» »

Zaposlitev - subvencija

Zaposlitev - subvencija

mmcmmc ::

Ali se je kdo od vas zaposlil s pomočjo subvencije za delodajalca, da zaposli določeno skupino ljudi (mladi, prva zaposlitev, NGO)?

Ali se ste obdržali službo tudi potem, ko se je določen minimum trajanja zaposlitve prenehal?

Ali pa je to bolj cash grab za delodajalce?

bambam20 ::

Cash grab .. v večini gre za slabo plačan delovna mesta, kjer je delodajalcem pomemnbo, da jih država financira.

Tilen ::

Jih poznam kar nekaj, ki so obdržali službo in tudi take, ki so sami odnehali z delom. Lahko je eno in drugo. Če si nesposoben napraviti dovolj dodane vrednosti, boš najverjetneje odpuščen.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mmcmmc ::

Tilen je izjavil:

Jih poznam kar nekaj, ki so obdržali službo in tudi take, ki so sami odnehali z delom. Lahko je eno in drugo. Če si nesposoben napraviti dovolj dodane vrednosti, boš najverjetneje odpuščen.

Če en delodajalec vsaki dve leti napiše oglas za delovno mesto ali pa več mest, kjer izrecno napiše, da zaposluje samo ljudi znotraj tega programa za minimalno plačo, ali bi bilo res tako šokantno misliti, da pač računa na subvencijo in mu dodana vrednost ni prioriteta?

Ko vidim, da v pozivu piše, da zaposlujejo samo s tem programom se prikažejo red flags (pa ne komunistične). Ali sem preveč nezaupljiv?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mmcmmc ()

otago ::

2 kolega.

En je ostal v podjetju, je hitro napredoval, ker se je podjetje sirilo. Je pa prej ze delal preko studenta.
Drugi je po enem letu in pol odsel, ker so mu drugod ponudili 500eur vec place. Je bil pod 1k neto prej. Zacetne place so bolj zalost, kasneje je pridobil neke certifikate in bil takoj iskan kader.

Simbioza zaposluje tudi preko tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Twixz ::

Poznam podobno situacijo, kolega delal prek študenta v firmi, pridn ko mravlja, organiziran, so mu ponudili po enemu letu četrtič zaposlitev (prej je trikrat zavrnil/vmes je prišlo še do parih odpovedi), obljubili napredovanje, začel bi pa z minimalcem (najverjetneje). Čeprav kot študent zasluži slabih 900€/mesec se misli zaposliti. Jaz se ne bi. Gre samo za to da bi firma dobrega delavca obdržala, te obljube so mi larifari. Razen če se spogaja za boljšo plačo/plačilni razred v štartu (da bi dobil 1000 vn). Potem pa takoj podpišem :D

fikus_ ::

Vsaka izkušnja šteje, še posebej kot začetniku! Že preden se ti pogodba o delu izteče (če si vezan določen čas), pač iščeš priložnost/delo drugje.
Če nimaš dveh levih rok, se službo da najti in obdržati, samo vprašanje za kakšno plačo. Če si sposoben/delaven in imaš nekaj let delovnih izkušenj, je tudi plača lahko solidna/dobra. Je samo vprašanje, za koliko se uspeš prodat na trgu delovne sile.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

TheBlueOne ::

To ne more biti resno podjetje, ce zaposluje samo na tak nacin. Kdor isce resne kadre tudi ve koliko stanejo in se nikakor ne tako sahira, da izkljuci vecino ponudbe.

Praviloma je tako, da raje zaposlis izkusenega na normalen nacin, ker dejansko vrednost prinese, ce pa res ni izbire, pa laze zaposlis nekoga brez znanja in malo ublazis s tem dodatkom.

Podjetje, ki pa isce izkljucno preko tega pa absolutno ne zna iz zaposlenih iztrziti vrednosti, ki jo nosijo s sabo. Jaz bi se taksnega podjetja na vsak nacin poskusil izogniti, ce pa te pot ze zanese tja, pa se zavedaj, da delas pri enem od slabsih delodajalcev in ne predvidevaj, da je situacija v keteri si neka norma, ampak da je prej primer slabe prakse.

NikolormousB ::

Praviloma je tako, da raje zaposlis izkusenega na normalen nacin, ker dejansko vrednost prinese, ce pa res ni izbire, pa laze zaposlis nekoga brez znanja in malo ublazis s tem dodatkom.

Ah, dejte no. Ko iščeš skladiščnika, ki premetava robo iz ene palete na drugo, izkušnje niso ravno odličilni faktor, ne?

Shegevara ::

NikolormousB je izjavil:

Ah, dejte no. Ko iščeš skladiščnika, ki premetava robo iz ene palete na drugo, izkušnje niso ravno odličilni faktor, ne?

Mogoče pa. Kadar recimo iščeš nekoga za stalno zaposlitev in vidiš, da je predhodno ze 5+ let nalagal palete ima sigurno prednost pred nekom, kjer se mu ze na CVju vidi, da menjava sluzbe kot gate kjer bi po vsej verjetnosti morali kaj kmalu spet na novo iskati nadomestitev in izgubljati cas in zivce.

Mogoce to ni ravno prevec pogosto, ampak osebno poznam en tak primer.

Pri delu v skladišču ni nikoli samo prelaganje palet, zato je delo skladišča pomoje precej underrated.

Tu gre za odgovorno delo, ki brez organizacije propade.

Hockey ::

Twixz je izjavil:

Tu gre za odgovorno delo, ki brez organizacije propade.

Si skladiščnik?

shadeX ::

Tako je, si me prehitel z odgovorom.

Skladiščnik nikoli ne nalaga samo palet, mora biti izjemno organiziran da ve kam pospravit paleto in kdaj jo bo pobral ven glede na naročila. Upoštevati mora določbe FIFO (First In First Out) ali pa FILO (First In Last Out), odvisno od odredbe vodilnih in podjetja.

Mi je prejšni teden kolega, ki je dobil (ponovno) službo skladiščnika pravil, da je imelo podjetje test kandidatov. Eden je paleto vozil in ovijal 25 minut, medtem ko je isto delo kolega naredil v 2-3 minutah s povprečno hitrostjo.

Si skladiščnik?

Ni potreba bit skladiščnik, da se zavedaš odgovornosti tega dela, če si pameten. Lahko pa jaz temu kot bivši skladiščnik potrdim.

[D]emon ::

@Twixz, se vidi, da nisi nikoli dela skladiscnika/komisionarja od blizu videl.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

zavajon ::

Shegevara je izjavil:

Mogoče pa. Kadar recimo iščeš nekoga za stalno zaposlitev in vidiš, da je predhodno ze 5+ let nalagal palete ima sigurno prednost pred nekom, kjer se mu ze na CVju vidi, da menjava sluzbe kot gate kjer bi po vsej verjetnosti morali kaj kmalu spet na novo iskati nadomestitev in izgubljati cas in zivce.

Jaz bi pri nekom, ki je 5+ let nalagal palete najprej pomislil na to, da je sedaj morda že čas, da se pojavijo poškodbe hrbtenice, posledično bolniške v nedogled ... Za tako delo bi raje zaposlil 18-letnega mulca.

@zavajon, zato pa hvala bogu, da nisi delodajalec.

next3steps ::

Shegevara je izjavil:

NikolormousB je izjavil:

Mogoce to ni ravno prevec pogosto, ampak osebno poznam en tak primer.

Recimo bobu bob in ugotovijmo, da menjava službe ne pomeni nujno kvalitetno slabo opravljeno delo. Za časa Tita ste si to v glavo vbili, čas je, da si sedaj to izbijete in začnete jemati svet na novo.

@Twixz, se vidi, da nisi nikoli dela skladiscnika/komisionarja od blizu videl.

Sem, zato sem pa napisal tako kot sem in vsak, ki misli da je delo skladiščnika razlaganje palet je v zmoti. Sicer se podjetja zdaj razlikujejo (jaz sem bil skladiščnik samo v enem), ampak če ti prevzemaš robo za celotno trgovino (torej pregled robe, podpis da jamčiš da je roba v stanju kot mora biti, prenos dokumentov na ustrezni oddelek, itd.(prevzem robe je posebej poglavje)) + stranke (stranke v smislu strank, ki pridejo v skladišče po robo, ki so jo prej plačale & tudi tiste ki iščejo nekaj in se zapeljejo v skladišče, češ, saj skladiščnik ve kaj hočem, on je zato tam) + vračila (kar se tiče materiala, ki ga stranke same pripeljejo v skladišče in si ti kot odgovorni (čeprav na nek način prisiljeno) dal podpis da je blago ki se vrača v enakem stanju kot je bilo ob nakupu) + urejenost skladišča (torej zlaganje palet, urejenost okolice).

Seveda ima to delo svoje pluse (ker sem delal v proizvodnji je to delo predvsem bolj v "izi" (ni norm, ni pritiska nadrejenih (no vsaj pri meni ni bilo tega)) ampak tudi svoje minuse (stranke ki so psihično utrujajoče, biti sam v primeru bolniške/dopusta sodelavca ali nesposobnosti organizacije dela nadrejenega).

Skratka, delo skladiščnika je vredno vsaj tisočaka na mesec (z dodatki), ne pa nekega ušivega minimalca. :)

Pripis.

Za komisionarja pa res nisem bil nikoli zaposlen. Smo imeli v podjetju organizirano, da je en vodil komisione čez (kar je nam skladiščnikom bilo močno v pomoč) in nikoli ni bilo komplikacij (roba je bila vedno 2 dni pred prihodom stranke pripravljena na prevzem).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Twixz ()

@Twixz, se opravicujem, pomesal sem nicke (insomnia at work, yay). Moj komentar je letel na post od @NinjaMig21. :) Mea culpa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Roboti so zaobvladali sortiranje v skladišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10316260 (12617) Mr.B
»

Humanoidni robot Digit v prodaji, prvi kupec je Ford

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
306960 (5222) 7982884e
»

Iščem delo

Oddelek: Loža
429158 (6042) xardas
»

Viličar

Oddelek: Na cesti
265778 (4245) noraguta
»

Neprofesionalnost in nezanesljivost Door to Door (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
607997 (3701) slo81

Več podobnih tem