Forum » Loža » Spletni nakup in povrnitev DDV?
Spletni nakup in povrnitev DDV?
hanek ::
Pozdravljeni.
Srečal sem že par evropskih spletnih trgovin/platform, ki ob nakupu zaračunajo še DDV kupčeve države. V naslednji vrsti pa piše, da če sem državljan EU, lahko kasneje dobim znesek DDV-ja nazaj od DURS-a.
Moje vprašanje je: kako? Kakšen je postopek?
Srečal sem že par evropskih spletnih trgovin/platform, ki ob nakupu zaračunajo še DDV kupčeve države. V naslednji vrsti pa piše, da če sem državljan EU, lahko kasneje dobim znesek DDV-ja nazaj od DURS-a.
Moje vprašanje je: kako? Kakšen je postopek?
bastadu ::
Kolikor vem lahko edino kot pravna oseba oz. zavezanec za DDV kupiš brez DDV, za fizične osebe prvič slišim, da bi lahko ddv dobil nazaj, čemu sploh?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
Mavrik ::
Tako je, podjetja lahko dobijo DDV nazaj tako da ga prijavijo v DDV-O (ali pa pač nekaj trgovin že takoj odbije DDV). Za posameznike to ne velja (razen če živiš zuni EU).
The truth is rarely pure and never simple.
mauriciofabi ::
mauriciofabi ::
ja, vćasih si lahko dobil tujega vrnjenega potem pa prešvercal robo in ne plačal domčega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Normirani sp in nakup v tujini brez ddvOddelek: Pomoč in nasveti | 5657 (506) | Kripto mesi |
» | Uvoz avtomobila iz Italije, IVA deducibile?Oddelek: Na cesti | 4315 (4235) | zk_eu |
» | Uvozne dajatve in DDV pri nakupu rabljenega blaga - ZAKAJ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29713 (27557) | chinko |
» | Podjetje in prodaja rabljene računalniške opremeOddelek: Loža | 4491 (2998) | Dagy |
» | Nakup računalnika/rač. opreme na podjetjeOddelek: Loža | 3396 (3057) | Malajlo |