Forum » Problemi človeštva » Podrli bodo tovarno ROG
Podrli bodo tovarno ROG
Temo vidijo: vsi
sirotka ::
Prvo mesto ima skoraj 100k manj prebivalcev od špice po koncu USSR, drugo je pa v eni izmed (če ne najbolj) revnih držav Evrope. Domnevam, da tudi 1000EUR na m2 ni ravno poceni za kupit, glede na to, da je povprečna plača tam dobrih 300$.
Povprečna plača Ljubljana 1200 eur. Cena kvadrata v centru 3700 eur.
Povprečna plača Bruselj 2460 eur po davkih. Cena kvadrata v centru 3400 eur.
edit: Da se razumemo, cene pri nas so čisto nore, vseeno pa tisti 2 mesti nista pravi primer napram lj, Bruselj pa je.
Vir: https://www.numbeo.com/cost-of-living/c...
Zdaj pričakujem komentarje kako je Bruselj beden za živeti in slabši od Ljubljane.
Čestitam, našel si eno redko izjemo, Pariz recimo ima 10k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sirotka ()
HappyPills ::
HappyPills je izjavil:
Če bo potres kot v Petrinji ne bo ne Roga ne uporabnikov roga v 10s.
Hecen argument. Ce bo potres kot v Petrinji ne bo tudi teh dveh potresno nevarnih 12 nadstropnih stolpnic 50 metrov stran od Roga na Hrvatskem trgu. Pa pol stare Ljubljane. Ampak tebe skrbi predvsem za ljudi v Rogu, aneda
Super, ker si ostal del mojega zapisal izpustil, a to vseeno ne spremeni dejstva, da je ROG nevaren objekt. V tej temi je tud govor o tovarni Rog, o splošni potresni gradnji v Ljubljani pa pa vemo, da je izjemno kritična.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HappyPills ()
Samael ::
Samael - Zato, ker je roko gor držalo spomeniško varstvo, torej država, ki pa denarja ni hotela primaknit.
In kaj im to veze s tem, kar sem napisal jaz? Da se ni nihče po tleh metal zaradi klošarjev in junkijev, ki so si prilastili bližnjo Cukrarno, ki se je podirala praktično desetletja, vam gre pa na k... predvsem "kaj si oni tam dovolijo" medtem ko potrebo po sanaciji itd, le tu pa tam privlečete iz žepa, ker je ravno prikladno, pa fajn se sliši.
Čakam, da mi kdo od zagovornikov poda link, do kakšne pomembne ustvarjalne osebe, da si ogledam te umetniške stvaritve, morda še kaj kupim.
Na koliko koncertih, delavnicah, galerijah, deljenju hrane brezdomcem, itd ... v Rogu doslej si pa že bil? Dejansko me zanima, ker želim razumeti od kje takšno iracionalno sovraštvo do nečesa, kar ni del tvojega poštirkanega sveta. Zakaj bi zdaj nenadoma potreboval link, v vseh teh letih pa nisi enkrat dvignil rit, da bi si dejansko ogledal kakšno prireditev tam?
Tam je mogoče 5%-ov takih, ki ...
Škoda ane. Ker marsikdaj pišeš o stvareh, ki si jih poznal, so bile del tvojega življenja in takrat te je čisto ok brati, tokrat pa pod vplivom nekega iracionalnega odklona iz riti vlečeš cifre, podatke, mnenja, ki jih predstavljaš kot dejstva, pa čeprav se nisi niti minilano potrudil, da bi dejansko poznal predmet pogovora. V tem kontestu nisi nič boljši kot tisti, proti katerim si se znal kdaj v preteklosti pizditi.
Samael != Samuel
l0g1t3ch ::
To so ti poceni in prozorni izgovori goljufov...
Ja, točno se vidi, komu raste denar v JS bankomatu, kdo pa mora ta bankomat filat in še poslušat, kako je menda nesposoben, da ne zna zaslužiti več, da bi plačal še več.
Do konca redne zaposlitve sem prispeval 3k€/mesec v državno blagajno samo od plače. In to od denarja zasluženega v tujini.
Za razliko od tebe.
HappyPills je izjavil:
HappyPills je izjavil:
Hecen argument. Ce bo potres kot v Petrinji ne bo tudi teh dveh potresno nevarnih 12 nadstropnih stolpnic 50 metrov stran od Roga na Hrvatskem trgu. Pa pol stare Ljubljane. Ampak tebe skrbi predvsem za ljudi v Rogu, aneda
Super, ker si ostal del mojega zapisal izpustil, a to vseeno ne spremeni dejstva, da je ROG nevaren objekt. V tej temi je tud govor o tovarni Rog, o splošni potresni gradnji v Ljubljani pa pa vemo, da je izjemno kritična.
Ampak ti si izpostavil eksplicitno potresno nevarnost in to sem komentiral. Dve teh stolpnic sta samo nekaj deset metrov stran od Roga, ampak za te te pač ne skrbi, aneda. Boh ne daj, da bi se pa Rog porušil na ljudi notri, aneda.
Kot pravim, vse ste pripravljeni uporabiti, potegniti iz riti, itd ... pa čeprav gre v resnici zgolj za predsodke do ljudi, ki so tam in prav nič drugega. Čemu to pretvarjanje?
Samael != Samuel
zavajon ::
Gagatronix je izjavil:
Aja? Jaz pa kar menim da vpliva, ker izgled te nepremičnine je katastrofa... vsi si želimo tam urejene stavbe, še posebej ljubljančani ki mimo hodijo, ne pa greznice
Ljubljančanom nam je všeč Rog tak, kot je bil do sedaj ;)
Lazes kot te noge neso. Ali pa nisi ljubljancan. Nihce pri zdravi pameti ne mara tiste blesave razvaline.
Kako pa ti veš, kaj mara nekdo pri zdravi pameti?
l0g1t3ch ::
HappyPills ::
HappyPills je izjavil:
HappyPills je izjavil:
Ampak ti si izpostavil eksplicitno potresno nevarnost in to sem komentiral. Dve teh stolpnic sta samo nekaj deset metrov stran od Roga, ampak za te te pač ne skrbi, aneda. Boh ne daj, da bi se pa Rog porušil na ljudi notri, aneda.
Kot pravim, vse ste pripravljeni uporabiti, potegniti iz riti, itd ... pa čeprav gre v resnici zgolj za predsodke do ljudi, ki so tam in prav nič drugega. Čemu to pretvarjanje?
To je seveda laž. Izpostavil sem potres, požar ter ostale nevarnosti. S takim zavajanjem si ne delaš usluge pri argumentih. Zato si tudi namenoma izpustil preostali del mojega zapisa.
Nedasemiveč ::
Nedasemiveč je izjavil:
MOL bo prenovil Rog, zagotovil prostore preko 500 ustvarjalcem, na preko 8.000 m2 (!!!) novih sodobnih produkcijskih površinam, ekstremni levici pa tudi to ni po godu.
Mogoce bodo celo oberkrajnarje vrteli v kaksnem delu te nove kulturne ustanove, pa bos imel tudi ti kaj od tega. Na to upas,a ti falot.
No kultura nista samo opera in oberkrajnarji, ampak kaj bos ti vedel o tem.
Opere ne poslušam jo pa definitivno mnogo bolj cenim in se ji poklonim z razliko od đankijev v Rogu lol! Kaj so oberkrajnarji?
Te prsti še ne zebejo dovolj, ko so te danes že ob 7h vn vrgli?
MOL bo prenovil Rog za umetnike, da bo vse skupaj saj navzven izgledalo normalno, ekstremni levičarji pa bi raje temo, spalne vreče na tleh na dreku in se drogirali noč in dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
A110 ::
Približno uro kasneje so po navedbah PU Ljubljana nekateri prisotni začeli v policiste metati steklenice in jajca. Policisti so nato pridržali še trojico. Nekaj pred 12. uro pa so policisti prijeli in pridržali človeka, ki je z nožem prerezal pnevmatike na več službenih vozilih policije.
pravi kulturniki.
če ima kdo raje staro razpadajočo nevarno odlagališče smeti sredi ljubljane kot je trenutno, namesto tega se naj resno povpraša o zdravju. Ne pozabiti da so trenutnik zajedalcem ponudili brezplačno uporabo 500m^2 prostorov v prenovljeni stavbi pa so to zavrnili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
Približno uro kasneje so po navedbah PU Ljubljana nekateri prisotni začeli v policiste metati steklenice in jajca. Policisti so nato pridržali še trojico. Nekaj pred 12. uro pa so policisti prijeli in pridržali človeka, ki je z nožem prerezal pnevmatike na več službenih vozilih policije.
pravi kulturniki.
če ima kdo raje staro razpadajočo nevarno odlagališče smeti sredi ljubljane kot je trenutno, namesto tega se naj resno povpraša o zdravju.
Dobesedno okupirajo in razglasijo za avtonomen prostor. Fak samo ruši!
Nedasemiveč je izjavil:
Nedasemiveč je izjavil:
MOL bo prenovil Rog, zagotovil prostore preko 500 ustvarjalcem, na preko 8.000 m2 (!!!) novih sodobnih produkcijskih površinam, ekstremni levici pa tudi to ni po godu.
Mogoce bodo celo oberkrajnarje vrteli v kaksnem delu te nove kulturne ustanove, pa bos imel tudi ti kaj od tega. Na to upas,a ti falot.
No kultura nista samo opera in oberkrajnarji, ampak kaj bos ti vedel o tem.
Opere ne poslušam jo pa definitivno mnogo bolj cenim in se ji poklonim z razliko od đankijev v Rogu lol! Kaj so oberkrajnarji?
Te prsti še ne zebejo dovolj, ko so te danes že ob 7h vn vrgli?
MOL bo prenovil Rog za umetnike, da bo vse skupaj saj navzven izgledalo normalno, ekstremni levičarji pa bi raje temo, spalne vreče na tleh na dreku in se drogirali noč in dan.
Vrgli ven? Ob 6:00 sem bil jaz že v službi. Kaj pa ti? A ti je res treba teh slaboumnih domislic, preko katerih skušaš dati svojemu pisanju neko navidezno kredibilnost?
En moj malce starejši zapis, saj vem, da ga ne boš razumel, vrasli iracionalni predsodki, ki ti pomagajo skozi dan, niso nekaj, kar bi spremenil nek post na forumu, ampak vseeno:
Ti bom nekaj zaupal. Tudi meni ni sam Rog kaj pretirano všeč. Ampak veš kaj. Kot nekdo, ki kljub srednjih let še vedno rad hodim po koncertih, kakšnih predstavah, tem onim, tretjim ... mi je fajn, da med vsem drugim obstaja tudi kakšen Rog, Metelkova, itd... Jaz to vidim kot nekaj ekstra, nekaj dodatnega. Galerije so, dvorane so, klubi so ... in potem je tu še Metelkova. In čisto ok je tako. Tisti, ki se pizdijo čez to, so povečini ljudje, ki te stvari enostavno niso v okviru njihovega zanimanja. Precej ozkogledno. Tudi meni dol visi, če je v mestu ena športna dvorana, eno konkretno nogometno igrišče več ali manj. Ker me pač te stvari ne zanimajo. Ne bom pa naokoli sral in bluzil, kako je vse to brezveze, pa kao tega nihče ne rabi, pa kako tja prihajajo navijači samo štalo delati in podobno. Le čemu bi to počel?
Kaj pa pridobim s tem, da podrejo še en park, še eno igrišče in tam zgradijo trgovski center, lokale, to ono tretje? Nič. In kaj ti (ne mislim ti osebno, na splošno) pridobiš s tem, če podrejo še en kraj, kjer v okviru nekih subkultur mladi v lastni režiji organizirajo koncerte, razstave itd ...? Dobiš na tem mestu še eno "kulturno" establishment ustanovo, kjer nekaj obljubljajo. Evo, saj imamo tudi napr. Kino Šiško ipd. - a tja pa hodite na koncerte? No, jaz hodim. Kot tudi v Dramo (btw. ravno v soboto sem si ogledal uprizoritev predstave Krasni novi svet). Itd.
Ne glede na vse kar imamo, se mi zdi, da je v mestu prostor tudi za neki Rog, pa Metelkova in še kaj ... kar tebe v okviru tvojih interesov ne zanima, zato pa mogoče nek delež drugih. In nič ni narobe s tem.
Samael != Samuel
Nedasemiveč je izjavil:
Sem bil nekajkrat na Metelkovi. In ponavljam Metelkova ni enako Rog.
Metelkova je bila Rog. Ampak najbrž si premlad, da bi to razumel.
Samael != Samuel
metelkova je mogoče bila včasih rog ampak na srečo ni več. Na metelkovi imaš koncerte, rastave, na žalost tudi nekaj drog, klube,... Je na nekem higienskem nivoju. V rogu imaš pa samo droge in svinjarijo in morda kak dogodek sredi drog in svinjarije.
metelkova je mogoče bila včasih rog ampak na srečo ni več. Na metelkovi imaš koncerte, rastave, na žalost tudi nekaj drog, klube,... Je na nekem higienskem nivoju. V rogu imaš pa samo droge in svinjarijo in morda kak dogodek sredi drog in svinjarije.
Kdo ti je pa vse to povedal?
Samael != Samuel
Ker sem ravno v letih (oz že malo preko) ko je še zanimivo raziskovati nove stvari in sem na žalost že bil tudi tam par let nazaj. In upam da nebom več dokler tega ne uredijo. na metelkovi sem bil že večkrat in sicer tudi ni ravno moj tip zabave kjer bi užival ampak vrjamem da je marsikomu všeč in dejansko ponudi nekaj alternative. Rog pa ponuja alternativo v smislu nevarnost za zdravje in nazadovanja družbe. Zamisli si, da vidiš svojega otroka kako živi v rogu. Bi ga podpiral pri tem? Ali pa da pridem jaz na tvoj vrt in to razglasim za avtonomno območje. kako bi to izgledalo? No, nekako tako so se rogovci znašli tam kjer so.
Zgodovina sprememb…
solatko ::
Samael- O problemih cukrarne je bilo kar nekaj dokumentarnih oddaj, ki so še kako kritično kazale na ta problem, tudi meščanom ni bilo vseeno, vendar, se je s tem problemom in možnimi rešitvami, prvič resno spopadel ravno Zoki, pa je dobil brco zaradi spomeniškega varstva, potem je pač to nekaj časa mirovalo in se saniralo po potrebah. Poleg tega je to že rahlo na obrobju mesta, Rog pa je na ELITNI lokaciji ob reki in strogem mestnem jedru, nafilan z industrijskimi olji in mazivi, ter kot tak, ne samo da kazi, tudi življensko ogroža lubljančane pa tudi mesto ima za tukaj narejeno študijo, načrte, zagotovljena sredstva, pa skupina atonomnežev, lastniku ne pusti zadeva poštimat.
Podobno se dogaja s plečnikovim stadionom, kot se je dogajalo s Cukrarno in Rogom. Šola z človeškimi življenji iz Kolizej-a je bila, izgleda premalo.
V rani mladosti sem bil hipijevsko usmerjen rock-er (brez drog), potem sem se začel resno ukvarjati z daljnovzhodno veščino, ostal pa še vedno pristaš rock, r&b glasbe, ne pa njihovega življenskega sloga. Kultura, ki se odvija ne Metelkovi in Rogu pač ni za moja ušesa, zato se takih prireditev ne udeležujem, sem pa bil na nekaj likovnih delavnicah in literarnih dogodkih pa mi je folk, ki je bil del tega, ni ravno višek kulturnega intelekta, v glavnem zadrogirano, zapito, tečno, celo poizkusi nasilja, tako, da hvala lepa.
Veš problem je, ker, kot trenirana oseba, človeka, ki mi tuli na ušesa in se mi pijan obeša za vrat, ne morem, oziroma smem po rockersko na gobec, temveč ga moram prepričavati, naj se lepo umakne, ker se ne, se moram jaz in pač na take "alternativne zabave ne hodim več".
Podobno se dogaja s plečnikovim stadionom, kot se je dogajalo s Cukrarno in Rogom. Šola z človeškimi življenji iz Kolizej-a je bila, izgleda premalo.
V rani mladosti sem bil hipijevsko usmerjen rock-er (brez drog), potem sem se začel resno ukvarjati z daljnovzhodno veščino, ostal pa še vedno pristaš rock, r&b glasbe, ne pa njihovega življenskega sloga. Kultura, ki se odvija ne Metelkovi in Rogu pač ni za moja ušesa, zato se takih prireditev ne udeležujem, sem pa bil na nekaj likovnih delavnicah in literarnih dogodkih pa mi je folk, ki je bil del tega, ni ravno višek kulturnega intelekta, v glavnem zadrogirano, zapito, tečno, celo poizkusi nasilja, tako, da hvala lepa.
Veš problem je, ker, kot trenirana oseba, človeka, ki mi tuli na ušesa in se mi pijan obeša za vrat, ne morem, oziroma smem po rockersko na gobec, temveč ga moram prepričavati, naj se lepo umakne, ker se ne, se moram jaz in pač na take "alternativne zabave ne hodim več".
Delo krepa človeka
Koraaz ::
Podpiram prenovo tovarne Rog, da se objekt sanira tako kot se spodobi.
Bi bilo pa ok, da tisti, ki so dajali Rogu dodano vrednost (skatepark, organizatorji koncertov, razna društva npr. za cirkusante ipd.) ponudili neko alternativno rešitev. Vsi ostali, ki so tam nastanjeni neupravičeno pa ven.
Roko na srce, smo vsi vedeli, da to nebo moglo iti v nedogled, hkrati pa me preseneča, ko je toliko ljudi presenečenih, ker so ljudje zaskvotal prostor, pred tem, pa ni nihče poskrbel, da bi objekt zavaroval, saniral in ga po propadu tovarne kar se da čimprej prodal.
Rog je dobesedno bil več let zanemarjen in potem je nekdo izkoristil priliko, da se je not preselil. In sedaj se plačuje cena zanemarjenja, ki bi se lahko zlahka preprečila.
Bi bilo pa ok, da tisti, ki so dajali Rogu dodano vrednost (skatepark, organizatorji koncertov, razna društva npr. za cirkusante ipd.) ponudili neko alternativno rešitev. Vsi ostali, ki so tam nastanjeni neupravičeno pa ven.
Roko na srce, smo vsi vedeli, da to nebo moglo iti v nedogled, hkrati pa me preseneča, ko je toliko ljudi presenečenih, ker so ljudje zaskvotal prostor, pred tem, pa ni nihče poskrbel, da bi objekt zavaroval, saniral in ga po propadu tovarne kar se da čimprej prodal.
Rog je dobesedno bil več let zanemarjen in potem je nekdo izkoristil priliko, da se je not preselil. In sedaj se plačuje cena zanemarjenja, ki bi se lahko zlahka preprečila.
DeeJay ::
Vsako mesto rabi alter kotiček in mi ga imamo. To je Metelkova.
Rog je bil na žalost vse prej kot to, predvsem pa zelo nevarno mesto in ga je nujno potrebno sanirati.
A je bla policija dans pregroba? Mogoče, sam tud "stanovalci" niso lih šparal policije.
Jankovič je potegnu flajšter, da se zgodba zaključi in prav je tako.
Rog je bil na žalost vse prej kot to, predvsem pa zelo nevarno mesto in ga je nujno potrebno sanirati.
A je bla policija dans pregroba? Mogoče, sam tud "stanovalci" niso lih šparal policije.
Jankovič je potegnu flajšter, da se zgodba zaključi in prav je tako.
Don't f with me.
Ker sem ravno v letih (oz že malo preko) ko je še zanimivo raziskovati nove stvari in sem na žalost že bil tudi tam par let nazaj. In upam da nebom več dokler tega ne uredijo. na metelkovi sem bil že večkrat in sicer tudi ni ravno moj tip zabave kjer bi užival ampak vrjamem da je marsikomu všeč in dejansko ponudi nekaj alternative. Rog pa ponuja alternativo v smislu nevarnost za zdravje in nazadovanja družbe. Zamisli si, da vidiš svojega otroka kako živi v rogu. Bi ga podpiral pri tem? Ali pa da pridem jaz na tvoj vrt in to razglasim za avtonomno območje. kako bi to izgledalo? No, nekako tako so se rogovci znašli tam kjer so.
Večina ljudi, ki so tam delovali, ni živela tam. In v končni fazi, saj niti ni treba, da ti je vse všeč. Povsem preričan sem, da bi jim prav priskočil tudi kot recimo razdeljevalec hrane brezdomcem. Ne vem, če veš, ampak med drugim je bila tam do epidemije tudi razdeljevalnica hrane brezdomcem.
Stvar je v tem, da so bili okoli Roga tako plusi, kot minusi in ja, potreben je prenove, mi gredo pa na k... omejenci, ki jim zaplava domišlija in začnejo noreti o nekih "iglah vsepovsod" pa zadeve v življenu videli niso.
Kmetavzarska omejena zahojenost polna predsodkov, kjer je človek v svojem mehurčku pripravljen izrečti kar mu pade na pamet, pa če je res ali ne, je v glavnem razlog, da se o teh rečeh ne da pogovarjati zrelo, mogoče priti celo do nekega konsenza, razumevanja. Tako imaš pa ljudi, ki ti tulijo o nekih iglah v Rogu ipd. pa Ljubljane od blizu povečini videli niso. Pa ljudi, ki jih nenadoma, ja nenadoma, moti nevarnost podiranja itd, ampak pazi, eksplicitno te stavbe, ne pa bilo kateri druge v bližini. Kako bo tu človek resno debatiral ...
Samael != Samuel
Večina ljudi, ki so tam delovali, ni živela tam. In v končni fazi, saj niti ni treba, da ti je vse všeč. Povsem preričan sem, da bi jim prav priskočil tudi kot recimo razdeljevalec hrane brezdomcem. Ne vem, če veš, ampak med drugim je bila tam do epidemije tudi razdeljevalnica hrane brezdomcem.
Stvar je v tem, da so bili okoli Roga tako plusi, kot minusi in ja, potreben je prenove, mi gredo pa na k... omejenci, ki jim zaplava domišlija in začnejo noreti o nekih "iglah vsepovsod" pa zadeve v življenu videli niso.
Kmetavzarska omejena zahojenost polna predsodkov, kjer je človek v svojem mehurčku pripravljen izrečti kar mu pade na pamet, pa če je res ali ne, je v glavnem razlog, da se o teh rečeh ne da pogovarjati zrelo, mogoče priti celo do nekega konsenza, razumevanja. Tako imaš pa ljudi, ki ti tulijo o nekih iglah v Rogu ipd. pa Ljubljane od blizu povečini videli niso. Pa ljudi, ki jih nenadoma, ja nenadoma, moti nevarnost podiranja itd, ampak pazi, eksplicitno te stavbe, ne pa bilo kateri druge v bližini. Kako bo tu človek resno debatiral ...
Pravila obstajajo z razlogom.
LeQuack ::
Kot revna država bi lahko uporabili skoraj zastonjsko delavno silo (npr. študente) za ponovno izdelavo koles priznanih znamk, namesto da jih vse uvozijo iz Tajvana.
Quack !
Nedasemiveč je izjavil:
Pravila obstajajo z razlogom.
A nisi bil nikoli "mlad"? :)
Samael != Samuel
Seveda so tudi plusi. Zato pa so jim tudi ponudili 500m^2 zastonj površin v prenovljenem. varnem rogu ampak so jih zdajšnji uporabniki zavrnili. Le za kaj? In ja, sem bil oz sem še mlad. Do diplome potreboval x2 let, v vseh dijaških in študijskih letih naredil ogromno neumnosti, za nekatere še danes nosim posledice. Ampak sem vedno bil dovolj "pameten" da vem da si tuje lastnine ne morem prisvojiti. Lahko jo kupim, najamem, nemorem pa je naseliti in trditi da je moja ter da imam pravico zastonj biti tam za neomejeno časa.
Zgodovina sprememb…
Seveda so tudi plusi. Zato pa so jim tudi ponudili 500m^2 zastonj površin v prenovljenem. varnem rogu ampak so jih zdajšnji uporabniki zavrnili. Le za kaj?
Ker jih lahko ven vržejo in jih tudi bodo, kadar se jim dvigne? Glej kako je občina stegnila kremplje po Hostlu Celica na Metelkovi.
Samael != Samuel
"Ker jih lahko ven vržejo in jih tudi bodo, kadar se jim dvigne?"
Ja in ja. So jim dali dovolj časa, da se sami odstranijo.
Ja in ja. So jim dali dovolj časa, da se sami odstranijo.
Zgodovina sprememb…
Pa saj pa jim že več let govorijo da naj se izselijo. Ni to iz danes na jutri. In če se nočejo kaj jim preostane drugega kot sila? zamisli si, da na tvojem vrtu postavim šotor in nočem od tam. Ali pa v tvoji dnevni sobi. Kaj boš storil?
Zgodovina sprememb…
Pa saj pa jim že več let govorijo da naj se izselijo. Ni to iz danes na jutri. In če se nočejo kaj jim preostane drugega kot sila? zamisli si, da na tvojem vrtu postavim šotor in nočem od tam. Ali pa v tvoji dnevni sobi. Kaj boš storil?
Bolj primerna primerjava bi bla naprimer vikend al pa zidanca.
Sam ja. Ne morš se nekam vselt in rečt, da je tvoje :)
Don't f with me.
Rog ni ne moja ne tvoja dnevna soba. Je pa prostor v lasti občine, nas meščanov, kamor greš lahko na dober koncert. Aja, te ne zanima? Mogoče pa mene. Ali pa tvojo sosedo iz spodnjega nadstropja. Ampak tvoji interesi zanimanja štejejo več kot moji ali pa sosedini, ane? Narobe. Le da ti tega ne razumeš.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Rog ni ne moja ne tvoja dnevna soba. Je pa prostor v lasti občine, nas meščanov, kamor greš lahko na dober koncert. Aja, te ne zanima? Mogoče pa mene. Ampak tvoji interesi zanimanja štejejo več kot moji, ane? Narobe. Le da ti tega ne razumeš.
Ne. Last je občine in ne meščanov. Če občina noče tujih ljudi noter in ima sodniški odlok o njihovi izselitvi, pol pač nimajo kej.
Don't f with me.
Je last občine, in občina ima očitno z njim druge načrte. S katerimi se velika večina občanov strinja. Nekdo pa hoče te načrte samovoljno spreminjati v lastno korist.
Zgodovina sprememb…
IL_DIAVOLO ::
Fun fact.
Klosarji se ti naselijo v zapuščeno bajto in potem rabis ti papirje, da jih odstraniš.
Slovenistan only
Klosarji se ti naselijo v zapuščeno bajto in potem rabis ti papirje, da jih odstraniš.
Slovenistan only
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
KAVINSKY ::
Rog ni ne moja ne tvoja dnevna soba. Je pa prostor v lasti občine, nas meščanov, kamor greš lahko na dober koncert. Aja, te ne zanima? Mogoče pa mene. Ali pa tvojo sosedo iz spodnjega nadstropja. Ampak tvoji interesi zanimanja štejejo več kot moji ali pa sosedini, ane? Narobe. Le da ti tega ne razumeš.
Potem lahko vsak z 2 minuti časa vlomi v občinsko stanovanje in ga proglasi za avtonomno cono znotraj stavbe. Notri postaviš glasbeni studio in mini oder v dnevni pa širiš kulturo.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Fun fact.
Klosarji se ti naselijo v zapuščeno bajto in potem rabis ti papirjey da jih odstraniš.
Slovenistan only
Fun fact.
Ponosen štajerc, ki nikoli v življneju ni videl Ljubljane, razlaga kako je Rog sredi Ljubljane poln igel.
Slovenistan only
Samael != Samuel
;-) ::
Končno se ukinjajo še zadnji otočki slovenskege heroin scene, upam da še podrejo podrtijo pri Magdalenskem parku v Mariboru.
Tudi na naslednjih volitvah gre glas Zoranu Jankoviću.
prc, prc Samael.
prc, prc Samael.
Zgodovina sprememb…
Potem lahko vsak z 2 minuti časa vlomi v občinsko stanovanje in ga proglasi za avtonomno cono znotraj stavbe. Notri postaviš glasbeni studio in mini oder v dnevni pa širiš kulturo.
Samo če imaš težave z razumevanjem o predmetu pogovora in dejansko domnevaš, da je nekdaj zapuščen in propadajoči Rog, v katerem je pred leti skupina mladcev našla prostor za ustvarjanje, prireditve, delavnice, razdeljevalnico hrane brezdomcem, itd ... enako kot vlom v tvojo sobo.
V končni fazi pa, kar želim povedati je, da vas večina, ja najbrž večina v smislu koristnosti družbi pomeni bore malo. Ste egoisti, polni predsodkov, samozaverovanosti vase in svoj mehurček in kot takšni ne doprinesete ničemur. Oni tam so vsaj v nekaj verjeli, nekaj počeli. Pa ne samo zase, vsakdo je imel možnost priti, si ogledati kakšno zadevo, mogoče koncert, karkoli ... kaj pa vi počnete? Boli vas vse, kar je nekoliko drugače, odstopa. Verjetno greste na k... še samim sebi večino časa. Ane @HypoHypo. Kar povej po resnici :)
Ja, saj, Rog je šel, ampak ljudje ki vam niso všeč ne bodo kar izginili, poniknili. Subkulture so bile vedno in bodo. Upam, da se naselijo kam bližje v vašo okolico. To bi bilo res zabavno :) In če se bo kaj pametnega dogajalo, kakšen koncert itd. mogoče kdaj za vikend pridem pozijati, pa se srečamo, ane :D
Samael != Samuel
Samael verjamem, da nam nasprotnikom narkičev privoščiš celo sotesko takšnih. Po možnosti, da kar okupirajo in razglasijo za avtonomno območje, kaj? Drugega kot dobesedno ukrasti tako ne znate :)
A še protestirate, ker so vam narkiče ven iz Roga zmetal ali imate morda zdaj plan celo za kakšno delo prijet? Samo vprašam...
Boste kriminalna dejanja izvajali tudi nad gradbinci?
Boste kriminalna dejanja izvajali tudi nad gradbinci?
Zgodovina sprememb…
Saj je sam povedal, da ima za sosede migrante, kako naj ima drugacno misljenje, ce je pa prisiljen v taksno zivljenje :D
Saj si ni sam kriv.
Saj si ni sam kriv.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
solatko ::
Samael - Na podlagi kakšnih listin ali pravic, so se v Rog vselili prvi? Teh prvih skoraj ni več, je pa ogromno drugih, tretjih, četrtih,.... med njimi pa hudičevo malo ustvarjalcev. Za koncert je dovolj prazno košarkaško ali nogometno igrišče, ni potrebe ravno po s strupi nafilan, zapuščen industrijski objekt.
Problem alternative je ravno v tem, da se zraven pojavijo in to izkoristijo osebki, ki počno vse drugo, od prekupčevanj z ukradeno robo, do dilerjev prepovedanih substanc,... saj so v takem okolju, dokaj varni, ker na tak konec, praviloma, policaji ne zahajajo, potrošniki pa vedno najdejo.
Pravi alternativci bodo hitro našli ustrezne prostore, spremljevalni osebki tega pa,.....
Problem alternative je ravno v tem, da se zraven pojavijo in to izkoristijo osebki, ki počno vse drugo, od prekupčevanj z ukradeno robo, do dilerjev prepovedanih substanc,... saj so v takem okolju, dokaj varni, ker na tak konec, praviloma, policaji ne zahajajo, potrošniki pa vedno najdejo.
Pravi alternativci bodo hitro našli ustrezne prostore, spremljevalni osebki tega pa,.....
Delo krepa človeka
IL_DIAVOLO je izjavil:
Saj je sam povedal, da ima za sosede migrante, kako naj ima drugacno misljenje, ce je pa prisiljen v taksno zivljenje :D
A tole te je zmotilo:
V mojem bloku na Ilirski živita dva. Najbrž jih je v celi LJ še nekaj več, kot zgolj ta dva.
Problem tu je, da ste pripravljeni zapisati, sproducirati, kar vam pade na pamet, vsak domišlijski spis predstavljati kot realnost. Življenje, ki nas obkroža ni zgolj nekaj tistih ekstremistov z youtuba.
A si mogoče kje v LJ? Če želiš ti predstavim ta dva fanta (kontaktiraj me na pvt.), ki sta po vašem problem, ker prihajata iz ene držav na vašem spisku. Te dni je en precej doma, po 12-urnem izkoriščanju v gostinstvu je namreč korona oklestila njegov delavnik, medtem, ko se je drugi, podjetnejši iz gostinstva dal na knauf in menda precej dela (je za mali denar izkoriščan) tudi v teh dneh.
Kakorkoli pač že, oba govorita slovensko presenetljivo dobro in če bi ju želel glede svojih strahov karkoli vprašati, izvedeti več, mislim da lahko to storimo. Nihče ti ne bo skrivil lasu z glave - brez problemov me kontaktiraj.
Jaz z njima nimam problemov, imaš jih pa ti s svetom :)
Samael != Samuel
Ni me zmotilo, ampak mi je dalo misliti, kako okolica izoblikuje sibek karakter :)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
med njimi pa hudičevo malo ustvarjalcev.
Kako pa to veš? Prej si omenil številko 5%. Predno karkoli odgovoriš, bom povedal zakaj to sprašujem. Zanima me zato, ker sem radoveden, a je to plod tvojih vraslih predsodkov ali pa dejansko razpolagaš s takšno informacijo, recimo iz prve roke.
Najbrž premoreš toliko modrosti, da razumeš, da če je plod tvojih predsodkov, je prav vseeno, kaj rečem, kaj zapišem, ker v resnici ni problem v tistih tam, ampak v tebi samemu in jaz tega najbrž ne bom spremenil.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ni me zmotilo, ampak mi je dalo misliti, kako okolica izoblikuje sibek karakter :)
Šibak? Saj ti jočeš in jamraš nad drugimi in vidiš igle kamorkoli se obrneš - tudi če jih ni. Kakor jaz razumem si preplašena princeska v tej zgodbi ti in tebi podobni. :)
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | parkiranje redarstvaOddelek: Loža | 7122 (5344) | St235 |
⊘ | Policijsko nasilje v skvotu Argo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17069 (12215) | drvo |
» | S skejtanjem "motim javni mir in red" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20139 (16122) | Jerry000 |
⊘ | Rog (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 38504 (31478) | kuglvinkl |