» »

Lastxdoor spyware

Lastxdoor spyware

Metabond ::

Nalezel sem se spyware kode, ki mi vsake toliko časa odpre stranico www.lastxdoor.com. :(

Ugotovil sem, da pred tem kontaktira tudi strežnike 69.22.151.10 in 38.117.146.150. Nobeden anti-spyware program ga ne odkrije/odstrani. Ali je mogoče odkriti kje v registru se skriva nadležni ključ?

Imam tudi LevelOne router FBR-1405TX s firewalom, ki ni nevem kako učinkovit, saj ne prepreči dostopa do prej omenjenih naslovov - le nalaganje www.lastxdoor.com stranice se nekako ustavi.

Ali kdo ve tudi kako nastaviti NAT zaščito - navodil ne razumem preveč.

Hvala za pomoč!

Metabond ::

Torej so vse glavice na dopustu!8-)
Nič zato, sem pa baje prvi na svetu, ki je odkril odgovor: explore.exe.:)

Pa še kdaj drugič!

McHusch ::

Poskusi z Ad Awareom, ki je namenjen odstranjevanju take golazni.

Metabond ::

Sem poskusil z vsemi znanimi anti-spyware programi: Ad-aware, Spybot S&D Spyware Blaster, X-Cleaner... pa tudi trojanskimi odstranjevalci (Cleaner) - vse frišno kot jutršnji kruh.

Ugotovil sem, da hoče explore.exe (Win 2000) kar tako po svoje bluziti po svetu, 8-O vendar si ga nisem upal kar tako izbrisati. Najprej sem hotel ugotoviti kaj ga sploh aktivira. Ko pa sem prebral, da explore.exe koristijo trojanci in ga lahko odstranim BP, sem to tudi storil in tedaj se je ljubi mir spet naselil nazaj v kištro.

Od anti-spy priporočam Spybot S&D, ker najde marsikaj kar Ad-aware spregleda. Bonus: odstrani tudi 12 ključev v registru programa DAP tako, da odslej ni več reklam in špijoniranja - skratka kot bi imel kupljeno verzijo. Poleg tega pa skupaj s Spyware Blasterjem tvori nekakšen firewall proti že poznanim vohunčkom.

Ne vem komu sploh služijo standardni firewalli (Sygate, Zone-alarm...) če lahko svobodno pride na disk vse kar hoče. Najboljša zaščita je onemogočiti active scripting - pa še to ne pomaga vedno! Po mojem čas pravega spopada z spywarejem šele prihaja, kajti danes je nemogoče obiskat tudi "nedolžne" strani kot je Zdnet.com ne da bi tam staknil kakšno bolho!

Pa veselo čohanje!:D :D :D

Blisk ::

ma če bi bil programer, bi tem spywareju naredu virus, ki se priključi vsakemu njihovemu paketu, ki snifa po mojem PCju.
Pa se naj pol jebejo bastrdi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux EXT4 branje na Win7 ?

Oddelek: Operacijski sistemi
111677 (1362) Iatromantis
»

nimam ikon XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
10939 (783) abl
»

kateri anti spyware...

Oddelek: Programska oprema
143130 (2213) QRII
»

100% zaseden procesor ?

Oddelek: Operacijski sistemi
81199 (1069) hani
»

Winamp + WinXP = zašteka

Oddelek: Programska oprema
111010 (832) Tr0n

Več podobnih tem