Forum » Loža » Grafiti po ljubljani
Grafiti po ljubljani
Temo vidijo: vsi
jb_j ::
Zadnje čase opažam čedalje bolj popisane hiše po ljubljani, ki malo kazijo izgled mesta. (območje novega mosta na roški cesti, šmartinska v bližini orto bara)
Ali občina ne more najti nekaj nadarjenih grafitarjev, ki imajo dober občutek za dobre grafite jih zaposliti za simbolično ceno in se poslika z dobrimi grafiti hiše, ki so večkrat prepisane z razno raznimi grafiti, ki kazijo izgled hiš in ulic z veliko prometa.
Lahko bi MOL tudi zaposlila redno ene par nadarjenih grafitarjev.
In bi MOL namesto odstranjevanja grafitov na mesečni ravni, vpoklicala svoje grafitarje,
ki bi preposlikali tiste napise, ki kazijo zidove in podobno.
In zakaj ne uvedejo kakšnih kamer, kot to počnejo to v tujini?
Na enih in istih točkah mora MOL redno odstranjevati grafite.
Kar je mogoče celo dražje, kot če bi nekdo preposlikal grafit.
En primer iz Opatije, kako je dolgočasen zid, nastal lepa zanimivost.
Sicer pa ne vem, če so jim plačal, ali so to naredili zastonj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jb_j ()
Dag ::
Ker je ravno takšna tema in sem bil včeraj pozoren ... ali kdo ve, kaj pomenijo grafiti AKOR, KNOM!, SNOR!, ki jih je veliko po Šentvidu in Šiški? A to grafitarji markirajo svoj teren, ali kaj?
Furbo ::
In bi MOL namesto odstranjevanja grafitov na mesečni ravni, vpoklicala svoje grafitarje,
In bi bilo tako kot povsod drugje v kulturi, tisti z malo talenta in veliko vezami, bi lepo kasirali.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
In bi bilo tako kot povsod drugje v kulturi, tisti z malo talenta in veliko vezami, bi lepo kasirali.
Sedaj pa kasirajo tisti, brez talenta in znajo odstranit grafite.
Dejstvo pa je, da tut, če bi MOL zaposlila grafitarje, bi še vedno obstajala množica ljudi, ki tega ne bi odobravala.
Nekateri grafitarji bi rekli, da so veliko boljši od zaposlenih, ampak jih MOL noče zaposliti.
Nekateri ljudje bi rekli, da bi bilo boljše, če je vse prebarvano v enotni barvi.
in podobno....
Nekateri grafitarji bi rekli, da so veliko boljši od zaposlenih, ampak jih MOL noče zaposliti.
Nekateri ljudje bi rekli, da bi bilo boljše, če je vse prebarvano v enotni barvi.
in podobno....
Zgodovina sprememb…
Ne razumem tudi javnega obsojanja lepih grafitov:
https://twitter.com/javniprevoz/status/...
Če bi jst mel dnar, bi plaču več, da bi imel tako poslikano sobo.
Kot tistim, ki ti obarvajo sobo v eno barvo.
Zgodovina sprememb…
Pa zid nezadovoljstva bi moral določt nekje v bližini parlamenta, al ga pa zgradit. (kot sem že napisal v uvodu te teme)
Kjer bi ljudje necenzurirano pisali po zidu, o nezadovoljstvu v državi.
Enkrat na mesec bi najbrž šel pogledat, da preberem frustracije ljudstva nad državo, vlado in podobno.
Kjer bi ljudje necenzurirano pisali po zidu, o nezadovoljstvu v državi.
Enkrat na mesec bi najbrž šel pogledat, da preberem frustracije ljudstva nad državo, vlado in podobno.
Zgodovina sprememb…
KAVINSKY ::
Težava tega lepega grafita je, da je majster prebarval še okna vlakna. To bi ti tudi želel doma? Se strinjam, da je sicer lep motiv. Ostali na slikah pa... Je samo kup čačk, kakršne se vidi po fasadah.
Težava tega lepega grafita je, da je majster prebarval še okna vlakna. To bi ti tudi želel doma? Se strinjam, da je sicer lep motiv. Ostali na slikah pa... Je samo kup čačk, kakršne se vidi po fasadah.
Keč je v tem, da ni bil plačan za to.
Če bi mu plačali, bi se lahko izognil oknom.
Se ne strinjaš?
Zgodovina sprememb…
KAVINSKY ::
starec Zosim ::
Ljubljana rabi manj grafitov in več muralov, ki vsaj za silo zakrijejo propadajoče fasade "najlepšega mesta" na svetu.
Trenutno bi Ljubljana rabila kakšnega umetnika z dodano vrednostjo kot je Banksy v Londonu.
Nikakor pa se ne smejo dogajati dekadentni odkloni, kot je tale .
Trenutno bi Ljubljana rabila kakšnega umetnika z dodano vrednostjo kot je Banksy v Londonu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: starec Zosim ()
PreviousUser ::
Kdo pa mislite, da tako lepo riše? So dejansko to kakšni umetniki ali pač samo naravni talenti? Res lepo!
pi pawr ::
Nekaj let nazaj sem bil na ogledu delavnic SŽ, kjer je nekdo vprašal ali so imeli kakšen natečaj za grafite.
Odgovor je bil ne, torej so te umetnije nastale pod vplivom adrenalina in ne po naročilu.
Čiščenje celotnih vagonov je zelo drago, je nekaj novic na to temo.
Velikokrat so na vlakih grafiti izbrisani na mestih, kjer so pomembne oznake in napisi.
Sam sicer raje vidim lepo poslikan vlak, kakor pa reklamo. Ampak grafit napram oglasom žal ne prinaša denarja.
Odgovor je bil ne, torej so te umetnije nastale pod vplivom adrenalina in ne po naročilu.
Čiščenje celotnih vagonov je zelo drago, je nekaj novic na to temo.
Velikokrat so na vlakih grafiti izbrisani na mestih, kjer so pomembne oznake in napisi.
Sam sicer raje vidim lepo poslikan vlak, kakor pa reklamo. Ampak grafit napram oglasom žal ne prinaša denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pi pawr ()
jype ::
starec Zosim je izjavil:
Ljubljana rabi manj grafitov in več muralovSe ne strinjam, ravno obratno je.
starec Zosim je izjavil:
Nikakor pa se ne smejo dogajati dekadentni odkloni, kot je taleVeč ko je tega, prej se znebimo težakov, ki bi drugim radi diktirali, kako morajo živeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
zavajon ::
starec Zosim je izjavil:
Nikakor pa se ne smejo dogajati dekadentni odkloni, kot je tale
Kje pa ti tu vidiš dekadentni odklon?
PrimoZ_ ::
starec Zosim je izjavil:
Nikakor pa se ne smejo dogajati dekadentni odkloni, kot je tale
Kje pa ti tu vidiš dekadentni odklon?
Nobenega odklona.
Prav lepo pokonci stoji
Cange ::
starec Zosim je izjavil:
Ljubljana rabi manj grafitov in več muralov, ki vsaj za silo zakrijejo propadajoče fasade "najlepšega mesta" na svetu.
Reklama za Avatar II?
Furbo ::
Kar se tiče vlakov, ne razumem, da SŽ pri vsem odtekanju denarja nimajo za enega varnostnika ali pa jim je v interesu, da kak ta pravi vedno znova čisti te vlake.
Če so komu te risbice na vlakih všeč, naj si predstavlja, kako ima neko jutro tako 'polepšan' avto.
In če so ti čačkarji 'umetniki', potem naj kracajo po hišah, kjer jih k temu povabijo lastniki.
Če so komu te risbice na vlakih všeč, naj si predstavlja, kako ima neko jutro tako 'polepšan' avto.
In če so ti čačkarji 'umetniki', potem naj kracajo po hišah, kjer jih k temu povabijo lastniki.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Miki N ::
Kurzweil ::
Jaz se res ne spomnim dne, kdaj sem nazadnje v Ljubljani, ali drugje v Sloveniji našel grafit, ki bi bil kvaliteten in, ki bi imel res nek pomen in smisel. V tujini sem videl že marsikaj lepega, ali pa vsaj s sporočilom, ki bi ga naj imel grafit, tole pri nas pa je sramota, ali pa so najboljši grafiti pri nas tako skriti, da neglede na to, da precej vandram okoli in še bolj gledam okrog sebe, tega ne opazim.
99% je itak "grafitov"... "Zoki mafija", "Kangler gotof si", "Jožica + Drago", "Punk is not dead" in to na random fasadah, kjer folk po 10+ let zbira za tiste boge fasade... potem pridemo, to tistih "street grafitov" (fontov), ki so dejansko vsi bolj kot ne isti, potem imaš neke motive, kjer nekdo riše svoje, ali še slabše skopirane artworke, potem imaš grafite, kjer se kopira ali reproducira nekaj kar bi naj bilo kul (npr. ovce v Velenju).... da ne omenim grafite s slovničnimi napakami, razne modrosti retardov tipa Dragons/Viole/etc.
... da pa bi zares videl DOBER artwork, ali pa dobro sporočilo, pa je ZELO (!ZELO!) redko, zato ne vem, če ne bi raje grafitiranje še 5x bolj strogo preganjal, ker ta zmazek, ki ga gledam okrog, dela samo škodo folku.
Rad imam art, rad imam grafite, rad imam manifestiranje ljudi in izražanje volje, ampak na kvaliteten in intelektualen način. Grafit mora imeti neko vrednost, če je nima, je to zame, kot sem prej napisal vandalizem, uničevanje tuje lastnine (govorim o privatni)...
99% je itak "grafitov"... "Zoki mafija", "Kangler gotof si", "Jožica + Drago", "Punk is not dead" in to na random fasadah, kjer folk po 10+ let zbira za tiste boge fasade... potem pridemo, to tistih "street grafitov" (fontov), ki so dejansko vsi bolj kot ne isti, potem imaš neke motive, kjer nekdo riše svoje, ali še slabše skopirane artworke, potem imaš grafite, kjer se kopira ali reproducira nekaj kar bi naj bilo kul (npr. ovce v Velenju).... da ne omenim grafite s slovničnimi napakami, razne modrosti retardov tipa Dragons/Viole/etc.
... da pa bi zares videl DOBER artwork, ali pa dobro sporočilo, pa je ZELO (!ZELO!) redko, zato ne vem, če ne bi raje grafitiranje še 5x bolj strogo preganjal, ker ta zmazek, ki ga gledam okrog, dela samo škodo folku.
Rad imam art, rad imam grafite, rad imam manifestiranje ljudi in izražanje volje, ampak na kvaliteten in intelektualen način. Grafit mora imeti neko vrednost, če je nima, je to zame, kot sem prej napisal vandalizem, uničevanje tuje lastnine (govorim o privatni)...
Edit: dodajam še seveda retardirane "grafite" na temo haarp, chemi trails, flat earth in podobno,... jih pa žal vidim povsod, po parkih, na avtocesti, po random ulicah, vrtcih, šolah in kar me najbolj boli, folku po fasadah, kot da že ni dovolj retardirano sporočilo, kot da ni za nameček dovolj še retardiran izgled grafite, potem pa je tu še škoda, folku očitno ni povsem jasno, koliko stane nova fasada oz. vsaj barvanje slednje...
razne modrosti retardov tipa Dragons/Viole/etc.Na Rudniku so lansko leto doživeli hud udarec:
dela samo škodo folku.Kakšno pa?
Zgodovina sprememb…
Ja, kot sem napisal.... izračunaj površino ene povprečno velike zgradbe in povprašaj lokalnega malarja, za koliko bi prebarval to zgradbo, ker je recimo polna "grafitov"... dvomim, da je že kateri izmed teh blaznih grafiterjev sebi na hišo kaj narisal oz. napisal kaj v smislu "dovolj je chemi-trailsov" s slovnično napako in grdo pisavo vred...
Ja, ampak... Zakaj bi moral premalat, če so na fasadi grafiti? Saj grafiti so tudi barva?
Če kdo noče grafitov na bajti, se pa lahko preseli kam, kjer grafitov ne malajo.
Če kdo noče grafitov na bajti, se pa lahko preseli kam, kjer grafitov ne malajo.
dvomim, da je že kateri izmed teh blaznih grafiterjev sebi na hišo kaj narisal oz. napisal kaj v smislu "dovolj je chemi-trailsov" s slovnično napako in grdo pisavo vred...Najbrž res ne, ampak glede na to, da je pri takih huliganih alternativa razbijanje reči, je grafitiranje precej manj škodljivo.
Zgodovina sprememb…
GupeM ::
Jaz se res ne spomnim dne, kdaj sem nazadnje v Ljubljani, ali drugje v Sloveniji našel grafit, ki bi bil kvaliteten in, ki bi imel res nek pomen in smisel. V tujini sem videl že marsikaj lepega, ali pa vsaj s sporočilom, ki bi ga naj imel grafit, tole pri nas pa je sramota, ali pa so najboljši grafiti pri nas tako skriti, da neglede na to, da precej vandram okoli in še bolj gledam okrog sebe, tega ne opazim.
Ahhh, the irony ...
zavajon ::
Phantomeye ::
Ahhh, the irony ...
Imaš v glavnem tri vrste grafitov.
Družbeno-kritične, ki večino časa niso lepi na pogled.
Art
Kombinacijo obojega.
Prvi so takšni kot so, ker nezadovoljni ljudje večinoma niso umetniki (v povprečju)
starec Zosim ::
Med vso kakofonijo ljubljanskih grafitov, sta mi v spominu ostala le dva: "bantu črnci mi vaas (dva a-ja) mamo radi, na sveže prepleskani fasadi na Prešernovi in "ne dam vsakemu" tam nekje nasproti parlamenta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S čim naoljite škripajoča vrata?Oddelek: Loža | 2752 (2234) | Daliborg |
» | GrafitiOddelek: Sedem umetnosti | 3993 (2678) | BivšiUser2 |
» | V Nemčiji letos cene električne energije že več kot stokrat negativne (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 48459 (41078) | NSA Agent |
» | Microsoft razvil prototip za brezžično polnjenje mobilnikovOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8862 (6551) | Nummy |
» | joke42Oddelek: Loža | 1831 (1473) | sketch |