» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
276 / 307
»»

solatko ::

predi - Pešci se premikajo pa jih ne prehitevaš, temveč greš mimo njih! Kljub premikanju so ovira.
Delo krepa človeka

ZveeZ ::

predi je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Ce je prosto in pregledno, prehitevam "oviro".
Ovire po zakonski definiciji ne moreš prehitevati. Prehitevaš lahko samo drugega udeleženca v prometu, pa še to samo takrat, ko se ta premika. Lahko pa greš mimo ovire, objekta ali ustavljenega udeleženca. To dvoje se medsebojno izključuje.

Zato sem dal oviro v navednice.
Torej, ce srecate kolesarja na regionalki, vozite za njim 20-30km/h (v klanec 15km/h) do crtkane crte ali ga prehitite z ustrezno razdaljo, preko polne crte?;)

Ahim je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

Vidva to resno? Prehiteti kolesarja znotraj istega pasu?
Recimo da vozi kolo 0.5m od roba vozisca, dodamo se 0.5m sirine kolesarja ter 1.5m minimalne bocne razdalje.
Ze tukaj smo na 2.5m. Dodaj se cca 1.8m sirine avtomobila in si preko crte.
In to je v idealnih pogojih, ko kolesar dejansko vozi lepo ob robu.

Kakor kje - npr. tukaj je polna crta, cesta pa tako siroka, da se (na mojo precejsnjo grozo preverjeno) lahko srecajo tri vozila vstric in je za vse dovolj prostora da se izide brez trcenja, srednji avto pa je pri tem res preckal crto. Enkrat nas je namrec na tistem mestu nekdo prehitel v skarje, bil sem cisto preprican, da bo trescilo, dejansko pa ne mi, ne nasproti vozeci nismo sli cez svojo stransko crto, tisti vmes je pa imel na obeh straneh vec prostora kot ga je na marsikateri cesti v LJ.

Kolesarja bi ob tvoji racunici tam prehitel brez tezav in ne bi preckal sredinske crte.


Doticne ceste ne poznam ampak po linku sodec, ima kombi na desni strani ravno dovolj prostora za kolesarja, na levi pa manj kot 1m do crte. Torej sklepam, da bi pri prehitevanju kolesarja s primerno razdaljo, prevozil crto za cca 1m. Lahko tudi za 10cm, dilema je ista:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZveeZ ()

Tidule ::

solatko je izjavil:

GupeM - Izven naselja na lokalni ali regionalni cesti lahko! Ni znaka za prepoved!

c23po - Če traktor vozi 10km/h je to vožnja mimo ovire in ne prehitevanje. Novi traktorji komot dosežejo hitrost omejitve v naseljih in zato le redko predstavljajo oviro v naselju. Zato so nekoč inštruktorji tudi tako učili, saj do 90-ih let noben traktor ni šel več kot 25km/h. Avtobusna postajališča na lokalnih cestah so pač zato, da se potnikov ne spušča ven na cesti in na nobenem ne boš videl rdeče modrega okroglega znaka s prepovedjo parkiranja in ustavljanja. Vsi lokalci, ki peljejo družinske člane ali sosede na avtobusno postajo, jih odložijo na njej in ne na 500m oddaljenem izogibališču. Če ni prometnega znaka je tak manever dovoljen, ker oznaka na tleh BUS ne pomeni nič, če ni dodatnega znaka. Ne ni prekršek, če se počasne umakne na AP!

ZveeZ - Pelješ mimo ovire in to ni prehitevanje.

WizzardOfOZ - Po novih predpisih je kolesar tako širok kot traktor - preberi spremembe o prehitevanju kolesarjevŽ!

Tidule - Ne uči krive vere!

Ja, za norce tvojega kova, so ostali udelezenci razumljeni kot ovira na cesti.

Tidule ::

Se da razcistimo idiotizem o avtobusnih postajah, s kateri solatko ponovno dokazuje da pojma nima o prometnih predpisih:

65. Clen
...
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
...
-na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu. Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti, pooblaščene uradne osebe finančne uprave in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;
...

Tolk o kretenizmu da cestna oznaka nic ne pomeni in da mora bit prometni znak.

Zakon je za tiste z IQ visji od 2 jasen, avtobusna postajlisca se lahko uporablja za izstop in vsto potnikov (kdo bi si mislil), ne pa za namene kot jih prodaja nasa gnila solata.

Ugotavljam, da je edini prometni predpis, ki ga nas zablojeni solatar pozna, omejitev hitrosti. Pa se tega nesposobnosti primerno krsi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

solatko ::

Tidule - A je spet pomanjkanje belega, zakon ni predvidel, da se bojo na cesti nahajali motilci prometnega toka, saj bi bili med izjeme postavljeni tudi oni. Zakon predvideva, da v normalnih razmerah NIHČE ne ovira prometnega toka in s tem krši zakonodajo. To je morda edini prostor, kjer se počasne lahko varno umakne hitrejšim na odprti lokalni ali regionalni cesti, tudi traktorji med drugim. Res si genialc pri čitanju pravniških pomanjkljivih izdelkih, v končni fazi pa se ne da vseh primerov spravit na papir.
Delo krepa človeka

Tidule ::

ROFL, in ker v pravljični deželi v kateri ti bivaš, zakon nekaj v tvoji blodnji ne predvideva, je logičen sklep, da torej lahko kršiš tisto, kar zakon eksplicitno prepoveduje? Jao ko tak post preberem vidim, da imam opravka z hudim mentalnim invalidom.

Predvidevam, da se enako moraš umaknit na kolesarsko stezo, pločnik ali pa kar zapeljat v jarek? Sicer zakon večino teh stvari eksplicitno prepoveduje, ampak hej to zakon ni predvidel in bi drugače zagotrovo pisalo, da tudi če pri tem kakega pešca pogaziš ni panike, samo da nisi tako kot solatko ovira cesti in cjaziš 20 km/h? Kaka je pa tvoja razlaga, da se takrat nisi umaknil na pločnik? Ampak si ti res totalen debil, če verjameš, da lahko dobsedno vsak prometni predpis kršiš samo če verjameš, da si največji kreten na vasi.

BTW, zakon je še kako predvidel, da se bodo pojavljali "motilci prometnega toka" zato tudi jasno daje navodila kako ravnat v takih primerih. In to ravnanje ne zahteva kršenja drugih prometnih predpisov in gaženja pešcev. Ampak nesposobni norci tvojega kova tega niste sposobni razumet in potem v svojem pravljičnem svetu zahtevate od vseh ostalih udeležencev da kršijo prometne predpise, zato ker niste sposobni nekaj tako banalnega kot je omejitev hitrosti upoštevat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

c23po ::

Solatko, napisal si: "Izven naselja na lokalni ali regionalni cesti lahko! Ni znaka za prepoved!"
Torej, lahko razumemo, da je na lokalni ali regionalni cesti dovoljeno vse, kar z znakom ni prepovedano?
Glede ovire se, seveda motiš. Ovira stoji, ostalo so udeleženci v prometu. Udeleženca prehitevaš. In, preden se lotiš pešcev (ki so ravno tako udeleženci v prometu), preberi zakon, ki v tem primeru prehitevanje in obvoz obravnava s posebno skrbjo.
Zgodbo o starih traktorjih si si, seveda, priročno izmislil. O starih traktorjih nimaš pojma. Ni čudno! Če bi prebral vsaj to, napisano v tem forumu, bi videl, da je Predi našel članek o inštruktorju, ki se je opekel pri prehitevanju traktorja. Vendar ne, ne ljubi se ti brati! Rajši ustvarjaš paralelno resničnost. To ni problem. Problem je, da utrujaš z vsiljevanjem le-te.
Naprej, če bi kdaj prebral zakon, ne bi nakladal o lokalcih in sosedih, ki odlagajo družinske člane, ker ni znaka. V pričujoči resničnosti bi vedel, da je to dovoljeno. Vsem voznikom, ne samo lokalcem.

Ampak, da te ne bom samo kritiziral. Tudi pomagal ti bom. Preden naslednjič začneš ustvarjati paralelno rasničnost najprej obišči uradno prečiščeno besedilo ZPrCP. Tam uporabi [CTRL-H] in poišči termin, preberi in šele potem piši.

Aha, da bo povsem jasno: vsi, do zadnjega v tej debati smo ti razložili, da je izogibanje na avtobusno postajo sicer prepovedano, je pa zaželeno in se tolerira.
Računalniki nimajo spominov.

GupeM ::

solatko je izjavil:

GupeM - Izven naselja na lokalni ali regionalni cesti lahko! Ni znaka za prepoved!

Majkemi, da si fuknjen. Tudi na avtocesti ni znaka 130, pa je omejitev še vedno 130. Tudi v naselju ni znaka 50, pa je omejitev 50. Tudi na vsakem pločniku ni znaka prepovedano parkiranje in ustavljanje, pa je parkiranje in ustavljanje še vedno prepovedano. Tudi v križiščih ni znaka, da je ob zavijanju treba dati smerokaz, pa ga je kljub temu treba dati. Tudi znak za varnostno razdaljo je redek, pa vsi vemo, da jo je treba držat.

Dolgo sem mislil, da imaš napačno predstavo le o nekaterih stvareh, zdaj pa vidim, da se ti starost že kar dobro pozna. Mogoče ti tole branje malo koristi:
https://vizita.si/bolezni/5-opozorilnih...

solatko je izjavil:

To je morda edini prostor, kjer se počasne lahko varno umakne hitrejšim na odprti lokalni ali regionalni cesti

Zakon sploh nikejr ne omenja varnega umikanja. Omenja samo, da je to potrebno storiti na primernem mestu. Primerno mesto pa pomeni, da je hkrati varno in dovoljeno. Umik na AP pa pač ni dovoljen, če ne odlagaš/nalagaš potnikov v avto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

ZveeZ ::

Se ustavis, vrzes potnika ven in ga nato prosis, da prisede:))

mirator ::

GupeM je izjavil:

Zakon sploh nikejr ne omenja varnega umikanja. Omenja samo, da je to potrebno storiti na primernem mestu. Primerno mesto pa pomeni, da je hkrati varno in dovoljeno. Umik na AP pa pač ni dovoljen, če ne odlagaš/nalagaš potnikov v avto.
Pa kaj boste še izumili, samo da bi kontrirali solatku.
Seveda je lahko primerno mesto za umik tudi AP, sploh če gre za medkrajevni promet in v koloni ni avtobusa (če znaš gledati v vzratno ogledalo, lahko to z lahko oceniš). Pa tudi avtobusne postaje so dovolj velike, da se lahko vanjo umakneta osebno vozilo in avtobus (nisem še zasledil, da bi zaradi tega kdo bil kaznovan). Sicer pa umik hitrejšim ne pomeni, da se moraš odstraniti iz vozišča, ampak da tam, kjer je možno prehitevanje, se umakneš ob desni rob in nekoliko zmanjšaš svojo hitrost, vozniku za sabo pa signaliziraš z desnim smerokazom ( to velikokrat počnejo tovornjakarji). Kjer pa je polna črta ali nepregledna cesta, se nimaš kaj umikati, ne glede na kolono za sabo. Verjetno je pa tudi jasno, da če voziš z dovoljeno hitrostjo, se ti ni treba nikjer umikati (je pa to tvoja osebna odločitev in lepa gesta, da pač nekoga, ki se mu morda mudi, pustiš prehiteti), hitrejši te pač prehitijo, kjer ocenijo, da je to možno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirator ()

GupeM ::

Kaj vse si boš pa ti izmislil? Če zadržuješ promet in voziš pod omejitvijo, se moraš umakniti in spustiti hitrejše mimo. Ne glede na to, ali je črta polna, prekinjena, je sploh ni, je dvojna, je zelena, je roza... Ni dovolj, da zapelješ le ob desni rob. Če je prehitevanje možno, se ti pa sploh nikamor ni treba umikati. Takrat je pa tisti zadaj sam kriv, če noče prehitet.

Normalno, da še nikoli nisi videl, da bi bil kdo kaznovan, ker se je umaknil na postajo. Saj se to preveč redko zgodi. Tudi jaz še nikoli nisem videl, da bi bil kdo kaznovan, ker vozi po naselju z javno razsvetljavo s prižganimi dolgimi lučmi, čeprav je to prepovedano. Tudi nikogar še niš videl, ki bi bil kaznovan, ker ni prižgal kratkih luči, ko ga ponoči srečam, ko hodim peš. Pa še marsikdo za marsikaj ni bil kaznovan, pa bi bil lahko. Po zakonu.

Edina resnična stvar, ki si jo navedel je, da če voziš na zgornji meji omejitve, se ti ni treba umaknit. Vse ostalo si si pač izmislil. Tako kot si solatko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Tidule ::

mirator je izjavil:

GupeM je izjavil:

Zakon sploh nikejr ne omenja varnega umikanja. Omenja samo, da je to potrebno storiti na primernem mestu. Primerno mesto pa pomeni, da je hkrati varno in dovoljeno. Umik na AP pa pač ni dovoljen, če ne odlagaš/nalagaš potnikov v avto.
Pa kaj boste še izumili, samo da bi kontrirali solatku.
Seveda je lahko primerno mesto za umik tudi AP, sploh če gre za medkrajevni promet in v koloni ni avtobusa (če znaš gledati v vzratno ogledalo, lahko to z lahko oceniš). Pa tudi avtobusne postaje so dovolj velike, da se lahko vanjo umakneta osebno vozilo in avtobus (nisem še zasledil, da bi zaradi tega kdo bil kaznovan). Sicer pa umik hitrejšim ne pomeni, da se moraš odstraniti iz vozišča, ampak da tam, kjer je možno prehitevanje, se umakneš ob desni rob in nekoliko zmanjšaš svojo hitrost, vozniku za sabo pa signaliziraš z desnim smerokazom ( to velikokrat počnejo tovornjakarji). Kjer pa je polna črta ali nepregledna cesta, se nimaš kaj umikati, ne glede na kolono za sabo. Verjetno je pa tudi jasno, da če voziš z dovoljeno hitrostjo, se ti ni treba nikjer umikati (je pa to tvoja osebna odločitev in lepa gesta, da pač nekoga, ki se mu morda mudi, pustiš prehiteti), hitrejši te pač prehitijo, kjer ocenijo, da je to možno..

Samo se en revez, ki bi si malo po svoje razlagal prometne predpise. In potem se cudimo da je stanje v prometu kot je.

Rajsi se vprasaj kake budalastine bosta s solatkom se privlekla na plano, da opravicita slaboumno krsenje prometnih predpisov

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

solatko ::

c23po - Če je bil en policaj glup, ni rečeno, da so vsi. Tudi mene so daljnega 1972 učili tako, da je obvoz počasnega traktorja ali delovnega stroja vožnja mimo in ne prehitevanje, če je hitrost pešca.

Tidule - Saj vem, pomanjkanje belega. Mirator vam je napisal prav, prebrali boste vsako vejico zakona, da boste lahko kontrirali meni in nič drugega, sami pa izzivate usodo vsak dan, ker nimate pojma, kaj je to prilagojena hitrost, ves čas vožnje. Prilimal sem vam video, ki vas lepo opisuje, ko se vozniki zaletavajo brez veze, ker se ne zavedajo, da so na cesti v prometu. Ni voznika na tem svetu, ki nebi dnevno kršil cpp! Če jih kršiš namerno, si lahko še vedno v PH, če jih kršiš, ker jih ne poznaš (večina voznikov) pa je to lahko zelo nevarno in glede na število prometnih nesreč vsak dan, tudi je.
Delo krepa človeka

GupeM ::

solatko je izjavil:

Če jih kršiš namerno, si lahko še vedno v PH, če jih kršiš, ker jih ne poznaš (večina voznikov) pa je to lahko zelo nevarno in glede na število prometnih nesreč vsak dan, tudi je.

Točno tako. In kot si že dokazal, jih veliko ne poznaš. Primer je recimo prepoved ustavljanja in parkiranja na avtobusni postaji TUDI zunaj naselja, čeprav tam ni znaka za prepoved ustavljanja in parkiranja. Pa še cel kup jih je. Dokazal si tudi, da fizike ne poznaš, ko si mi mnogo strani nazaj trdil, da če je zeleni val, je zeleni val v obe smeri.

Dobro je le to, da ostali poznamo tako prometne predpise kot zakone fizike, drugače bi bil ti in še mnogo drugih že zdavnaj pokojni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Tidule ::

solatko je izjavil:

c23po - Če je bil en policaj glup, ni rečeno, da so vsi. Tudi mene so daljnega 1972 učili tako, da je obvoz počasnega traktorja ali delovnega stroja vožnja mimo in ne prehitevanje, če je hitrost pešca.

Tidule - Saj vem, pomanjkanje belega. Mirator vam je napisal prav, prebrali boste vsako vejico zakona, da boste lahko kontrirali meni in nič drugega, sami pa izzivate usodo vsak dan, ker nimate pojma, kaj je to prilagojena hitrost, ves čas vožnje. Prilimal sem vam video, ki vas lepo opisuje, ko se vozniki zaletavajo brez veze, ker se ne zavedajo, da so na cesti v prometu. Ni voznika na tem svetu, ki nebi dnevno kršil cpp! Če jih kršiš namerno, si lahko še vedno v PH, če jih kršiš, ker jih ne poznaš (večina voznikov) pa je to lahko zelo nevarno in glede na število prometnih nesreč vsak dan, tudi je.


Kaj ko v svoji sveti debilnosti, še nisi spoznal, da sodiš v skupino večine voznikov, ki dnevno nezavedno krši prometne predpise, ker vsakič posebej dokazuješ, da o njih pojma nimaš. In ja taki vozniki ste izjemno nevarni v prometu. Še posebej kadar imate hude duševne motnje in si domišljate, da ste nekaj več od ostalih. Zabit in nesposoben je bila vedno slaba kombinacija in ti si živ dokaz tega.

c23po ::

solatko je izjavil:

c23po - Če je bil en policaj glup, ni rečeno, da so vsi. Tudi mene so daljnega 1972 učili tako, da je obvoz počasnega traktorja ali delovnega stroja vožnja mimo in ne prehitevanje, če je hitrost pešca...

Solatko, ne ljubi se ti prebrati članka o prehitevanju traktorjev čez polno. Preveč len si za kaj takega. Toliko si len in tako velik ego imaš, da boš rajši razglasil še enega policista za bebca, kot da bi enostavno priznal: o tem sem imel napačno mnenje. Pa ne samo policista, tudi sodnika, pa še koga v vrsti. Saj poznamo: so glupi, neizobraženi, podkupljeni, politični..., skratka: "Svi su ludi, samo ja nisam!"
In, če bi ti sedaj oporekel, da so te pred petdesetimi leti naučili, vendar narobe, boš še vedno trdil, kako je v špinači 100 krat več železa, kot v drugi zelenjavi? Le zaradi svojega ega?
Računalniki nimajo spominov.

Utk ::

Če se premika, potem je prehitevanje, če stoji, ni prehitevanje.
Je pa tako, da meni je inštruktor na vožnji reku, tu ga zdaj prehiti čez polno črto, ko bomo na izpitu pa čakaj na prekinjeno :)

cvalsr ::

Je pa tako, da meni je inštruktor na vožnji reku, tu ga zdaj prehiti čez polno črto, ko bomo na izpitu pa čakaj na prekinjeno :)

Popolnoma "prazna" informacija, brez vsake vrednosti, če ne poveš, koga oziroma kaj si takrat prehiteval; pešca, avtobus?
Inštruktor pa je bil tudi genij, ki te je torej učil v stilu "ti kar krši predpise, če te policaj ne vidi"?

solatko ::

c23po - Seveda je po črki zakona prekršek, vendar se moraš vprašati po smislu, ko imaš 2km neprekinjeno črto in nobenega prometa nasproti, pred teboj pa vozilo, ki se premika 10-25km/h. Boš vozil za njim, če se ne more ali noče umaknit s ceste?
Predpisi nikakor ne morejo zajemati vseh mogočih situacij in dogodkov, saj bi bili potem uporabniški priročnik in ne neko splošno navodilo kaj je sprejemljivo in kaj ne, veliko tudi sankcionirano. Če bi dosegli 100%-no črkobralno spoštovanje cpp, bi promet stal!
Delo krepa človeka

Utk ::

cvalsr je izjavil:

Je pa tako, da meni je inštruktor na vožnji reku, tu ga zdaj prehiti čez polno črto, ko bomo na izpitu pa čakaj na prekinjeno :)

Popolnoma "prazna" informacija, brez vsake vrednosti, če ne poveš, koga oziroma kaj si takrat prehiteval; pešca, avtobus?

A se ne menimo o traktorjih?

Inštruktor pa je bil tudi genij, ki te je torej učil v stilu "ti kar krši predpise, če te policaj ne vidi"?

Ne gre se samo za policaje. Včasih, sred noči, ali ko je res prazno, pač zavijem kje levo ko ne bi smel. Se ne ustavim na Stop znaku. Itd. Zarad tega nisem imel nikoli nobenga problema. Ne zavijem pa levo včasih tudi ko bi smel, če vidim, da je preveč gužve za kaj takega. Pač naredim en krog. Inštruktor je pač reku, da treba imet tudi malo zdrave pameti, ne vem kaj je narobe s tem.

GupeM ::

solatko je izjavil:

c23po - Seveda je po črki zakona prekršek, vendar se moraš vprašati po smislu, ko imaš 2km neprekinjeno črto in nobenega prometa nasproti, pred teboj pa vozilo, ki se premika 10-25km/h. Boš vozil za njim, če se ne more ali noče umaknit s ceste?
Predpisi nikakor ne morejo zajemati vseh mogočih situacij in dogodkov, saj bi bili potem uporabniški priročnik in ne neko splošno navodilo kaj je sprejemljivo in kaj ne, veliko tudi sankcionirano. Če bi dosegli 100%-no črkobralno spoštovanje cpp, bi promet stal!

A nisi ti tisti, ki je trdil, da spoštuje vse prometne predpise, razen OH včasih, kadar je 111% varno, pa res ne. Sedaj pa beremo, da je takšnih predpisov celo več. Na vsaki strani kakšen nov.

solatko ::

GupeM - Večino Miško, večino, vseh ne spoštuje nihče, predvsem tiste, ki so pomembni za mojo in tujo varnost. Predvsem PH.
Delo krepa človeka

Tidule ::

solatko je izjavil:

GupeM - Večino Miško, večino, vseh ne spoštuje nihče, predvsem tiste, ki so pomembni za mojo in tujo varnost. Predvsem PH.

Pa si le priznal da slaboumno krisis bolj kot ne vse predpise (vecine se poznas ne), z izgovovom, da si domisljas da to pocnes varno.

In pridemo do tega zakaj si eden najnevarnejsih udelezencev v prometu: ker si domisljas da lahko delas kar hoces, vse kar rabis je narcisoidna motnja, da si vsemogocen. In s tem pades v isto kategorijo kot kreteni ki gonijo 150 km/h zkozi naselja in lokalnimi pijancki, ki se imajo samo tri hise za zapeljat. Vsem vam je skupno da ste nespsobni vozniki, ki zaradi hudih dusevnih moten ogrozate vse okoli sebe, ker si domisljate, da je vase krsenje prometnih predpisov varno in zazeljeni.

Si pa ti se v posebni kategoriji cloveskega gnoja, ker potem to bizarno logiko poskusas vsilit drugim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

GupeM ::

solatko je izjavil:

GupeM - Večino Miško, večino, vseh ne spoštuje nihče, predvsem tiste, ki so pomembni za mojo in tujo varnost. Predvsem PH.

solatko je izjavil:

T440 - Jaz zavestno kršim, ko so za to dane okoliščine samo OH, drugi, ki ste dobri vozniki pa kršite vse po vrsti. Taka prehitevanja po desni vidim prevečkrat, za enkrat še ni počilo, je pa parkrat malo manjkalo.

Poudarjam:

solatko je izjavil:

Jaz zavestno kršim samo OH

Še enkrat poudarjam:

solatko je izjavil:

samo OH


Zdaj pa ne vem, ali čez polno črto prehitevaš nezavestno, ali čez polno črto prehitevaš zavestno, čeprav za to niso dane okoliščine. Nekaj od tega mora držat.

No, obstaja še tretja možnost. Lažeš kot pes teče ... Tako kot že celo tole temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

Tidule ::

Kako je ze tisto: Na zapadu nista novo. Solatko se je pac spet ujel na lazi. Razen ce je revcek mislil, da o zavestno krisi samo OH, ker drugih prometnih predpisov tako ali tako ne pozna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tidule ()

mirator ::

Sem že nekajkrat zapisal, da je solatko trolmajster in provokator, ki se ob tem še zabava. Ampak IQ pa ima večji kot je vsota IQ-jev anti solatko koalicije.:D:D

Tidule ::

Kar tolazi se.

c23po ::

solatko je izjavil:

c23po - Seveda je po črki zakona prekršek, vendar se moraš vprašati po smislu, ko imaš 2km neprekinjeno črto in nobenega prometa nasproti, pred teboj pa vozilo, ki se premika 10-25km/h. Boš vozil za njim, če se ne more ali noče umaknit s ceste?
Predpisi nikakor ne morejo zajemati vseh mogočih situacij in dogodkov, saj bi bili potem uporabniški priročnik in ne neko splošno navodilo kaj je sprejemljivo in kaj ne, veliko tudi sankcionirano. Če bi dosegli 100%-no črkobralno spoštovanje cpp, bi promet stal!

Torej, kaj je zdaj(*)? Koliko železa je v špinači? Je tako težko priznati, da ne toliko, kot so vas takrat učili?
(*)Samo po smislu se sprašujem...
Računalniki nimajo spominov.

solatko ::

GupeM - Pozabil si na ZAVESTNO! Pomembna beseda v teh tvojih trditvah.
Delo krepa človeka

Tidule ::

Torej zavestno kršiš samo OH, bolj kot ne vse ostale predpise pa pač kršiš nezavedno, ker jih niti poznaš, ne? Torej počneš točno to, kar trdiš da počnejo tisti, ki so največja grožnja v prometu, ker se spoloh ne zavedaš kaj vse kršiš?

GupeM ::

solatko je izjavil:

GupeM - Pozabil si na ZAVESTNO! Pomembna beseda v teh tvojih trditvah.

Scenarij iz tvojega zapisa spodaj izgleda kot precej zavestno kršenje predpisov:

solatko je izjavil:

c23po - Seveda je po črki zakona prekršek, vendar se moraš vprašati po smislu, ko imaš 2km neprekinjeno črto in nobenega prometa nasproti, pred teboj pa vozilo, ki se premika 10-25km/h. Boš vozil za njim, če se ne more ali noče umaknit s ceste?
Predpisi nikakor ne morejo zajemati vseh mogočih situacij in dogodkov, saj bi bili potem uporabniški priročnik in ne neko splošno navodilo kaj je sprejemljivo in kaj ne, veliko tudi sankcionirano. Če bi dosegli 100%-no črkobralno spoštovanje cpp, bi promet stal!

Glej, kakorkoli obračaš, si bedak ali lažnivec. Najverjetneje oboje. No, mogoče je pa res samo demenca problem. V tem primeru se ti globoko opravičujem.

solatko ::

Res ste vedno večji bedaki.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

Pithlit ::

solatko je izjavil:

Res ste vedno večji bedaki.

Se oglasi največja lažniva budala v tej temi, če ne na celem forumu.

Po svojem lastnem dreku bredeš pa še kar vpiješ kako vsi ostali smrdijo.
Life is as complicated as we make it...

Utk ::

https://n1info.si/novice/slovenija/zupa...

Evo, to sem jaz pisal par tednov nazaj o Tomačevem, isto se dogaja tudi drugje, zarad ljudi, ki ne znajo vozit. In kot sem tudi takrat napisal, v nekih situacijah pač mora prit policaj v križišče in usmerjat, drugače ne gre. Zdaj verjamete, če to reče Zoki?

IgorCardanof ::

Kaj pa vestno pisanje hudih kazni tistim, ki zaprejo celotno krizisce s tem ko rinejo notri ceprav niso zihr, da se bodo lahko umaknili s krizisca?

Pa hude kazni za tistih par osebkov, ki povzroci fantomski zastonj. Postavit kamere na odseke, kjer se to redno dogaja in potem kazen vsakemu, ki to povzroci.
V neki meri dosti hujsi prekrsek da na tisoce oz. Desettisoce voznikov podaljsas potovalni cas za 1 uro kot pa recimo da vozis nekaj preko omejitve.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

predi ::

Utk je izjavil:

https://n1info.si/novice/slovenija/zupa...

Evo, to sem jaz pisal par tednov nazaj o Tomačevem, isto se dogaja tudi drugje, zarad ljudi, ki ne znajo vozit. In kot sem tudi takrat napisal, v nekih situacijah pač mora prit policaj v križišče in usmerjat, drugače ne gre. Zdaj verjamete, če to reče Zoki?
Ta je tudi mojster:

“To je eno od križišč, v katerem bo ves čas gneča, zato mora biti ob prometnih konicah tam absolutno prisotna policija, mestni redarji te pristojnosti nimajo. V petek sem nalogo policije opravil sam, pa je šlo,” je dodal.
Ironija pa taka.

ZveeZ ::

IgorCardanof je izjavil:


V neki meri dosti hujsi prekrsek da na tisoce oz. Desettisoce voznikov podaljsas potovalni cas za 1 uro kot pa recimo da vozis nekaj preko omejitve.

Ravno taki ki vozijo preko omejitve oz s previsoko hitrostjo v gostem prometu, so glavni krivci za fantomske zastoje.

mirator ::

ZveeZ je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:


V neki meri dosti hujsi prekrsek da na tisoce oz. Desettisoce voznikov podaljsas potovalni cas za 1 uro kot pa recimo da vozis nekaj preko omejitve.

Ravno taki ki vozijo preko omejitve oz s previsoko hitrostjo v gostem prometu, so glavni krivci za fantomske zastoje.

Ne, ni res. Problem so tisti (in to so po mojih merilih res divjaki), ki v koloni vijugajo iz prehitevalnega na vozni ali celo počasni/odstavni pas in se potem vsiljujejo v kolone na voznem in prehitevalnem pasu. Enako velja, ko se nekdo, ki vozi po voznem pasu za počasnejšim vozilom, odloči prehitevati v trenutku, ko ga po prehitevalnem pasu že nekdo prehiteva.

ZveeZ ::

No ja, oboji jih ustvarjajo.
Pac vsako vozilo ki ne vozi s hitrostjo prometnega toka ter primerno varnostno razdaljo, prispeva k nastanku fantomskih zastojev

mirator ::

In pa tisti, ki prehitevajo (tu mislim na AC) tovornjake s hitrostjo 90km/h na voznem pasu s prehitevalno hitrostjo 100 km/h.

IgorCardanof ::

Zanimiva situacija so fantomski zastoji na avtocesti med LJ-Grosuplje. So zelo pogosti in vedno zastonj zgine takoj pri tuneli, kjer je potem izvoz za SmarjeSap oziroma Skofljico.

Kar se najbrz dogaja je, da folk zasanjano vozi na prehitevalnem pasu, takoj za tunelom ga preseneti, da je ze njegov izvoz za dol, na silo bremza in se proba vrinit na zaviralni pas in bam, zastoj je tu.

Tu bi kamera in kazni zelo prav prisle.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

GrimReaper3 ::

Tale hitra vožnja na AC v času rush hourja (15h), to je debilizem. Pa sem tudi sam to delal in verjetno še bom.
No danes pride za mano ena bela novejša Octavia RS z nekje 160, jaz vozim v koloni na levem pasu enih 135, vsi hočemo prehiteti tovornjak, ki je ene 300m naprej. Pač čista klasika v gostem prometu, ki je dirkači nikakor ne marajo, ker oni bi radi, da se polovica prehitevajočih, preden dohitijo tovornjak, premakne na desni pas. V realnosti je pa dobro in povsem dovolj (toliko da onemogoči desna prehitevanja), če se že eden ali dva najpočasnejša, in v večini primerov se.
Jaz ko sem ga zagledal, sem dal samo levi smernik. S tem sem mu sporočil da hočem prehiteti tovornjak pred njim. Ker sem pač štartal na pot prej in imam pred sabo kolono in imam po vsej logiki potem to pravico. Če bi imel pred sabo prosto, bi ga tako po pravilih kot po vljudnosti seveda moral spustiti naprej, če bi vozil "samo" 130-140.
Potem je zavil na desni pas, ampak s tako hitrostjo, da sem ga še imel v ogledalu. Tako to kar je naredil kot to če bi me prehitel po desni, ni dobro ravnanje, ker pač če kdo še ni probal, je v desno ogledalo veliko težje gledati kot v levo. In če imaš enega takega desno za seboj, ga seveda moraš preverjati, preden prideš do tovornjaka.

Pa ta niti še ni najhujši primer, čeprav je tudi kar dobro izsiljeval prednost s tem da je kazal moč avta. Zmagal ga je en Golf R, tisti je pa res pospeševal na polno do zadkov tako da je uspešno prestrašil vsakega pred seboj. No pa tudi tak bo slej kot prej prišel do strnjene kolone.

Sicer pa vsa pohvala našim voznikom, ker na splošno vozijo kar dobro. Sploh če pogledam kako vse sem vozil jaz v preteklosti ter mogoče še kdaj bom.

Tako da kar sem se jaz naučil v dveh letih in pol vožnje po AC:
-če se v koloni že premakneš desno, potem ne pospešuj, ker s tem strašiš tistega na levi, na desni moraš voziti počasneje
-po desni skoraj ni potrebe prehitevati, mogoče 5x na leto, drugače če hočeš nekoga prehiteti, je v večini primerov dovolj že premik na desno. Ampak potem smo pa spet pri prejšnji točki s katero se to izključuje, ker če hočeš da gre še on desno, se mu moraš potem na desni približati.
-v urah ko se gre na šiht in iz šihta, boš težko vozil hitreje kot vozi večina, če gre prometni tok pri 130-140, se moraš sprijazniti da ne boš mogel voziti hitreje.

Pa kar sem sam vedel že od začetka:
-prehitevati se začne prej, ni to regionalka kjer moraš bolj na knap, ravno včeraj me je en BMW prehitel tik za zadkom, pa bi lahko začel prehitevati že 200m nazaj, ali pa 500m, saj to da ne smeš voziti po levi se pri nas malo pretirava, ta BMW pri svojih 160 bi komot lahko
-enako velja za zaključek prehitevanja, večina se prehitro vrača, tisti ki vozijo 120 še zastopim, ker drugače bi morali pospešiti do 140. Če prehitevaš pri 140 pa res ne rabiš riniti v sprednji del prehitevanega vozila, pač voziš še naprej.

Pa na čase imajo eni probleme z držanjem pasu, ampak to mora biti vmes alkohol, starost, utrujenost, mobitel, šminkanje in ne vem kaj še vse folk dela med vožnjo. Ponavadi ko potem pogledam v avto, je noter ali stari ata ali ženska. Ker sam tudi ko se počutim slabo (pod vplivom alkohola nikoli nisem vozil, oz. je že vsaj 10 let, z dvema Radlerjema sem vozil na nekje 50% sposobnosti), vozim na vsaj 95% svojih sposobnosti in znam enako držati pas.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Spet se padalc oglasil. Yaaaaaay!

Stroka dejansko pravi da so prehitri vozniki tisti ki ustvarjajo fantomske zastoje. To kar se nam zdi pa pač nekak ni relevantno. Sej solatko se sam sebi tud zdi hudo brihten, kljub temu da vedno znova dokazuje kolk je dejansko zabit.
Life is as complicated as we make it...

AgJ1 ::

Janković za zastoje krivi voznike, v petek v križišču usmerjal promet


Šerifovanje v cigu migu prestolnici.:))>:D

https://www.24ur.com/novice/slovenija/j...
Lahko me tudi banate iz tega foruma.
Dont give a fk.

cvalsr ::

Kaj, a zdaj lahko kar vsak čefur, ki se mu tako zazdi, gre v križišče in "ureja" promet???
Ali bo drekovodar Opanković dobil kako kazen za to? Ali pa pa ima pooblastila kot policist?
Pravzaprav ne kazen, dobiti bi moral hospitalizacijo v 'Polju'!

harvey ::

AgJ1 je izjavil:



Šerifovanje v cigu migu prestolnici.:))>:D

https://www.24ur.com/novice/slovenija/j...

V vsem svojem sijaju, zanimivo, da predstavnik policije v pogovoru na val202 na to temo ni niti trznil, kaj šele, da bi to označil kot nedopustno ravnanje v prometu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Horas ::

AgJ1 je izjavil:

Janković za zastoje krivi voznike, v petek v križišču usmerjal promet


Šerifovanje v cigu migu prestolnici.:))>:D

https://www.24ur.com/novice/slovenija/j...


vozniki so meli veliko zamujeno priložnost. očitno noben z jajci
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

GupeM ::

IgorCardanof je izjavil:

V neki meri dosti hujsi prekrsek da na tisoce oz. Desettisoce voznikov podaljsas potovalni cas za 1 uro kot pa recimo da vozis nekaj preko omejitve.

Ne, to ni hujši prekršek. Za povzročitev fantomskega zastoja bi mogoče lahko celo rekel, da je hujši, če zaradi zastoja pride do naleta in posledično smrti. Če pa nekdo zablokira križišče, kjer se že itak vsi cijazijo, pa nobeno življenje ni ogroženo. Je pa zagotovo zelo stresno za ostale voznike. Tudi za okolje ni najbolj prijazno.

Sicer se pa strinjam z rednim nadzorom in kaznovanjem tistih, ki tako zapirajo križišča. Ni treba, da je kazen visoka. Samo vsak se mora zavedat, da jo bo dobil (skoraj) vsakič, ko bo tako zaprl križišče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

IgorCardanof ::

GupeM je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

V neki meri dosti hujsi prekrsek da na tisoce oz. Desettisoce voznikov podaljsas potovalni cas za 1 uro kot pa recimo da vozis nekaj preko omejitve.

Ne, to ni hujši prekršek. Za povzročitev fantomskega zastoja bi mogoče lahko celo rekel, da je hujši, če zaradi zastoja pride do naleta in posledično smrti. Če pa nekdo zablokira križišče, kjer se že itak vsi cijazijo, pa nobeno življenje ni ogroženo. Je pa zagotovo zelo stresno za ostale voznike. Tudi za okolje ni najbolj prijazno.

Sicer se pa strinjam z rednim nadzorom in kaznovanjem tistih, ki tako zapirajo križišča. Ni treba, da je kazen visoka. Samo vsak se mora zavedat, da jo bo dobil (skoraj) vsakič, ko bo tako zaprl križišče.


Sej tekst se je nanašal na povzročitelje fantomskih zastojev :)
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

GupeM ::

IgorCardanof je izjavil:

Sej tekst se je nanašal na povzročitelje fantomskih zastojev :)

Ok, malo sem narobe razumel, ker s fantonskim zastojem se običajno potovalni čas ne podaljša za eno uro za tisoče ali celo deset tisoče voznikov. Z zapiranjem križišč pa lahko.
««
276 / 307
»»