Forum » Loža » 50 letni fotri
50 letni fotri
Temo vidijo: vsi
PrihajaNodi ::
Koliko naj bi bilo idealno otrok/žensko? 2 ali strokovnjaki priporočajo več?
2 toliko da nadomestita mati in očeta. Sicer pa kdaj Horjul=?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
bambam20 ::
SimplyMiha ::
Združena Desnica obljublja 3000 evrov za vsakega froca. Evo, najdite si Romkinjo in se lotite posla.
SimplyMiha je izjavil:
Združena Desnica obljublja 3000 evrov za vsakega froca. Evo, najdite si Romkinjo in se lotite posla.
Jaz obljubljam nagrado 3001 € za vsakega izseljenega Cigana, ki dela probleme v Sloveniji.
Invictus ::
Kako lepo je opazovati nepsimen folk tukaj .
shadex
Kajne, da mu ni potegnilo .
shadex
Kajne, da mu ni potegnilo .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
fm13 ::
Otroci, ki odraščajo ob bratih, sestrah so karakterno durgačni, bolj družabni kot edinci.
To seveda ni res, to je nek stereotip, kot še toliko drugih...
Dejansko je veliko resnice v tem.
To je samo zakoreninjen mit.
Psihologi, ki so edince preučevali sistematično, so ugotovili, da po nobeni lastnosti ne odstopajo od ljudi, ki imajo brate/sestre.
Sem mislil, da boš ti začel?
OK. Pred časom smo v službi načeli to debato, ker je eno kolegico, ki ima enega mulca in (za zdaj) ne načrtuje naslednjega, znervirala neka teta, v smislu "kaj čakaš, bo mulc razvajen, pa zdolgočasen, pa ne bo se vključil v družbo, ...".
Takrat sem malo poguglal in našel precej tekstov na to temo, ki so trdili nasprotno.
Tudi s kolegi smo se večinoma strinjali, da imajo na razvoj otroka precej večji vpliv starši in okolica, kot samo dejstvo, da nimajo sorojencev.
En copy/paste na brzino:
Consider the data: in hundreds of studies during the past decades exploring 16 character traits — including leadership, maturity, extroversion, social participation, popularity, generosity, cooperativeness, flexibility, emotional stability, contentment — only children scored just as well as children with siblings. And endless research shows that only children are, in fact, no more self-involved than anyone else. It turns out brutal sibling rivalry isn’t necessary to beat the ego out of us; peers and classmates do the job.
Nor are only children lonelier. Toni Falbo at the University of Texas and her colleague Denise Polit are among the many researchers who have explored the question of whether only children are lonelier than those who have siblings. Their findings suggest that solitude is not synonymous with loneliness and often strengthens character. As one psychotherapist explained to me, only children tend to have stronger primary relationships with themselves. And nothing provides better armor against loneliness.
An Ohio State survey of more than 13,000 children found that only children had as many friends as anyone else; many of the only children I interviewed had cherished and nurtured friendships that they often regarded with a familial sense of permanence and loyalty.
krneki0001 ::
Seveda, ker je varnost testiral marketinški oddelek.
Tole ni ravno iz marketinškega oddelka prišlo
subaru xv is safest car ever made
https://www.carguide.ph/2017/06/2018-su...
jype ::
krneki0001 je izjavil:
subaru xv is safest car ever madeFollow the money. Vsi vemo, da je najbolj varen avto na svetu v resnici tisti, ki je ves čas na servisu.
To je samo zakoreninjen mit.
Psihologi, ki so edince preučevali sistematično, so ugotovili, da po nobeni lastnosti ne odstopajo od ljudi, ki imajo brate/sestre.
Odstopa se v tem, da so ljudje, ki niso edinci enostavno bolj družabni oz. imajo veliko bolj izraženo potrebo po druženju. To ni mit.
Edinci si hočeš nočeš tudi podzavestno bolj razvajeni ( ne govorim o ektstremih), ker so bili edini otrok in so dobili v večini primerov več in niso rabili deliti z brati/sestrami.
Otrok, ki ima brata/ sestro je od malega v družbi. Tudi doma. To se potem odraža kasneje, da se takšni ljudje lažje vklopijo v družbo neznancev, so bolj družabni. Za večino to zagotovo drži.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
kingsix ::
Jaz sem edinec in sem manj razvajen od večine, če ne vseh, katere poznam.
Družbe sem skoz imel več kot dovolj, saj je bilo okrog mene po blokovskem naselju dobesedno na desetine vrstnikov.
Mogoče je pa večji problem, če si edinec in nekje v hiši... To katere pa poznam so pa imeli res bolj osamljeno otroštvo.
Družbe sem skoz imel več kot dovolj, saj je bilo okrog mene po blokovskem naselju dobesedno na desetine vrstnikov.
Mogoče je pa večji problem, če si edinec in nekje v hiši... To katere pa poznam so pa imeli res bolj osamljeno otroštvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
Odstopa se v tem, da so ljudje, ki niso edinci enostavno bolj družabni oz. imajo veliko bolj izraženo potrebo po druženju. To ni mit.
Edinci si hočeš nočeš tudi podzavestno bolj razvajeni ( ne govorim o ektstremih), ker so bili edini otrok in so dobili v večini primerov več in niso rabili deliti z brati/sestrami.
Otrok, ki ima brata/ sestro je od malega v družbi. Tudi doma. To se potem odraža kasneje, da se takšni ljudje lažje vklopijo v družbo neznancev, so bolj družabni. Za večino to zagotovo drži.
Ni moj namen, da kogarkoli prepričujem v karkoli, le podajam rezultate, ki so jih ugotovili psihologi skozi desetine raziskav v več desetletjih. Vedno pa lahko najdeš edince, ki se težko vključijo v družbo, pa tudi osebe z isto težavo, čeprav imajo brate in/ali sestre... V glavnem, posploševanje.
Aquafriend ::
To da si edinec se ni zagotovilo, da bos res bolj razvajen, nedruzaben. Je pa nekoliko visja verjetnost, odvisno tudi od stevilnih drugih dejavnikov, npr v kingsix primeru, ki se nato ta primankljaj skompenzira. Je eden izmed dejavnikov, ni pa muss, ker je vec dejavnikov prisotnih.
Pa glede razvajenosti edincev je pomoje čisti mit. Poznam veliko ljudi, ki so kot drugi in zadnji otrok razvajeni, da glava peče.
Aquafriend ::
Ja, dost primerov je, ko najmlajsega otroka razvadijo druzinski clani. Ali pa enega izmed otrok, ki ga razvajajo bolj kot ostale. Spet dejavnik, ki vpliva na razvajenost.
Pa glede razvajenosti edincev je pomoje čisti mit. Poznam veliko ljudi, ki so kot drugi in zadnji otrok razvajeni, da glava peče.Ni mit, je pa bedasto sklepat o posamezniku na podlagi prevladujoče okoliščine. Dejstvo je, da je statistično gledano največ razvajencev edincev. Dejstvo je, da to ničesar ne pove o posameznem edincu.
[D]emon ::
A ni bilo ze pred casom ugotovljeno, da imajo starsi objektivno rajsi drugorojence ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
SmeskoSnezak ::
Ce bi vprasal par mojih letnikov, bi vsi ovrgli to hipotezo. Ker so vsi drugorojenci in so njihovi starsi rajs meli prvorojencke.
@ Pusti soncu v srce... @
krneki0001 ::
Sine dela cel dan, premetava gnoj,...
Zvečer se usede zraven zeta. Zet na krožniku zrezek, sine dobi kos kruha in mal salame.
Pa vpraša sine mati, zakaj on zrezek, jaz pa star kruh pa salamo?
In mu mati razloži; Ko boš ti premetal tok gnoja, kot ga bo zet naenkrat odpeljal od bajte, boš pa tut ti na zrezkih.
Zvečer se usede zraven zeta. Zet na krožniku zrezek, sine dobi kos kruha in mal salame.
Pa vpraša sine mati, zakaj on zrezek, jaz pa star kruh pa salamo?
In mu mati razloži; Ko boš ti premetal tok gnoja, kot ga bo zet naenkrat odpeljal od bajte, boš pa tut ti na zrezkih.
Hahaha, zlobna, a me je vseeno nasmejala. :D
Pa glede razvajenosti edincev je pomoje čisti mit. Poznam veliko ljudi, ki so kot drugi in zadnji otrok razvajeni, da glava peče.Ni mit, je pa bedasto sklepat o posamezniku na podlagi prevladujoče okoliščine. Dejstvo je, da je statistično gledano največ razvajencev edincev. Dejstvo je, da to ničesar ne pove o posameznem edincu.
Evo. Ko @jype potrdi potem je tud res :).
Vazelin ::
a ni bilo nekaj omenjeno tudi, da so edinci samohranilk bolj podvrženi psihopatskemu vedenju in tudi večja možnost, da postanejo serial kilerji?
Evo. Ko @jype potrdi potem je tud res :).Ja, ampak kot rečeno: To ne pove ničesar o posameznem edincu.
Seveda ne o posamezniku. Pove pa o večini.
a ni bilo nekaj omenjeno tudi, da so edinci samohranilk bolj podvrženi psihopatskemu vedenju in tudi večja možnost, da postanejo serial kilerji?
Seveda. jack Razparač je bil sin samohranilke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Evo. Ko @jype potrdi potem je tud res :).Ja, ampak kot rečeno: To ne pove ničesar o posameznem edincu.
Seveda ne o posamezniku. Pove pa o večini.
Seveda. jack Razparač je bil sin samohranilke.
Torej so vse raziskave brez veze, ker se vaše subjektivno videnje okolice s tem ne sklada. Ni problema.
Mimogrede, tudi glede morilcev obstajajo raziskave: Serial Killers; Youngest, Middle, Oldest or an Only Child?
Povzetek za vse, ki se vam ne ljubi brati:
So - according to this data - you are statistically twice as likely to be a serial killer is you are the middle or eldest child than if you were an only child ir youngest child.
Tu si ustrelil mimo; namrec, statistika je kurba in s premetavanjem stevilk lahko "dokaze" marsikaj.
Tu si ustrelil mimo; namrec, statistika je kurba in s premetavanjem stevilk lahko "dokaze" marsikaj.
Itak, tole o morilcih lahko seveda jemlješ z rezervo, vzorec ni ravno velik in statistika ni narejena kot znanstvena raziskava.
Je pa zanimivo, da si odgovoril ravno meni, ki sem se vsaj potrudil in poiskal vsaj malo konkretnejši razmislek na to temo in ne prejšnjemu, ki butne ven prvi primer, ki mu pade misel in s tem dokazuje... kaj že?
FireSnake ::
Otroci, ki odraščajo ob bratih, sestrah so karakterno durgačni, bolj družabni kot edinci.
To seveda ni res, to je nek stereotip, kot še toliko drugih...
Tole povsem drži. Kak stereotip neki?
Tistim, ki imamo brate in sestre, so določene stvari samoumevne.
Za edince pa znanstvena fantastika.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Spy ::
Malce sem razmišljal o starostni razliki.
Ni redek pojav v svetu, ko 60 letni dedek poriva 25 letnico. Dejansko poriva vrstnico od hčerke ali še mlajšo.
Jaz sem v 30ih ampak si nekako ne predstavljam več, da bi porival kakšno 18 ali 20 letnico. Se mi zdijo kot neki otroci.tja 25 let je zame sweet spot.
Ni redek pojav v svetu, ko 60 letni dedek poriva 25 letnico. Dejansko poriva vrstnico od hčerke ali še mlajšo.
Jaz sem v 30ih ampak si nekako ne predstavljam več, da bi porival kakšno 18 ali 20 letnico. Se mi zdijo kot neki otroci.tja 25 let je zame sweet spot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
PrihajaNodi ::
Malce sem razmišljal o starostni razliki.
Vazelin tebi je vlak tako ali tako že odpeljal tudi za 30 letnice. Možnosti da ne boš sam in boš imel prijetno samo še na enem kraju.
Kak primer?
Definitivno je treba v enacbo upostevati tudi razliko v starosti med mlajsim in starejsim drugim otrokom. Ni enako dve leti razlike ali 12 let razlike.
Jaz bom delal svoje, tako da bo razlika med njimi 3 leta...=)
looser ::
Vazelin, ja, se zna zgoditi, da ti bo kakšna (druga) ženska kaj takšnega vrgla pred nos, glede starosti.
Mlade so pač lepe. In mlade. In lepe. In te spominjajo na tvojo mladost, naivnost in srečo in še kaj, kar paše zraven.
Razumejo pa biznis čisto dovolj dobro, da vejo, za kaj gre pri sladkornem očetovstvu.
To pač tako je.
Mlade so pač lepe. In mlade. In lepe. In te spominjajo na tvojo mladost, naivnost in srečo in še kaj, kar paše zraven.
Razumejo pa biznis čisto dovolj dobro, da vejo, za kaj gre pri sladkornem očetovstvu.
To pač tako je.
ni bila ena afera v eni evropski državi, ko so na velikih panojih oglaševali sugar daddye?
looser ::
Deeeeeee, mudel, stari, ne vem, karkoli...
Pi*da, me kar žre malo ene malo, da sem bil tako freh prej...
Pi*da, me kar žre malo ene malo, da sem bil tako freh prej...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: looser ()
FireSnake ::
Kak primer?
Seveda: če si partner edinki in sta na žurki je "zamera" že, če se vseskozi ne posvečaš njej.
To, da je normalno, da se pogovarjaš z drugimi je normalno.
Ampak, edinki to ni samoumevno. Je treba take stvari razložiti.
Ampak najprej je treba to sploh opaziti. Kar ni ravno trivialno, če si iz brloga z večimi mladiči.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Če greš na žurko z nekom in ga pustiš tam samega med volkovi se meni ne zdi normalno. Pa maš lahko 10 sorojencev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Ljubezen (Vprasanje) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27412 (22336) | BigWhale |