Forum » Pomoč in nasveti » Glasnost ventilatorja pri predvajanju MKV
Glasnost ventilatorja pri predvajanju MKV
Netrunner ::
Imam en PC z i3 procesorjem in 4gb rama in zadeva brez težav predvaja vse video formate. Problem je, da se mi pri nekaterih videih obrati ventilatorja tako povišajo, da postane zelo moteče. To se mi ponavadi dogaja pri predvajanju kakšnega mkv fromata z 1080p resoulcijo.
Najbolj me moti pa to, da ta isti video se brez težav poganja na pasivno hlajenem raspberry pi, kateri je performančno precej slabši kot mot PC.
Kakšna ideja kako bi lahko to rešil?
Najbolj me moti pa to, da ta isti video se brez težav poganja na pasivno hlajenem raspberry pi, kateri je performančno precej slabši kot mot PC.
Kakšna ideja kako bi lahko to rešil?
Scorpia ::
Boljsi hladilnik, ali pa drug predvajalnik oziroma pogledati nastavitvah ce podpira strojno pospesevanje kot ga ima raspberrery pi (in druge mobilne naprave), da lahko predvaja video brez "naprezanja" procesorja. Ponavadi v namiznih racunalnikih tega ni, za probati pa je.
////
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lenovo Q190 mini HTPCOddelek: Pomoč in nasveti | 2252 (1979) | ajfon |
» | Mi bo nova grafična gladko predvajala 1080pX60 fps?Oddelek: Strojna oprema | 2495 (2416) | Shegevara |
» | Predvajanje datotek .mkvOddelek: Programska oprema | 4300 (3580) | Zvezdica27 |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17421 (10306) | GrimReaper |
» | Filmi: 1080p ter graficnaOddelek: Zvok in slika | 2286 (1857) | bluefish |