» »

Anketa o strojni in programski opremi

Anketa o strojni in programski opremi

RC37 ::

Pozdravljeni,
Vedno znova različna podjetja objavljajo rezultate anket o tem in onem pa sem razmišljal, da bi bilo zanimivo eno naredit še na Slo-Techu... Za začetek sem jo sestavil v Google Forms in je dostopna na naslovu: https://goo.gl/forms/icwizYMXp7hHgQqU2
Gre se o tem, kaj vsebuje vaš računalnik, poudarek pa je na programski opremi (2. del ankete, ki se pokaže, ko izpolnete prvega). Trenutno je to še neke vrste "testna različica" da vidim kako se moja ideja obnese v praksi (to je tudi razlog, zakaj so nekatere stvari narejene tako, da mora anketiranec vpisat odgovor v okence). Rezultate bom kasneje objavil tukaj. Glede zasebnosti pa vas ni potrebno skrbet, ker je zbiranje email naslovov izklopljeno (ker to tudi ni namen ankete). Sta pa samo 2 pogoja:
- rezultati naj bodo resnični (če si bo vsak zmislu potem je vse skupaj brezveze) in
- anketo lahko izpolniš le enkrat! (kar pomeni, da jo izpolnjuješ za svoj računalnik (NE tablico, telefon, igralno konzolo in razne vintage zadeve), ki ga uporabljaš najpogosteje).
Prosim, da sami upoštevate ta dva pogoja, ker sem zaradi večje zasebnosti izklopil beleženje IP naslovov in emailov kar pomeni, da je nadzor omejen.

Če bi bilo potrebno kaj izboljšati bom vesel vsakega (konstruktivnega) predloga. Rezultate bom zbiral do 23.12., potem bom pa videl ali se sploh splača objavit rezultate (če bo izpolnilo manj kot 25 ljudi rezultatov ne bom objavil).

Mavrik ::

Veliko nas ima več računalnikov (prenosnik, domači, službeni)... kateri te zanima? :)
The truth is rarely pure and never simple.

RC37 ::

Za začetek sem mislil na to, da sam presodiš, kateri računalnik uporabljaš največ (doma). So pa izjeme: npr. če imaš doma 8 let star dell, hkrati pa prenosnik, ki je zmogljivejši in je tudi službeni računalnik, potem definitivno prenosnik. Torej odločitev je tvoja;).

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Mogoče bi bilo pri diskovnih pogonih navesti, naj se označi, kateri je primarni disk. Nas je precej, ki imamo večdiskovne konfiguracije. Podobno je pri brskalnikih, nekateri jih uporabljamo več različnih...

LP

Jože

PromeuZ ::

Vprašanja imajo grozno postavljene lestvice.

Količina delovnega pomnilnika (RAM) v mojem računalniku je:
4 GB - 8 GB
8 GB - 16 GB

Imam 8GB, kateri odgovor izberem?


Moj računalnik ima naslednje pogone... *

Obvezno vprašanje brez odgovora - nič od navedenega...
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

RC37 ::

Žal so lestvice poenostavljene sicer bi bilo vprašanje čez celo stran (predvsem zato, ker ima nekdo lahko 8 gb in 128 mb kar potem pomeni sto in ena opcija). Točno 8 gb napiši pod "drugo:________" (dodano na novo). Ko bom obdeloval podatke bom potem pogledal tudi tam. Se opravičujem za to. Glede pogonov pa sem dodal opcijo "nič od navedenega." Še enkrat se opravičujem za vse nevšečnosti.

Še en nasvet: vse, kar se vam zdi, da ne paše drugam napišite pod opombe (npr. Večdiskovne konfiguracije). Kasneje bom pogledal tudi tam in štel skupaj kot normalne odgovore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RC37 ()

HotBurek ::

Anketa izpolnjena.

Kakšna pa je tvoja ideja? Prodaja preprostih PCjev z prednameščenimi Linuxi za domačo uporabo za ceno ene winblows licence? :)
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

krneki0001 ::

manjka edge brskalnik

BivšiUser2 ::

Imam HDD & SSD, ne uporabljam namiznega okolja, povezujem se preko več stvari optika/mobilni podatki.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Rad bi rešil anketo, pa sem malce zmeden. Prejšnji računalnik sem imeol 8 let in ga precej nadgrajeval, trenutno imam začasen računalnik, ki je neka 15 let stara kišta, čez par dni dobim pa povsem nov comp in ne vem katerega naj obravnavam. Poleg vsega pa imam par računalnikov (doma, vikend) in seveda v službi še enih par, tako da je verjetno bolje, da jaz ne izpolnim tega...

RC37 ::

Izpolni za enega od računalnikov, ne bo nič narobe.

Kurzweil ::

Evo sem izpolnil glede na računalnik, ki sem ga imel zadnjih 8 let in katerega sem največ uporabljal. Glede vprašanj pa takole:

Pri vprašanju glede hlajenja so na voljo odgovori plinsko/vodno/ventilator, osebno sem imel velik pasiven blok (vseh +-8 let je bil CPU na 40"), za kar ni možnega odgovora...

Glede diskov je malce nerodno vprašanje, namreč na voljo sta tako SSD/HDD... mislim pa da nas ima večina oboje, ampak če se ne motim je bilo mogoče izbrati samo 1 opcijo. Mimogrede, na novem compu imam oz. nas ima vedno več disk preko m.2, kar bi lahko bila tudi opcija.

Pri čiščenju diska je vedno manj defragmentacije, vsaj kar se SSDjev tiče in m.2, imaš pa verjetno čiščenje registra in podobno (kot naprimer CCleaner) zajeto pod "čiščenje diska"?

Kaj dejansko pa je tisti glavni namen te ankete oz. kaj boš tako uporabnega izluščil iz tega? Zastopim, katere vse surove podatke boš dobil, kaj pa boš v nadaljevanju z njimi? Kakšne težke analize in statistike in predstavitev preko grafov, tabel ali infografik?

HotBurek ::

RC37, kaj pravijo rezultati ankete?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Anketa za vse, ki ste že kdaj kupili rabljen avto ...

Oddelek: Na cesti
202078 (798) perogasilec
»

Anketa o plačah v IT sektorju v Sloveniji

Oddelek: Programiranje
254548 (3295) SimplyMiha
»

kratka anketa glede sestavljanja računalnikov (10 vprašanj)

Oddelek: Loža
221603 (1033) legice
»

Anketa o uporabi Slo-Techa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
9516468 (13272) gzibret
»

Pomoč pri seminarski nalogi

Oddelek: Šola
71547 (1452) kLuKeC

Več podobnih tem