» »

Skiro za odrasle - izkušnje?

Skiro za odrasle - izkušnje?

Sakir3 ::

Parkiram na firmi v ljubljani, in grem dostikrat peš kam v okolici, pa so razdalje ravno take, da se ne splača na avtobus, za peš, se mi pa malo vleče. Alia pa če kje tko parkiram, pa grem po opravkih, je včasih tudi kar nekaj treba prehodit, jaz sem pa seveda len, in bi to malce zoptimiziral... in sem prišel na idejo skrioja. Stanejo skoraj nič, velikosti so tudi za odrasle, dam ga v avto, potegnem ga ven, nekateri imajo celo trak, za na rame, če greš kam notri, oz. ga nočeš pustit zunaj, torej dosti bolj enostavno od kolesa, po drugi strani, si pa še vedno precej hitrejši od pešca. Torej vse super.

Tako da, zanima me, a kdo to prakticira? Oz. a ga kdo ima in redno uporablja za kratke razdalje po mestu, in kako se obnese? Se splača? Al je bolj tisto, da zgleda dobro, na koncu pa je iz XY razlogov nepraktično? Pa a moram na kaj pazit ob nakupu? Gledal sem samo, da ima čimvečje gume, da nima tistih 5cm kolesc, ker je nekje asfalt obupen.

2f4u ::

Ves čas vozim skiro zraven; nekje 700m do službe vožnja, luže, sneg; bila. Skiro obvezno do 110kg; nikakor tistega "aluminjastega". V tujini sem 3 dobil vsakega za 70Eu brez embalaže - otroc; jst sem največji otrok. Ala tole: HUDORA skiro, big wheel 205 mm

vuki ::

Imam enake izkušnje kot 2f4u, 205 mm obvezno - pelje čez vse luknje, slabo cesto, makadam.... Skoraj dodatna oprema avta :)

jb_j ::

SKIRO?

jebo mast, kje ste to najdl,
samo še zmer bol kot avto.....

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zee ()

pickle_rick ::

Jaz sem ga uporabljal dokler sem do pred kratkim še hodil na vlak za relacijo železniška postaja -> služba. Namesto dobrih 10min peš slabih 5min s skirojem :) Ni veliko, a sem ga v suhem vremenu vseeno skoz uporabljal, sploh pride prav, ko bi dostkrat peš zamudil vlak s skirojem se pa izide. Velika kolesa in da se enostavno zloži, to so najpomembnejše lastnosti. Jih kar veliko vidiš zjutraj na vlaku s skiroji.

Dtrader ::

Super zadeva, si ga moram nabavit. Hvala za opozorilo na velika kolesa :)
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

Matej_K ::

Na zadnje sem gledal v Decathlonu, (za odrasle) z bremzo pa amortizerji cca 100€, brez mislm da 70?...se mi pa zdi kul ker lahko dokupiš tako poličko d ati otrok potem gor stoji pa se s tabo pelje, samo sem ugotovil da je naša še premajhna da bi jo kdaj kam peljal.
... .. .

Gambino ::

Evo res dobri skiroji: LINK

Invictus ::

Niso dobri. Preveč nerodni in nezložljivi.

Potem je vseeno, če imaš kolo. Pa še hitrejši si...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

GupeM ::

Jaz za ta namen uporabljam longboard. Skiro je lahko precej bolj praktičen, predvsem zaradi velikih gum (slabe ceste, makadam), in lažjega prenašanja. Se mi pa zdi, da sem z longoardom hitrejši, poleg tega imaš roke proste in lahko kakšno stvar neseš v roki, da ne rabiš ruzaka za vsak drekec. Poleg tega longboard že imam, skiroja pa ne, tako da bo longboard še nekaj časa v uporabi.

Obe varianti se mi zdita v redu, ima pa ena ene prednosti, druga druge. Enako velja za slabosti :D

BCSman ::

Bi bil to bestbuy med poceni skiroji? HUDORA HORNET 200 54,52 EUR
https://www.kolo.si/izdelek/skiro-hudor...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()

BCSman ::

Še cenejši, ista velikost koles, nosilnost (do 100kg) in ležaji. Vendar nenavadno tanka deska je videti, koliko časa bi sploh zdržala napram Hudori ne vem.
SKIRO LEGONI ENERGY 200 MM 41,99 EUR

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup skiroja

Oddelek: Loža
355608 (1746) Apel
»

24 ur anketa: Ali zagovarjate prepoved elektičnih skirojev? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22832839 (28717) c3p0
»

Skiro v mestu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9114899 (10409) bandidosss
»

Zložljivo skiro

Oddelek: Loža
144201 (3699) tigrr
»

Iščem kul skiro

Oddelek: Loža
4113209 (5303) boogie_xlr

Več podobnih tem