» »

Futourist - obetaven slovenski projekt

Futourist - obetaven slovenski projekt

Rodo1jub ::

 Futourist

Futourist



Ta zapis pisem seveda za nagrado. To je pac zelo dober in inovativen nacin spodbuditi ljudi, da sirijo dobro ime o tebi (proof-of-care). Vsi ste verjetno že slišali za cripto valute in se bolj zanimive "ICO projekte", ki se financirajo iz cripto valut - seveda z resnim poudarkom, da nekaj dobrega prinesejo tudi nam v zameno.

Ker pa bo ta projekt v vecini delo slovenskih prstov in mozganiskih celic si pa zasluzi tudi pozornosti tistih, ki ne vedo kaj so to kripto valute.

Če dobro premislim ta projekt niti ne rabi imeti veze s kripto svetom, da bi lahko bil zanimiv, saj vecine bodocih uporabnikov niti ne bo zanimalo kako stvar dejansko funkcionira oziroma kaj se dogaja v ozadju (kar je tudi prav).

Gre za projekt z imenom Futourist
https://futourist.io
Slo se bo za aplikacijo oziroma platformo, kjer bos lahko objavljal preglede/kritike lokacij, ki ji bos obiskal. Kavarne, gostilne, restavracije, dvorane, kina, parke,... skratka vse živo. In kar dela zadevo se bolj privlacno je to, da bos za te kritike/preglede celo nagrajen. Kar pa se ni vse...nagrajeni bodo tudi vsi, ki bodo kritike gledali in jih vrednotili (vseckali). Win-win situacija.

Ekipa pripravlja tudi prevod njihovega "whitepaperja" (opis projekta) v slovenscino, kar zadevo naredi zanimivo tudi iz stališča novo nastalih "terminov", ki bodo potrebovali slovenski prevod.

Whitepaper v anglescini:
https://futourist.io/whitepaper
  • spremenil: perci ()

gruntfürmich ::

Rodo1jub je izjavil:

Ker pa bo ta projekt v vecini delo slovenskih prstov in mozganskih celic si pa zasluzi tudi pozornosti tistih, ki ne vedo kaj so to kripto valute...

mhmm, predvsem tistih!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

Slisi se kot imam idejo, dejmo to nekako na silo vrzti na blockchain, ker je sedaj to moderno.

I'll pass.

luclucluc ::

Horda 25 letnih mulcov pa Gogi, jaz pospeseno opozarjam vse grupce, rip vaš denar fantje.

dronyx ::

Spletna stran je, white papir je, roadmap je, simpatična tetica za PR...no ja, recimo da tudi to je. Ne vidim razloga, da tudi njim ne uspe v par minutah zbrati nekaj deset milijonov EUR/USD.

Matevz96 ::

Nisem bral vsega ampak kaj je tukaj vloga veriženja blokov? Meni izgleda kot še ena stran za rewieve turističnih lokacij...


dronyx je izjavil:

Spletna stran je, white papir je, roadmap je, simpatična tetica za PR...no ja, recimo da tudi to je. Ne vidim razloga, da tudi njim ne uspe v par minutah zbrati nekaj deset milijonov EUR/USD.


Kje vidiš simpatične tetice?? Moje mnenje je, da bodo imeli težave brez njih...
#hooldthedoor

dronyx ::

Matevz96 je izjavil:

Nisem bral vsega ampak kaj je tukaj vloga veriženja blokov? Meni izgleda kot še ena stran za rewieve turističnih lokacij...

Saj teh blockchain recycled starih idej imaš med ICO-ti veliko. Pač še ena več.

MonoPattern ::

Kdo pa daje denar za to razdajanje všekarjem in ustvarjalcem vsebine?

dronyx ::

Matevz96 je izjavil:

Kje vidiš simpatične tetice?? Moje mnenje je, da bodo imeli težave brez njih...

V čem konkretno pa bi bile lahko težave? Saj te firme oz. kripto "ekipe" z ničemer ne garantirajo da bo kaj nastalo iz projekta. Z ICO-tom zberejo ether oziroma karkoli pač že, to pretvorijo v keš in s tem plačujejo ekipo in ostalo kar sodi zraven. Če se kripto "projekt" ne prime pač zapreš vrata in štartaš kak drug ICO. Jaz moram reči da takole od daleč ne vidim nekih težav s stališča zaslužka ekipe, zbrati denar pa glede na trenutno klimo na tem področju ni nobena težava, saj se čas meri v par minutah. Po moje se tudi večina investitorjev v te ICO-te zaveda, da bodo dolgoročno preživeli in bili morda celo uspešni zelo zelo redki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

bambam20 ::

Zadaj pa zakrit miner, ki ga AV ne zavoha.

680x0 ::


  • OdpiralniČasi obstajate že 8 let, imate vso potrebno tehnologijo za izpeljavo whitepaper koncepta, a ga nikoli niste vpeljali.

  • Stran pravi, da je celoten trg, ki ga Futourist osvaja velik 313 milijard dolarjev, kot kaže z OdpiralnimiČasi v 8 letih niste uspeli osvojiti niti 0,002% tega trga, sicer ne bi potrebovali teh 4 milijonov.

  • Blockchain je pri projektu zraven le za izmenjavo denarja med ponudniki in ocenjevalci. Whitepaper ne predstavi, zakaj bi bil lasten ERC-20 token boljši od EUR ali BTCja.

  • Whitepaper omenja prvi pričakovan prihodek Futourista v 2018, vendar sploh ne omenja od kje naj bi prihodek prišel. V opisu izmenjave tokenov med ponudniki in ocenjevalci piše da bo nakup in prodaja tokenov potekala na prostem trgu, ni pa razvidno kako naj bi prihodek iz tega ustvarjali imetniki tokenov in iz kje se bo sploh financirala platforma?

  • Futourist ICO predvideva da bo šlo 70% denarja v razvoj in pogon platforme, ki po opisu sodeč (samo brez blockchaina) že obstaja.

  • Od OpenHours do Futorista vam torej manjka samo še blockchain del, za katerega ste kot glavnega svetovalca najeli CEO-ta ICONOMIja, ki je znan po tem, da je izgubil 100.000.000 EUR sredstev vlagateljev v ICONOMI
  • .
  • ICO Investitorji bodo prejeli le 25% tokenov, kar je sramotno celo za ICOte v 2018.

  • Primer porazdelitve nagrade ja napihnjen preko vsake razumne mere in temelji na predpostavki, da bo ponudnik za opise plačal
    $20.000

  • Algoritem za nagrajevanje je že v teoriji slab. Ocenjevalce ocenjuje po njihovem dosegu, kar pomeni, da vodi k fenomenu "YouTube zvezd", skupini ocenjevalcev, ki bodo pobrali ves zaslužek zaradi vpliva, hkrati pa je nemogoče, da bi ti isti ocenjevalci opisali večjo količino ponudnikov. Večina ocenjevalcev bo prejela mizerno nagrado, posledično pa bodo ocene pisane s strani populacije, ki jih je pripravljena pisati za nekaj centov in ne bodo odraz prave populacije obiskovalcev. Ponudniki, ki bodo slabo ocenjeni, ne bodo pripravljeni plačat za opise, kar sped vodi k napačni distribuciji in fenomenu pozitivnih opisov, ki bodo edini ustrezno nagrajeni na dolgi rok.

  • O fenomenu "pay-for-review" je bilo že veliko napisanega, znano pa je da vodi k slabši kvaliteti in objektivnosti opisov, v lažne opise za nagrado, konec koncev pa ga je ovrgel tudi z naskokom največji ponudnik te storitve TripAdvisor.

  • Proof-of-care. Kak buzzword. Zakaj pa potem tule opis pišeš anonimno, z novim uporabniškim imenom?



Ne dvomim, da ne boste nabrali teh 4 milijonov, saj vam bo že ICONOMI šenkal teh 4M, ampak že iz whitepaperja izhaja, da razen prvotnih 4 milijonov nimate niti načrta kako finančno vzdrževat tako platformo ali nagradit vlagatelje, tako da gre kot kaže le še za en slovenski ICO nateg vlagateljev, z manjšo razliko, da za uspeh zastavljate še ime OdpiralnihČasov, s katerimi pa ste očitno zapeljali v slepo ulico in niso vredni 4 milijonov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 680x0 ()

Rodo1jub ::

Uf. Ne vem ce sem sposoben na vse tole odgovoriti. Najprej je treba par stvari razcistit. Nisem del Futourist ekipe in nisem ekspert v kripto svetu. Criptomaniji sem se pridruzil sele sredi novembra lansko leto. Fascinantni so mi predvsem tile ICO projekti, ker so to edine stvari, ki nudijo skupnosti nekaj dobrega. V obliki izboljsave samega sistema (in tlakovanja poti novim zadevam) ali dobrih use-casov. Zdi se mi, da so edini mozen nacin obstanka kriptosveta ravno ICOjih, ki ustvarjajo most med realnim in kripto svetom.
Mnenja sem tudi, da so slovenske ekipe v brainstormanju teh idej v samem svetovnem vrhu in zato se mi zdi tudi prav, da se podpre vsak slovenski projekt.

Replike C-64:
Ne bom se niti spravil odgovarjati na vse tvoje ugotovitve ker glede na tvoj post mislim, da se rahlo spoznas na zadeve in bi me slej kot prej povozil.
Pa vendar...
Za proof-of-care sem prvic slisal pri Quantstampu in se mi je zdela izjemno dobra ideja (takrat sem se ravno prikljucil kriptosvetu in zal nisem moral sodelovati v tem proof-of-care). In ko sem videl, da Futourist pripravlja neko podobno zadevo nagrajevanja sem se takoj odlocil, da bom naredil nekaj na to temo.
Glede anonimnosti....dolgo dolgo casa nazaj sem imel tu account, vendar se zadnjic nikakor nisem mogel spomniti na kater email sem ga imel registriranega.
Glede pay-for-review. Tu se nikakor ne strinjam. Nagrajena bo kvaliteta reviewa in ne review kot sam. Boljsi review bos naredil, visji "level" bos, visji respect bos imel in vec vssckov bos dobil, visja bo nagrada. Oziroma vecji del nagradnega fonda bos dobil. Mislim,da imajo tudi dober sistem preprečevanja "goljufij". Vemo pa tudi, da se da vsak sistem zaobito.

Mislim da platforme OpenHours in Futourist ne smemo pretirano mesati...OpenHours je samo osnova Futourista, odskocna deska. Futourist bo nekaj cisto drugega.

next3steps ::

dronyx je izjavil:

Spletna stran je, white papir je, roadmap je, simpatična tetica za PR...no ja, recimo da tudi to je. Ne vidim razloga, da tudi njim ne uspe v par minutah zbrati nekaj deset milijonov EUR/USD.

Pa produkta, ki ne bo kot puščava ne pozabi.

In zakaj ne gredo na Kickstarter terja taki projekti? Ker je tam treba denar vrniti, če misija faila ? ( Ker roko na srce pade večini financiranih ICOjev).

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cofound.it / ICONOMI (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
619138518 (16335) Tody
»

Lanacoin prva SLO Pow/PoS presonalizirna kriptovaluta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
11017329 (11127) Mato989
»

ICO challenge 2018 (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
508118089 (71598) Vazelin
»

ROX PREICO se začne 21.2. (strani: 1 2 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
5913521 (10170) sandmat
»

ICO od začetka

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
51712 (1366) tonis

Več podobnih tem