Forum » Omrežja in internet » Težava z internetno povezavo
Težava z internetno povezavo
Pezdicek ::
Imamo ošo optiko že 2 leti. Do sedaj je delovalo vse ok. Slab teden pa imam na enem PCju težavo. Na vsakih 10 min prekine povezavo. Pojavi se rumen trikotnik čez povezavo.
Imam 2 pcja, oba sta povezana prek kabla iz ruterja. 1 PC nima težav. Drugi pa ima omenjene težave.
Težavo za 10 min odpravim z "odpravi težavo".
Pod zaznane težave mi javi -
IPv4 in IPv6 imam izbrano, da samodejno pridobi IP naslov.
Je mogoče omrežna fuč, ali kaj druga narobe?
Imam 2 pcja, oba sta povezana prek kabla iz ruterja. 1 PC nima težav. Drugi pa ima omenjene težave.
Težavo za 10 min odpravim z "odpravi težavo".
Pod zaznane težave mi javi -
"Prevzeti predoh ni na voljo"in
" ethernet nima veljavne konfiguracije IP"
IPv4 in IPv6 imam izbrano, da samodejno pridobi IP naslov.
Je mogoče omrežna fuč, ali kaj druga narobe?
Mikrohard ::
Jaz bi na tvojem mestu najprej poskusil zamenjati kabel (ali pa vsaj konektorje na kablu). Če to ne pomaga, mogoče drug port na routerju. Šele potem mrežno in ostale opcije.
val46 ::
če praviš da imaš dva računalnika, ju probaj najprej zamenjat 1.na kabel 2 in 2. na kabel 1. S tem boš vsaj ugotovil, ali je krivda v računalniku ali kablu,morda celo modemu. Meni je isto delalo, s tem da mi je vse crkovalo, od povezave računalnika do wi-fi,TV,... pol sm zamenjal ETH kabel in zdej dela ok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6440 (4125) | care20 |
» | Prenosnik povezan s spletom prek Wifi, strani se ne naložijoOddelek: Omrežja in internet | 6319 (5711) | TAA66 |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5422 (4926) | BorutK-73 |
» | Internet problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2934 (2707) | theBill |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3167 (2718) | RuskiSnajper |