» »

morski prašiček ali činčila?

morski prašiček ali činčila?

borut10 ::

Pozdravljeni,

ko sem gledal še nisem zasledil te teme, tako da, če je kje mi prosim samo napišite povezavo do nje. Drugače pa vprašanje katero od tega izbrati? Katera je bolj čista, manj smrdi, je bolj družabna, ... ?

Hvala za odgovore

Lp, borut

spenstar ::

Kupi macko, ce rabis druzabnost. Oba sta glodalca in bosta vse grizla. (trenutno imam macko, sem pa imel zajca in prasicka, grizla kable in vse kar je les)
SPENSTAR--builder

Machete ::

Če boš kupoval mačke, ti jih jaz raje pripeljem zastonj. Imam cat-hobo shelter v kurilnici.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

JaGuArKa#1 ::

Činčile so super živalice za vlačenje po rokah, zabavno jih je opazovati v kletki (obožujejo peščene kopeli), so pa zelo občutljive pri prehrani in glede zunanjih dejavnikov. Ne smrdijo pretirano, če jim redno čistiš, ampak veliko tega drobnega peska zmečejo iz kletke, ker se po njem valjajo in frči na vse strani (tudi prahu se veliko dvigne zaradi tega).

Seveda lahko pričakuješ tudi pogrizene kable, tako kot pri zajcu (imela oboje, izolir trak mi je bil takrat dober prijatelj). Enkrat je brat slabo zaprl kletko in se mi je spravil celo na lesene makete aviončkov, knjige, pogrizel plastiko pri tipkovnici in plastične makete avtomobilčkov / motorjev, raztelesil plišasto igračko na obesku za ključe in se pregrizel skozi šolsko torbo :D
Kakor se spomnim, se jim ne sme dajati preveč svežega sadja oz. zelenjave (ničesar mokrega).

Moj ni imel prav dolge življenjske dobe - nekega jutra sem ga našla trdega v kletki, star je bil kakšna 3 leta. Sumim, da je bila kriva nevihta in močno grmenje s treskanjem ponoči, v sobi je bil sam :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sosedova mačka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5113568 (10218) msjr
»

Ljubitelji mačk - nekaj vprašanj (strani: 1 2 3 4 )

18056560 (34528) Kamran
»

katere zivali jemo?

325361 (3700) PacificBlue
»

Ustreljan mucek (strani: 1 2 3 )

10310756 (8218) enkratzoja
»

Domača žival - ne lih standardna