Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
MasterTade ::
Fajn je parkirat čez 2 mesti nekje zadaj. Nisi vsem na očeh kot če bi bil pred vhodom pa še avto zaščitiš
Mors omnia aequat
feryz ::
SimplyMiha je izjavil:
Drugače pa sem imel namen tankat že zjutraj na poti na šiht, ko sem že imel čas... Že vidim črpalko in se pripravljam, da zavijem vanjo, ko opazim čez pol dovoza parkiran avto. Ne dejstvo, da je na dovozih prepovedano parkirati, ne rumena žagasta črta ga očitno nista odvrnila.Wow, kaj ne poveš.
No, meni se ni ljubilo manevrirati okrog avta in sem šel dalje. Ena stranka manj pač... mogoče celo več.
Okrog praznikov (pa tudi drugače) je toliko kamionov na pumpah, da šele z res ornk slalomom prideš skozi.
facepalm ::
MasterTade je izjavil:
Fajn je parkirat čez 2 mesti nekje zadaj. Nisi vsem na očeh kot če bi bil pred vhodom pa še avto zaščitiš
sej ves da si asshole, ce parkiras cez 2 placa?
kaj ce bi sedaj vsi tako poceli? mislis, da s tem zascitis svoj lak?
jaz, ce ne najdem parkinga in vidim vozilo cez 2 boxa, se potrudim stisnit zraven, ce se le da (jp, na milimetre).
Gr8t ::
mislis, da s tem zascitis svoj lak?
Ne, to je kontraproduktivno, še prej se komu zameriš in ti zanalašč (ali pa če preprosto ne more drugače in drugje) parkira blizu, kot si ti napisal da narediš. Ali pa ti kdo celo opraska avto.
Je na Youtubu dovolj materiala glede tega.
Ponavadi če parkiraš daleč od trgovine, je itak prazno, ampak se je vseeno pametno potrudit parkirat v box, kaj veš komu bo šlo v nos.
jaz, ce ze, gledam da parkiram zadnjega v vrsti in ga parkiram kolikor se da "v kot". ampak to delam predvsem v Italiji, kjer je brezobzirnost toliko hujsa.
praske me ne motijo saj se jih da spolirat. imas pa talente, ki ti znajo naredit cele udrtine.
pac malokdo se spostuje tujo lastnino.
praske me ne motijo saj se jih da spolirat. imas pa talente, ki ti znajo naredit cele udrtine.
pac malokdo se spostuje tujo lastnino.
p1nky ::
Saj je že malo mimo tema o prehitevanju na avtocesti po desni pa vseeno.
Pisnega odgovora policije nimam, ker sem jih samo poklicala, so mi pa povedali tako:
Prehitevanje po desni na avtocesti je seveda prepovedano. V primeru, da se po voznem pasu nekdo vozi npr 100 km/h, desni pa je prost, ti pa se po desnem voziš hitreje, se postaviš na prehitevalni pas, poblendaš vozniku... Če se ne umakne, pa tudi v primeru, da ga prehitiš po desni, najverjetneje ne boš dobil kazni (precej odvisno od policaja/sodnice), ker je popolnoma jasno, kdo je prvi krivec za tako početje, poleg tega pa se je voziti 100 po prehitevalenm pasu, ko je desno prazen, pač nevarno.
Tisti, ki ne razumete, da je varnost najbolj pomembna in bi raje bremzali na avtocesti za brezveze, pa malo premislite. Zaradi vas me je zadnje čase prav strah voziti po avtocesti. Se veliko bolj bojim vas kot voznika tipa Gr8t, ki bo verjetno veliko bolj pravilno odreagiral v kritični situaciji kot nekdo, ki se samo zna držati pravil kot pijanec plota...
In kot sem že enkrat napisala, VEDNO ko menjaš pas je potrebno najprej preverit, če je ta prost, sploh ko so hitrosti višje od 100, sem vedno tudi (kot kaže napačno) mislila, da je to vsem jasno...
Pisnega odgovora policije nimam, ker sem jih samo poklicala, so mi pa povedali tako:
Prehitevanje po desni na avtocesti je seveda prepovedano. V primeru, da se po voznem pasu nekdo vozi npr 100 km/h, desni pa je prost, ti pa se po desnem voziš hitreje, se postaviš na prehitevalni pas, poblendaš vozniku... Če se ne umakne, pa tudi v primeru, da ga prehitiš po desni, najverjetneje ne boš dobil kazni (precej odvisno od policaja/sodnice), ker je popolnoma jasno, kdo je prvi krivec za tako početje, poleg tega pa se je voziti 100 po prehitevalenm pasu, ko je desno prazen, pač nevarno.
Tisti, ki ne razumete, da je varnost najbolj pomembna in bi raje bremzali na avtocesti za brezveze, pa malo premislite. Zaradi vas me je zadnje čase prav strah voziti po avtocesti. Se veliko bolj bojim vas kot voznika tipa Gr8t, ki bo verjetno veliko bolj pravilno odreagiral v kritični situaciji kot nekdo, ki se samo zna držati pravil kot pijanec plota...
In kot sem že enkrat napisala, VEDNO ko menjaš pas je potrebno najprej preverit, če je ta prost, sploh ko so hitrosti višje od 100, sem vedno tudi (kot kaže napačno) mislila, da je to vsem jasno...
feryz ::
Včeraj sem se peljal po AC od Lukovice proti LJ. Prehitevam kombi, ko me začne ta stiskati ob ograjo. Videl sem, da ve, da sem vštric, a vseeno rine na moj pas.
Kmalu mi je bilo jasno zakaj. En bolnik je šel na izvozu za Domžale ven. Ker je zanj vsaka brzina prevelika, je tako že na voznem pasu zmanjšal hitrost na kakih, čez prst, 40 km/h. Kombiju tako ni preostalo drugega, kot da vozimo trije vštric, dokler se tepec vendar ni umaknil na izvoz.
Vem, bere se izi, ampak v praksi je bilo vse skupaj bliskovito in hudičevo na tesno.
Kmalu mi je bilo jasno zakaj. En bolnik je šel na izvozu za Domžale ven. Ker je zanj vsaka brzina prevelika, je tako že na voznem pasu zmanjšal hitrost na kakih, čez prst, 40 km/h. Kombiju tako ni preostalo drugega, kot da vozimo trije vštric, dokler se tepec vendar ni umaknil na izvoz.
Vem, bere se izi, ampak v praksi je bilo vse skupaj bliskovito in hudičevo na tesno.
GupeM ::
Zavore pa so za okras? ti in kombi bi lahko zavirala, če vidiš da se bodo poti križale.
Razen, če na AC ne pričakuješ bedaka, ki vozi 40 km/h. V avtošoli so nas učili, da pri izvozu ne začneš zavirati, dokler ne zapelješ na zaviralni pas. Meni je inštruktor rekel, da kakšnih x metrov (x med 50 in 200, se ne spomnim točno) preden se začne zaviralni pas, spustiš plin, zaviraš pa šele, ko prideš na zaviralni pas.
MasterTade ::
Saj je že malo mimo tema o prehitevanju na avtocesti po desni pa vseeno.
Ti pa res znaš ocenit človeka hahaha, saj ne vem a si samo tako naivna ali se ti pa približno niti sanja ne kaj pomeni biti varen voznik. Taki ste najbolj smešni, takoj po avtošoli si prirejate pravila po vaše in ste (baje) bolj varni vozniki od nekoga ki se drži CPP
Mors omnia aequat
St235 ::
Zavore pa so za okras? ti in kombi bi lahko zavirala, če vidiš da se bodo poti križale.
Razen, če na AC ne pričakuješ bedaka, ki vozi 40 km/h. V avtošoli so nas učili, da pri izvozu ne začneš zavirati, dokler ne zapelješ na zaviralni pas. Meni je inštruktor rekel, da kakšnih x metrov (x med 50 in 200, se ne spomnim točno) preden se začne zaviralni pas, spustiš plin, zaviraš pa šele, ko prideš na zaviralni pas.
nič od tega ne spremeni dejstva, da če nabašeš na takega bedaka zaviraš in ne rineš levo, če je pas zaseden. In če si ti tisti, ki zaseda pas in vidiš bedaka, ki zavira in drugega bedaka, ki rine na tvoj pas namesto, da bi zaviral; potem pač ti upočasniš, ne pa da spet previjaš otroke in se hvališ po forumu, kako so morali vozit trije vštric.
BivšiUser2 ::
https://sobotainfo.com/novica/kronika/v... - mislim, da je vsak komentar odveč
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
r3dkv1c4 ::
Ni odveč.
Potrebno je alarmantno s prstom pokazat na Policijo in njihove inkasante, ker več kot očitno dovoljujejo nevarnim voznikom, da ogrožajo nas po cesti.
Policija se požvižga na prekratko varnosto razdaljo, na vožnjo po napačnem voznem pasu, na telefone...aja, znajo pa čepet za živo mejo, kjer so par dni prej odmaknili znak 70 in sedaj vestno lovijo tiste,ki tega niso opazili.
Vse ostalo je brezpredmetno.
Dejstvo je, da se ljudje obnašajo po cesti tako, kot jim to dopušča organ nadzora.
Potrebno je alarmantno s prstom pokazat na Policijo in njihove inkasante, ker več kot očitno dovoljujejo nevarnim voznikom, da ogrožajo nas po cesti.
Policija se požvižga na prekratko varnosto razdaljo, na vožnjo po napačnem voznem pasu, na telefone...aja, znajo pa čepet za živo mejo, kjer so par dni prej odmaknili znak 70 in sedaj vestno lovijo tiste,ki tega niso opazili.
Vse ostalo je brezpredmetno.
Dejstvo je, da se ljudje obnašajo po cesti tako, kot jim to dopušča organ nadzora.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
Siddh ::
Pa zanima me, če ima kdo povezavo do strani, kjer lahko dobiš nekaj osnovnih podatkov o vozilo, če vpišeš registrsko tablico.
Invictus ::
Ko zavijaš dol z avtoceste, se zavira šele na uvoznem pasu. Prej naj ne bi zaviral...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Pa zanima me, če ima kdo povezavo do strani, kjer lahko dobiš nekaj osnovnih podatkov o vozilo, če vpišeš registrsko tablico.
To ne obstaja. Rabis vin stevilko.
Ko zavijaš dol z avtoceste, se zavira šele na uvoznem pasu. Prej naj ne bi zaviral...
Prosim, da nehas zapuscat avtocesto po uvoznih pasovih. Predlagam da avtocesto zapustis na izvozu kot se spodobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Mehmed ::
https://raz.zav-zdruzenje.si/infocenter...
shadeX ::
BivšiUser2 je izjavil:
https://sobotainfo.com/novica/kronika/v... - mislim, da je vsak komentar odveč
Tile v avtu pa delajo še večjo paniko, kot bi bili sami udeleženi v tem incidentu.
BivšiUser2 ::
Saj mene je še zdaj strah od ene situacije, ki sem jo sam imel, tako, da jih čist razumem.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
KAVINSKY ::
Bom spet dobil ban iz teme, tokrat je talent na slovenskih tirih
http://notranjska.si/pijana-vozila-po-t...
http://notranjska.si/pijana-vozila-po-t...
Kolk pijan moraš bit, da:
1. Se ti zdi da je kul peljat po tirih
2. Ali pa se sploh ne zavedaš da voziš po tirih
Če nimaš ravno nekega SUV-a boš obstal. Fact.
Outcome je samo eden - mahanje vlaku naj ustavi pa tudi ne pomaga.
1. Se ti zdi da je kul peljat po tirih
2. Ali pa se sploh ne zavedaš da voziš po tirih
Če nimaš ravno nekega SUV-a boš obstal. Fact.
Outcome je samo eden - mahanje vlaku naj ustavi pa tudi ne pomaga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
MIHAc27 ::
Model pa je talent... umaknil se je vlaku natanko za pol metra....je imel kar srečo, da ni bolj frčalo vse po zraku in ni vanj priletel kak večji kos.
Unknown_001 ::
Danes na severni obvoznici. 2 talenta skoraj porinila direkt v moj bok pri menajvi pasov. Nasilno zaviranje neizbežno, tveganje naleta odzadaj tudi.
Brez smernikov seveda in zagotovo brez pogleda v špegu.
Jeste čoravi vi močvirniki? Prejšnji teden prav tako ena mona gre prehitevat, vštric pribremza in je sam rinit začel na moj pas. Pa jebelacesta ka se to prav.
Brez smernikov seveda in zagotovo brez pogleda v špegu.
Jeste čoravi vi močvirniki? Prejšnji teden prav tako ena mona gre prehitevat, vštric pribremza in je sam rinit začel na moj pas. Pa jebelacesta ka se to prav.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Mene zanima, kako da še nimaš dashcam-a glede na toliko pripretljajev, ki se ti redno dogajajo. Posnami te talente, bi tud sam rad videl.
Mene zanima, kako da še nimaš dashcam-a glede na toliko pripretljajev, ki se ti redno dogajajo. Posnami te talente, bi tud sam rad videl.
Čakam na božič, da opravičim nakup.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Se peljem iz Lj... 2 prometni nesreči zapored. Pa to ne moreš verjet. Se razvrščamo za reševalni pas in kaj vidim... pacient z volvom po odstavnem skoraj desn špegu odbije, potem pa še 3/4 folka ne konta da se mora razvrstit in pustit sredino frej. Ne... prva vrsta se je kar v zamašek zguzila tok, da so jih mogl gasilci čakat... da te prime gajžlo v roke prjet.
Resno pa kaj folk luna nosi al kje je fora da vsi nekaj sanjajo.
Ah pa da obvoznice ne komentiram. Sploh kake Zagrebčane in Italijane...
Resno pa kaj folk luna nosi al kje je fora da vsi nekaj sanjajo.
Ah pa da obvoznice ne komentiram. Sploh kake Zagrebčane in Italijane...
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
krneki0001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Čakam na božič, da opravičim nakup.
Teh 100 evrov boš pa že dal za 2 kameri (eno spredaj in eno zadaj):
https://www.banggood.com/XANES-DV-600-4...
Pa niso vsi Ljubljančani, ki imajo LJ tablico.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
ta ima 4x resolucijo, dashcam pa 640x480
A110 ::
včeraj dopoldan na poti iz Maribora v Ljubljano malo naprej od Celja vozim z tempomatom lepo po desni z 110. pred seboj zagledam 2 tovornjaka in normalno dam žmigavec in na levi pas da bi ju prehitel. malenkost preden sem začel prehitevati drugi tovornjak v vrsti se mi za rit prilepi črni audi a6. ker sem načeloma mirne sorte brez vznemirjanja nadaljujem prehitevanje z tempomatom na 110 in se takoj ko sem mimo drugega tovornjaka (torej cez recimo 5s) umaknem na drugi pas. blendanje in vožnjo dobesedno niti meter z menoj sem ignoriral. nakar se črni audi postavi vzporedno z menoj namesto da bi me prehitel im mi začne žugati z roko. v avtu sta bila 2 po videzu komaj stara 18. sam vse skupaj ignoriram in pogledam vstran nazaj na cesto in nadaljujem. očitno zaradi ignorance še bolj jezen voznik začne siliti v mene tako da sem se mogel umakniti na odstavni pas. obenem sem sezveda upočasnil da je lahko šel pred mene in se postavil za njega (sem azmišljal da bi enostavno stisnil po gasu ko sma bila vzporedno ker bi ga verjetno prehitel in tudi avtocesta je bila prazna ampak enostavno nisem človek za to) nakar kar naenkrat pred menoj še začne močno premzati tako da sem se spet mogel umakniti na odstavni pas da se mu nisem zaletel v rit. nato je končno nadaljeval vožnjo naprej. to je bila prva takšna moja izkuššnja na cesti v recimo 7 letih na cesti. ali če imaš kamero ki to posname lahko potem to kje uporabiš? sicer sem res defenziven voznik ki se za večino stvari ne zmeni ampak tole je bilo pa višek
MostWanted ::
včeraj dopoldan na poti iz Maribora v Ljubljano malo naprej od Celja vozim z tempomatom lepo po desni z 110. pred seboj zagledam 2 tovornjaka in normalno dam žmigavec in na levi pas da bi ju prehitel. malenkost preden sem začel prehitevati drugi tovornjak v vrsti se mi za rit prilepi črni audi a6. ker sem načeloma mirne sorte brez vznemirjanja nadaljujem prehitevanje z tempomatom na 110 in se takoj ko sem mimo drugega tovornjaka (torej cez recimo 5s) umaknem na drugi pas. blendanje in vožnjo dobesedno niti meter z menoj sem ignoriral. nakar se črni audi postavi vzporedno z menoj namesto da bi me prehitel im mi začne žugati z roko. v avtu sta bila 2 po videzu komaj stara 18. sam vse skupaj ignoriram in pogledam vstran nazaj na cesto in nadaljujem. očitno zaradi ignorance še bolj jezen voznik začne siliti v mene tako da sem se mogel umakniti na odstavni pas. obenem sem sezveda upočasnil da je lahko šel pred mene in se postavil za njega (sem azmišljal da bi enostavno stisnil po gasu ko sma bila vzporedno ker bi ga verjetno prehitel in tudi avtocesta je bila prazna ampak enostavno nisem človek za to) nakar kar naenkrat pred menoj še začne močno premzati tako da sem se spet mogel umakniti na odstavni pas da se mu nisem zaletel v rit. nato je končno nadaljeval vožnjo naprej. to je bila prva takšna moja izkuššnja na cesti v recimo 7 letih na cesti. ali če imaš kamero ki to posname lahko potem to kje uporabiš? sicer sem res defenziven voznik ki se za večino stvari ne zmeni ampak tole je bilo pa višek
ja lej butec, zarad tebe sta morala bremzat! 130 je omejitev ti frajer pa 110 na tempomatu ker se ti ni dalo noge prestavit na gas. sigurno sta pa not mela kakih 150-160km.
prehiteva se hitro! ne po polžje pa kot da si sam na AC. za tistih par sekund ko pospešiš na 140 ne boš dobu kazni.
smacker ::
Če ti zakon nekaj dopušča, še ne pomeni da s tem ne oviraš drugih. Boš za naslednjič vedel, da nisi edino budalo na cesti. Ko se srečata dva skrajneža, pa lahko pride do nesreče. Stisni gas ko prehitevaš, pospeši na 130-140, se umakni ko je mogoče in spusti gas ter nadaljuj svoj tempo. V nasprotnem primeru kar prosiš za probleme. Primitivcev v nemških avtih je na naših cestah preveč, da bi se lahko varno vozil 100 po prehitevalnem.
SimplyMiha ::
MostWanted je izjavil:
ja lej butec, zarad tebe sta morala bremzat! 130 je omejitev ti frajer pa 110 na tempomatu ker se ti ni dalo noge prestavit na gas. sigurno sta pa not mela kakih 150-160km.
prehiteva se hitro! ne po polžje pa kot da si sam na AC. za tistih par sekund ko pospešiš na 140 ne boš dobu kazni.
Zakaj opravičuješ ogrožanje življenja? Ali ne veš, da je to strogo kaznivo?
MostWanted je izjavil:
in samo največji gnoj na tem planetu zaradi tega, ker nekdo prehiteva s 110 km/h ravna tako kot zgoraj opisan voznik audija.
@A110:
Kaj si pa drugega pričakoval, a misliš da je cesta tvoja, da lahko kar tako zablokiraš levi pas? Takih kot si ti mora bit sicer precej, bi rekel da je vožnja 110 postala kar popularna.
Pa ne rabim vozit po AC, saj če cijazijo 80 po regionalki in 40 v naselju, dobim dobro sliko kako se sedaj vozi po AC.
Jaz sem sicer tudi enkrat vozil 100 v tunelu in se mi na rit prilima tovornjak. Takrat še nisem bil tako zrel in sem nadaljeval vožnjo 100, čeprav mi je bil že 1m na riti. V takem primeru se pač pospeši kolikor le lahko, da se znebiš tistega za sabo. Nimaš sploh nobene druge opcije, premik na levi pas in zaviranje na 60 pač ni najboljša opcija.
Šparanje bencina v prometu pozabi, to lahko delaš doma, ne pa na cesti.
Kaj si pa drugega pričakoval, a misliš da je cesta tvoja, da lahko kar tako zablokiraš levi pas? Takih kot si ti mora bit sicer precej, bi rekel da je vožnja 110 postala kar popularna.
Pa ne rabim vozit po AC, saj če cijazijo 80 po regionalki in 40 v naselju, dobim dobro sliko kako se sedaj vozi po AC.
Jaz sem sicer tudi enkrat vozil 100 v tunelu in se mi na rit prilima tovornjak. Takrat še nisem bil tako zrel in sem nadaljeval vožnjo 100, čeprav mi je bil že 1m na riti. V takem primeru se pač pospeši kolikor le lahko, da se znebiš tistega za sabo. Nimaš sploh nobene druge opcije, premik na levi pas in zaviranje na 60 pač ni najboljša opcija.
Šparanje bencina v prometu pozabi, to lahko delaš doma, ne pa na cesti.
s čem sem ga zablokiral? ko sem sel na levega je bil res res daleč zadaj avto omejitev tam je bila mislim da celo 100 avtocesta pa tudi ni dirkalisce. sta imela več kot dovolj časa ker kot pravim 5s sem prehiteval in nic vec v tem casu ce spustis gas se hitrost hitro zmanjsa in potem pospesis. pa dobro saj sem rekel, blendanje in voznjo za ritjo sem ignoriral ampak potem naslednji dogodki? me prav zanima če bi enako naredil če bi bil namesto mene tovornjak in prehiteval z 93km/h drug tovornjak
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
Jaz tudi ne vem kaj bom z vami, ko bom začel voziti po AC. Oprosti, sam nameravam voziti 140-160, 120 in tudi čez, če prehitevam, vozim že na regionalki.
Potem pa odvisno od primera do primera, če je res vse prazno okoli, je najbolje prehiteti po desni. V primerih tovornjakov to ne gre, ker se ne vidi skoznje kot čez avto in to sigurno enkrat fašeš enega na odstavnem.
Če res nekdo samo prehiteva tovornjak, se pa pač počaka. Pa niti ni treba da za njim na levem pasu, jaz imam 1.6T 200KM in brez problema začnem prehitevat takrat, ko lahko to naredim v enem šusu, čeprav se potem verjetno nabere še vsaj 5 avtov za tem počasnetom. Tako prehitevam tudi na regionalki, iti takoj za tistim, ki prehiteva pred tabo ni najbolj pametno, sploh ker imajo ponavadi počasen avto.
Vožnja v riti mi ni všeč, ker potem reskiram nalet.
Potem pa odvisno od primera do primera, če je res vse prazno okoli, je najbolje prehiteti po desni. V primerih tovornjakov to ne gre, ker se ne vidi skoznje kot čez avto in to sigurno enkrat fašeš enega na odstavnem.
Če res nekdo samo prehiteva tovornjak, se pa pač počaka. Pa niti ni treba da za njim na levem pasu, jaz imam 1.6T 200KM in brez problema začnem prehitevat takrat, ko lahko to naredim v enem šusu, čeprav se potem verjetno nabere še vsaj 5 avtov za tem počasnetom. Tako prehitevam tudi na regionalki, iti takoj za tistim, ki prehiteva pred tabo ni najbolj pametno, sploh ker imajo ponavadi počasen avto.
Vožnja v riti mi ni všeč, ker potem reskiram nalet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gr8t ()
@A110:
Omejitev je DO 130km/h in ne samo in izključno 130km/h. Če se mu paše voziti 110km/h po prehitevalnem pasu, potem boste pač vozili počasi za njim. Nimate ga pa pravice ogrožat zaradi tega.
krneki0001 je izjavil:
@A110:
Omejitev je DO 130km/h in ne samo in izključno 130km/h. Če se mu paše voziti 110km/h po prehitevalnem pasu, potem boste pač vozili počasi za njim. Nimate ga pa pravice ogrožat zaradi tega.
100 je bila omejitev vozil sem pa tako ze 110. avtocesta je bila prazna ker je bilo to okoli 12 ko ni dosti prometa. in ja sam redko vozim preko 120 ker se enostavno ne splaca zivcirat in prestavljati pase iz levega na desnega za vsak tovornjak n avto ki vozi malo pocasneje in se obenem se umikati hittrejsim. ko j guzva tako redko prides prej pa ce vozis enakomerno 110 ali pospesis vsake toliko do 130 in potem premzas na 100
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
To je res, tiste parkrat ko sem šel na AC, sem najprej slalomiral kot nor, potem pa videl da je še najbolje voziti po desnem pasu. Bom videl, firma se 2020 seli v Kranj, potem bom pa vsekakor poštopal vse režime vožnje.
Drugače vem od AC vožnje precej veliko glede na to da sem naredil samo nekje 1000km. Tako da me res čudi kako se ostali nič ne naučijo tudi v 10 letih.
Zdaj imam za 10km rekord 8min, ampak to je preveč nevarna vožnja, pa še potem moram 2min hladiti turbino, tako da vseeno če bi se vozil enakomerno 100 pri cca. 2500 obratih.
9min je če pred mano ni nikogar in vozim 100, ali pa če jih takoj prehitim. 11min je če vozim celo pot za staro mamo, po ravninah 80-85km/h, po ovinkih cijazenje kolikor se sploh še da, tako da toliko verjetno rabi večina.
Ampak ta stara mama mi je vzela preveč živcev, tako da v večini primerov je najbolje takoj prehitet. Ampak se potem umirit, ne pa voziti celo pot kot bi bil na dirki.
Tako da neka normalna vožnja s premišljenimi prehitevanji je okoli 10min za 10km.
Drugače vem od AC vožnje precej veliko glede na to da sem naredil samo nekje 1000km. Tako da me res čudi kako se ostali nič ne naučijo tudi v 10 letih.
Zdaj imam za 10km rekord 8min, ampak to je preveč nevarna vožnja, pa še potem moram 2min hladiti turbino, tako da vseeno če bi se vozil enakomerno 100 pri cca. 2500 obratih.
9min je če pred mano ni nikogar in vozim 100, ali pa če jih takoj prehitim. 11min je če vozim celo pot za staro mamo, po ravninah 80-85km/h, po ovinkih cijazenje kolikor se sploh še da, tako da toliko verjetno rabi večina.
Ampak ta stara mama mi je vzela preveč živcev, tako da v večini primerov je najbolje takoj prehitet. Ampak se potem umirit, ne pa voziti celo pot kot bi bil na dirki.
Tako da neka normalna vožnja s premišljenimi prehitevanji je okoli 10min za 10km.
Zgodovina sprememb…
K0l1br1 ::
Ko boš imel rekord z biciklom, potem bo kaj štelo, do takrat pa bolj ali manj "kdo ima daljšega". Pritiskati gas zna vsaka stara mama.
Dobro, stara mama ne zna premagati 10km regionalke in vmes kakšne 2km naselij v 8min. V bistvu ne verjamem da jih je več kot 100 v SLO, ki bi to znali, rabiš pa tudi kaj več kot 2.0 TDI 140. Še precej manj je pa takih, ki to delajo vsaj polovico dni v letu več kot 10 let, kot to delam sam.
Zgodovina sprememb…
če se želiš dokazovati se lahko za denar. a moraš biti zato dovolj dober. do takrat si samo nevarnost in upam da te nikoli ne srečam. ne kot voznik ne kot pešec
jest10 ::
To je res, tiste parkrat ko sem šel na AC, sem najprej slalomiral kot nor, potem pa videl da je še najbolje voziti po desnem pasu. Bom videl, firma se 2020 seli v Kranj, potem bom pa vsekakor poštopal vse režime vožnje.
Sem te že videl izsiljevati v krožišču, prehitevati po pasu za razvrščanje v križišču in voziti v rdečo. A zdej ga boš pa sral še po avtocesti.
Hmmm... Morebiti se bom pa kdaj zapeljal za teboj do tvojega šihta...
K0l1br1 ::
Sem te že videl izsiljevati v krožišču, prehitevati po pasu za razvrščanje v križišču in voziti v rdečo. A zdej ga boš pa sral še po avtocesti.
A, tako je z njim.... V bistvu ni dober šofer, je slab šofer, samo tišči ga tam, kjer ni treba, pa se mu zdi, da je odličen šofer, ker vozi hitr. Ne zna torej. Odpade torej kakšna primerjava s 100 drugimi v Sloveniji ali drugod.
Še z biciklom bi ga sral.
Dobro, stara mama ne zna premagati 10km regionalke in vmes kakšne 2km naselij v 8min. V bistvu ne verjamem da jih je več kot 100 v SLO, ki bi to znali, rabiš pa tudi kaj več kot 2.0 TDI 140. Še precej manj je pa takih, ki to delajo vsaj polovico dni v letu več kot 10 let, kot to delam sam.
Linkaj cesto, ker me prav zanima zakaj si ponosen na tako povprecen cas:)
A, tako je z njim.... V bistvu ni dober šofer, je slab šofer, samo tišči ga tam, kjer ni treba, pa se mu zdi, da je odličen šofer, ker vozi hitr. Ne zna torej. Odpade torej kakšna primerjava s 100 drugimi v Sloveniji ali drugod.
Še z biciklom bi ga sral.
damn.. se eden tistih, ki ga "pocasni" vozniki resujemo iz zagat in si sam domislja, da je najboljsi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
Shegevara ::
Če se že ne vidš na kolesu pa se vsaj pokaži na kakem pravem dirkališču, bo vsaj kaj koristnega od tega in si tam daj duška. Poleg tega se lahko pohvališ z dejanskimi izmerjenimi rezultati proti konkurenci.