» »

Deregistracija DLL-a?

Deregistracija DLL-a?

Nazgul ::

V Visual Basic-u sem ustvaril neki DLL, ki ga potem registriram z ukazom "regsvr32 [ime dll-a]", potem pa ga deregistriram (ker bi npr. rad spremenil neki v DLL-u in ga potem drugačnega ponovno registriral) z ukazom "regsvr32 /u [ime dll-a]". Do tu izgleda vse lepo in prav, vendar se mi nato pojavi problem ker mi Winsi, ko želim zbrisat ali prepisat ta DLL, javijo da je ta DLL datoteka še kr v uporabi. Edina možnost da se znebim DLL-a je ponovni zagon Winsow, kar pa ni ravno prijetno. Kako torej Winsom dopovedat da ta DLL ni več v uporabi? Prosim nujno za pomoč.

mile ::

/i

hruske ::

probi mogoče "regsvr32 -u [dll_ime]" ?

Nazgul ::

Po tvojem priporočilu sem dodal argument /i, torej "regsvr32 /u /i [ime dll-a]", vendar potem dobim sporočilo "[ime dll-a] was loaded, but the dllinstal entry point was not found. This file can not be registered.", kot da bi hotel registrirat, ne pa obratno, čeprav piše v helpu da /i skupaj z /u pomeni uninstall. DLL-a seveda ponovno ne morem zbrisat. Pa kaj je zdaj to? Kje so profesionalci ko jih rabiš? PROSIM pokažite se.

EDIT:
Tudi če uporabljam - namesto / ne funkcionira oz. deluje enako, torej vseeno je ali napišem z minusom ali z ono poševno črto.

mile ::

/u deluje, sem probal (na WinXP)

kopernik ::

nazadnje sem programiral dll-je kake 3,4 leta nazaj in takrat je stvar delovala kot pravi mile (torej switch /u). Zakaj pa tebi ne dela, ne vem. Moralo bi !

hruske ::

morda bi pomagal ponovni zagon?
Rad imam tole državico. <3

hruske ::

drugače pa prižgi "task manager", killaj "explorerja", "new task" -> "cmd" in ročno pobriši datoteko. potem pa spet "new task" in "explorer".

Ponavadi to deluje.
Rad imam tole državico. <3

kopernik ::

aja, možno je tudi, da imaš pokvarjen (corrupted) ali slabo napisan dll.

Nazgul ::

Ne vem no kaj bi lahko bilo corrupted oz. slabo napisano. Stvar je čist neki enostavnega, nič kaj takega. Mislim da je z dll-om vse v redu. Sem tud neke dll-e od kolegov sprobal (naloga je za faks) in isto slabo deluje. Čudno se mi zdi da ko unregistriram piše da je succesfull, čeprav ni. Potem pa lahka še 100-krat poženem unregister pa vedno mi piše succesfull čeprav ne bi smelo če je pa že unregistriran. SHIT!;(

kopernik ::

Kaj pa programsko z winAPI funkcijami si že proval? DllRegister in DllUnregister (hmm, čeprav kolikor vem regsvr32 kliče ravno te funkcije...)

nevone ::

Sej jest bl sklepam kot da bi vedla ampak po moje je /i za install /u pa za uninstall. Ti si pa zgoraj napisal da si za instal uporabil /u pol za uninstal pa /i /u .

Ah ne sem šla še enkrat brat, nč ne vem.

o+ nevone

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

BigMan ::

Če si ta dll uporabil v kaki web aplikaciji, moraš v command promptu zagnat iisreset, ker ti iis še vedno drži komponento, če ravno si jo odregistriral.
:D

Nazgul ::

TO JE BILO TO JA!!! Hvala BigMan.:)) Mogoče sem storil napak da nisem omenil da delam web aplikacijo sam nisem vedel da je to pomembno. Tudi ostalim se zahvaljujem za dobre namene.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z cut/copy/paste/move v Windows XP pro

Oddelek: Operacijski sistemi
71182 (1005) smejko18
»

[Visual Studio .NET] Uvoz Delphi DLL-ja v okolje ASP.NET

Oddelek: Programiranje
101552 (1453) Kekec
»

Nova luknja v Windowsih povzroči Infocon Yellow (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6711217 (8619) denial
»

avi broken file - se ne da zbrisat. pomoč?!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7878 (823) OZZY
»

Outlook Express: samo headerji, prazna vsebina

Oddelek: Programska oprema
121471 (1339) SasoS

Več podobnih tem