Forum » Pomoč in nasveti » BitLocker
BitLocker
fx3zRejSz0cS ::
Zdravo,
en čas nazaj sem na enem PC-ju zaklenil podatke z BitLockerjem. Samo geslo in recovery stvari sem izgubil oziroma založil.
Ali mogoče obstaja kakšna pot, da lahko omogočim dostop do diska čeprav nimam gesla ? Mogoče z Linuxom ali kaj podobnega ?
Hvala in lep pozdrav
en čas nazaj sem na enem PC-ju zaklenil podatke z BitLockerjem. Samo geslo in recovery stvari sem izgubil oziroma založil.
Ali mogoče obstaja kakšna pot, da lahko omogočim dostop do diska čeprav nimam gesla ? Mogoče z Linuxom ali kaj podobnega ?
Hvala in lep pozdrav
SmeskoSnezak ::
Bom kar tu vprasal. A se da uredit bitlocker brez gesla in kljuca (da ne sitnari za eno ali drugo)? Seveda bi se kljuc pospravo na USB. In zakaj se zahteva kljuc, ko prizges racunalnik , ce imas urejeno to tako (brez sitnarjenja)?
@ Pusti soncu v srce... @
Nikonja ::
Lahko izklopiš opcijo da zahteva geslo vsakič pri vklopu računalnika, ključ sem napisal v word in shranil na dropbox, tam bo še najbolj zihr.
Kje izklopim to? In ce to naredim, je moznost da bo zahtevalo kljuc? In zakaj bi zahtevalo kljuc?
urosh ::
@SmeskoSnezak - pa imas vgrajen cip, ki ti to omogoca? Ce ga nimas, potem to ponavadi tocno tako zgleda - da ti ob vsakem vklopu gnjavi za kljuc.
Mislis TPM? In ce je TPM not, kaj potem, zakaj "gnjavi"?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmeskoSnezak ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero rešitev za kriptiranje diska uporabljate?Oddelek: Strojna oprema | 3610 (2984) | an3333 |
» | TrueCrypt na precepu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 28393 (23753) | MrStein |
» | Enkriptiranje datotek z BitLocker-jemOddelek: Informacijska varnost | 5132 (4614) | karafeka |
» | Izšel TrueCrypt 7.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 31977 (28477) | Jst |
» | Nov članek: Vzpostavitev v celoti šifriranega sistema na Ubuntu FeistyOddelek: Novice / Nova vsebina | 5682 (4039) | poweroff |