Forum » Kaj kupiti » Svetilnost halogenskih vs LED žarnic
Svetilnost halogenskih vs LED žarnic

JSCIF ::
Imam štiri reflektorje s halogenskimi žarnicami, 50W, GU10 in bi jih rad zamenjal z ustreznimi LED žarnicami. Ne znajdem se. Ima kdo nasvet katere naj bi kupil ob približno enaki svetilnosti. Gre za ambientalno osvetlitev. Tnx.

lonewolf_ ::
Jaz jih vzamem tukaj http://www.internetnatrgovina.com/led-z... Sem imal 4 in 5W, ampak so nam bile pretemne..
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

windigo ::
Takšne z okrog 500 lumni (plus minus par 10) svetilnosti in podobnim kotom, kot so ga imele halogenke (če si bil s tem zadovoljen).

fujtajksel ::
Je kar problem. Zadnje čase sicer obstajajo dovolj svetle. Ampak jaz sem hotel dve zamenjat z enimi Osramovi LED, pa mi ni izgledalo vredu. Načeloma isti nazivni kot 36o, ampak LED je imela izven tega kroga skoraj takoj temo, medtem ko je bil pri halogenki mnogo bolj gladek prehod in svetlejša okolica izven snopa.

aky ::
To tudi mene zanima. Ne najdem ekvivalentnih ali boljših LEDic kot nadomestilo 50W halogenkam.
A.
A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LED žarnice, domača uporaba (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 69426 (13668) | dela |
» | power LED žarnice GU 10 - katere?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4838 (3499) | Pyr0Beast |
» | LED vs varčne vs navadne žarnice (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 36172 (26273) | Malajlo |
» | Osvetlitev dnevnih prostorovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5946 (3998) | CaqKa |