» »

XP in write-behind caching

XP in write-behind caching

Eschelon ::

Zanima me, kako pri vas izgleda nastavitev za write-behind caching na XPjih (za fiksni HDD, in morebitni izmenljivi disk (ala ZIP)). Pri meni so možnosti sive pri obeh (nedostopne za spreminjanje) in izbrana? je možnost "optimize for performance".
Zdi se mi, da mi write caching ne deluje (kljub defragmentaciji se mi programi na močnejši mašini zaganjajo veliko počasneje kot prijatelju). HDD je 40MB Maxtor. Poleg tega mi BootVis teži, da nimam write-behind cachinga.

Pogledate tako:
Explorer>C:>Properties>Hardware>Izberete disk>Policies

Ali lahko spreminjate nastavitev? (da/ne)
Kakšen dodaten info glede tega?

McHusch ::

Sem pogledal na svoji kišti.

Disku, ki je na ATA kontrolerju kot master in boot disk, lahko normalno spreminjam - imam vklopljeno. Disk (identičen model), ki je na RAID krmilniku (ni v RAID-u) ima to opcijo sivo in izključeno.

Zanimivo ... Zanima mene tudi.

Eschelon ::

Update.

Instaliral sem nove VIA 4in1 (prej sem moral odinstalirati prejšnje). Sedaj so izbire sicer še vedno sive, se je pa pojavil dodaten checkbox, kjer se lahko izberem write-behind caching (nekaj malega morda hitreje je - vendar nič pretresljivega). Mi je pa zato DVD vrglo v PIO mode!?!? (bom danes posodobil firmware.)
Največji profit sem dobil tako, da sem pognal defrag (diskeeper) (vključno z boot-time-varianto), odinstaliral dotični program. Pognal defrag drugič (očitno sem program instaliral na povsem fragmentiran disk - analiza pokazala nezaseden prostor po vsem disku). Nato pa spet install in defrag. Sedaj je zagon za okoli četrt hitrejši.
(Bootvis sedaj ne javlja več, da ne bi bilo WB-cacheinga). :)

Nisem vedel, da je sprotna defragmentacija tako pomembna (čeprav pri vse večjih diskih ni presenetljivo).

PS: Teh nekaj sekund/zagon, ki jih imam sedaj manj ne bo nikoli pokrilo časa, ki sem ga zabil za optimiranje :D. Če bi hotel, da bi zadeve tekle dobro, bom moral itak preinstalirati rač. in tokrat uporabljati defrag sproti. :D
Ali pač obstaja še kak boljši defrag, ki bi recimo zgrupiral datoteke iz istih direktorijev skupaj? (da pustim zadevo čez noč).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD vs HDD (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
24652240 (49121) MrStein
»

Je trdi disk slab ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141087 (769) DragonHeart
»

predolg zagon xp-jev

Oddelek: Operacijski sistemi
231889 (1389) bluefish
»

Hitrejše nalaganje XPjev.

Oddelek: Navijanje
212081 (1357) Pyr0Beast
»

Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
534674 (4028) Boky

Več podobnih tem