» »

film Sestre magdalenke

film Sestre magdalenke

«
1
2

Samo346 ::

Ravno se spravljam gledati film Sestre magdalenke.
Film je posnet po resničnih dogodkih in ob branju zgodbe se bere neverjetno:

Magdalenska zavetišča na Irskem so v imenu katoliške cerkve vodile sestre usmiljenke. Družine in sirotišnice so tja pošiljale mlada dekleta, tam pa so jih zaprli in pošiljali na delo v pralnice, kjer so se lahko spokorile za svoje "grehe". Ti grehi so bili različni -od tega da so rodile nezakonske otroke, bile preveč lepe ali preveč grde, premalo ali preveč inteligentne, da so bile žrtve posilstev, o katerih so spregovorile. Za svoje grehe so brezplačno delale 365 dni v letu, bile napol lačne, pretepane, poniževane in posiljevane, otroke pa so jim na silo vzeli. Njihova kazen je bila neomejena. Tam je živelo in umrlo na tisoče žensk. Zadnje zavetišče magdalenk na Irskem so zaprli šele leta 1996.

vostok_1 ::

Your point? Question? Funny picture?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zakaj nekoga privlači krščanska doktrina, glede na evolucijo, ki je kreacija, ki ni končana, dejstvu da svet ni bil ustvarjen s strani boga pred dva tisoč leti in da se sonce ne vrti okoli zemlje, temveč obratno.

S cerkvijo so povezani pedofilski škandali, finančne mahinacije in še bi verjetno lahko našteval.

Ne vidim smisla v krščanstvu

You are a weird person, my friend.

Ampak ja, krščanstvo je marsikaj slabega naredilo.

Žal je pa religija intrinzični del early človeštva. Večina folka ni zmožna sprocesirat optimističnega nihilizma. Tisti, ki se z njim poistovetijo pa postanejo jypeti. Which is a very dangerous ailment.
There will be chutes!
It came from the lab.

fujtajksel ::

Ne vem če je to sploh tolk izvirno krščanska zadeva. Ta teza da punce ne smejo seksat naokrog po svoji volji, sploh pa imet "pankrtov" s kar enimi neodobrenimi tipčki, in če že da morajo nahebat, je bila precej široko razširjena po mnogih družbah in religijah. Noseče punce so k magdalenkam pošiljale lastne familije.

Ni to krščanska, res je.

To je pač intrinzična lastnost človeške narave. Družbe, kjer ženska seksualnost ni bila pod nadzorom so zgodovinsko-časovno, zgolj "blink of an eye".
To je pač preverljivo dejstvo. Take it or go cry somewhere else.

Resnica je, da so nekoč bili nezakoniti otroki stalnica. Bistveno več kot sedaj.
There will be chutes!
It came from the lab.

Jarno ::

Nisem gledal filma, sem pa pred kratkim bral okvirno zgodbo. Ni kaj, v krščanstvu je marsikaj nedorečenega in folk je zafilal gap malce po svoje.

Ko kje vidim krucifiks, se spomnim na hippie Đizusa (trofejo) in na stare pobožne hudobce, ki zanikajo lastno hudobijo.
#65W!

vostok_1 je izjavil:

Ni to krščanska, res je.

Družbe, kjer ženska seksualnost ni bila pod nadzorom so zgodovinsko-časovno, zgolj "blink of an eye".
To je pač preverljivo dejstvo. Take it or go cry somewhere else.

a danes je ženska seksualnost pod nadzorom?

Ni.

Zato pa se dogajajo ekscesi vseh sort. Saj ne, da se nekoč niso, sam moral si se skrivat, ker četudi je bila javna skrivnost, je še vedno bila skrivnost.

Zato pa nas bolj tradicionalne družbe s polno paro dohitevajo mi pa zgubljamo sapo. Njih bo čakalo podobno, ampak there is no end game here.
Pa ne pravim, da je kaj narobe s tem ali pa da to podpiram. Tko pač je. Blame god, darwin or whomever you want...
There will be chutes!
It came from the lab.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

In zakaj konkretno naj bi bila po tvoje ženska seksualnost pod nadzorom in kaj je glede ženske seksualnosti takšnega, da naj bi družbe ne bile več kot "blink of an aye" če ni pod nadzorom?

Fascinantna tema sicer.

Ne vem še točno zakaj. Imam svoje špekulacije.
Pomojem leži v dolgi zgodovini prepletanja evolucije in sociologije.
Izkazalo se je, da so tradicionalne družbe, ekspanzijske in future oriented, čeprav so lahko surove in nepravične.
Mogoče zaradi tega, ker so ženske v povprečju bolj agreeable kot moški in s tem manj konkurenčne.
Ženska seksualnost pa je običajno zelo muhasta, prepletena, nedorečena, kar se tudi odraža kasneje na družbenih vzorcih.

Vsi pričakujete nek happy ending v tej zgodbi človeka. Tko kot nekateri mislijo, da ima evolucija nek ultimate cilj.
I don't think it does.
There will be chutes!
It came from the lab.

Jarno ::

http://www.imdb.com/title/tt0169658/
Ages of consent in Europe @ Wikipedia
In China the age of consent for sexual activity is 14 years, regardless of gender or sexual orientation.

etc...

Uspešni delajo precej, kar jim paše. Kdo dela zlovešče honor killings pa tudi vemo.

Novi časi pač, in civilna zakonodaja.
Mene ne moti, če je zasebno življeneje nekaterih pač bolj pisano in ni usklajeno z dogmami.

Da prva ljubezen postane zadnja je sicer lepo, a zaradi mladostne naivnosti deklet ne bi zapiral v kloštre.
#65W!

Jz sem zgubu nit.

O čem to?
There will be chutes!
It came from the lab.

vostok_1 je izjavil:

Ženska seksualnost pa je običajno zelo muhasta, prepletena, nedorečena, kar se tudi odraža kasneje na družbenih vzorcih.

Kaj naj to pomeni?

Ženska seksualnost je bistveno bolj podvržena hormonskim spremembam. Recimo...v času ovulacije ženske običajno si želijo drugačnega tipa moškega, v primerjavi s takrat ko ne ovulira. Izvzamemo izjeme, seveda.

To pač ni temelj, na katerem bi se gradilo civilizacijo v neusmiljenem svetu.
Svet v časih je bil bolj podoben igri Factorio. Kjer za preživetje je moralo dovolj zadev klapat skupaj.

Kot rečeno...tehnologija sicer obrača zadeve malo na glavo, ampak tko kot sem zmotno mislil, da evolucija danes ne poteka več, tud ta moško-žensko-civilizacijski trikotnik ni še za odmet.
There will be chutes!
It came from the lab.

Pika na i ::

vostok_1 je izjavil:

Ženska seksualnost je bistveno bolj podvržena hormonskim spremembam. Recimo...v času ovulacije ženske običajno si želijo drugačnega tipa moškega, v primerjavi s takrat ko ne ovulira. Izvzamemo izjeme, seveda.

To pač ni temelj, na katerem bi se gradilo civilizacijo v neusmiljenem svetu.
Svet v časih je bil bolj podoben igri Factorio. Kjer za preživetje je moralo dovolj zadev klapat skupaj.

Kot rečeno...tehnologija sicer obrača zadeve malo na glavo, ampak tko kot sem zmotno mislil, da evolucija danes ne poteka več, tud ta moško-žensko-civilizacijski trikotnik ni še za odmet.

Kaj pa ti danes bluziš? Za te neumnosti imaš seveda ogromno enih študij pripravljenih zame, anedede?

S čim pa se ne strinjaš?

Za prvo navedbo celo je bila izdelana študija.
There will be chutes!
It came from the lab.

Tudi mene bi zagotovo zanimalo od kod vostok_1 ki piše zanimive stvari črpa to znanje!

Navedi vire prosim, avtorje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samo346 ()

There will be chutes!
It came from the lab.

ginekk ::

Samo346 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Kaj naj to pomeni?

Da nima z ženskami izkušenj, premalo interakcij.

gus5 ::

vostok_1 je izjavil:

Družbe, kjer ženska seksualnost ni bila pod nadzorom so zgodovinsko-časovno, zgolj "blink of an eye". To je pač preverljivo dejstvo.
Resno? Preverljivo dejstvo? :)) Obrezovanje je verjetno en najbolj očitnih in hkrati krutih načinov obvladovanja ženske seksualnosti. Torej bojo na koncu obstale le kulture, kjer obrezujejo ženske, medtem ko bojo družbe, ki prakticirajo spolno-identitetni egalitarizem in 'svobodno ljubezen', izumrle? :)) :)) :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gus5 ()

ginekk ::

Med samico in samcem homo sapiens sapiensa so biološke razlike očitne, ampak značanje, mentalne, psihične, vse kar lahko obesite na racionalen individum pa zgolj sami pridelamo in prenašamo skozi družbeno-moralni ustroj. Jaz sem bolj kot ne odraščal med samimi ženskami, z lahkoto se "obnašam kot ženska".

ne evo, pa imamo skoraj, kot po navadi, toliko teorij, kot ljudi.

za vostok_1 pa, glede na to kakšen je njegov pogled in kako vidi stvari, obrezovanje žensk v službi družbe in civilizacije

ginekk je izjavil:

Samo346 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Kaj naj to pomeni?

Da nima z ženskami izkušenj, premalo interakcij.

I have the best experience, the best interaction.

No seriously. I'm quite sure, it's more than you.

gus5 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Družbe, kjer ženska seksualnost ni bila pod nadzorom so zgodovinsko-časovno, zgolj "blink of an eye". To je pač preverljivo dejstvo.
Resno? Preverljivo dejstvo? :)) Obrezovanje je verjetno en najbolj očitnih in hkrati krutih načinov obvladovanja ženske seksualnosti. Torej bojo na koncu obstale le kulture, kjer obrezujejo ženske, medtem ko bojo družbe, ki prakticirajo spolno-identitetni egalitarizem in 'svobodno ljubezen', izumrle? :)) :)) :))

Nope. Vse v "zdravi" meri.
Prodirajoče družbe so tiste, ki dovoljujejo, da ženske gnjavijo tipe, da se zanje žrtvujejo, ampak jim pri tem pihajo na dušo, kako so glavni.
To se mi zdi, da je zgodovinsko najboljši recept za močno družbo v težkih razmerah.

"free love" je zgolj moda zadnjih par desetletji. Zanemarit vsa ostala tisočletja pa ne vem, če je prudent.

ginekk je izjavil:

Med samico in samcem homo sapiens sapiensa so biološke razlike očitne, ampak značanje, mentalne, psihične, vse kar lahko obesite na racionalen individum pa zgolj sami pridelamo in prenašamo skozi družbeno-moralni ustroj. Jaz sem bolj kot ne odraščal med samimi ženskami, z lahkoto se "obnašam kot ženska".

A ti mi kar nastavljaš štose...

point je, da pri človeku evolucija in družba nista dva povsem ločena pojma.

Čist možno je, da bodo nekoč same dominantne, maskulinizirane ženske, in sami metroti na drugi strani.
To je mišja utopija napovedala.
There will be chutes!
It came from the lab.

Zgodovina sprememb…

Samo346 je izjavil:

za vostok_1 pa, glede na to kakšen je njegov pogled in kako vidi stvari, obrezovanje žensk v službi družbe in civilizacije

A vi folk, res ne znate ločit osebnega mnenja od diskusije?

Nočem vrjet, da sem edini z toliko inteligence, ki to zmore.
But feel free to prove me wrong.
There will be chutes!
It came from the lab.

vostok_1 je izjavil:

Samo346 je izjavil:

A vi folk, res ne znate ločit osebnega mnenja od diskusije?

Nočem vrjet, da sem edini z toliko inteligence, ki to zmore.
But feel free to prove me wrong.

nisem prav napisal, sem skušal popraviti pa ni šlo.

No, pa daj sedaj.
There will be chutes!
It came from the lab.

Svojega posta ne morem vec urejati, saj ni tako pomembno. Imamo diskusijo in izmenjujamo poglede

Mnogi prezivijo celo svoje zivljenje v iskanju smisla ali iskanju boga, nacina kako naj bi bila.druzba urejena.
Vse se izjalovi, vse ideologije, sistemi.

Zgodovina sprememb…

Ne vem kaj bi drugega rekel kot da v osnovi spostujemo telo, svobodo cloveka.
Ce ne temeljimo na svobodi moskega zenske , brez prisile tlacenja terorja diktature oblasti, potem ne vem na cem drugem naj bi temeljilo. Svobodna negresna seksualnost.

Vidiš. Ti iščeš tko kot Nevone, nek happy ending.
Obraten scenarij ti je nedoumljiv.
There will be chutes!
It came from the lab.

Obraten scenari
Prosim razlozi kaj mislis

Kaj če se izkaže, da ta naša želja po etičnosti nas bo pogubila?
There will be chutes!
It came from the lab.

Kateri ZF film si spet gledal, Vzhod?

Skozi Vrata.
There will be chutes!
It came from the lab.

Nisi razlozil.o kaksnem obratnem scenariju govoris.
Jaz o tem kaj nas vse lahko pogubi poslusam Chomskega npr. Verjetno nisva pivsem v istem.filmu

Ugobi nas torej kot cloveka lahko tudi, po njegovem, prenaseljenost izcrpanje naravnih viriv, global segrevanje...

Religije pa abortus, kontracepcija pa to...

Zgodovina sprememb…

vostok_1 je izjavil:

Skozi Vrata.

Aha, pa si samo do kljuke prišel.
Priporočam Bikca Ferdinanda. Te bo potegnil iz teh tvojih scenarijev.
Lahko si pa prebereš oba dela Ogenj rit in kače niso za igrače, pa ti bo bolj jasno zakaj, ženskam niti slučajno ni v interesu, da se kaj takega dogaja, spet.
In če zato moški cmevkajo, je meni popolnoma ok.

ramiz?! ::

Ta tema je mal zašla in to z razlogom, ker je avtor mislil, da se je po ogledu enega filma razsvetlil in temo odprl z razlogom, da bomo uporabniki slo-techa začel brezglavo udrihat čez cerkev in vero, kakšna svinjarij je to itd. Pol je pa avtor dobil nekej bolj širokih pogledov na celo kompleksno situacijo in mu rezultat ni bil všeč, pa se je moralo začet spuščat na osebno raven in odgovarjat s "pametnimi" enovrstičnicami.

Tako da ja... hvala in zaklep teme prosim.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Super analiza si me razkrinkal, nimas kaj bolj pametnega za poceti danes zvecer kot da svoj dragoceni cas in energijo trosis tukaj?
Pa krades prostor mojega posta kjer berem komentarje.

ramiz?! ::

Samo346 je izjavil:

Super analiza si me razkrinkal, nimas kaj bolj pametnega za poceti danes zvecer kot da svoj dragoceni cas in energijo trosis tukaj?
Pa krades prostor mojega posta kjer berem komentarje.

Niti ne trošim energije ... prej sem šel srat, na telefonu prelistal teme zadnjih 24 ur in med tem ko sem se 3x napel, sem odgovoril v tvojo temo
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Čemu imate tak fetiš po zapiranju in utišanju ljudi?
A to mate kak power fetiš, ki v RL ga ne morete izživeti? Se kdo nad vami spravlja?

Ste to vi morda?
There will be chutes!
It came from the lab.

vostok_1 je izjavil:

"free love" je zgolj moda zadnjih par desetletji. Zanemarit vsa ostala tisočletja pa ne vem, če je prudent
Verjetno je za (biološke) moške v večini patriarhalnih kultur vedno obstajala 'free love', z razkrojem patriarhalne paradigme in slabitvijo njenega reproduktivnega imperativa ter egalitarnimi gibanji pa so jo izborile/dobile tudi (biološke) ženske. V patriarhalnih družbah so žensko seksualnost skušali ukalupiti v matrico reprodukcije, presežek spolnega ne-reproduktivnega užitka, ki je lasten ženskam, je (bil) namreč moteč. Pri moških je orgazem vedno povezan z reproduktivnim dejanjem, pri ženskah pa ne nujno; vaginalni orgazem da, ne pa tudi klitorični. Če v debato vpeljem simboliko: klitoris je subverzivni dejavnik, ki razkraja patriarhalne kulturne prakse. V nekaterih kulturah so se 'problema' lotili brutalno neposredno, z obrezovanjem žensk; drugje ideološko-moralistično, z verskimi dogmami in zapovedmi oz. prepovedmi. V vseh primerih je bil cilj – obvladovanje ženske ne-reproduktivne seksualnosti. Tudi danes obstajajo težnje po (ponovnem) ukalupljenju žensk oz. njihove seksualnosti v reproduktivno-družinsko paradigmo; od tod potem nasprotovanje uporabi kontracepcijskih sredstev, splavu, homo- in heteroseksualnim ne-reproduktivnim spolnim praksam ipd. V Evropi v tem nazadnjaškem početju še vedno prednjačijo katoliki.

jype ::

vostok_1 je izjavil:

Čemu imate tak fetiš po zapiranju in utišanju ljudi?
Kristjani so.

vostok_1 je izjavil:

Kaj če se izkaže, da ta naša želja po etičnosti nas bo pogubila?
Ti boš zagotovo preživel, tako da se ti ni treba zaradi naše želje po etičnosti prav nič sekirat.

gus5 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

"free love" je zgolj moda zadnjih par desetletji. Zanemarit vsa ostala tisočletja pa ne vem, če je prudent
Verjetno je za (biološke) moške v večini patriarhalnih kultur vedno obstajala 'free love', z razkrojem patriarhalne paradigme in slabitvijo njenega reproduktivnega imperativa ter egalitarnimi gibanji pa so jo izborile/dobile tudi (biološke) ženske. V patriarhalnih družbah so žensko seksualnost skušali ukalupiti v matrico reprodukcije, presežek spolnega ne-reproduktivnega užitka, ki je lasten ženskam, je (bil) namreč moteč. Pri moških je orgazem vedno povezan z reproduktivnim dejanjem, pri ženskah pa ne nujno; vaginalni orgazem da, ne pa tudi klitorični. Če v debato vpeljem simboliko: klitoris je subverzivni dejavnik, ki razkraja patriarhalne kulturne prakse. V nekaterih kulturah so se 'problema' lotili brutalno neposredno, z obrezovanjem žensk; drugje ideološko-moralistično, z verskimi dogmami in zapovedmi oz. prepovedmi. V vseh primerih je bil cilj – obvladovanje ženske ne-reproduktivne seksualnosti. Tudi danes obstajajo težnje po (ponovnem) ukalupljenju žensk oz. njihove seksualnosti v reproduktivno-družinsko paradigmo; od tod potem nasprotovanje uporabi kontracepcijskih sredstev, splavu, homo- in heteroseksualnim ne-reproduktivnim spolnim praksam ipd. V Evropi v tem nazadnjaškem početju še vedno prednjačijo katoliki.

Kje se lahko naučim pisati tako obširno pa tako malosporočilno...

Nova reproduktivna paradigma? Misliš tista 1,2 otroka, ki sta premalo za vzdržnost populacije?
Da vidimo, kako se bo to izšlo.

jype je izjavil:

Ti boš zagotovo preživel, tako da se ti ni treba zaradi naše želje po etičnosti prav nič sekirat.

Ej, ne vem. Vaša etičnost kljub temu zahteva blood sacrifice. I'm not sure how ethical it is.
There will be chutes!
It came from the lab.

Zgodovina sprememb…

windigo ::

Pika na i je izjavil:

Priporočam Bikca Ferdinanda.

Nikarte podcenjevati Bikca Ferdinanda, ne v njegovem (naivnem?) pacifizmu nekaj mesecev pred špansko državljansko vojno (zaradi česar je bil Ferdinand od Francove smrti v Španiji prepovedan), ki je nasproten prav vsemu, kar bi moral ceniti ponosen desničar, ne v Saldhanovi aktualizirani različici, ki prikaže aktualno brezizhodnost bikov na farmi, ko ugotovijo, da je njihov "izhod" v resnici samo glorificirana klavnica in kjer na koncu prav vsi (uporabljeni) holivudski klišeji komajda še rešijo enega samega bika, kaj šele da bi nardili kaj za vse (nas) ostale.

vostok_1 je izjavil:

Nova reproduktivna paradigma? Misliš tista 1,2 otroka, ki sta premalo za vzdržnost populacije?
Projekcija na globalni ravni - prenaseljenost. Ljudi je preveč.

vostok_1 je izjavil:

Večina folka ni zmožna sprocesirat optimističnega nihilizma.
Optimistični nihilizem je osrednja lastnost religij. Religijska izkušnja je fetišistična izkušnja. Za fetišistične izkušnje je značilno, da svoje zgodbe (z)gradijo okoli nič (nihil). Na mestu, kjer teistični vernik pričakuje 'nekaj' (beri: boga), ni nič. Verska zgodba o bogu (npr. biblijska zgodba), ki jo prevzame, opravlja funkcijo paravana, ki stoji med njim in nič. Zaradi paravanske zgodbe se mu ni treba soočiti z nič, s praznino, ki je skrita za versko zgodbo. Prav zato religije tako ljubosumno in, če je treba, tudi agresivno ščitijo svoje 'optimistične' paravanske zgodbe. (Ena redkih, morda celo edina religija, ki svojim vernikom omogoča in jih celo spodbuja, da odvržejo teistično zgodbo-paravan, je zen-budizem. Najvišjo stopnjo verskega 'razsvetljenja' (stopnjo 'avtentičnega jaza') doseže zen-budist v trenutku, ko postane – ateist.)
Večji fantast je vernik, bolj je fanatičen in bolj optimističen je lahko (njegov nihilizem). Primer islamskih samomorilcev-teroristov. Njihov nihilizem ne zaznamuje le praznoverje, pač pa tudi zaničevanje 'zemeljskega' življenja; ne le svojega, tudi življenja drugih. Njihova verska zgodba je tako optimistična – verjamejo v večno življenje v nebesih, v katerih vsakega od njih baje čaka na desetine devic, če umre kot mučenik –, da se jim zdi njegovo 'tostransko' življenje povsem ničevo. Skratka, optimistični nihilizem zajema ves religijski spekter, od fanatikov (verskih teroristov, klera, sester magdalenk) do 'zmernih' praznovercev.

gus5
zelo zanimivo pisanje.

Bi te vprašal od kje črpaš, kakšna knjižna dela? literatura ali zanimivi avtorji?

gus5 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Projekcija na globalni ravni - prenaseljenost. Ljudi je preveč.

vostok_1 je izjavil:

Večina folka ni zmožna sprocesirat optimističnega nihilizma.
Optimistični nihilizem je osrednja lastnost religij. Religijska izkušnja je fetišistična izkušnja. Za fetišistične izkušnje je značilno, da svoje zgodbe (z)gradijo okoli nič (nihil). Na mestu, kjer teistični vernik pričakuje 'nekaj' (beri: boga), ni nič. Verska zgodba o bogu (npr. biblijska zgodba), ki jo prevzame, opravlja funkcijo paravana, ki stoji med njim in nič. Zaradi paravanske zgodbe se mu ni treba soočiti z nič, s praznino, ki je skrita za versko zgodbo. Prav zato religije tako ljubosumno in, če je treba, tudi agresivno ščitijo svoje 'optimistične' paravanske zgodbe. (Ena redkih, morda celo edina religija, ki svojim vernikom omogoča in jih celo spodbuja, da odvržejo teistično zgodbo-paravan, je zen-budizem. Najvišjo stopnjo verskega 'razsvetljenja' (stopnjo 'avtentičnega jaza') doseže zen-budist v trenutku, ko postane – ateist.)
Večji fantast je vernik, bolj je fanatičen in bolj optimističen je lahko (njegov nihilizem). Primer islamskih samomorilcev-teroristov. Njihov nihilizem ne zaznamuje le praznoverje, pač pa tudi zaničevanje 'zemeljskega' življenja; ne le svojega, tudi življenja drugih. Njihova verska zgodba je tako optimistična – verjamejo v večno življenje v nebesih, v katerih vsakega od njih baje čaka na desetine devic, če umre kot mučenik –, da se jim zdi njegovo 'tostransko' življenje povsem ničevo. Skratka, optimistični nihilizem zajema ves religijski spekter, od fanatikov (verskih teroristov, klera, sester magdalenk) do 'zmernih' praznovercev.

Zemlja ni prenaseljena. Še zdaleč ne.
Nismo niti še približno na termodinamičnem limitu.

Kot drugo. Ti na njih gledaš kot nihilizem, oni sami tega ne dojemajo tako. And that is what counts.
Nikoli se ne vprašajo če bo teh devic dovolj za celo večnost, ker ne razmišljajo kot jz in ti.
Tko da imaš zgolj partially prav.
There will be chutes!
It came from the lab.

windigo je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Priporočam Bikca Ferdinanda.

Nikarte podcenjevati Bikca Ferdinanda, ne v njegovem (naivnem?) pacifizmu nekaj mesecev pred špansko državljansko vojno (zaradi česar je bil Ferdinand od Francove smrti v Španiji prepovedan), ki je nasproten prav vsemu, kar bi moral ceniti ponosen desničar, ne v Saldhanovi aktualizirani različici, ki prikaže aktualno brezizhodnost bikov na farmi, ko ugotovijo, da je njihov "izhod" v resnici samo glorificirana klavnica in kjer na koncu prav vsi (uporabljeni) holivudski klišeji komajda še rešijo enega samega bika, kaj šele da bi nardili kaj za vse (nas) ostale.

Saj, to je problem odraslih.
Niti risank ne znajo več gledat. Njihova domišljija je pa že zdavnaj okužena z odraslim pogledom na svet. In ga potem vsiljujejo še otrokom. Ker bog ne daj, da bi otroci ohranili predolgo njihov navihan, domišljijski, samosvoj pogled na svet.
Ne, zatret, že v štartu.

Jz pa mislim, da je otroška vsebina mal bolj odraslo naravnana, odrasla vsebina preveč otroško naravnana.

Kdo pa je pri 20+ gledal transformerje nekoč?

Zdi se mi, da je rob med enim in drugim nekoč bil bolj oster.
There will be chutes!
It came from the lab.

windigo ::

Pika na i je izjavil:

Ne, zatret, že v štartu.

Nujno. Za nekatere.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je monogamija del naše kulture, zgodovinske in cerkvene pogojenosti ali jo res hočemo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15822882 (19702) vostok_1

Več podobnih tem