Forum » Omrežja in internet » Internetni ponudniki z Januarjem višajo cene
Internetni ponudniki z Januarjem višajo cene
cen1 ::
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/telek...
http://www.telekom.si/Documents/Cenik_F...
Torej, za ušivih 10/2 Top Solo bom v letu 2018 plačeval 33€. Kdo je tu nor? Mi dejansko nazadujemo v Sloveniji namesto da bi dobivali višje hitrosti dobivamo manj za več denarja.
V stanovanjski blok smo poleti dobili letake o neki optiki ki naj bi jo Telekom napeljal, od takrat tišina. Mogoče bo čez par mesecev, mogoče čez eno leto, kdo ve? Govorim o centru Ljubljane, ne o kaki zakotni vasi.
Človek ki hoče v Sloveniji kupit samo internet dejansko nima izbire ker vsi odirajo na polno. Optika ima še neke normalne cene, če maš to srečo da je na voljo..
http://www.telekom.si/Documents/Cenik_F...
Torej, za ušivih 10/2 Top Solo bom v letu 2018 plačeval 33€. Kdo je tu nor? Mi dejansko nazadujemo v Sloveniji namesto da bi dobivali višje hitrosti dobivamo manj za več denarja.
V stanovanjski blok smo poleti dobili letake o neki optiki ki naj bi jo Telekom napeljal, od takrat tišina. Mogoče bo čez par mesecev, mogoče čez eno leto, kdo ve? Govorim o centru Ljubljane, ne o kaki zakotni vasi.
Človek ki hoče v Sloveniji kupit samo internet dejansko nima izbire ker vsi odirajo na polno. Optika ima še neke normalne cene, če maš to srečo da je na voljo..
Invictus ::
Poskusi v Nemčiji ali ostali zahodni Evropi.
Boš mislil, da si pri nas v nebesih...
Boš mislil, da si pri nas v nebesih...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
dottor ::
Jaz iz balkona gledam jašek Telekomove optike (kabli so že spihani do jaška in tam je čep)... aja pozabljam da ne živim na podeželju in za nas Evropa ne da milijonov
Je pa Telekom hudo predrag, sem prešel iz Telekoma na Telemach in plačujem pol manj in na grobo dobim več. Še v številkah to pomeni: SiOL - 72€/mesec, 20/4, 300+ kanalov // Telemach: 37€/mesec, 120/4, cca. 350 kanalov in ker imamo že od prej pri njih telefone to pomeni še -3/mesec/naročnino (3 naročnine).
Je pa Telekom hudo predrag, sem prešel iz Telekoma na Telemach in plačujem pol manj in na grobo dobim več. Še v številkah to pomeni: SiOL - 72€/mesec, 20/4, 300+ kanalov // Telemach: 37€/mesec, 120/4, cca. 350 kanalov in ker imamo že od prej pri njih telefone to pomeni še -3/mesec/naročnino (3 naročnine).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
cen1 ::
Ja, pri TV paketih je mogoče še kaka razlika v ponudbi ampak TVja že dolgo ne gledam več in ga ne mislim plačevat. Youtube in občasen film je več kot dovolj.
jb_j ::
dokler ne bo sodnega pregona za uporabnike torrentov je 50/20 ali 50/10 za 40EUR sprejemljiva.
je pa razumljivo, da je v zahodni evropi kar poceni internet, ker se določeni posamezniki zaradi torrentov tudi že sodno preganjajo.
imajo pa možnost poleg poceni internetnega dostopa, kupiti VPN dostop in so pri skupni ceni kar blizu Slovenije.
Bi pa bila super možnost za pakete (poleg tistih, ki jih nudijo) ,ki vključujejo tv, tudi izbor TV programov in neka sorazmerna cena, izbereš 100 programov namesto 260+ in jih dobiš za polovico cene (TV-ja) --> internet in telefonija bi bila obračunana ločeno.
Se mi pa zdi, da cena ne bi smela presegati 40-50EUR.
Se pravi paket trio za 20-30EUR, VPN 10-20 ali državna subvencija VPN-ja na ravni cen za VPN dostop.
Bolje, da gre ta denar državi, kot ponudnikom VPN-ja. Mora pa biti ustrezna zakonodaja, da se uporabniki sodno ne preganjajo.
je pa razumljivo, da je v zahodni evropi kar poceni internet, ker se določeni posamezniki zaradi torrentov tudi že sodno preganjajo.
imajo pa možnost poleg poceni internetnega dostopa, kupiti VPN dostop in so pri skupni ceni kar blizu Slovenije.
Bi pa bila super možnost za pakete (poleg tistih, ki jih nudijo) ,ki vključujejo tv, tudi izbor TV programov in neka sorazmerna cena, izbereš 100 programov namesto 260+ in jih dobiš za polovico cene (TV-ja) --> internet in telefonija bi bila obračunana ločeno.
Se mi pa zdi, da cena ne bi smela presegati 40-50EUR.
Se pravi paket trio za 20-30EUR, VPN 10-20 ali državna subvencija VPN-ja na ravni cen za VPN dostop.
Bolje, da gre ta denar državi, kot ponudnikom VPN-ja. Mora pa biti ustrezna zakonodaja, da se uporabniki sodno ne preganjajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jb_j ()
dottor ::
Sej če pobiraš igre preko steam/uplay/origin rabiš lih tako dovolj solidno povezavo da ne rabiš par dni čakat, sploh pri današnjih velikostih iger
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
MonoPattern ::
To v Sloveniji je res absurdno, da v Ljubljani ne dobim optike, ima jo pa že skoraj vsaka vas. Očitno v Bruslju napačno sklepajo, da je Zoki to že zdavnaj zrihtal, pa ni.
jukoz ::
Ha, jaz imam v bloku 2 - od t-2 in amis-a, že 10 let. V službi smo jo pa letos dobili, pa je telekomova centrala dobesedno v isti zgradbi =)
Ni treba bit na kmetih, samo obljubit moraš da boš pridno gledal kmetijo.
Ni treba bit na kmetih, samo obljubit moraš da boš pridno gledal kmetijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jukoz ()
Sej če pobiraš igre preko steam/uplay/origin rabiš lih tako dovolj solidno povezavo da ne rabiš par dni čakat, sploh pri današnjih velikostih iger
ok, zate 20EUR popusta za internet, če uporabljaš VPN se te lahko sankcionira, tako kot če bi loudal nelegalne vsebine iz torrentov. (kot v zahodnih državah)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jb_j ()
Utk ::
Ne vem za vas, ampak jaz jih bom zaspemal. Najprej izklopil eracun, za vsako prekinitev klic, za vsak pokvarjen link na strani, na vsak racun reklamacijo, nekaj se bom ze spomnu, itd. Ce bom ze placal vec, bom poskrbel, da bojo imeli res strosek z mano.
Ne vem za vas, ampak jaz jih bom zaspemal. Najprej izklopil eracun, za vsako prekinitev klic, za vsak pokvarjen link na strani, na vsak racun reklamacijo, nekaj se bom ze spomnu, itd. Ce bom ze placal vec, bom poskrbel, da bojo imeli res strosek z mano.
Upam, da ti z rednim spamom kaj uspe, jaz imam probleme pri opereterju, da še tekočih težav ne morejo obravnavati.
Aaaaj, da bi še spemat začel, bi me mogoče kar brez razloga odklopil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VPN in dostop do lokalnih resource-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 1155 (987) | c3p0 |
» | slovenski tv programi v Avstriji (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7225 (5606) | diler515 |
» | Denuvo: posledice (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 36221 (30826) | kitl76 |
» | Dostop do routerja izven lokalnega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2116 (1848) | 1337ware |
» | Ali si z vpn pro res anonimen na netu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26413 (24106) | poweroff |