» »

Pomoč pri izbiri Prenosnika za do 350.000 SIT

Pomoč pri izbiri Prenosnika za do 350.000 SIT

rene ::

Kupujem prenosnika in v fazi raziskovanja sem ugotovil, da več kot vem, manj mi je jasno. En kup ponudnikov in kup modelov pri katerih niti ne vem kako točno se razlikujejo. Tako da vam dragi slotechovci zastavljam nekaj vprašanj.

- Kateri slovenski ponudnik se vam zdi ok in ste z njim zadovoljni tudi v ponakupni situaciji. sevisi etc.
- Kaj menite o laptopih Multinote / IPC. Ima kdo izkušnje?
- Kaj pa gericomi? Kako se izkažejo na daljši rok.
- Ima kdo konkreten model ali znamko s katero je zadovoljen že dlje časa.
- Na kaj moram biti še prav posebej pozoren pri nakupu.
- Kaj pa novi hp-ji? So ok?

Razmišljam o Compaqu evo n1020, gericom blocbuster, ipc multinote d5430e(cel)
Rad bi 15 monitor, 3dkartico(mnogi ponujajo ati radeon 9000(je ok?),

Prosim svetujte čimbolj konkretno, ker mene že glava peče od vseh podatkov :)

LP in še enkrat hvala za odgovore!

Rene

Tomi ::

Najprej poglej vse stare in niti ne tako stare teme na Slo-techu, ker smo se o prenosnikih že razpisalo precejkrat.
Ker boš imel po tem še verjetno kakšno vprašanje, se pa oglasi nazaj v to temo.
metrodusa.blogspot.com

rene ::

Hvala za opozorilo, ampak to sem že storil. Gericome ne pohvalijo kdo ve kako, ostalih podobnih vprašanj pa na tabli nisem našel. Se opravičujem, če sem kaj zgrešil, ampak nisem nalašč. Res sem v zagati in bi rad odgovor.

dr.J ::

Najprej premisli, za kaj vse boš prenosnik rabil. Od tega je odvisna hitrost procesorja, velikost diska in pomnilnika, grafična kartica in ne nazadnje trajanje baterije.

Pri grafiki bodi pozoren, saj marsikdo ponuja sicer super kartico (npr kak Radeon), ki pa nima svojega spomina, pač pa uporablja sistemskega, kar je precej počasneje. (Compaq Evo serija n.pr.)

Trenutno najbrž ne boš potreboval raznih wireless in bluetooth vmesnikov, zato ne bi bilo smiselno zapravljati denarja za stvari, ki jih morda sploh ne boš potreboval.

Od tipa procesorja bo precej odvisno trajanje baterije. Če je notri navaden P4 ali Celeron procesor, bo trajala nekoliko manj, kot če je notri zadnji Intelov hit Pentium M. Pazi na imena: Pentium 4M ni isto kot Pentium 4 in še manje kot Pentium M! pri pentiumih so v obtoku tudi še modeli na osnovi P-iii.

Če rabiš hiter procesor, AMD ni slaba izbira, pa še poceni je.

Teža: velik zaslon = večja teža in krajše delovanje. Upoštevaj, da boš tovoril okoli še torbico in adapter.

In če boš slučajno tlačil na prenosnik tudi Linux, boš moral previdno izbirati, da ti bo vse delovalo.

Toliko zaenkrat, bo še kdo drug kaj povedal. Jaz namreč ravno sedaj kupujem prenosnik v tem cenovnem razredu.

dejc2 ::

Zdravo!

Jaz sm v kratkem kupu gericoma blockbuster, p4 2800, 512 ram, 40 gb, redon 9000,cd-rw\dvd,... in mi zaenkdrat zlo dobr dela.Kupu sm ga pa v avstriji in sm dal 1499 eru.Naj te pa opozorim kako je glede mwst, do 1000 eru ti v kompasu vrnejo denar, ce pa je vec ga moras pa v celovcu v interspau, sam poberjo dolocen procent, sm se vseen splaca.Je pa en slabost je nemska tipkovenca, sam tut to ni problem lohk kupes folijo v slo k stane 400 sit, pa prelepes pa je,to moram se popravt pa bo.


Lp Dejc

rene ::

Hvala ... Ima še kdo kakšno direktno iskušnjo s compaq evo serijo

Lik ::

dejc2: Sem videl to ponudbo na spletnih straneh MM in mislim da je zlo dobra. Imas slucajno info. ce jih se imajo. Na spletu so zdaj to ponudbo odstranili in bojim se, da jih verjetno več ni za dobit. Bi ga pa rad nabavil.

rene ::

Če sprašuješ za compaqa 1015 z amdjem 2000+ in 15 monitorjem, poklič jih na 080 11 04
Danes popoldne so jih še imeli.
LP!

dejc2 ::

To ti pa neb znal rečt, k ko sm šel v skladišče ponj je že mel prpravleno, en je bil pa se 100%, k si lohk na njem kj pogledal, kako kj dela . Drugač se ti pa tam ne splača it v kakšno drugo trovino gledat, k ni nč ponudbe, edino miške majo pa cenejš v kiki, tam spodaj v kleti če boš mogoče šel, pa če boš šel dj sporoč(bi mi jo lohk prnesu)stane 34 eur al 43 se ne spomnem lih, sam je ful dobra pa mjhna, take v sloveniji nimamo, pa zlo dobr gre v dlan.No dobr nakup ti želim če boš kj kupu. Če pa rabeš še kakšne informacije pa kr vpraš.
Lp Dejč

Lik ::

dejc2 hvala za odgovor in informacije. Sem se odločil, da počakam na kakčno novo akcijo. Povej mi, kako se obnese ta grafična v tvojem prenosniku ( ATI Radeon Mobility 9000 64MB). Kaj pa lcd?

dejc2 ::

Zaenkrat sm zadovoljen s to grafično, vse igrce mi delajo, ob najboljših efektih, tko da je za enkrat dobra, čez cca 2 leti, pa itak ne bo.Poglej še mal na nemški medimarket so mel tut eno ful dobro akcijo sam sm jo žal zamudu, je bla pa ati 9600, sam da dobiš tak računalnik pocen moraš met ras veliko srečo.Monitor je lcd ja.

Lp Dejč

Lik ::

dejc2: Sem ugotovil, da imajo v MM zopet enake prenosnike kot si ga ti kupil in po enaki ceni, tako da ga bom verjetno kmalu nabavil. Bi te prosil, da mal poves kako si zaenkrat zadovoljen z njim. Morebitne pomankljivosti?

Aha, pa se to: v specifikacijah so za resolucijo navedeni naslednji podatki: 1024x768 16M XGA,1400x1050 16M SXGA+. Je res mozno nastavit resolucijo na 1400x1050 ? Hvala za odgovor!

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916201 (7162) Seb4
»

Prenosnik se greje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
586761 (5662) Pyr0Beast
»

Katera grafična?

Oddelek: Strojna oprema
131142 (865) dejc2
»

Kupujem dober prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
313953 (3376) partysound
»

Gericom blockbuster

Oddelek: Kaj kupiti
101279 (1073) grmek

Več podobnih tem