Forum » Pomoč in nasveti » no post
no post
memnon ::
Imam težave z novo sestavo. Ventilatorji se zaženejo (cpu, gpu), na matični ni nobenih rdečih ledic ali česa drugega, kar bi opozarjalo na težave. Pri vklopu ni nobenega zvoka (beep ali česarkoli drugega), bi moral biti? Ventilatorji se preprosto vrtijo naprej, dokler računalnika ne ugasnem, na ekranu pa ni ničesar. Probal sem tudi že z drugo grafično, in ni razlike.
Sestava:
Ryzen 5 1600
Asrock killer sli x370
G.Skill F4-3000C16S-8GISB (8gb ddr4 3000 cl16)
nvidia 1060 6gb mini
seasonic 1000w
Sumim, da je kriv ram. Trenutno počasnejšega rama nimam pri sebi, da bi testiral. Poskusil sem že reset z jumperji in vzet baterijo iz matične plošče. Ima kdo izkušnje s takšnimi težavami? Najlepša hvala za nasvete in pomoč.
Sestava:
Ryzen 5 1600
Asrock killer sli x370
G.Skill F4-3000C16S-8GISB (8gb ddr4 3000 cl16)
nvidia 1060 6gb mini
seasonic 1000w
Sumim, da je kriv ram. Trenutno počasnejšega rama nimam pri sebi, da bi testiral. Poskusil sem že reset z jumperji in vzet baterijo iz matične plošče. Ima kdo izkušnje s takšnimi težavami? Najlepša hvala za nasvete in pomoč.
DeeCoy ::
Ima plošča beeper? Če ne, ga dodaj, pa ti bo povedal, kaj je narobe.
Lahko je slabo vstavljen procesor, slabo vstavljeni rami, ali kakšen nepriklopljen kabel napajalnika?
Lahko je slabo vstavljen procesor, slabo vstavljeni rami, ali kakšen nepriklopljen kabel napajalnika?
Excavator ::
@DeeCoy
Testiraj razlicne graficne outpute(maticna/graficna)
Probaj brez GPU-ja
Ce mas kak drug PSU probaj se to
Daj ram v kak drug slot, poskusaj razlicne kombinacije ce imas 2 sticka!
Pri vklopu ni nobenega zvoka (beep ali česarkoli drugega), bi moral biti?
Testiraj razlicne graficne outpute(maticna/graficna)
Probaj brez GPU-ja
Ce mas kak drug PSU probaj se to
Daj ram v kak drug slot, poskusaj razlicne kombinacije ce imas 2 sticka!
DeeCoy ::
@DeeCoy
Nima sploh beeperja.. Vsaj mislim da ne
http://asrock.nl/downloadsite/Manual/X3...
Ko je beeper priključen, je tabela kod tukaj
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp...
Zato sem vprašal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
@DeeCoy
Nima sploh beeperja.. Vsaj mislim da ne
http://asrock.nl/downloadsite/Manual/X3...
Ko je beeper priključen, je tabela kod tukaj
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp...
Zato sem vprašal.
Hvala, popldan bom zadevo razdrl in še enkrat sestavil. Če najdem napako super, sicer pa nabavim beeper in poročam. Obstaja kakšen slovenski izraz za beeper (ga dobim v slovenskih trgovinah)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: memnon ()
Torej piskač sem namestil in ni nobenega piska - očitno procesor ne dobi boot signala - zanič napajalnik?? Cpu napajalni kabel je priklopljen. Namestil sem tudi drug ram in ne pomaga. Premik grafične v drugo režo tudi ne. Prilagam še dve sliki: slika1, slika2
Zgodovina sprememb…
Sedaj sem odstranil ram in dobim 3 piske - Main memory read / write test error. Ne razumem, kaj je narobe. Napajalnik očitno deluje - PowerGood signal pride. Ko uporabim HyperX, ki je na listi primernih ramov, ne posta sploh, ko ga odstranim, dobim 3 piske.
Je kdo z Ryzen procesorjem pripravljen kakšno palčko posodit? Sem iz Škofje Loke, lahko tudi Kranj in Ljubljana.
Je kdo z Ryzen procesorjem pripravljen kakšno palčko posodit? Sem iz Škofje Loke, lahko tudi Kranj in Ljubljana.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alternativa SkrilluOddelek: Pomoč in nasveti | 1591 (1249) | hamez66 |
» | Slab upload preko TelekomaOddelek: Omrežja in internet | 2340 (1751) | DeeCoy |
» | Vosek od sveče po vezju...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3182 (1534) | filip007 |
» | Priklop elektronske ključavnice na Novoport IIIOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1571 (996) | dc10 |
» | Monitor black screen?Oddelek: Strojna oprema | 2862 (2572) | DeeCoy |