazaj do Atlante. Pri tem, da smo že v Nashvillu spičili pol proračuna, pa avto je posodil naš gasterjbajter ;-)

SasoS ::

@Lakotnik29: zavarovanje? Jaz sem zdaj zadnje 4x, 5x vzel avto pri Alamo (preko posrednika pri nas) in kolikor sem gledal je bilo vedno vse vključeno v Rent, razen asistence ki jo vedno poskuša agent prodat na šalterju...

borutz ::

potrjujem kar so ze ostali tudi napisali :
ni sans da v 4 tednih OP obisce kar si je zastavil

leta 2013 bil na zahodu(SF, LA, San diego(zoo), vecina nacionalnih parkov, Las vegas, napa valey,alcatraz,...)
26 dni
spal samo v motelih, katere sem prej rezerviral preko bookinga
cena za 2 : 6500 eur.

za alcatraz rezervirati ze sedaj preko neta, ali pa ob 5:00 zjutraj cakati pred vhodom za karto. vsak dan razdelijo 100 kart za tiste ki nimajo rezervacij
za nacionalne parke kupiti annual pass, 80 $

ahac ::

nekaj mest na vzhodu (NY, Boston, Chicago, Phila, Washington in Miami), potem pot na zahod in ogled Grand Canyona in Yellowstona, ter LA, SF, Las Vegas

Za to je 1 mesec čisto premalo. Za tak krog (začeli in končali v NY) čez ZDA smo pred leti rabil 2 meseca, avto smo pa kupil tam in ga potem prodal.
Sicer gremo pa vedno tako, da kupimo šotor in kampiramo, pa ne pride drago. Državni (national park/forest, state, county) kampi so poceni, sploh če te ne moti, da jih veliko nima tušev. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

St235 ::

SasoS je izjavil:

@Lakotnik29: zavarovanje? Jaz sem zdaj zadnje 4x, 5x vzel avto pri Alamo (preko posrednika pri nas) in kolikor sem gledal je bilo vedno vse vključeno v Rent, razen asistence ki jo vedno poskuša agent prodat na šalterju...

Kakor v kateri drzavi kakor v kateri ponudbi. Jaz praviloma rezerviram direktno brez dodatnih zavarovanj, ker ponavadi pride ceneje. Potem imam letno zavarovanje za rent a car ki mi pokriva CDW, stekla in podobno kar ti rent a carji poskusajo podtaknit posebej. Do sedaj sem imel edino res slabo izkusnjo na Majorki ko mi na koncu niso hotel dat avta ker nisem vzel njihivega zavarovanja in enkrat na Tenerifih ko so nasli neko fiktivn prasko in jo zaracunal 200e (sam sem potem to dobil od zavarovalnice nazaj).

V zda so okol tega izjemno flegma in je tvoja odgovornost kaj imas zavarovano.

jernejl ::

Se strinjam s predhodniki, da je en mesec za vse to premalo.
Najbolje si je izbrati V ali Z del in predelati tega.... v enem mesecu se da precej videti. Drugo stran pa pustiš za naslednji obisk.

Druga varianta je, da si vzameš po ~15 dni časa za vsako stran, vmes pa se prestaviš z lokalnim letom. Tudi tako se seveda da marsikaj videti, je pa treba narediti nekaj kompromisov. Na Yellowstone, Chicago in Miami lahko pri tej varianti kar pozabiš.
Na vzhodu lahko recimo obdelaš del med Bostonom in Washingtonom (alternativa: florida dol do Key Westa), potem pa se prestaviš na zahod, startaš v SF, nadaljuješ skozi parke (yosemite, death valley...) in končaš v LA (ali v obratni smeri).

Avto (rent-a-car) moraš ponavadi vrniti na isti lokaciji, kot si ga prevzel, sicer je treba doplačati t.i. one-way fee, ki so običajno precej zasoljeni. So pa nekatere izjeme, npr. znotraj Floride in znotraj Kalifornije tega doplačila ni, tako da lahko denimo avto vzameš v San Diegu ali LA in ga vrneš v San Franciscu brez doplačil.

Pri najemu avtomobila, kot je že bilo omenjeno, pazi, da boš imel vključena vsa potrebna zavarovanja. Zavarovanje odgovornosti (TPL) mora imeti visoko zavarovalno vsoto, zraven je nujno vzeti še kasko zavarovanje (CDW) s čim nižjo odbitno franšizo in zavarovanje proti kraji (TP). Poskrbi tudi, da boš imel urejeno nezgodno zavarovanje z dovolj visoko zavarovalno vsoto, ker morebitno zdravljenje tam zna biti zelo drago.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

dope1337 ::

Avto (rent-a-car) moraš ponavadi vrniti na isti lokaciji, kot si ga prevzel, sicer je treba doplačati t.i. one-way fee


Vkolikor najames avto v LA, San Diego, SF, so prav veseli vkolikor jim ga odpeljes npr. v Arizono, Utah, Nevado, Colorado, Oregon, ipd. Saj imajo v prvoomenjenih mestih visek vozil, v slednjih pa primakljaj in jim tako prihranih on way trip iz strani njihovih delavcev.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Gogo ::

Za OP, da si malce razjasniš stvari glede amerike: http://www.posvetu.si/blog/category/pot...
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

GupeM ::

Lani April-Maj, 26 dni. En teden NY, let do Chicaga, 3 dni tam, let do SF. Najem avta, od SF preko Death Valey-a do Yosemite (verjetno si namesto Yellowstone mislil Yosemite, Yellowstone je namreč zelo daleč) in Sequoia national parka, mimo Vegasa do Grand Canyona, nazaj grede do Hoover Dama in v Vegas. Na koncu še v LA in nato odhod domov. 2 osebi, Letalske karte (Benetke-Bruselj-NY (JFK), Newark-Chicago, Chicago-SF in LA-Dunaj (kjer sva izstopila)-Benetke), 650 € po osebi. Vse skupaj sva zapravila 9k €, pa sva kar precej nakupila za domov. Poleg tega sva imela nesrečo, saj je bilo ravno takrat razmerje EUR-USD približno 1:1. Če bi šla danes, bi zapravila približno 1500 € manj.

jakan123 ::

Kaj se pa splača ogledati v okolici Miamija? Septembra grem tja na en dogodek in imam 8 dni frej, nisem pa še nič planiral, razen road trip do Key West in Kennedy space centra.

ahac ::

Lahko greš v Everglades national park in/ali vožnjo po močvirju z airboat.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

gtx970op ::

Definitivno te stane zadeva okoli 6k-7k€ za 2 osebi za en mesec za potovanje po ZDA in to ni mišljen luksus (spadajo pa seveda zraven kake zadeve ki niso poceni je pa dejansko škoda zadeve ne iti, če si že tam - recimo Universal studios ko je prek 100$ na osebo). In nikakor ne zahod + vzhod naenkrat - odloči se za enega. Meni je bil zahod bolj všeč, je pa res da sem na vzhodu bil samo na floridi + bahami, na zahodu pa california, nevada, utah, arizona.

- splača se ti kupit letno karto za njihove nacionalne parke (je ceneje kot pa vsak park posebej dat 10$)
- splača se več časa vzet za nacionalne parke kot pa preživljanje časa v mestih, so seveda mesta tudi zanimiva ampak ko vidiš 2 večji mesti, so ostala podobna in ni več zanimivo.
- Universal studio je meni ful dober, daleč pred vsemi parki ki sem jih bil po evropi, Disneyland je mal bol za otroke, ampak tudi vredu.

VZHOD
Fajn je splanirat kako 3-4 dnevno križarjenje na bahame - je ful fajn izkušnja in dejansko ful poceni (dejansko če zračunaš kolko te stane dnevno na kopnem proti dnevno na ladji ni velke razlike + na križarki je dejansko ful fajn - ful se dogaja. (vendar je možna samo rezervacija preko kake agencije - sam jaz nisem mogel rezervirat) (če nimaš prevče keša, še lahko storniraš napitnino, ki ti jo avtomatsko računajo na križarki, nekje 9$ na dan po osebi in pač sam daš komu hočeš kolko hočeš).
Na Floridi je fajn vožnja na key west. Everglades nacionalni park je ful zrihtan, maš potke urejene ob katerih se sončijo aligatorji (vseeno ne it preblizu :D), NASA space center je ful dober - tudi fajn cel dan vzet za to, ker je ful zanimivo.

ZAHOD
San Francisco je ful lušten, manj debelih ljudi, kot v ostalih mestih (se vsaj meni tak zdelo takrat), pot do LA je zakon če greš z avtomobilom (za en dan si vzameš mustanga kabrio, ko itak ni tolk dražje kot najcenejši avto in se pelješ ob obali - BIG SUR - ena lepših poti za vožnjo - mine ko šus. LA je tudi fajn za 2-3 dni (universal studios obvezno :)), San diego je fajn it na letalonosilko, Las Vegas je tudi kul. Potem pa parki - grand canyon, death valley, arches, bryce, antilope canyon (tega majo indijanci čez in tudi moreš prej turo pri njih online rezervirat - čim prej - je pa res vredno denarja), monument valley, zion (ta meni sicer ni neki ful posebnege, je podobno kot če bi bil v sloveniji). Za yellowstone je žal zmanjkalo časa :)

ramiz?! ::

Evo, hvala za vse vse napisano ... vidim, da bo treba spisek pač mal pokrajšat in jit še kdaj... teorija, ko si nekej zamisliš je zgleda res drugo, kot v praksi to izpeljat ... sploh ker nebi šla nekej na hardcore ampak mal bolj ležerno ... bova pač izbrala manj destinacij in te kvalitetno pregledala
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Kleemen ::

Zanimiva tema.. Da se še jaz vmešam, v Avgustu sva dobila z punco zelo ugodno karto za Florido - Miami in sicer 370eur povratna iz Benetk, kar je res smešna in super cena. Greva za 9 dni, prve tri dni Miami, potem 3 dni križarjenje po Bahamih in potem še 3 dni Miami. Za nazaj imava postanek v Torontu, tako da greva za par urc še tam naokrog. Za prve tri dni sva si zrihtala Airbnb, potem ladja in potem še tri dni hotel. Kar računava bo tam okrog 800-1000eur stroškov vse skupaj + še kakšen šoping, itd. Še kakšni predlogi? ;)

jernejl ::

Še kakšni predlogi? ;)

Kot je že nekdo zgoraj omenil, v Miamiju najameš avto in greš do Everglades in podaljšaš do Key West-a.

Kleemen ::

Jp imava tudi Key West v mislih, ampak kar z organiziranim enodnevnim izletom - bus. Bomo videli če bo čas tudi za to, se pa definitivno splača če si že tam.

ramiz?! ::

samo še eno vprašanje mam ... kakšne so vaše izkušnje s kartami? trenutno se gibljejo cene za benetke - LA od 360€ - 400€+ ... leti so okoli 20ur+ s postanki... je to ok cena al se splača čakat na kakšne posebne akcije?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

St235 ::

Ceneje bos tezko dobil. Midva sva dala skoraj 700 leto dni nazaj, je pa res da so bile par ur hitrejse povezave.

martincek1 ::

Dunaj-Los Angeles za 3 tedne so 307e.

Prevozi.org 20e do Dunaja (5h), prestop v Lyonu in Amsterdamu (skupaj s postanki 17h). Precej naporno potovanje, ampak če je denar bolj pomemben kot čas, se precej splača. (gledam 28.8 do 18.9)

Zgodovina sprememb…

sivistol ::

https://www.whitehouse.gov/presidential...

v planu mam konc avgusta sam zdej vidim da je jeba če greš iz schengna , sam kaj če greš z zagreb airport ? a bido komplicirali kaj ?
oz kako bi "dokazal " da sem bil 14dni ze prej na hrvaskem

mtosev ::

Vprašaj na USA veleposlaništvu v LJ. Boš dobil primeren odgovor.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ganon ::

Zakaj bi zdaj rinil tja? :|

UganiKdo ::

sivistol je izjavil:

https://www.whitehouse.gov/presidential...

v planu mam konc avgusta sam zdej vidim da je jeba če greš iz schengna , sam kaj če greš z zagreb airport ? a bido komplicirali kaj ?
oz kako bi "dokazal " da sem bil 14dni ze prej na hrvaskem


http://www.washington.embassy.si/index....

Absolutno bodo kompliciral s slovenskim potnim listom in slovenskim naslovom. Z dokazovanjem bo jeba, ker je stvar policaja, ki bo odločal o vstopu. Pomagalo bi moogče kakšno potrdilo o plačilu turistične takse, dokazilo o bivanju (začasni naslov) ali plačilo nastanitve.

mtosev je izjavil:

Vprašaj na USA veleposlaništvu v LJ. Boš dobil primeren odgovor.

Dvomim, da se bo veleposlanioštvo zda ukvarjalo s slovenskimi državljani, boljši naslov bo naše veleposlaništvo v Washingtonu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

mtosev ::

Tudi tako kot praviš lahko. Najboljše, da vpraša pri obeh, da bo 100% sure.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

LapD ::

Trenutno je s turistično vizo tako komplicirano it v Zda, da sploh ne razmišljaj o tem če ni življensko pomembno.

Za začetek se moraš preselit iz schengena za 14 dni (npr. Hrvaška), potem pa poleg vize urediti še podporno dokumentacijo (razlog potovanja in dokazila). V zda je potem karantena samo priporočljiva, ne pa obvezna. Je pa obvezna ko se vrneš domov.
web&motion designer

Kvinta ::

Zadnjič sem nekje bral da folk hodi najprej v Meksiko polj pa tam preko v Us s turistično vizo brez problema.
A.C.A.B

LeQuack ::

Saj imaš vse na itnernetu kar ponujajo, ali pa v Hollywoodskih filmih.
Quack !

korenje3 ::

Moraš bit kr mal usekan, da rineš v zda.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

WaterBoy ::

Zakaj? Amerika je zelo lepa. Je pa res da mi sedaj na misel ne rode da bi potoval tja. Ko se zadeve umirijo, grem pa spet

korenje3 ::

Amerika je drugačna. To dojemaš kot "lepa".
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

sunshine403 ::

Korenje3 daj ne budali. Ja Amerika je lepa. Ce bos rekel da recimo Arches, Bryce, Yellowstone, Josemite, Alaska itd. niso lepi, potem si pac malo moten. Nihce pa te ne sili, da kadarkoli v zivljenju zapustis tvoj Zg. Duplek, samo ne govori, da je vsak, ki hoce videti se kaj drugega kot svojo jebeno vas s 3 hisami, usekan. Pac ostani na svojih 5 kvadratih in ostani se naprej tako nerazgledan kot si, ostalim daj pa mir.

Kvinta ::

6x bil v USA nikoli po svoji volji ..... podeželje je enako kot da sem tu v Jarenini mesta pa so več al manj vsa betonska đungla kjer folk živi en na drugem .... edini del kateri mi je bil všeč je bil jug in močvirja tam doli v Louisiani in pa seveda folk tam doli katerih ne razumeš nič tudi ,če si američan :))
A.C.A.B

buttcrack ::

Nacionalni parki? Se mi zdi, da si bistvo vsega izpustil.

ZDA ni samo NYC, LA, Vegas in Florida ter po tvoje rednecki v trailer parkih, čeprav imajo tudi ta mesta svoj čar (razen redneckov).

Kumbaja ::

Uff, reč, greš na potovanje v ameriko, al pa da si bil 6x tam službeno je približno isto, kot če bi rekel da greš v azijo al pa v evropo. ZDA so ogromne in imaš posledično ogromno za videt, kakor tudi ogromno krajev, ki so izguba časa. Tako, da je to na koncu stvar osebnih preferenc. Poznam ljudi, ki so neskončno navdušeni na NYC ali Miamijem. Osebno recimo se mi zdi centralni del z nacionalnimi parki neverjen, v LA me pa živega več ne zvlečeš.

Tako, da kdor razlaga, da so ZDA brezveze ponavadi sploh še tam ni bil, al pa je bil enkrat za 1 en teden v nekem hotelu.

korenje3 ::

sunshine403 je izjavil:

Korenje3 daj ne budali. Ja Amerika je lepa. Ce bos rekel da recimo Arches, Bryce, Yellowstone, Josemite, Alaska itd. niso lepi, potem si pac malo moten. Nihce pa te ne sili, da kadarkoli v zivljenju zapustis tvoj Zg. Duplek, samo ne govori, da je vsak, ki hoce videti se kaj drugega kot svojo jebeno vas s 3 hisami, usekan. Pac ostani na svojih 5 kvadratih in ostani se naprej tako nerazgledan kot si, ostalim daj pa mir.


Pišem iz maldivov. Sem na poti domov preko južne afrike in moroka.
Nisem iz dupleka, ampak Ljubljane.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

korenje3 ::

buttcrack je izjavil:

Nacionalni parki? Se mi zdi, da si bistvo vsega izpustil.

ZDA ni samo NYC, LA, Vegas in Florida ter po tvoje rednecki v trailer parkih, čeprav imajo tudi ta mesta svoj čar (razen redneckov).


Večinoma so vsa mesta v ameriki neko sranje. Po sprehodu žvižgajo za tvojo punco, včasih tudi poskušajo optipavat. Veliko je beračev in brezdomcev. Dobesedno tako izgleda kot da bi se smrdljive podgane sprehajale med zravimi ljudmi. Veliko je mrmljačev, ki kar neki govorijo med sprehajanjem. V bistvu bi rekel da niso pijančki, ampak hardcore drogeraši. Veliko je tudi "ghetto" ljudi. Se zbirajo zunaj in čakajo na ne vem kaj. Podobno kot v bosni, kjer vidiš pred vsako hišo ljudi na pručkah, ker nimajo dela.
So mesta kot Miami kjer je manj nesnage, ampak to je bolj mesto za "upokojence".
O cenah niti ne bom govoril, ker so navite tako kot delnice podjetjih.
Od narave ni veliko za videt. Sploh če nimaš avtokempa. Centralna amerika so njive.
ZDA ima zelo malo kulturne dediščine, zato je tudi tako nezanimiva.

Torej je veliko alternativ - praktično cel drugi svet (tudi Brazilija), kjer lahko spoznaš zgodovino tamkajšnje civilizacije. No tega v ZDA ni. Sploh o indijanci, ker pač nočejo govrit kako so jih poklal.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

St235 ::

Od narave ni veliko za videt.

To lahko izjavi samo slep idiot, tako da ne lagat da si kdaj v življenju zapustil spodnji duplek.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10335919 (32606) Miha_T
»

Zahodna obala Amerike - 21 dni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6312870 (9926) piskotk
»

Vzhodni del ZDA - potovanje

Oddelek: Loža
3110792 (8009) jernejl
»

A must see in California/Nevada...

Oddelek: Loža
123054 (2486) tsuklj1
»

Potovanje ZDA - Kalifornija, Nevada, Arizona?

Oddelek: Loža
2211115 (10073) Oxford

Več podobnih tem