» »

Pomoč pri seminarski nalogi

Pomoč pri seminarski nalogi

kLuKeC ::

Ker ste mi na tem forumu enrkat že precej dobro pomagali, se zopet obračam na vas. Na faksu delam seminarsko nalogo, ki bi jo rad podkrepil z rezultati ankete. Ker si želim čimvečjega odziva, sem se odločil, da povabim k sodelovanju tudi vse uporabnike tega foruma.

Moderatorje in administratorje prosim, če mi opravičijo morebiten zmerni spam, vendar mi bo zadeva res v veliko pomoč in konec koncev se tiče šole, predvsem pa mojega šolanja. Več odgovorov, boljši rezultati, boljša ocena :).

V kolikor želite sodelovati v tej anketi, ki je povsem anonimna in traja med 5 in 10 minut prosim sledite povezavi spodaj. Sodelovanje je prostovoljno, dostop do rezultatov bom objavil v tej temi nekje med 1. in 10. januarjem tako da boste vsi lahko dobili vpogled v končno analizo.

LINK:
http://anketa.klukec.net/limesurvey/ind...

Hvala za vaš čas, trud in prirpavljenost k sodelovanju.

LP,
Luka

Gandalfar ::

Zabavno, kateri faks/predmet pa to delas?

kLuKeC ::

FDV, Sociologija družin je predmet.

Okapi ::

Nekaj (sistemskih) napak je v anketi. Kakšna je recimo razlika med "strinjam se" in "popolnoma se strinjam"? Ali med "ne strinjam se" in "sploh se ne strinjam". Če se strinjaš, se strinjaš, ne moreš se še bolj. Predvsem si pa vsak po svoje predstavlja, kaj si mislil s tem.

Na osnovi tega boš potem verjetno nekaj računal, ampak te številke zaradi te sistemske napake ne bodo pravilne.

Pa recimo pri vprašanju, koga ne bi hotel imeti za soseda. Imaš take in drugačne pijance. Lahko je tak, s katerim se vsako soboto skupaj napiješ v krajevni oštariji in se potem skupaj odmajata domov, lahko je pa tak, ki vsak dan razgraja in pretepa ženo.
Ali pa Romi - lahko so Strojani, lahko je pa Oto Pestner.
Z rezultati takih posploševanj si v resnici tudi ne moreš (ne smeš) nič razlagati, ker so napačni.

O.

kLuKeC ::

Ok ... glede strinjanja je tako ... večina jih res gleda, tako kot gledaš ti, zato se na koncu analizira večinoma po strinjanju in nestrinjanju - torej ... tisti ki se strinjajo ali popolnoma strinjajo skupaj in tisti, ki se ne in sploh ne skupaj ... delitev je narejena ravno zato, ker če bi bile samo možnosti - strinjam se, niti niti in ne strinjam se ... bi ljudje rekli ... ok ... strinjam se, ampak ne čist ... nism pa tut nevtralen ... ampak point je ... na koncu kot sem rekel, gredo strinjanja skupaj ... čeprav naj bi sedaj bila razlika je to bolj zato, da je opcija ... zato ne bi reku, da bodo rezultati napačni ... tisti ki se strinjajo so odgovorili da se, tisti ki se ne, so rekli da se ne in eni so vmes ... ne vidim tukaj nič spornega ...

Glede pijancev ... torej ... če recimo meniš, da si tut sam kdaj "pijanc" ne razumi me narobe ... potem verjetno nimaš nič hujšega proti pijancem ... ker ko pridemo v tisto skrajnost, potem pijanc ni več pijanc ampak že zločinec itd. ... torej ... se mi zdi da nekdo, ki je res občutljiv na alkohol bo že vedel kaj pomeni da ne bi imel pijanca za soseda ...

se pa strinjam da so sistemske napake ... kot pri vseh anketah ... anketo je testiralo 5 ljudi, ampak včasih, če se ne tiče konkretno tebe spregledaš neko napako ...

je pa bila ob začetku napaka, da pri tipih gospodinjstva ni bilo opcije ŽIVIM SAM ... to je recimo res huda napaka, ki lahko pokvari večino rezultatov ... takšnih pa se bojim :)

Okapi ::

potem verjetno nimaš nič hujšega proti pijancem


Saj pravim, odvisno od pijanca. Če je tak socialno prilagojen;-), ni nič narobe, ga še povabiš domov na pir, kakšnega težkega razgrajača in nasilneža pa si ne bi želel. In v anketi bodo eni pomislili na prve, eni na druge, ti boš pa vse v en koš vrgel.

Poleg tega je še dodaten problem zaradi vprašanja o sosedih. Pijanca imaš mogoče raje za prijatelja kot za soseda (če razgraja), geja pa raje za soseda (so mirni, čisti, redoljubni:-)), kot za prijatelja. Tudi to potem popači rezultate, ker sklepaš, da če nekoga nočeš imeti za soseda, si do njega nujno nestrpen. Vprašaj recimo, ali bi radi imeli za soseda pridnega Slovenca, ki vsako nedeljo ob osmih zjutraj z motorno kosilnico kosi travo. Ali nadarjeno Slovenko, ki cele dneve vadi violino. Ali zavedno slovensko družino z 8 otroki (ali vse troje na kupu;-)

je pa bila ob začetku napaka, da pri tipih gospodinjstva ni bilo opcije ŽIVIM SAM


Pri zaposlitvi recimo nimaš samozaposlen.

O.

kLuKeC ::

Hehe ... ja ok ... se strinjam s pripombami ... ampak zdaj tako ali tako ne morem nič več ... nekatera vprašanja bom moral itak zavreči .. :) hvala za pripombe mimogrede ... nekaj sem še uspel popraviti ...

Drugače pa, hvala vsem ki ste že sodelovali ... do tega trenutka je skupaj anketo reševalo že 110 ljudi, veliko tudi s tega portala ...

Obenem pa vse, ki še niso sodelovali vabim, da rešijo anketo, ker jim ne bo vzela veliko časa. Hvala še enkrat. Link je v prvem sporočilu te teme.

kLuKeC ::

Dejmo mal fantje ... dekleta so čist oblegla anketo :) ... moška kvota je pa še čist prazna (trenutno je 70:30 v korist predstavnic nežnejšega spola) :) ... kako vas naj človek motivira? :) hehe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Evropske meje se šibijo, ljudje pa mirno živijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11019543 (16889) zee
»

Pomagajte k boljšemu Slo-Techu!

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
343832 (2903) simpatija
»

Komentarji pesmi, objavljenih na 1. ST slemu

Oddelek: Sedem umetnosti
463365 (2709) Ziga Dolhar
»

Hrvati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
564585 (3430) BigWhale

Več podobnih tem