» »

Carinska pošta

Carinska pošta

Toxix95 ::

S Kitajske sem naročil matično ploščo, plačal sem 81eur. Zaustavlo se je na carini. Zanima me, koliko naj pričakujem stroške carinarjenja ? Lep pozdrav

Ciklamen ::

22% + 6 al 7€ za carinjenje
- End of the Post ->

matobeli ::

Najprej obišči tole stran, pa boš imel točne informacije.

Namignem samo to da obračunajo samo eno postavko, oziroma se različne postavke praviloma ne kombinirajo med seboj.

Drugi namig je še ta da Ciklamen nima prav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

sese12 ::

Plačal boš, kot je napisal Ciklamen in poročaj, če ni res.

A mu boš nakazal razliko?

Vsaj cenik poslovanja carinske pošte prej preberi.

amacar ::

22% + 13€ (11€, če dokumente posreduješ preko spleta) + 1.05€ za plačilo položnice

vres.ales ::

nekaj takšnega kot je amacar napisal ja.
Ker sem dosti krat dobil 14€ za plačat pa čeprav je šlo za zneske pod 50€

Toxix95 ::

Poročam. Vidim, da se ne splača naročevat, če je možnost carine. Edino, da je stvar res tako poceni, da se niti s stroški carinjenja ne dvigne nad ceno od drugod. Lp

amacar je izjavil:

22% + 13€ (11€, če dokumente posreduješ preko spleta) + 1.05€ za plačilo položnice

Meni so nazadnje že vračunali ceno položnice v skupni znesek carinskega postopka (samo ena postavka na računu). Kar je pomenilo da sem plačal točno toliko kot je pisalo na ceniku, v mojem primeru 11€ ker je bilo nekaj čez 50€ in sem oddal preko spletne strani.

Če komu računajo več se je za pozanimat da ne poštar kaj na lastno pest dela. Ne bi bilo prvič.

vres.ales ::

Poštar itak nima nič s tem. Oddaš na spletni strani od pa samo prinese pa ti skasira ?

Nekaj časa nazaj je bila mini afera z paketi z odkupnino pri mimovrste.

Pošta praviloma pobira provizijo ob odkupnini. Razen pri mimovrste kjer so imeli očitno tako pogodbo.

Ker so bili poštarji slabo informirani so še vedno pobirali provizijo pri paketih od mimovrste.

Torej, ker je poštar (in stranka) slabo informiran je možno da posebej zaračuna storitev UPN, v računu iz carinske pošte je itak samo ena postavka.

Ampak se pomojem to v resnic ne dogaja, samo ljudje nenznajo brat cenikov in računat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6521118 (10520) BorutK-73
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
344103199 (58060) Mare2
»

Kdo tuki nateguje (dogodivščine s pošto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5214784 (9837) darkolord
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9539017 (12275) jero_no1

Več podobnih tem