» »

moto navigacija - TomTom Rider 550?

moto navigacija - TomTom Rider 550?

kerco46 ::

Oj,
v planu imam kupiti neko moto navigacijo. Z Garmin-om sem precej ne zadovoljen (sicer je že več kot 5 let star v avtu), zato gledam TomTom Rider 550. Ima kdo tega oz. katerega TomTom-a in kako ste zadovljni? oziroma, če je kakšen, ki je motorist in kaj uporablja? garmin? tomtom?,...?

b2z25 ::

Mislim, da bo bolje, da se po nasvet obrneš na motoristični forum (motosvet), kjer o izkušnjah z moto navigacijami obstaja posebna tema.

gregor_m ::

Ko sem lansko leto šel z motorjem v Dolomite, sem uporabljal navigacijo preko mobilnega telefona. Telefon je bil med vožnjo neprestano priključen na Power bank (prenosna polnilna baterija). Se mi zdi bolj praktično kot kupovat novo napravo samo za navigacijo.

nejcek74 ::

1. http://motosvet.com/tabla/forum/86-elek... ceprav je celoten forum se vecja greznica kot tukajsnje politicno zmerjanje. Veliko srece ob razbiranju kaj pametnega iz teme.
2. TomTom-u so octali dvoje stvari, slabe mape izven cetralne evrope in pomankanje programa za nacrtovanje poti na PC-ju
- mapa so bi porihtali
- programa za nacrtovanje pa mislim da se vedno ni. Ali to potrebujes, se sam odloci.
3. jaz uporabljam za navigacijo telefon direktno na komunikacjsko napravo v celadi preko BT, brez pogleda na zaslon. Ni vedno optimalno, je pa precej enostavno. Btw. tudi pri navigaciji pozabi na pritskanje gumbov med voznjo, ker to pelje v jarek.
4. imas tudi kvalitetne nosilce za telefon, vodotesne ipd, ostane samo se napajanje

MisterM ::

Tudi jaz uporabljam telefon na enak način kot nejcek74 in sicer navigiram z Navigonom. Sem pa na akumulator priklopil 12V vtičnico, preko katere se mi pod sedežem med vožnjo polni telefon.

kerco46 ::

hvala vsem.
@nejcek74: Meni se sedaj zdi ravno obratno... da ima TomTom daleč naprednejši pre planing program za načrtovanje poti (na PCju -> my drive TomTom). Pa še live promet aktualni je za Slovenijo aktualen. Potujem le več ali manj po EU.

Telefon se mi je ponavadi pregreval, ko sem ga uporabljal za navigacijo.. tak, da bi razkiral pa nabavil nekaj konkretnega (sploh sedaj ko imam X-a, da nebi zjebal zaslon... OK to je že druga tema).

Torej? baje, da prihaja naslednji teden v prodajo (avstrija vsaj..).


Garmin pa podpira le tisti program za načrtovanje poti na PCju iz pred 1. svetovne vojne (moje mnenje... res se mi zdi nikak). Če govorimo to le o Garmin BaseCamp. Ali je še kaj drugega, boljšega?

nejcek74 ::

ja, sory vidim, da živim za časom. Z navigacijami sem se nehal ubadati od prehoda na WP in Here maps ene 4 leta nazaj. Takrat sta TomTom in Garmina furala svojo filozofijo vezano na omejena območja kart. Garmin je imel Basecamp s specifičnim, dinozavrskim vmesniko. Licence so bile vezane na naprave in njihov "življenski čas" Za moj okus potrošniku neprijazna zadeva.
Poglej še za TomTom Vio, ki je meni simpatičen koncept, navigacija je na telefonu, Vio pa je samo zaslon za gledanje in upravljanje. Ima pa dve bistveni omejitvi: mape samo za Evropo in občutno preslabo baterijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TomTom z uporabniškimi podatki nehote pomagal policiji postavljati radarje

Oddelek: Novice / Zasebnost
299246 (6840) antonija
»

P1i in tomtom UIQ3_6.020 kako naprej????

Oddelek: Mobilne tehnologije
133503 (1795) xyd1
»

Navigacij TOMTOM,GARMIN, MIO

Oddelek: Kaj kupiti
1813087 (12525) zee
»

Najceneje do navigacije, GPS sprejemnik? Katerega?

Oddelek: Kaj kupiti
174654 (4160) icko
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517126 (12853) AtKo

Več podobnih tem