Forum » Na cesti » Čistilo za vetrobransko steklo brez vonja
Čistilo za vetrobransko steklo brez vonja
WhiteAngel ::
Živjo.
Iščem zimsko čistilo za vetrobransko steklo, ki bi bil brez vonja. Te zimski vitrexi modre barve imajo vsi prav nagravžen vonj. Razmišljal sem o čistem alkoholu, npr. etanolu, razredčenem z vodo 4:1. Ledišče ima etanol pri -100°C, se pravi, bi ven dobil za do ene -20°C tekočine. Samo ni prav poceni - denaturiran etanol je v Merkurju 6,5 EUR/l, tako da ven dobim za dober evro na liter, kar se mi zdi (pre)drago (beri: dražje kot kupljen vitrex modre barve za -20°C).
https://www.merkur.si/gradnja/barve-in-...
Ima kdo boljšo idejo?
Iščem zimsko čistilo za vetrobransko steklo, ki bi bil brez vonja. Te zimski vitrexi modre barve imajo vsi prav nagravžen vonj. Razmišljal sem o čistem alkoholu, npr. etanolu, razredčenem z vodo 4:1. Ledišče ima etanol pri -100°C, se pravi, bi ven dobil za do ene -20°C tekočine. Samo ni prav poceni - denaturiran etanol je v Merkurju 6,5 EUR/l, tako da ven dobim za dober evro na liter, kar se mi zdi (pre)drago (beri: dražje kot kupljen vitrex modre barve za -20°C).
https://www.merkur.si/gradnja/barve-in-...
Ima kdo boljšo idejo?
SuperVeloce ::
Hofrov "vitrex" se mi ne zdi tako zelo smrdljiv. Sem pa dal za zimo filter z aktivnim ogljem (ne originala, od mann-filter) in sem prepričan, da zelo omeji zunanje vonjave, z vitrexom vred, čeprav naj to nebi bil njegov primarni namen. Vprašanje pa, kako dolgo bo to držalo (verjetno ne 20.000km čez interval)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
bambam20 ::
SuperVeloce je izjavil:
Hofrov "vitrex" se mi ne zdi tako zelo smrdljiv.
Koliko se pa od hoferja masti in paca? To raje povej.
K0K0 ::
Meni je hofrov vitrex na mrzli šipi zmrzoval tko da mora bit precej razrečen :(. Z lidlovim teh problemov ni blo.
RegulusDraco ::
slovenski kemikal dela precej dobre reči
http://www.kemikal.si/si/4-za-nego-avto...
Zimax je super za običajno rabo, če pa bi rad močnejši koncentrat iz katerega narediš več litrov razredčenega čistila pa kupiš Blesk.
Ne mastita ali pacata. Enostavno služita svojemu namenu čiščenja vetrobranskega stekla. Nimata pa ravno najboljšega vonja. :)
http://www.kemikal.si/si/4-za-nego-avto...
Zimax je super za običajno rabo, če pa bi rad močnejši koncentrat iz katerega narediš več litrov razredčenega čistila pa kupiš Blesk.
Ne mastita ali pacata. Enostavno služita svojemu namenu čiščenja vetrobranskega stekla. Nimata pa ravno najboljšega vonja. :)
A coding sequence cannot be revised once it's been established.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RegulusDraco ()
SuperVeloce ::
SuperVeloce je izjavil:
Hofrov "vitrex" se mi ne zdi tako zelo smrdljiv.
Koliko se pa od hoferja masti in paca? To raje povej.
Nisem opazil po pravici povedano. Res pa je, da ga ne redčim, če je le možno (edino kar mi ostaja letne tekočine, kar je na začetku zime ponavadi kar veliko), tako da to pa že more malo razstopit tisto mast s ceste. Pa zmrzovati tudi nima kaj . Če bo pa začelo pacati ob tisti najhuši packariji po cestah, bom pa kaj druga kupil, hvala za nasvet. Pa seveda nove brisalce po potrebi, drugače nisem rešil nič
aja, kupujem tisto za -30°c, mislim da je še ena za -25°c verjetno od drugega dobavitelja. Niso imeli v hofru pred leti tudi za -40? Ali pa se narobe spomnem...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
SambaShare ::
WhiteAngel je izjavil:
Samo ni prav poceni - denaturiran etanol je v Merkurju 6,5 EUR/l, tako da ven dobim za dober evro na liter, kar se mi zdi (pre)drago (beri: dražje kot kupljen vitrex modre barve za -20°C).
Denaturiran alkohol ima (vsaj meni) še bistveno bolj nagravžen vonj kot vitreksi, pa še bolj obstojen je.
fikus_ ::
"Niso imeli v hofru pred leti tudi za -40? Ali pa se narobe spomnem... "
So. Vsako leto je embalaža enaka, samo stopinje gredo proti 0°, pa cene malo gor. Marsokdo tega ne opazi! Njihova ekonomika pač!
So. Vsako leto je embalaža enaka, samo stopinje gredo proti 0°, pa cene malo gor. Marsokdo tega ne opazi! Njihova ekonomika pač!
Heavy ::
Obstajajo tudi taka z vonjem po limoni. Pred leti sem kupil OMVjevega. Se pa ne spomnim ali je bil samo poletni.
#TeamFelix
Ganon ::
Highlag ::
Etanola brez vonja tudi ne boš dobil.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | izopropanol? Etanol? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31201 (8474) | AtaStrumf |
» | čistilo za vetrobransko stekloOddelek: Na cesti | 2549 (2172) | spenstar |
» | Tekočine za avto, kje najcenejeOddelek: Na cesti | 7394 (5718) | B-Stard |
⊘ | EtanolOddelek: Loža | 17033 (6922) | tikitoki |
» | Katero zimsko čistilo(vitrex) za pranje stekel?Oddelek: Na cesti | 10447 (9279) | Unknown_001 |