» »

problemi, sami problemi...

problemi, sami problemi...

|{wan ::

kokr sm že poročal, sm nedavno ubodu 8rda3+, bartona 2500, 2x256 twinmos/winbond, maxtor 120gig sata in R9700np in imel težave z freezanjem slike pr igrah in tud drgač. Mal sm raziskoval po forumih in pršou do zaključka, da je najbrž problem v atijevih driverjih - ogromn folka ma menda te "infinite loop" težave. Kr mi še par stvari ni blo všeč z 2d sm se zmenu, da zamenam grafikuljo za leadtekovo fx5900, za vsak slučaj pa sm si ubodu še 420w napajalc (mimogrede, pr AGT sm naroču chieftec-ovga, dobu pa nek sirtec ???) in upal na najbolš.
no stvar je ostala popolnoma enaka - vse skup še vedno občasno zamrzuje.
zdej sm pa že res čist u temi in bi bil mega havaležn za vsako idejo oz. nasvet. kva bi sploh še lahk blo - u bistvu prostane sam še plata pa ram, al je pa napajalc še vedno prešvoh ???
hvala

aja, freezi se dogajajo tud, če use laufa na stock.
btw, a kdo ve, kva pomenjo eni čudni zvoki (zdi se, da prhajajo iz grafične), kadar recimo scrollam stran na netu z mišinim koleščkom ?

Fury ::

haha, nateg.

skratka... pozeni memtest86 (poguglaj ce ne ves kje najt) in testiraj ram, ki je verjetno krivec.

winse si reinstaliru? si probal s kaksno drugo maticno?

tisti zvoki pa so motnje na maticni.
ce si zasraufal maticno na ohisje s tistimi papirnatimi (rdece ponavadi) podlozkami vmes, jih daj ven. prever da majo vsi kabli (tudi ide in stuff dober kontakt, umaknu jih cimdlje od maticne plosce.

tako sem se jest znebil artefaktov v zvoku (rahlo piskanje vedno, slisal sem misko in disk.. itd.)

Blisk ::

če misliš, da bi lahk bil napajalnik, mal zmer napetosti.

|{wan ::

memtest je bil OK, napetosti so pa naslednje:

Temperature Sensor(s)
CPU Temperature : 50.5°C / 122.9°F
Power / Aux Temperature : 12.0°C / 53.6°F

Cooling Device(s)
Auto Fan Speed Control : No
Chassis Fan Speed : 1740rpm
Power / Aux Fan Speed : 4821rpm

Voltage Sensor(s)
CPU Voltage : 1.65V
Aux Voltage : 1.62V
+3.3V Voltage : 2.75V
+5V Voltage : 5.11V
+12V Voltage : 11.92V
-12V Voltage : -7.10V
-5V Voltage : -5.20V
Standby Voltage : 5.02V
Battery Voltage : 3.28V

a ti to kej pove ?

ADF ::

+3.3V Voltage : 2.75V

Glede na to, da naj bi po ATX specifikacijah napetost odstopala največ za 5%, bi ti znalo to povzročat težave...

To se ti dogaja z 420W napajalnikom ?

|{wan ::

yep...kva predlagaš ?

ADF ::

Če je to vzrok, potem se ne spomnim druge izbire kot zamenjavo napajalnika.
Kolega je imel podobne probleme, njemu je namreč kazalo 3.17V, kar pa je še znotraj specifikacij. Potem sem mu posodil svoj 400W napajalnik, pa ni bilo spremembe, tako da je možno da pač matična plošča javlja napačne podatke. No v tvojem primeru so še napačni "preveč" napačni.
Poskusi odklopit komponente, ki jih ne potrebuješ (CDROM, mrežna...) in preveri. če se kaj spremeni. Če imaš kak star AT napajalnik, priključi vse razen matične plošče nanj in potem še enkrat preveri.

Če potem ne bo spremembe, potem je verjetno krivda kje drugje.

V primeru, da imaš kje kak večji ventilator, ga poskusi usmerit npr. v RAM-e, ali RAMe na grafični ali na chipset. Ko sem že pri tem, ne vem ali imaš chipset aktivno hlajen ali ne. Če heat-sink ni topel, potem morda ni dobrega stika.

Poskusi samo z enim RAM modulom...

Nimam več idej...

|{wan ::

hvala za pomoč.
psu je chieftec 420w, tisti speci so pa iz sandre, tko, da so najbrž res napačni - pogledu sm tud u biosih, sam tam ni 3.3v podatka (kerga naj torej gledam - so pa vcore, vdimm...?)
plata je epox 8rda3+ in se mi zdi, da je pasivno hlajen chipset.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tiho in hladno

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
272459 (1365) drr
»

disk?

Oddelek: Kaj kupiti
281229 (977) maticm
»

Program, ki pove katero matično ploščo imam?

Oddelek: Programska oprema
143354 (3256) Han
»

Prešibak napajalnik v IBM Aptiva model 2193 / 420?

Oddelek: Pomoč in nasveti
172049 (1714) FastWIND
»

Procesor ko žerjavica?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111630 (1396) T0RN4D0

Več podobnih tem