» »

Custom pc case

Custom pc case

J-ronimo ::

Po dolgem čase sem se odločil za nadgradnjo pc-ja (Ryzen). Največjo težavo mi predstavlja iskanje primernega ohišja, saj ima vsak pod 100€ nek kompromis, ki pokvari celotno sliko.

Torej, plan je DIY ohišje. Malce sem brskal po spletu in iskal open air pc case, vendar so rešitve namenjene za mining. Bench table je opcija, vendar so redke&drage (če ima kdo kaj spodobnega za prodati, kupim).

Se je že kdo lotil izdelave svojega ohišja?
Mnenja in predlogi kje začeti več kot dobrodošli.

Uporabnix ::

Verjetno gre vsak, recimo temu "PC" navdušenec enkrat čez to. In neki šraufa, dodaja ledice in razkazuje. Čez čas ugotoviš, da izgleda debilno in vse skupi zabašeš pod mizo.

Siddh ::



smacker ::

Thermaltek core P5 je dokaj nevsakdanje in stane okoli 100eur: https://www.amazon.com/Thermaltake-Pano...
Za ideje za custom case pa pobrskaj tukaj - če greš na strani kjer so bile slike objavljene, mogoče še najdeš kak DIY guide: https://www.google.si/search?q=pc+case+...

vres.ales ::

Kak pa potem kaj te odprte kište žerejo prah?
Thermaltek core P5 mi zgleda odlično

J-ronimo ::

@uporabnix - sem imel preblisk že pred leti in spravil Sandy Bridge v kanibalizirano ohišje. Projekta sem se lotil z manjšimi ambicijami, ker me je zanimala samo funkcionalnost. In je delalo. Ledice ipd. me ne premaknejo. Zanima me predvsem zračnost ohišja, ki je pri teh zaprtih zelo vprašljiva. Sem dal že cca. 5 ohišij čez, med njim HAF 912, Fractal design R3 & R4, pa nisem bil navdušen. Temperature med zaprtim ohišje in odprto stranico so bile pri GPU tudi do 10°C, pa sem imel spredaj 2x140mm na odprto čelo ohišja.

@Siddh - hvala za link. Zgleda zelo uporabno in mi je dalo nekaj novih idej.

@smacker - zelo zanimiva zadeva in dobra ideja za izhodišče oblikovanja kletke. Prišel do zaključka, da potrebujem samo osnovo za mobo in narediti kovinsko kletko okoli tega ter prilagoditi po potrebah. O stenski varianti nisem razmišljal, food for thought.

@vres.ales - pri svojem ohišju razmišljam v smeri, da bi bile stranice iz mesh-a, zgornja pa morda polna, da se ohrani tudi airflow. Sicer je pa prosto odlagališče za prah in druge delce ;((

Hvala vsem za input. Javim, ko se zadeva premakne - idejno ali kako drugače.

TheBlueOne ::

Morda zanimiv link za samograditelje:

http://www.motedis.com/

Se da narociti razne profile, ki se uporabljajo v industriji, tako da ce kdo cilja na industrijski design bi lahko naumil kaj zanimivega.

J-ronimo ::

@thetilko - tole je pa zelo uporabna informacija, hvala. Čas za raziskavo trga, če se morda že pri nas dobi kaj podobnega. Sestavljanje lego kock na drugem nivoju.

J-ronimo ::

Plod raziskave, slovenska firma v Lubljani, ki očitno uvaža te profile - TULI. Višje cene, manjša izbira, je pa verjetno možno vsaj v živo preverit material.

Pri artiklih je pripet še PDF, kjer je predstavljen ves modularni sistem - elementi, kar zelo poenostavi načrtovanje sestave in budgeta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: J-ronimo ()

TheBlueOne ::

V Sloveniji je menda LIPRO pripravljen prodajati male kolicine. Sem pa ze iskal podobno online storitev, kot http://www.motedis.com/ ampak brez uspeha.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22530747 (4511) kakopak
»

GeForce RTX 2060 SUPER normalna temperatura v igrah?

Oddelek: Strojna oprema
253727 (2741) DeeCoy
»

Najboljše midi tower gaming ohišje?

Oddelek: Kaj kupiti
385107 (4115) pharaon
»

SilentPC - ideja in izboljšave

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
313380 (2598) mr1two
»

Kupujem kvalitetno ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6710205 (8815) M-XXXX

Več podobnih tem