Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
Ganon ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
Ne vem, kako je na njihovem koncu, ampak v moji bližini sta bila zgrajena dva otoka. Na enem, ki vodi skozi strnjeno naselje, sem naštel 7 nesreč. Direktno po sredini so peljali, odtrgali oba znaka. Ta otok je ob večjem parkirišču. Gledal sem žensko, ki je speljala s parkirišča, zavijala proti otoku in se direktno zaletela v znak, ga v celoti povozila in pobegnila. Ljudje so idioti.
Ne vem, kako je na njihovem koncu, ampak v moji bližini sta bila zgrajena dva otoka. Na enem, ki vodi skozi strnjeno naselje, sem naštel 7 nesreč. Direktno po sredini so peljali, odtrgali oba znaka. Ta otok je ob večjem parkirišču. Gledal sem žensko, ki je speljala s parkirišča, zavijala proti otoku in se direktno zaletela v znak, ga v celoti povozila in pobegnila. Ljudje so idioti.
kamiKaZaA ::
Najpogostejši vzrok takšnih nesreč je telefon v roki...
Distracted Malibu Driver Loses It, Was Reportedly Texting And Driving
In potem ni čudno, da takšen voznik povozi "otok" sredi ceste ali pa zapelje na nasprotni pas in potem beremo: "iz neznanega razloga je zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer mu je pravilno nasproti pripeljal..."
Distracted Malibu Driver Loses It, Was Reportedly Texting And Driving
In potem ni čudno, da takšen voznik povozi "otok" sredi ceste ali pa zapelje na nasprotni pas in potem beremo: "iz neznanega razloga je zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer mu je pravilno nasproti pripeljal..."
Iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas
Kranjska Gora – Kranjskogorski policisti so v petek okoli 15. ure obravnavali voznika avtomobila, ki je iz neznanega razloga zapeljal levo na nasprotni vozni pas in čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil. Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, se je pri tem sopotnica nasproti vozečega avtomobila hudo telesno poškodovala. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo o dejanju obveščali pristojno državno tožilstvo.
https://www.gorenjskiglas.si/aktualno/i...
Družbena omrežja in posledično telefoni povezani s spletom so postali raka rana današnjega časa v prometu in eden pogostejših vzrokov za prometno nesrečo. Rešitve pa ni na vidiku.
Kranjska Gora – Kranjskogorski policisti so v petek okoli 15. ure obravnavali voznika avtomobila, ki je iz neznanega razloga zapeljal levo na nasprotni vozni pas in čelno trčil v nasproti vozeči avtomobil. Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, se je pri tem sopotnica nasproti vozečega avtomobila hudo telesno poškodovala. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo o dejanju obveščali pristojno državno tožilstvo.
https://www.gorenjskiglas.si/aktualno/i...
Družbena omrežja in posledično telefoni povezani s spletom so postali raka rana današnjega časa v prometu in eden pogostejših vzrokov za prometno nesrečo. Rešitve pa ni na vidiku.
mtošev ::
Super, zdaj smo dobili novega "v svoj rog" posterja v tej temi. Solatkota je zamenjal kamikaza...
Super, zdaj smo dobili novega "v svoj rog" posterja v tej temi. Solatkota je zamenjal kamikaza...
Evo jo. Prva užaljena snežinkica, katera misli, da je nedotakljivi superman, ko ima telefon v roki med vožnjo se je že oglasila. Kdor zna, zna. In mtošev spada med tiste, kateri znajo voziti ravno s telefonom v roki in ne vijugajo po cesti kot ostali s telefonom v roki. Superman mtošev.

Pithlit ::
Že leta nazaj, ko sem se vozil na Švedskem, imajo ponoči, ko ni prometa, zanimiv režim.
Če se pelješ s pravo, dovoljeno hitrostjo, ti ob manjku ostalega prometa sistem omogoči zeleni val. Takoj ko prekoračiš hitrost, ga je konec, rdeča luč in naj bi ustavil. Čeprav ob 1h zjutraj ni nobenega na cesti.
To imaš v Italiji, tudi takoj čez mejo. Ko pred semaforjem stoji znak "če boš vozil po omejitvah bo zelena, drugače bo rdeča". Od kar pomnim imajo to. Ne sicer povsod, ampak ja.
Life is as complicated as we make it...
blay44 ::
Sam proti modelom, ki se je spomnil postavljati šikane na cestišče bi morali
uvesti kazenski postopek! Drakonski. Dejansko so odgovorni za vse žrtve teh šikan.
Kot da ob današnji tehnologiji ne bi mogli malo drugače narediti reda?
Vsakič ko se odločim striktno spremljati signalizacijo se čudim tem umotvorom.
Kje hudiča so najdli te modele?
uvesti kazenski postopek! Drakonski. Dejansko so odgovorni za vse žrtve teh šikan.
Kot da ob današnji tehnologiji ne bi mogli malo drugače narediti reda?
Vsakič ko se odločim striktno spremljati signalizacijo se čudim tem umotvorom.
Kje hudiča so najdli te modele?
delavec44 ::
Sem bi dodal še ležeče policaje. Eni ozki plastični so čisto zajebani (če je 50 omejitev, ti fajn podvozje naštela), ostali asfaltni so pa vsak drugačen.
Šikane so super tudi za kakšne šleparje. Ene komaj prevozijo.
c23po ::
In kdo ti brani upočasniti, ko zagledaš ležečega?
Odgovor "strah me je tistega od zadaj" je slab.
Računalniki nimajo spominov.
mirator ::
Dobra. Samo, kaj misliš koga to zanima? Eni bi dali tudi v ustavno presojo, ali res moraš pred šikano ali ležečim policajem zmanjšati hitrost? (sicer nimaš kaj manjšati hitrosti, če pelješ skladno s prometno signalizacijo)
In zakaj bi moral voziti pod omejitvijo samo zaradi tega? Naj dajo potem znak zraven koliko je še varno.
Je pa tudi malo blesavo testirati in si zapomniti za vsakega posebej koliko greš lahko še čez. Najbolje da se kar ustavim pred vsakim, za ziher.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Danes sem šla skoz rumeno, ker me je en butl zadaj tko fajn tailgate-al da če bi na žlajf stisnila bi bil oni Audi moj nov analni čep. Včasih res ne gre drugače.
Dobra. Samo, kaj misliš koga to zanima? Eni bi dali tudi v ustavno presojo, ali res moraš pred šikano ali ležečim policajem zmanjšati hitrost? (sicer nimaš kaj manjšati hitrosti, če pelješ skladno s prometno signalizacijo)
Ej, poznam ene par ulic z omejitvijo 30 in ti garantiram da bi se najmanj usral če pelješ po omejitvi čez une policaje. Pa direkt do mehanika pol podvozje pregledovat. Ne gre vedno tko kot si ti predstavljaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
In zakaj bi moral voziti pod omejitvijo samo zaradi tega? Naj dajo potem znak zraven koliko je še varno.
Je pa tudi malo blesavo testirati in si zapomniti za vsakega posebej koliko greš lahko še čez. Najbolje da se kar ustavim pred vsakim, za ziher.
Ok, gremo se zajebavat do obisti!
Podvozja so različna, zato ni mogoče določiti varne maksimalne hitrosti. Strinjam se, da je blesavo testirati in si zapomniti za vsakega posebej, saj boš prej sjebal podvozje, preden boš naštudiral vse ležeče policaje. Zato je pamentno voziti počasneje in po občutku.
In, brat moj, če se okoli voziš s koliko - toliko celim podvozjem, to že obvladaš in nas samo zajebavaš do obisti.
Obvladam ja, da bremzam in pospešujem za brez veze, ko bi brez njih lepo konstantno vozil po omejitvi. In to, da se pritožujem in težim za izboljšave ni zajebancija.
Koliko je pa podvozje celo je pa tudi vprašanje. Tudi zaradi vseh lukenj na naših cestah. Zadnje vzmeti sem že menjal, ker so bili fedri počeni.
Sedaj si pa zamisli enega rešilca na nujni vožnji s pacientom zadaj kako skače čez.
ps. Ta izgovor da so avti različni in ni mogoče določiti varne maksimalne hitrosti si lahko nekam vtakneš. Če lahko omejitve postavljajo za VSE avte, potem naj še ležeče policaje naredijo tako, da lahko VSI avti grejo varno čez, če vozijo po omejitvi. Saj kakšnih 20% jih je tako celo narejenih. Torej možno je. Zakaj ni tu nekih standardov?
Koliko je pa podvozje celo je pa tudi vprašanje. Tudi zaradi vseh lukenj na naših cestah. Zadnje vzmeti sem že menjal, ker so bili fedri počeni.
Sedaj si pa zamisli enega rešilca na nujni vožnji s pacientom zadaj kako skače čez.
ps. Ta izgovor da so avti različni in ni mogoče določiti varne maksimalne hitrosti si lahko nekam vtakneš. Če lahko omejitve postavljajo za VSE avte, potem naj še ležeče policaje naredijo tako, da lahko VSI avti grejo varno čez, če vozijo po omejitvi. Saj kakšnih 20% jih je tako celo narejenih. Torej možno je. Zakaj ni tu nekih standardov?
Zgodovina sprememb…
Ma ja, saj je res. Ti dam primer v Izoli, ležeči policaj na cesti Oktobrske revolucije nekoliko pred križiščem z Bazoviško ulico, ti ne dovoli hitrosti več kot 5 km/h ali pa še manj, skoraj se moraš ustaviti. Ampak, to je vseeno ekstrem, v večini če se držim omejitev nimam problema. Pa ne šparam ravno noge.
Ej, poznam ene par ulic z omejitvijo 30 in ti garantiram da bi se najmanj usral če pelješ po omejitvi čez une policaje. Pa direkt do mehanika pol podvozje pregledovat. Ne gre vedno tko kot si ti predstavljaš.
Po pravilih bi moral ležeči policaj jasno označen z znakom, prebarvan z odsevnno
barvo in dobro razsvetljen. In ne višji od 7cm sinusne in 12 cm za trapezne.
Naklon navozne izvozne klančine pa ne večji od 5%do 10%. Seveda smo v 30km conah.
Seveda, po postavitvi nobenega več ne briga....
Če ni po predpisih mora vzdrževalec povrniti nastalo škodo na avtomobilu.
barvo in dobro razsvetljen. In ne višji od 7cm sinusne in 12 cm za trapezne.
Naklon navozne izvozne klančine pa ne večji od 5%do 10%. Seveda smo v 30km conah.
Seveda, po postavitvi nobenega več ne briga....
Če ni po predpisih mora vzdrževalec povrniti nastalo škodo na avtomobilu.
Jaz malokaterega lahko s 50 prevozim brez da me pošteno rukne. Recimo, da jih je večina v naseljih kjer je 50 omejitev.
Po mestih so (tudi) v 30 conah. Po podeželju so pa nasrani po vaseh in je tam 50 omejitev. Tudi tisti ozki plastični, ki se vijačijo so na 50.
Po mestih so (tudi) v 30 conah. Po podeželju so pa nasrani po vaseh in je tam 50 omejitev. Tudi tisti ozki plastični, ki se vijačijo so na 50.
Zgodovina sprememb…
OK, ponovimo!
Delavec bi rad vozil po omejitvah, brez upočasnjevanja čez ležeče policaje, ki so jih potavili zato, ker večina delavcev ne upošteva omejitev.
Za nepismene: najprej je omejitev, potem postavijo policaja, ko ugotovijo, da se je delavci ne držijo. Omejitve niso zaradi podvozja, omejitve so zaradi pešcev.
Delavec bi rad vozil po omejitvah, brez upočasnjevanja čez ležeče policaje, ki so jih potavili zato, ker večina delavcev ne upošteva omejitev.
Za nepismene: najprej je omejitev, potem postavijo policaja, ko ugotovijo, da se je delavci ne držijo. Omejitve niso zaradi podvozja, omejitve so zaradi pešcev.
Torej naj postavijo ležeče policaje, ki jih lahko prevoziš po omejitvi. Ali kaj ni jasno?
Ali pa še bolje, radar. Če je res tak problem. Sigurno se investicija prej povrne kot pri ležečem policaju.
Ali pa še bolje, radar. Če je res tak problem. Sigurno se investicija prej povrne kot pri ležečem policaju.
Zgodovina sprememb…

OK, ponovimo!
Ja sam če že zajebeš policaja pol vsaj prilagodi omejitev. Na da ti nekdo ki ne pozna vsake cestne luknje suvereno pripelje po omejitvah in mu menjalnik odpizdi skozi streho.
To je nekako tko kot da bi ti knjižničarka usta zašila zato ker v knjižnici čihneš.
Sem bi dodal še ležeče policaje. Eni ozki plastični so čisto zajebani (če je 50 omejitev, ti fajn podvozje naštela), ostali asfaltni so pa vsak drugačen.
Začela sva pri 50 km/h, sedaj si to že zamenjal z omejitvijo. Lahko voziš tudi počasneje, odvisno od podvozja.
Saj pravim, najbolje da se preventivno ustavim pred vsakim, ki ga ne poznam ali si ga zapomnim. Res kul.
In začeli in končali bomo pri 50, ker na tej omejitvi je večina ležečih policajev. Kot že zgoraj pišem. V mestih so tudi v conah 30, po vaseh pa ne.
Prav tako ne sme biti odvisno od podvozja. Omejitev hitrosti je za vsa vozila, torej najmanjši skupni imenovalec. Ležeči policaj bi torej moral slediti isti logiki.
In začeli in končali bomo pri 50, ker na tej omejitvi je večina ležečih policajev. Kot že zgoraj pišem. V mestih so tudi v conah 30, po vaseh pa ne.
Prav tako ne sme biti odvisno od podvozja. Omejitev hitrosti je za vsa vozila, torej najmanjši skupni imenovalec. Ležeči policaj bi torej moral slediti isti logiki.
Zgodovina sprememb…
Lah pa tud gremo na malo višji nivo in se vprašamo zakaj vozniki ne upoštevajo omejitve?
In zakaj se pešci in kolesarji ne počutijo varne?
Tko, da navmo sam balkanska posla debatiral.
Saj pravim, najbolje da se preventivno ustavim pred vsakim, ki ga ne poznam ali si ga zapomnim. Res kul.
Lej, lahko te tudi vprašam, zakaj imaš ti takšne težave, večina pa ne?
Saj večina, vključno z mano, je vožnjo prilagodila. Te občasno zajebe, enako kot luknja na cesti, večinoma pa ne. Debata je le ali je to res dobra rešitev in zakaj se moramo podrejati.
- investicija v radar se povrne
- vozila na nujni vožnji ležeči policaji ovirajo
- snežne pluge ležeči policaji ovirajo
- zaviranje in pospeševanje pri ležečih policajih ni ok za ekologijo
- investicija v radar se povrne
- vozila na nujni vožnji ležeči policaji ovirajo
- snežne pluge ležeči policaji ovirajo
- zaviranje in pospeševanje pri ležečih policajih ni ok za ekologijo
Zgodovina sprememb…
Večina ve da bi moral biti nagib navozne/izvozne klančine pri 50km/h 2,5%.
Pač v skladu z TSC 03.800 predpisom.
To kar se dela po naših cesth je pa stihijska gradbena šalabajzersaka šalamastika.
Pol pa še policaj ponosno stoji ob oviri? Kot da bi bila ta država neki, neki....
Pač v skladu z TSC 03.800 predpisom.
To kar se dela po naših cesth je pa stihijska gradbena šalabajzersaka šalamastika.
Pol pa še policaj ponosno stoji ob oviri? Kot da bi bila ta država neki, neki....
MrStein ::
Obvladam ja, da bremzam in pospešujem za brez veze, ko bi brez njih lepo konstantno vozil po omejitvi. In to, da se pritožujem in težim za izboljšave ni zajebancija.
Saj so. Ampak.... Balkan.
Glej sosednji članek.
Lah pa tud gremo na malo višji nivo in se vprašamo zakaj vozniki ne upoštevajo omejitve?
Lepo piše v onem članku. Našteto po paragrafih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Evo. Lepo piše.
50% več nesreč po prenovi.
Ampak ne, ni kriva cesta. Luna je. Ne, čakaj! Migranti! Evo, pa se je našla uporaba za njih.
Vmes so se priselili slabši vozniki in zato je več nesreč.
Ter seveda : nič se ne da narediti!
Motiti se je človeško.
Evo. Lepo piše.
50% več nesreč po prenovi.
Ampak ne, ni kriva cesta. Luna je. Ne, čakaj! Migranti! Evo, pa se je našla uporaba za njih.
Vmes so se priselili slabši vozniki in zato je več nesreč.
Ter seveda : nič se ne da narediti!
Prej ni bilo problemov, potem so pa z rekonstrukcijo omejili hitrost in so problemi. Sedaj je pa kriva prevelika hitrost in bodo še malo omejili?
"Da ne gre za nestrokovno delo pri izvedbi projekta, nesreče pa da so posledica neprilagojene hitrosti in neupoštevanja prometne signalizacije. Kljub temu bodo izvedli dodatne ukrepe za umirjanje prometa."
nejc_nejc ::
TSC 03.800:2009 Naprave in ukrepi za umirjanje prometa, ki določa pogoje za umirjanje hitrosti v naseljih...
Za mene je lezeč policaj visek debilizma. ob velikem pomankjanju parkirišč.
Kaj čmo nekaj let fali.
Za mene je lezeč policaj visek debilizma. ob velikem pomankjanju parkirišč.
Kaj čmo nekaj let fali.
GupeM ::
Saj ležeči policaj tudi sledi isti logiki. Tisti avti, ki lahko grejo preko njega s hitrostjo omejitve, lahko grejo. Ostali pač ne. Tudi kamion gre lahko do omejitve hitro, če pa ne more, ker je pretežek, pa pač ne more in tudi ne gre. Tudi ti, ko vlečeš prikolico v vrhniški klanec, ko greš na morje, greš pod omejitvijo, ker hitreje pač ne moreš. Tudi ko greš po kakšni zaviti regionalki, greš čez ovinke počasneje kot 90. Al je treba zdaj tudi vse ovinke prilagoditi tako, da se bo dalo čez njih po omejitvi? Ali slučajno po neznanih regionalkah ustaviš pred vsakim ovinkom, greš peš na drugo stran, da vidiš kakšen je asfalt in kako oster je ovinek, preveriš naklon in pogledaš, če je kje kakšna luknja ali šoder na cestisču, nato izračunaš svojo maksimalno hitrost glede na to v katerem avtu si, koliko imaš podnikov, kakšno je vreme in koliko imaš obrabljene in ogrete gume, nato se usedeš nazaj v avto in z maksimalno možno hitrostjo greš v ovinek?
Pa da ne bo pomote... Tudi meni so VSI ležeči policaji največja neumnost. Tile "ta divji" pa sploh. Ampak to kar ti govoriš, je pač neumnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

kretence ::
Več radarjev & več policijskih kontrol, pa ne bo treba ležečih policajev. Predvsem pa večje kazni v naselju, kjer polovica folka vozi 65 ker 20€ kazni si lahko vsak klošar privošči.
OutOfTheBox ::
Eno kratko vprašanje..
Kakšno je trenutno stanje avtoceste na relaciji Ajdovščina - Vipava - Razdrto - Postojna. A je sploh odprta al je treba it po regionalki?
Kakšno je trenutno stanje avtoceste na relaciji Ajdovščina - Vipava - Razdrto - Postojna. A je sploh odprta al je treba it po regionalki?
vektorMAN ::
V Ljubljani je uveljvanje cpp na najnižji točki odkar pomnim.
- "24 urni" parking nadzor se je spremenil v randomizacijo, zdaj še dopoldanci/popoldanci ne dobijo listkov ker enostavno ni več folka za preverjat, včasih si videl listkov ogromno (ajde recimo da je nekaj odpada tudi na plačevanja preko appov in morda ima folk plačan parking); ker morajo gledat še ponoči so enostavno zmanjšal volumen dnevnih pregledov
- woltovci so povsod samo na kolesarski v pravilno smer vožnje jih redko vidiš
- gaserji so povsod s skiroji na cesti, pločniku, kolesarski, če ma čelado je objestna vožnja zagotovljena
- vozniki osebnih avtov lovijo rumene/rdeče, zavijajo levo na prepovedih (bavarc, gosposvetska), nihče ampak res nihče ne počaka pri zeleni če je gužva na križišču ampak kar zapelje notri (velja za vsa 3 večja križišča preko tivolske-dunajske-celovške-tržaške)
- policija ne ustavi nikogar ki je na rumenem lpp pasu, nikogar ki ga vidi da je šel v rdečo, nad kolesarji v napačno smer so obupal
- "24 urni" parking nadzor se je spremenil v randomizacijo, zdaj še dopoldanci/popoldanci ne dobijo listkov ker enostavno ni več folka za preverjat, včasih si videl listkov ogromno (ajde recimo da je nekaj odpada tudi na plačevanja preko appov in morda ima folk plačan parking); ker morajo gledat še ponoči so enostavno zmanjšal volumen dnevnih pregledov
- woltovci so povsod samo na kolesarski v pravilno smer vožnje jih redko vidiš
- gaserji so povsod s skiroji na cesti, pločniku, kolesarski, če ma čelado je objestna vožnja zagotovljena
- vozniki osebnih avtov lovijo rumene/rdeče, zavijajo levo na prepovedih (bavarc, gosposvetska), nihče ampak res nihče ne počaka pri zeleni če je gužva na križišču ampak kar zapelje notri (velja za vsa 3 večja križišča preko tivolske-dunajske-celovške-tržaške)
- policija ne ustavi nikogar ki je na rumenem lpp pasu, nikogar ki ga vidi da je šel v rdečo, nad kolesarji v napačno smer so obupal
Že leta nazaj, ko sem se vozil na Švedskem, imajo ponoči, ko ni prometa, zanimiv režim.
Če se pelješ s pravo, dovoljeno hitrostjo, ti ob manjku ostalega prometa sistem omogoči zeleni val. Takoj ko prekoračiš hitrost, ga je konec, rdeča luč in naj bi ustavil. Čeprav ob 1h zjutraj ni nobenega na cesti.
Super. BMW-ji imajo zeleno, ostala raja pa čaka.
Kot so že drugi zapisali...
Motiti se je človeško.
val46 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Eno kratko vprašanje..
V smeri Nove Gorice je odprt en pas po hitri cesti, v nasprotno smer, se pravi proti Ljubljani je pa zaprta in moraš po stari cesti čez Rebernice it.