» »

Bios shadowing

Bios shadowing

m.i.h.a. ::

Nekje sem prebral, da dobiš nekaj na performansah, če to stvar omogočiš, ker se ti nekaj prenese iz EPROM-a v RAM (ne vem čisto točno). Je to kdo že probal?

Sid Izprijeni ::

Poglej na www.rojakpot.com, kjer je lepo narejen The Definitive BIOS Optimization Guide. Tam to sigurno piše.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Matek ::

Nič ne pridobiš na performansah, kvečjemu izgubiš. Vse, kar je v tistem čipu zapisano se uporabi le pri zagonu, ko je to enkrat mimo, lahko vzameš čip ven pa vse dela. Tako da če njegovo vsebio prekopiraš v ram ti samo tisti kos rama zaseda brez pomena.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

frenk ::

ja to je logično ampak čemu je bilo to prvotno namenjeno:\...verjetno ni blo narjeno brez namena:)...ali pač:D

Sem bral na netu, kako je s tem in piše da je pohitritev na windowsih 95 in 98 na NT-jih pa ni nobene razlike. Ko sem gledal pri sebi ima video shadowing privzeto vklopljen, shadowing biosa na različnih naslovih pa privzeto izključeno. Tako bom tudi pustil razen, če me kdo prepriča drugače.

Matek ::

Hjoj, sej sem ti napisal, preberi moj post. Vsi shadowingi so brezveze... Če maš bios shadowing na disabled, zakaj bi pol mel enajblan shadowing biosa video kartice?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zato, ker je tako privzeto in ga nisem jaz vklapljal. Pustil ga pa bom vklopljenega, navsezadnje imam 768MB rama.

asPeteR ::

Ne, bios se shada v RAM, amapak v cache(L2)! Tega pa je treba sparat!

Zato izklopi to opcijo.
http://blog.stegnar.com

roscha ::

Shadingi so od izumrtja DOSa naprej brezveze. (Linux že od nastanka razen za zagon ni potreboval BIOSa) Dos in programi ki so tekli pod njim so dostikrat uporabljali določene rutine iz BIOSa. In ker je bil včasih BIOS v (E)PROMU kjer so dostopni časi par 10ms se je na hitrosti delovanja kar poznalo, če si shadal BIOS. In ja BIOS se prepiše v RAM! (butl pero ne nakladaj neumnosti naokrog!!)

by!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win 7 bsod - okvara matične ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121827 (1656) vander
»

Win XP blue screen - pomoč!!

Oddelek: Strojna oprema
81339 (1237) tommek
»

Rabim nasvet štromarjev - težave z BIOS čipom

Oddelek: Strojna oprema
111426 (1211) Alec999
»

tezave z detonatorji - rač. zamrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
241654 (1432) mrTwelveTrees
»

Koncno! Enostavno navijanje GeForcov preko BIOSa! (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
513858 (2961) Milko

Več podobnih tem