» »

OnePlus 5T

OnePlus 5T

1
2
»

negot ::

Sparkxl je izjavil:

Jaz sem z njim izjemno zadovoljen. Nimam ene stvari rečt da bi me motila. Deluje izjemno hitro in gladko. Je pa žal razprodan, da se ga še samo kupit preko kakega gearbest ali kaj podobnega

Pri meni enako, zelo zadovoljen uporabnik, :)

krucymucy ::

Jaz sem s trojko zadovoljen, pa ne boste s 5T.
Dve leti bo kmalu, kajti narocil sem jo prvi dan prodaje.

BozidarD ::

PrimoZ_ je izjavil:

Kako ste kaj zadovolni uporabniki tega modela ? So se v času odkar je zunaj pokazale kake večje težave ?


Par postov zgoraj, sem opisal težavo (nedosegljivost, kljub polnemu signalu), ki se mi občasno dogaja in ji nekako ne pridem do dna. Sem pa očitno edini tukaj, ki se mu to dogaja. Sistematično preizkušam razne spremembe in rešitve, da odkrijem vzrok. Če ga odkrijem, bom objavil.

Generalno gledano pa sem s telefonom čisto zadovoljen. Kot uporabnik Nexusa 5 sem želel Android, ki je čim bolj stock, nisem pa za razna rootanja, odklepanja in nalaganje custom ROM-ov. Uporabniška izkušnja je odlična - hitrost in odzivnost; uporaben faceunlock; vzdržljiva baterija; dovolj prostora že pri cenejši različici... Pri fotoaparatu oz. fotografijah, se mu malce pozna, da še rabi OnePlus malo kilometrine.

mrbanana ::

Uporabljam ga cca dva meseca, kot je kolega zgoraj napisal, kamera je tukaj edina negativna komponenta je zgolj povprečna v midrange področju in nikakor ne high end kot se ta telefon prodaja. Z Xiaomi A1 delam enake slike, pa je ta pol vrednosti 5T.

Mlincek93 ::

Živjo,
zanimam se za nakup telefona oneplus 5t, mogoče kdo ve, kje se ga da najceneje kupiti?

Tomson ::

klik, klik, čez 1h pa se začne prodaja novega modela OnePlus 6 za le nekoliko višjo ceno. Če ni posebnega razloga za 5T je 6tka pravi nakup ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Mlincek93 ::

Hvala tomson. Vidim da res ni veliko razlike v ceni tako da se mi verjetno res bolj splača vzeti oneplus 6.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mlincek93 ()

Tomson ::

Če ti 519€ gre skozi, sploh ni dileme! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

BozidarD ::

Vsekakor je 6 logična izbira, je pa priporočljivo počakati kak mesec z nakupom, da se pokažejo kake morebitne napake. Lani npr. je bilo kar nekaj nerganja glede modela 5, ki je imel t.i. jelly efekt na zaslonu.

Običajno pa je model T, ki ga izdajajo v istem letu v drugi polovici, boljša izbira. Lani sta 5 in 5T celo imela isto ceno. Če se ne mudi...

prowb ::

BozidarD je izjavil:

Pozdravljeni!

A ima kdo od uporabnikov 1+ 5T v Sloveniji težave z dosegljivostjo?
Meni se dogaja da sem občasno nedosegljiv, čeprav telefon kaže poln signal in to v Ljubljani (BTC). Zanimivo je da sam z izhodnimi klici nimam težav, se pa zgodi, da ko opravim izhodni klic, dobim SMS, da imam nekaj neodgovorjenih klicev. Tako potem vem, da sem bil določen čas nedosegljiv. Zadeva je izredno moteča.
Uporabljam HOT, ampak nekak nimam občutka, da je to problem omrežja, ampak telefona ali pa vsaj kombinacija telefona in omrežja. Tudi na OnePlus forumih sem že zasledil da imajo v tujini podobne težave, predvsem pri nekaterih francoskih operaterjih (zato sumim kombinacijo telefona in operaterja). Nekih uradnih odzivov s strani proizvajalca nisem odkril. So predvsem odzivi uporabnikov ter takšni in drugačni nasveti poizkusov, kako se tega rešiti. Načeloma noben ne deluje. En nasvet je bil da resetiram nastavitve omrežja. To sem naredil in izgubil vse WiFi in bluetooth shranjene prepoznave, vendar je zgleda funkcioniralo in nisem več zaznal nekih težav. Potem je prišel system update 5.0.4 in težave so se vrnile. S tem update-om resetiranje nastavitev omrežja sploh ni več na voljo na mestu, kjer je prej bilo. Trenutno testiram to, da sem HOTov APN nadomestil s privzetim od A1 oz. Simobil oz. kot se sam imenuje Vodafone live!

Če ima kdo kake podobne izkušnje, naj jih prosim deli, da poskusimo tej zadevi priti do dna in jo razrešiti.

Hvala.

LP, B


Meni se občasno zgodi, da dobim sms o nedosegljivosti. Res zelo poredko... Kolikor sem ugotovil je to takrat ko iz telemacha preklopi na telekom. Tako da ni 1+5t nič kriv...

Me pa jezi, ker mi ne deluje podatkovna povezava, kadar gostujem na telekomu, in zaenkrat mi še ni uspelo ugotovit zakaj...

Cico ::

Po zadnji nadgradnji dva dni nazaj, je zvok klicev povsem onemogočen in s tem drsnika ni mogoče premikati! Za večpredstavnost in alarm delata ok!Zamenjal sem že s prejšnjim Romom, pa težava še vedno ostane.Edino vibracija se lahko doda! Če ima kdo kakšno idejo? Hvala!

BozidarD ::

Update na nedosegljivost 1+5 telefona na Hoferjevem omrežju.

V telefon sem vstavil A1 predplačniško kartico kot drugo SIM kartico. Ob nedosegljivosti na Hoferjevem omrežju, sem bil na A1 normalno dosegljiv. S tem sem izločil telefon kot krivca za nedosegljivost. Sem pa po preizkušanju vsega živega v nekem trenutku izključil preusmeritev na pošiljanje SMS-a ob nedosegljivosti. Od takrat naprej nisem več zaznal, da bi bil nedosegljiv. Že res, da v primeru ko sem nedosegljiv ne dobim več SMS-a in zaradi tega niti ne vem, da sem bil določen čas nedosegljiv. Kljub temu pa mislim da je težava rešena, ker sem kar nekaj časa redno testiral in se klical na telefon iz stacionarnega omrežja in niti enkrat nisem bil več nedosegljiv. Tudi morebitni klicatelji, ki so mi prej redno sporočali, da sem občasno nedosegljiv, mi sedaj tega ne sporočajo več.

Toliko na to temo.

V odgovor na prejšnji post. Jaz sem posodobil na zadnjo verzijo Oxygen OS 5.1.2 in nimam nobenih težav z zvonenjem in zvokom.

LP, B

Cico ::

Moje težave z zvokom so se zažele ravno z verzijo Oxygen OS 5.1.2, na spletu sem prijavil napako, kmalu dobil papirje za DHL pošiljko, v torek popoldne je prišel kurir od DHL, v petek popoldne je bil že vrnjen in popravljen. Odkrili so še eno napako okrog baterije, sedaj vse deluje, za servis pa 5 zvezdic.

Sparkxl ::

To se sliši res neverjetno. Ker eden glavnih argumentov, zakaj ne kupovat v tujini je ravno cirkus okrog garancije.
Ampak v primeru one plus je to boljši servis kot v sloveniji. Tukaj te nategujejo 45 dni, potem pa ugotovijo da je telefon bil namočen in garancija ne velja

Cico ::

Sparkxl je izjavil:

To se sliši res neverjetno. Ker eden glavnih argumentov, zakaj ne kupovat v tujini je ravno cirkus okrog garancije.
Ampak v primeru one plus je to boljši servis kot v sloveniji. Tukaj te nategujejo 45 dni, potem pa ugotovijo da je telefon bil namočen in garancija ne velja


Res je, takšno izkušnjo sem imel s Samsungi in RAM servisom!

dunda ::

V zgornjem primeru pohvale za servis OnePlus. Morda za drugo plat zgodbe še naslednji primer (žal podrobnosti o napaki sicer ne poznam, zgolj opozorilo za način).
Telefon gre z neko napako (vendar mislim, da delujoč) po zgoraj opisani poti gre nekam na Češko ali v Nemčijo. Od tam pa dobi sporočilo, da za popravilo računajo xx EUR (negarancijska napaka). Ker se je lastniku zdela cena previsoka, je dejal, da ne bo plačal in naj pošljejo telefon nazaj. No, lepo je dobil obvestilo, da mora plačati poštnino (ok) in visoke stroške ugotavljanja napake. Tako je telefon ostal nekje v oblaku, ker ni želel plačati previsokega zneska.

V zgodbi sicer res ne poznam podrobnosti, vseeno pa vem, da je znanec ostal brez telefona (gre za čisto normalnega uporabnika, se ne ukvarja z mutenjem s telefoni :-)).
Verjetno je zaračunavanje omenjeno kje v drobnem tisku :-) sicer pa mislim, da je znanec celo odvetnik, pa se bo že znašel :-)
https://www.kacnje.eu
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oneplus 6T

Oddelek: Mobilne tehnologije
475976 (3078) Nejkoy
»

Xperia XZ2, OnePlus 5T ali kaj tretjega ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
333326 (2778) klinker
»

Priporočilo za telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
246336 (5442) gusto
»

OnePlus 5T je tu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13530725 (23031) markobj
»

OnePlus 5 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
22342414 (27736) Tezaab

Več podobnih tem