» »

Prihodnost v kuhinji

Prihodnost v kuhinji

1
2
»

Miha 333 ::

Pika na i je izjavil:

Tole sem brala pri frizerju.

Ma...za koga je vse to? Za moške? Za ženske?
A potrebuje kuhinja tako brezosebnost?
Kdo pod soncem si želi, da so aparati pametnejši od njega?

In na koncu vprašanje...je kosilo še domače, če vse pripravi aparat?

To je vse samo zato, da se bodo prodajale nove in dražje stvari in da jih bodo ljudje kupovali, od tega pa bodo živele korporacije in banke, kapitalistični svet pa se bo vrtel naprej, ljudje pa bodo zaposleni s tem in ne bodo razmišljali o drugih družbeno pomembnih stvareh.

windigo ::

poweroff je izjavil:

Tale z depresijo je pa rahlo bosa.

Ni. Obstaja kar nekaj raziskav na temo, da se depresivnemu človeku spremeni ton glasu. Nekako tako, kot lahko po telefonu že po prvem halo pri komu, ki ga res dobro poznaš, veš, kakšne volje je tisti trenutek. Ali bodo znali vse to zapakirati v en app in kako dobro bo delovalo, je pa seveda drugo vprašanje.
Morda nas lahko celo pozitivno preseneti. Kar pa ima lahko tudi kakšne manj pozitivne implikacije, če kdo to počne recimo brez tvoje vednosti (kar sicer lahko po mojem pravno neukem mnenju v precej situacijah brez natezanja zakonodaje označimo za KD prisluškovanja s strani tretje osebe).

vostok_1 ::

Horejšio je izjavil:

Internet of Shit - IOS, al pa shitty future :)


That be real?

Lol, i hope not.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

solatko ::

Tipično ženska tema - o zadevi, ki je blazno v čislih na tehničnem forumu, kjer je večini višek kulinarične umetnosti, priprava mehko skuhanega jajca.

Sem atipični predstavnik potrošniške družbe, saj novo zadevo kupim samo, če jo rabim in prvo kar je pogledam p/p. Če ni res kakšnih revolucionarnih funkcij, me modni trendi ne ganejo, pa naj je to v avtomobilizmu (še vedno prisegam na klasičen menjalnik in čim manj elektronike), kjer mi je vožnja užitek in ne napor, v računalništvu, kjer ne potrebujem novo mašino vsako leto, zato ker so se performanse dvignile za nekaj %-ov, telefoniji, kjer imam najcenejši paket in lumio 950XL, ker sem jo dobil po res ugodnem paketu, prvi pametni telefon pa mi je bila lumia 630.
Seveda se mi smilijo, od korporacij prepričani osebki, ki brez najnovejšega izuma ne morejo več živet, vsako leto menjat telefon, ker stari ne podpira Talking Tom-a,......, kar se dogaja predvsem tistim, ki bi si že predplačniški telefon na tipke, finančno, težko privoščili. Će ni najnovejši Samsung v rangu 1k€ ali podobne vrednosti ogrizek, se nekaterim zdi, da ne morejo več v družbo,.....

No pa da ne bom off topic - nepogrešljiva pridobitev v kuhinji je prenosnik, na katerem najdeš kulinariko, googla,......... vse ostalo je lahko iz kuhinje naše stare mame, vključno z preplačanimi kuharskimi knjigami in karticami z recepti.
Seveda komerciala ponuja vedno nove in nove "pomočnike", ki olajšajo ali otežijo delo gospodinj/cev. Vse je reklamirano kot oh in sploh, od pečic, ki te brcnejo v rit, ko je pečeno, do hladilnikov, ki ti povedo, da si runkel, ker še nisi dopolnil količine piva. Šporget zjutraj naštimaš in, ko prideš iz službe, je kosilo servirano na mizi,......

Sva kupila stanovanje v Mariboru, iz Ljubljane sva nesla samo posteljo, na novo kupila pa sva pralni stroj in TV, vse ostalo pa je po pregledu in preizkusu, ostalo od prejšnje lastnice, saj je lepo vzdrževano in delujoče. Sprememba od LJ je samo v tem, da ima štedilnik dve steklokeramični plošči in dva plinska kuhalnika, v LJ sta bili poleg 2-eh plinov, še dve klasični plošči.

Bistvo vsake kuhinje ni v novi ali stari opremi, temveč o sposobnosti tistega, ki pripravlja hrano in jo zna tudi kupit, ter o sposobnosti vzdrževanja obstoječe opreme.

V nobeni kuhinji ni naprav, ki bi lahko nadomestile dobrega kuharja.

Sicer se pa nad potrošništvom zamislim, ko vidim, kakšne zneske prinaša prej omenjeni govoreči Tom.
Delo krepa človeka

windigo ::

Meni je pa v principu všeč recimo Gorenjev IQCook in mi je celo malo žal, da ga nisem kupil. Kuhanje brez skrbi, da ti bo prekipelo, povrelo ali se zažgalo. Poleg cene mi sicer niso bile všeč tisti nalepljeni nerodni senzorji, ki bi se odlepili ob prvem pomivanju in jih zato ne bi smel dati v pomivalni stroj. Lahko bi recimo zraven ponudili dishwasher safe pokrovke z v ročaj vgrajenimi senzorji ali pa kar cel komplet posode.

solatko ::

Po navadi kuhanje in visenje na FB ne gre skupaj, boš prismodil ali razkuhal, če pa gre ob začetku vrenja malo čez, so pa že pred leti naredili krpe, s katero obrišeš.
Delo krepa človeka

Pika na i ::

Hvala za vaša mnenja.
Kuhinja mora biti prostor, kjer kraljuje človek in ne aparat.

windigo ::

Jest sem bil pa prepričan, da se v kuhinji kuha, ne pa toliko kraljuje. :|

Pika na i ::

windigo je izjavil:

Jest sem bil pa prepričan, da se v kuhinji kuha, ne pa toliko kraljuje. :|

Lahko se počne še vse kaj drugega. Če imaš dovolj del. površine.

windigo ::

Če je delovne površine premalo, zadošča za en prestol prostora na tleh?

Pika na i ::

Pri meni je del. površin dovolj in nisem nikdar premišljevala o tem, kam s prestolom, če jih je premalo.

vostok_1 ::

Pika na i je izjavil:

windigo je izjavil:

Jest sem bil pa prepričan, da se v kuhinji kuha, ne pa toliko kraljuje. :|

Lahko se počne še vse kaj drugega. Če imaš dovolj del. površine.


You dirty girl you :D ...

...khm...mislim...v kuhinji se ne lika oblačil...
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

solatko ::

Če ti dobro deluje fantazija, se da v kuhinji početi marsikaj, ima Pika na i kar prav.>:D
Delo krepa človeka

poweroff ::

Marsikaj, ne pa vsega.

Recimo meni še ni uspelo sekat drv v kuhinji.

Je pa res, da se da za mizo fino reševati enačbe in hekati.
sudo poweroff

solatko ::

Matthai - Moja stara mama je v kuhinji vsako jutro "nasekala" dilce za podneto. V drvarnici ni mogla imet, ker je bilo preveč vlage in bi zjutraj vlažne, težko zagorele.

Torej tebi ni uspelo, nekateri počnejo tudi to, ne ravno polen.8-)
Delo krepa človeka

poweroff ::

No, ajde, podneta.

Ampak ne pozabit na higienski vidik. Kuhinja mora ohranit nek nivo čistoče. Velike ali male potrebe verjetno ne opravljate v kuhinji...

Če se vrnemo nazaj k tematiki. Razni sodobni pripomočki so zelo dobrodošli v sodobni kuhinji. Ampak da bi pa AI kar nadomestila vse človeško delo je pa totalna neumnost. Razen v kakšni živilski tovarni, pa še tam ne popolnoma.
sudo poweroff
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indukcijske kuhalne plošče (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7717694 (4781) kuglvinkl
»

Koliko zapravite za hrano na osebo? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24027947 (21672) IL_DIAVOLO
»

Kuhinje lesnina

Oddelek: Loža
4513307 (11677) luka222
»

Mikrovalovke - ja/ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7013394 (11391) Magic1
»

približno kolko €€ bi rabil za opremit 40m2 flat

Oddelek: Loža
346887 (5454) NikolormousB

Več podobnih tem