» »

Kraja identitete

Kraja identitete

Temo vidijo: vsi

jizzer ::

Pred približno pol leta je prijatelj z njegovo punco naredil nekaj izredno nepremišljenega in sicer.
Prek tinder-ja sta iskala "avanturo" za trojčka in našla potencialno osebo (ženskega) spola. Izmenjana so bila sporočila in imena, poslane pa tudi video posnetki in fotografije, intimne seveda. No na koncu se je izkazalo da oseba s katero sta se pogovarjala ni resnična (sprememba imena na tinderju, instagramu,...). Ime je neresnično oz. vsaj na facebooku osebe pod 3 različnimi imeni ni našlo. Ponujala sta mu(/ji?) denar ampak ga ni zanimalo. [ Kako se je takrat točno razpletlo se trenutno ne spomnim bom dopolnil pozneje, v glavnem zatišje ].
Problem se začne zdaj ker je začel dobivati že neke vrste grozilna sporočila prek omrežij, ker domnevno on nadleguje punce, v bistvu pa je kreiran lažni profil pod njegovim imenom (neznano dolgo), z identičnimi slikami kot jih ima on in podatki. Včeraj je bil na policiji, narejen je bil zapisnik, ima vsaj zaledje če storilec povzroči kaj hujšega, ali pa se kdo odloči da ga prijavi(lažni profil), policija pa kot vemo itak nebo naredila nič v smeri izslejevanja.

Ima kdo izkušnje z čem podobnim, kaj bi bilo pametno storiti? Prijateljica od punce si trenutno dopisuje z njim (strange enough ima sporočila od te "osebe" že od lani. weirdo, dickpicks and stuff... tako da si očitno konstantno spreminja ime ne pa kreira profilov), če bi se slučajno dejansko hotel dobiti, ampak imam tak občutek da to ni njegova agenda in iz tega nebo nič. Opcija da se IP trejsa, verjetno je ampak , vprašanje če ni za kakim proxyjem.

Zbiram predloge in ideje :D

Tr0n ::

Ce gre za groznje, jih prijavis policiji. Kaj drugega tak ne mores.

Drugic pa pac ne posiljat intimnih zadev random osebam. Se boljse, sploh ne imet teh zadev ne na telefonu, se manj pa online v kaksnem cloud servisu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP naslov

Oddelek: Omrežja in internet
313696 (2973) secops

Kako do seksa (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27350433 (41984) BigWhale
»

Facebook pomoc

Oddelek: Pomoč in nasveti
151845 (1488) Mare2
»

Pomoč - facebook,msn - hackerji

Oddelek: Pomoč in nasveti
295039 (4189) slavkorajko

Več podobnih tem