Forum » Pomoč in nasveti » Displayport kabel na daljših razdaljah?
Displayport kabel na daljših razdaljah?
gazer ::
Torej kupil sem 1440p 144hz monitor in priložen kabel je bil prekratki za moj računalnik... Bo "3m" displayport kabel prenesel signal do monitorja na taksni razdalji da bo brez flickeranja in dosegel 144hz?
- spremenilo: gazer ()
msjr ::
Uh, 3m je za običajen DisplayPort kabel nekje zgornji limit, bolje malo manj če gre. Dolge kable tam okoli 10m (z boosterjem signala) je prodajal StarTech.com ampak vprašanje je če je shipment v slo in seveda kako dober je ta booster.
Lonsarg ::
Načeloma vsak Displayport kabel, ki je po specifikacijah in 4 kanalni podpira vse resolucije. Če jih ne ni po specifikaciji :) Nažalost kar precej robe ni po specifikaciji, tako da za tvoje potrebe morda ne kupi najcenejšega kitajca.
Normalni obstajajo vsaj do 5m normalni z boosterji sem pa tudi 20m že videl.
Skratka 3m res ni noben problem najt.
Normalni obstajajo vsaj do 5m normalni z boosterji sem pa tudi 20m že videl.
Skratka 3m res ni noben problem najt.
Lonsarg ::
14440p in 144Hz po tabeli tukaj (malo skrolaš dol) rabi 15 Gbit/s, max po 1.2 standardu je pa 17Gbitov.
Imaš 10m kabel za slabih 20EUR, ki podpira 17Gbitov preko 1.2:
https://www.amazon.co.uk/dp/B01B2T88QA/...
S poštnino v Slovenijo vred te 10m pride 26EUR, še vedno ceneje kot podobna zadeva v Slo:) Pri 5M je pa že vprašanje če se ti bolj ne splača kaj iz Slo dobit, čeprav imajo Slo trgovci ZELO slabe opise pri Displayport kablih in res ne več če garantirajo 17Gbit na 1.2 ali ne.
Ta isti kabel seveda preko protokola 1.3+ vleče 25 Gbitov, kljub temu da tega ne piše.
Imaš 10m kabel za slabih 20EUR, ki podpira 17Gbitov preko 1.2:
https://www.amazon.co.uk/dp/B01B2T88QA/...
S poštnino v Slovenijo vred te 10m pride 26EUR, še vedno ceneje kot podobna zadeva v Slo:) Pri 5M je pa že vprašanje če se ti bolj ne splača kaj iz Slo dobit, čeprav imajo Slo trgovci ZELO slabe opise pri Displayport kablih in res ne več če garantirajo 17Gbit na 1.2 ali ne.
Ta isti kabel seveda preko protokola 1.3+ vleče 25 Gbitov, kljub temu da tega ne piše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup monitorja (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14878 (4236) | Han |
» | Display Port v Sloveniji ?Oddelek: Kaj kupiti | 5894 (3997) | Heisenberg |
» | hdmi 3/display port 3Oddelek: Zvok in slika | 2147 (1586) | Lonsarg |
» | Samsung bo podprl FreeSyncOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 8908 (6646) | hojnikb |