» »

Nakup prenosnika iz Avstrije

Nakup prenosnika iz Avstrije

tilen970 ::

Heja! Zanima me če ima kdo izkušnje nakupa prenosnika iz Avstrije, bolj podrobno e-tec.at ali pa kar v Grazu v Mediamarktu? Cene so precej manjše in ni mi problem se odpeljat tja čez vikend. A so kakšni dodatni stroški na katere morem biti previden ali kaj podobnega? V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Miha 333 ::

Tipkovnica bo nemška (ter software), pa morda boš moral morebitno garancijo uveljavljat gor, odvisno od znamke.

TheBlueOne ::

Zelo zelo redko je ceneje kot "www.amazon.de". Preveri se "www.geizhals.at", da preveris cene. Sem pa nekajkrat kaj kupil na "www.mylemon.at", so bili ugodni in super hitri.

Invictus ::

A lahko za nekup v nemških deželah damo sticky temo

geizhals.eu
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

fikus_ ::

V fizičnih trgovinah imajo manjšo izbiro. Če ne zahtevaš kaj posebnega (grafika, procesor, . . .) potem boš verjetno našel kaj. Še prej pa preveri internetne trgovce, imajo večjo izbiro, ugodne cene, . . .

TheBlueOne ::

Da ne govorimo, da ima amazon prakticno vedno kaksen gaming laptop ca 30% znizan. Jaz sem pred letom odnesel MSIja z i5, 1060 3gb 16gb Ram... za 999€. :)

Tomson ::

@tilen970:
Najboljša opcija je, da se najprej odločiš za model prenosnika, potem (kot že omenjeno) preveriš cene na geizhals in če odstopanja od fizičnih trgovin kjer bi rad nakupoval niso prevelika, se brez skrbi odpelješ tudi v Graz. Tipkovnica bo jasno nemška, boš uporabil slo nalepke, garancijo se pri nekaterih znamkah da uveljavljat v Slo, sicer pa si že omenil, da se ti ni težko malo zapeljat. Vse ostalo je enako kot če bi kupoval pri nas. Cene so čez mejo velikokrat precej ugodnejše, tako da se nakup v večini primerih zelo izplača, le za preverit je, če online dobiš še boljšo varianto, sploh kakšen Amazon, kjer je še costumer service/support odličen npr ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

GupeM ::

Pogosto se v Italiji dobi še ceneje, kot v AT ali DE. Sploh Amazon se mi zdi še nekoliko cenejši v IT.

TheBlueOne ::

@Tomson,

ni nujno, da je to najboljsa pot. Za moj okus se moras odlociti kaj priblizno isces, ce je recimo gaming, je naceloma vseeno ali je Lenovo, MSI, HP... so vsi tam tam, vzames tistega, ki je najbolj znizan. Jaz nerad kupim, ce ni vsaj 30% cenej, imas pa te in podobne ponudbe ves cas.

Zgodovina sprememb…

Tomson ::

Mogoče res, odvisno kaj točno iščeš. Če je prioriteta določena konfiguracija in ostale lastnosti niso bistvene je lahko v igri res več modelov, so pa sicer razlike lahko kar občutne (kvaliteta materialov, izdelave, tipkovnica, sledilna plošča, izvedba in učinkovitost hlajenja, kvaliteta zaslona ...) zato je dobro malo preverit kateri modeli so najboljši v določenem segmentu ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

tilen970 ::

Zahvalil bi se za vse odgovore. Vglavnem sem zato odprl novo temo ker nisem najdel nič za specifično iz avstrije (v prejšnih 6 letih). Sam sem preveru na geizhals.eu in rezultat je bil naslednji: https://geizhals.eu/asus-zenbook-pro-ux...
Kot vidite je cenejši v avstriji kot v Nemčiji, kar je tudi mene presenetilo, saj ponavadi naročam iz amazon.de (sicer ne prenosnike).
Še enkrat hvala za odgovore!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje s spletno trgovino Alza Shop (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7524995 (1000) DirkDiggler
»

nakup iz alternate.at

Oddelek: Kaj kupiti
123702 (1052) Nwanko

Black Friday - dan zapravljanja

Oddelek: Problemi človeštva
212803 (1832) vostok_1
»

haswell ddr3 vs skylake ddr3l vs skylake dd4

Oddelek: Kaj kupiti
7729 (630) medus
»

A je kdo že kupoval preko technikdirekt.de

Oddelek: Loža
142112 (1631) ender

Več podobnih tem