Forum » Strojna oprema » Prepoznano samo 128 Mb RAM-a
Prepoznano samo 128 Mb RAM-a
Jeebs ::
Hm... Si lahko bolj natančen? Starost računalnika, kdaj si to opazil, kako je sploh prišlo do tega (nadgradnja rama?)... Skratka več informacij. Pa pomagalo bi tud če bi povedal kaj o mama-plati pa samem ramu.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
Damny ::
Hja, menal sem plato pa je bil comp pocasn, zato sem u BIOS-u dal na default. Od takrat mi prepozna samo 128 Mb RAM-a. Comp je str pa 10 mesecev, P IV 1.7, SDRAM, Platinix 2 (Intel 845 Chipset) je pa ta nova plata.
Če te prav razumem, je fora samo v BIOS-u. Poglej mal nastavitve, koliko RAM-a ti piše v BIOS-u da imaš... BTW, zdej te ne štekam čist dobr, a na tej plati ti je ves čas kazalo samo 128Mb al si kej šaril po BIOSu?
Mavrik ::
In napiši še če maš sam en modul z ramom z 256 ali dva po 128.
The truth is rarely pure and never simple.
Hm... Men se zdi nekako logično, da ima 2x128, ker vsaj za moje pojme bi bilo res čudno, če bi mu samo pol RAM čipa prepoznalo. Lahko pa se seveda tudi motim.
HerrBaron ::
Men se je že zgodl isto. Če pa sem dal ta ram v drugo kišto ga je blo pa 256 MB. Menda imajo stare plate probleme z novimi rami. Ram PQI ma pomnilniške ploščice, katerih vsota ti da 128 MB, računalo pa ti pokaže 256 MB.
Damny ::
Ja RAM dela pr frendovmu compu cist uredu, njegov pa pr men.?? Drgac pa mam en modu z 256 MB. No problem rešen, zamenala sva RAMa. . Tnx za pomoč.
ali3n ::
Trik je v gostoti rama; starejše plate ne prebavijo večjih modulov od 16MB (za čokoladko z 256MB torej 16 "čipkov" - po 8 na vsaki strani); včasih pomaga update Biosa, včasih ne. Te ram moduli se sicer še prodajajo, a so skoraj še enkrat dražji od "normalnih" (24k za 356mb).
Za orientacijo in pomoč pri nakupu: Memory upgrades
Za orientacijo in pomoč pri nakupu: Memory upgrades
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kera grafa za dvajst čukof? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7369 (5595) | ross|e20 |
» | 6800 gtOddelek: Kaj kupiti | 1264 (1026) | Crimson_Shadow |
» | epox p2-112a & Celeron 300a RAM in OVERCLOCKOddelek: Navijanje | 933 (843) | ru7 |
» | Problem z ABITKO BE6-II in RAMI-i pomoč zaželjena!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1294 (1203) | Kekec |
» | RAM 128MB in 256MB ni razlike!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1360 (971) | luni |