» »

Pioneer Kuro LX5090 red tint

Pioneer Kuro LX5090 red tint

Starscream ::

Zdravo.

Zanima me ali je imel kdo tukaj gori omenjeno težavo s svojim KURO televizorjem?

Sem malo bral, da se da zadevo rešit.

Ali je kdo tukaj, ki ima izkušnje s tem?

TV mi je še vedno TOP in ga ne mislim prodajat, bi bilo pa super imeti čisto črnino nazaj.

Hvala za pomoč.

LP Danijel

fpbs ::

TV je star 10 let, kakšen OLED bi bila dobra zamenjava.

Se zavedam, da je star 10 let. Ampak slika je še vedno super. Ni še potrebe po zamenjavi :).

andromedar ::

Če je slika super, kje je potem problem? :)
Eh?

ginekk ::

Ja ga imam in tega problema (na srečo) nisem opazil. To je bil top rang TVja in še vedno so vsi LCDji inferiorni, razen če hočeš gledat 4K.
TV bo zrel za zamenjavo (OLED) bodisi ko dokončno spusti dušo, bodisi ko bodo 4k vsebine nekaj vsakdanjega.

fiti ::

Moj model LX5090h ima enako red tint. Zadeva je pogojno rešljiva, več najdeš na AV forums. Pri mojem je samo red tint samo v spodnjem delu slike (bar), na samo kvaliteto slike pa zaenkrat nima vpliva. Za 1080p vsebine še vedno pred OLED, če se mene vpraša.

andromedar preberi kaj sem napisal :)

fiti sem bral ampak raje vidim, da mi to porihta nekdo z več zkušnjami
ginekk se čisto strinjam :)

Zgodovina sprememb…

To boš pa težko našel junaka, ki bi ti to porihtal. Zadeva je precej enostavna, moraš pa priti do menija z nastavitvami. Bodisi s kablom in ControlCal ali pa Logitech Harmony daljinec, ter koda za dostop do menija. Nikakor pa ne delaj celotni reset, ker je potem zadevo zelo težko nazaj postaviti.

Več info pa:
https://www.avforums.com/threads/pionee...

Ti bi znal to zrihtat? Seveda ne bi bilo zastonj :).

Jaz sem pri sebi probal in je delovalo, potem pa sem dal nazaj na tovarniške nastavitve. Namreč to je bilo že par let nazaj, ko še ni bilo popolnoma jasno kakšne so lahko posledice zaradi spremembe nastavitev. Kolikor sem bral zadeva deluje, spremeniti moraš pa samo dva parametra in boš zagotovo zmogel sam. Preberi temo na AV forums in boš videl, da ga nimaš kaj polomiti. Vse kar potrebuješ je dostop do menija.

Zadeva je pri meni opazna samo, če gledam v popolni temi, v kolikor je prisoten vir svetlobe pa se zadeva ne opazi.

Hvala, mogoče pa res poskusim sam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828153831 (18160) ruski76
»

Plazma 50" , katera firma?

Oddelek: Kaj kupiti
294353 (2846) roCkY
»

najboljsi full HDTV (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15713486 (8844) carot

Več podobnih tem