» »

Gospodar prstanov: nova serija

Gospodar prstanov: nova serija

Temo vidijo: vsi
««
18 / 29
»»

oo7 ::

Mi je uspelo pogledati še drugo epizodo. Zaenkrat zelo dolgočasno.

111111111111 ::

Lonsarg je izjavil:

Zato ker casual gledalci precej manj glasujejo kot tisti tazagreti. Sploh ce je kompajna votanja ocen spromovirana. Na dolgi rok ponavadi se sicer pojavi vecja masa casual glasov in postane ocena malo bolj realna.

No jaz to spremljam in mi je napeto, da vidim, če bomo fanboyi zmagal al bo Amazon spet malo pomagal pri številkah. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Ganon ::

Umiram. :)) Katastrofa epskih razsežnosti.

Cupakabra123 ::

Ravno pogledal 3. del. Serija je bozanska. Kaksna kulisa Numenorja. Vizualno po moje najlepsa serija ever. Orki so super narejeni. Se vidi da so naredili kombinacijo protetike in CGI-ja, kar je super kombinacija. Elendil in Isilidur sta notri! Vilinci so fucking badass! Zgodba se tudi odpira, komaj cakam naslednjo epizodo. Me zanima ce je Adar res Sauron.

Badwolff ::

Druga teorija je da je Halbrath.

Jaz mislim da bo Halbrand en izmed nazgulov, mogoce se celo witch king ali pa King of the dead.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Pogledal prva dva dela, tretjega še nisem, in moram reči, da sem zelo pozitivno presenečen.

Zgodba solidna, ritem zaenkrat več kot dovolj dober. Režija, kamera, post, odlično. Na sploh odlična produkcija.

Serija ni popolna, itak, toda tole je zelo, zelo dobro.

Pod črto, pričakoval sem dosti slabše od tega. Pričakoval sem nekaj precej bolj plehkega in banalnega. Ampak ni. Tale produkcija je marsikaj, samo ne banalna.

Mirno dam zaenkrat 9+/10.

Končno CGI ne zgleda kot zblojeno delo 12-letnega froca. Končno je več ali manj pravilno vkomponiran v celoto. Tole bo nov produkcijski mejnik za naprej.

Škoda, da Jacksonov Hobbit ni na tem nivoju. Res škoda. Morda je prišel prezgodaj za to, kar so tehnično hoteli narediti.

Jaz pa še razmišljam če bi sploh pogledal še 3 del. Zgodba je popolnoma mimo, karakterji plehki, trudijo se posnemati triologijo. Verjetno bi mi bila serija všeč, če ne bi pisalo LOTR, ker tole sigurno ni LOTR.

matic492 ::

Dolgočasno je, 3 del je downhill. Storyline z temi hobitsi je cel wtf? Ne bom spoilerjev pisal ampk resno? Cel speech "We wait for them" moto in to sranje je bila moja faca v permanent cringe state, ko sem gledal.

Orki zgledajo, kot da so našli miss universe garderobo in uporabljajo samo še dizajnerske obleke. Smrt vilincev je kao čustvena, pa ni, ker sploh nisem čutil nič do tistih likov, ker jih niso build-upali.

Zgodba je res garbage, pa nima nobene veze z diversity castingom. Enak garbage bi bil, če bi bili vsi igralci beli/črni/kitajci/bosanci ali karkoli.

Ampak zdržiš gledat, ker vizualno je zanimivo :) Še posebej Numenor.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

svecka ::

jaz sem že med prvim delom spal...obupni dialogi, zgodba totlano zgrešena, začetek nikakvi in velik mimosuk. CGI je na določenih delih super, ampak potem pa na določenih delih pa pade kot da bi drisko gledal.

Me je vse minilo. Nekaj hočejo na silo delat epsko zgodbo, ampak vse deluje posiljeno.

Pithlit ::

Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Kayzon ()

Morison ::

Pa isto sranje kot HOTD. Vse umetno, računalniško skup spravljeno, kot bi gledal tam eno animirano serijo. Da o zgodbi sploh ne govorim, ki nima nobene veze z knjigam, ne tu ne tam. No ja glede na to, da je tolk materiala upam, da se to še razvije oziroma približa originalu. Ja če bi gledal to kot neko povsem novo serijo brez da se primerja z knjigami oziroma filmi LOTR. Samo če nočejo izgubit gledalcev in vse skupaj zaključit po eni dveh sezonah bi morali malo bolje začet. Edino kar je v ROP bolje je izbira igralcev, napram HOTD kjer je katastrofalna.
Jaz mislim, da bodo to zaključili po največ dveh sezonah. Ni pa tu neke prihodnosti. Ali da bi se to lahko primerjalo tam z cca 5 sezonami GOTa.

Lonsarg ::

Eh, če primerjaš z knjigami je tudi pri GOT zgolj prva sezona bila na nivoju, morda za silo še druga.

Če pa gledaš kot samostojen izdelek je pa to drugače, in ja tudi tole moraš gledat kot samostojen, oziroma držali se bodo najbrž LOTR filmov glede zgodovinske pravilnosti, ampak tam je bila zgodovina le sem pa tja omenjena.

cias ::

Jaz do sedaj nisem našel nobenega pozitivnega reviewa te serije, seveda od nekompetentnih ocenjevalcev, ti s kompetencami jo vsi hvalijo.

Edino CGI je menda sprejemljiv, samo raje 3D mark pol gledam.

Mato989 ::

Lonsarg je izjavil:

Eh, če primerjaš z knjigami je tudi pri GOT zgolj prva sezona bila na nivoju, morda za silo še druga.

Če pa gledaš kot samostojen izdelek je pa to drugače, in ja tudi tole moraš gledat kot samostojen, oziroma držali se bodo najbrž LOTR filmov glede zgodovinske pravilnosti, ampak tam je bila zgodovina le sem pa tja omenjena.

Ja samo casting GOT je bil vrhunski jaz sem si dejansko podobno predstavljal marsikaterega karakterja iz knjige kot so potem bili prikazani v seriji...

In ne got je bil odlicen vse do smrti viperja... Pol je pa slo pocasi navzdol najbolj drasticno pa v zadnjih 2 sezonah ki so imele samo nekaj prebliskov kot je pogovori in pohod preko zidu tiste moske druscine recimo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pithlit je izjavil:

https://eu.usatoday.com/story/opinion/c...

:D

cias je izjavil:

Jaz do sedaj nisem našel nobenega pozitivnega reviewa te serije, seveda od nekompetentnih ocenjevalcev, ti s kompetencami jo vsi hvalijo.
.

Ampak jaz in meni podobni nimamo kompetenc...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

Lonsarg ::

Mato989 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ja samo casting GOT je bil vrhunski jaz sem si dejansko podobno predstavljal marsikaterega karakterja iz knjige kot so potem bili prikazani v seriji...

In ne got je bil odlicen vse do smrti viperja... Pol je pa slo pocasi navzdol najbolj drasticno pa v zadnjih 2 sezonah ki so imele samo nekaj prebliskov kot je pogovori in pohod preko zidu tiste moske druscine recimo
Ja kar se kvalitete tiče itak da je razlika, recimo da dam GOT oceno 10 in za LOTR 8.

Ampak jaz sem govoril o diviacijah glede na knjigo, tle pa je tudi GOT že od 2. sezone naprej zašel. Kar sem hotel s tem povedati da je pri ocenjevanju diviacije od knjige nesmiselno upoštevat, treba gledat kot samostojno zadevo.

Badwolff je izjavil:

Ampak jaz in meni podobni nimamo kompetenc...

Saj jaz isto. Mi bolj nizko intelektualni paÄ nismo cilj Amazonovega TM produkta.

Ĺ ampanjec in kaviar, eh raje gazirana voda pa ribja paĹĄteta.

Eni razglabljajo o globokih mislih zakaj kamen potone, zakaj pes laja… medtem ko mi bolj uživamo v serijah za nepismene.

Ampak jaz sem govoril o diviacijah glede na knjigo, tle pa je tudi GOT že od 2. sezone naprej zašel. Kar sem hotel s tem povedati da je pri ocenjevanju diviacije od knjige nesmiselno upoštevat, treba gledat kot samostojno zadevo.

Ja, ampak deviacije so lahko DEVIACIJE ali pa deviacije ali drugače povedano, lahko so deviacije zaradi tehničnih razlogov ali praktičnih(dolžina filma) ali pa zaradi debilnih odločitev piscev scenarija...

Primer: Tom Bombadil je primer spremembe v filmu (oz. odstranitvi) iz preprostega razloga, ker to da bi še obiskali Toma Bombadila sami zgodbi ne prinese praktično NIČ... zato pač kot fan Gospodarje Prstanov to razumem... enako kot razumem (čeprav bi si želel videt) da pač niso snemali prihod vojaštev iz zamejstva v Minas Tirith da ga branijo, ker pač te scene ne bi prinesle nič praktičnega k sami zgodbi četudi bi jaz rad videl kako je prijezdil Imrahil, pa Forlong stari iz Lossarnaha, pa Hirluin lepi iz Pinnath Gelina... tudi to (čeprav to me je že malce bolj motilo) da so pač mrtvi prišli rešit Minas Tirith, namesto da bi z ladij poskakalo vojaštvo iz tistih krajev je bilo razumljivo, kajti drugače bi morala bitka trajat še dodatnih 20, 25 min... tako da vidiš to so vse deviacije, katere so narete OKUSNO in predvsem RAZUMLJIVO zakaj...

Če bi pa pač bil Aragorn ženska črne barve, Gimli, škratinja brez brade, bi pa to ocenil kot NEUMNA sprememba ki nima nobenega dobrega razloga razen WOKE agende in brezveze spreminja opise znotraj knjige... enako kot bi me motilo če bi recimo naredili da Minas Tirith zavzamejo ampak potem pride vojska mrtvih in reši vse, to bi bila tudi neumna sprememba se ti ne zdi? In to so deviacije ki motijo, tiste prve ne, ker so še vedno v duhu pretvorbe knjige v video vsebino in so narejene okusno in v slogu da čimmanj posegajo v to kar smo ljubitelji prebrali.

Zdaj pa primerjaj te "deviacije" z tem, da pač ima Galadriel brata ki umre dosti prej kot bi moral???? pa da obstajajo "Hobbiti" prej kot so dejansko, pa da škratinja pač nima brade (ker pač lahko) pa da na mapi manjka cel Beleriand itd... no to so težave in neumnosti in deviacije ki so povsem poscale original Svet Tolkiena.

Predstavljaj si, da pač na Zid ne bi šel Jon Snow ampak Robb Stark ker pač scenaristi tako napišejo, bi ti rekel da je to ok, v duhu knjige? Je to res enaka deviacija kot to da pač spremeniš nekaj malega (recimo to da Daenerys ni imela vijolčnih oči zato ker so jo mučile leče, jaz pač razumem, jebiga, veliko manj razumem, zakaj za vraga nista Cersei in Jaimi mogla imet "zlatih" las vse sezone, ker to pač ni stvar da ni šlo izvest)

Tigi86 ::

Ne morem si kaj, da se ne bi oglasil v tej temi...kot velik ljubitelj Tolkienovih del.
Kar se tiče t.i. woke agende, se ne bom spuščal, ampak bi se vključil le v samo nadaljevanko in izvedbo le te po ustvarjalni plati ter navezavo na knjižno "podlogo", ki je služila za to monumentalno TV serijo.

Pogledal sem si dosedanje tri dele (kot najbrž 95% vseh, ki tu sodelujete) in roko na srce, moram priznati da sem šel skozi mini proces žalovanja: šok+zanikanje, žalost, jeza in sedaj resignacija oz. malodušje.

Zaenkrat bi izpostavil dve najbolj noro moteči nedoslednosti, ki pa sta se pojavili ravno v 3. delu, in sicer:

- (proto)Hobiti najprej pojejo o tem kako držijo skupaj in nikogar ne zapustijo, kasneje berejo iz knjige kdo jih je "zapustil" (iz takšnih ali drugačnih razlogovo) in se jih spominjajo, nazadnje pa pustijo?!?! (WTF) namerno celo družino zadaj, ker ima oče družine zlomljeno nogo in jih ne morejo dohajati z vozom....Kje je solidarnost, pomoč, socialna povezanost. In to pri hobitih, ki slovijo po tem in so sinonim prijateljstva, povezanosti, čutečnosti do drugih. Tako krutih bitij pa še ne! Še orki poskrbijo za svoje. Kar nekaj! Sami sebi so scenaristi v kontradikciji.
PS: sem pa dobil odgovor (sarkazem) zakaj v 3. veku med hobiti ni temnopoltih (ko je že izpstavljeno veliko na račun woke-a)...ker so izumrli v 2. veku, na račun IQ socialne povezanosti.

- Elendil ima dva sinova: Anariona in Isildurja. Nobene hčere. Tu pa Anariona ni več... In Elendil je le kapitan. Halo!! Elendil izhaja iz stranske veje kraljeve hiše Numenorejcev, kar na dolgi rok pomeni, da je Aragorn upravičen do prestola, ker ostalih sorodnikov ni več. In s poroko Aragorna in Arwen se ponovno združita bratski veji, katerih začetnika sta brata Elrond (izbral vilinsko življnje) in Elros (izbral umrljivo človeško podobo); sinova Earendila. Če bi bil Elendil le navaden Numenorejec, potem ... 1+1 ...razmislite. Kako je to lahko ok komurkoli, pa res ne razumem?! To, dragi moji, pa ni več hecno, ker s tem so porušili ves koncept LOTR. to niso nekakšne obrobne spremembe, ampak rušenje osnovne premise.

Ostalo pa kasneje; še posebej Galadriel.

Sramota za ustvarjalce!!
Vedno bolj se nagibam, da Amazon (po navodilih Bezosa) ni šel v ustvarjanje epske TV serije, ampak v načrtno PARODIJO Tolkienove pisane besede oz. bolj pravilno: njegove kreacije: Arde!

Elendil - so kje rekli, da je le navaden državljan, sl so to kar vzel za dejstvo? Pa oba sinova sta v seriji.

Elendil: da je kapitan in "navaden" državljan lahko razberemo iz pogovora s kraljico regentko, ki predvideva iz katerega konca otoka izhaja in celo trdi, da ima nenavadno ime. On sam nikoli ne namigne, da je kakorkoli povezan z royal blood. In kot pravi Numenorec, ki so ponosni na svoje poreklo in poznajo svoj rod do potankosti, bi tega ne skrival. Niti bi se na dvoru potem ne obnašali tako do njega, ker zaenkrat še ni razkola med Zvestimi in večino. Razen, če so scenaristi tako pretkani in je to "Razodetje" še v planu. OK, pustim 0,50% opcije, da se to Razodetje zgodi.

Anarion: Elendil omeni še enega sina, a v pretekliku. Na ekranu pa ga ne vidimo. Zakaj? Zakaj raje vpeljejo sestro, ki ne obstaja v knjigah in bi posledično izredno vplivalo na delitev kraljestev v Middle Earth. Saj bi se potem ne delilo na Gondor (Anarion) in Arnor (Isildur), temveč še na tretjine. Podre se cela struktura... Zakaj je to potrebno? Je kje razlaga?

Zato, ker se skripta podreja wokeness agendi, ker imajo dobesedno guideline, koliko mora bit črncev in žensk, in če kvote ne dosežejo morajo nekje not črnce in ženske vržt, tudi če nima nobenega smisla. :)

ceazare ::

Mato989 je izjavil:

Zdaj pa primerjaj te "deviacije" z tem, da pač ima Galadriel brata ki umre dosti prej kot bi moral???? pa da obstajajo "Hobbiti" prej kot so dejansko, pa da škratinja pač nima brade (ker pač lahko) pa da na mapi manjka cel Beleriand itd... no to so težave in neumnosti in deviacije ki so povsem poscale original Svet Tolkiena.

Ok, razumem zavezanost knjigam, ampak potem bi jih lahko vsaj bolje poznal :p
Beleriand manjka, ker je potonil ob koncu prvega veka (saj so bile scene mest pod vodo), trenutno dogajanje pa je v drugem veku. Deviacija je/bo, da se veliko dogodkov drugega veka stisnje na krajše obdobje, to pa je z vidika medija razumljivo. Za Hobite itak ni znano, kdaj so se pojavili. Finrod (Galadrielin brat) je umrl v prvem veku, tu ne vidim problema. Na njegovem truplu so tudi detajli za bralce, ki nakazujejo od česa je umrl; poklon Silmarillionu do katerega nimajo pravic. Edino za golobrade škratinje se strinjam. Mogoče so se bali, da bi marsikdo pri sebi odkril nov fetiš :p

ceazare je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ok, razumem zavezanost knjigam, ampak potem bi jih lahko vsaj bolje poznal :p
Beleriand manjka, ker je potonil ob koncu prvega veka (saj so bile scene mest pod vodo), trenutno dogajanje pa je v drugem veku. Deviacija je/bo, da se veliko dogodkov drugega veka stisnje na krajše obdobje, to pa je z vidika medija razumljivo. Za Hobite itak ni znano, kdaj so se pojavili. Finrod (Galadrielin brat) je umrl v prvem veku, tu ne vidim problema. Na njegovem truplu so tudi detajli za bralce, ki nakazujejo od česa je umrl; poklon Silmarillionu do katerega nimajo pravic. Edino za golobrade škratinje se strinjam. Mogoče so se bali, da bi marsikdo pri sebi odkril nov fetiš :p

Ja slika je bila pač prikazana v reviews takoj po drevesu in plutju pa se mi je zdelo kot da kaže še 1. vek, ok pol se opravičujem vzamem nazaj...

Za Hobite itak ni znano, kdaj so se pojavili.

Kako ne, pojavili so se takrat ko imamo prvo omembo v Tolkienovem delu, prej pač ne...

Finrod (Galadrielin brat) je umrl v prvem veku, tu ne vidim problema.

Aja? No ampak mi vemo kako je Finrod Felagund umrl

When the werewolf came to kill Beren, Felagund put forth all his power and burst his bonds. He wrestled with the werewolf, and slew it with his hands and teeth. Yet he himself was mortally wounded, and he died in the dark, in Tol-in-Gaurhoth, whose great tower he himself had built.

Še več, Finrod ni praktično sodeloval v nobeni veliki bitki v 1. veku =) Če odmislimo bežanja ko ga je rešil Barahir in mu je dal prstan ki ga potem če se ne motim (že dolgo nisem prebiral) nosi Aragorn...

Elendil je imel 2 sinova, nobene hčerke če nadaljujemo itd itd itd... Nenazadnje tudi Galadriel ni nikdar plula z ladjami v Middle Earth...

Še več, FInrod je pokopan na otoku

After Draugluin was killed, Sauron went out in wolf-form but was defeated. Lúthien gained control over the isle from Sauron, who fled, and, after releasing those who had been captive there under Sauron, she reduced Minas Tirith to ruins. Finrod was buried there by Beren and Lúthien

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Saj belci so manjšina na planetu ,cca 10%. Ne vem zakaj bi jih dajali na TV, moraš ciljati na večino.

cias je izjavil:

Saj belci so manjšina na planetu ,cca 10%. Ne vem zakaj bi jih dajali na TV, moraš ciljati na večino.

V remake-u Kekca bo Kekec ženska, Mojca črna, Rožle bo azijc, Bedanec pa indijc.

cias je izjavil:

Heh, dobra. :D

Kr dober 3 del. Mene mal moti, ker je vse z HODT istočasno.
Že kar malo mešam vse skupaj.:|
Samo še čakam, da v HODT uleti kakšen ork.

FTad ::

Ma 3. del je bil se najbolj dolgocasen. Guyladriel je annoying AF. Tipicna Karen, who wants to see the manager...

6,9 pocasi a vztrajno raste. Fenov nas je vec kot rasisticnih trollov !!!

Kot prvo: saj veš, da je Imdb v lasti Amazona, kajne?! In kako deluje showbiznis...
Sedaj so se opogumili in zopet odprli možnost komentarjev nižje od 6, pa si preberi kaj gledalce moti... ne boš verjel, da se nihče ne spotika ob t.i. woke fenomen in daje rasistične opazke, temveč vse kaj drugega.

Kot drugo: da nekaga obdolžiš rasizma, moraš najprej poznati definicijo rasizma in konkretizirati obdolžitve. Drugače gre za hudo blatenje dobrega imena posameznika, skupin, ipd. In obenem sam kažeš nestrpnost do drugače mislečih...

Kot tretje: hvališ serijo, a ne podaš konkretnih primerov, kaj je tako dobrega, da si zasluži ocena 8+. Kaj je tako dobrega v petih scenah 3. dela: pri protohobitih, pri Galadriel, pri Isildurju (in celotni družini), pri ujetih vilincih, pri Halbrandu? Kaj te toliko pritegne v seriji?

Lp

Cupakabra123 je izjavil:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tigi86 ()

sentiš ::

Jaz gledam ali je serija dobra po svojih starših. Glede na to, da nista ultra fena Lotra, sta čisto zgubljena in jima ni nič jasno. Na podlagi tega je serija zanič, oziroma je serija samo za resne poznavalce. Če pa je serija za resne poznavalce in jim ne "pandera" (zadovoljuje, želi ustreči ??; nevem prevoda od "to pander"), je pa fail.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sentiš ()

Cupakabra123 je izjavil:

Rasističnih trollov? Resno?

Polda ::

Cupakabra123 je izjavil:

Ker fen pa si ti od Philipsa ali od Brauna ?

Tigi86 je izjavil:

Kot prvo: saj veš, da je Imdb v lasti Amazona, kajne?! In kako deluje showbiznis...
Sedaj so se opogumili in zopet odprli možnost komentarjev nižje od 6, pa si preberi kaj gledalce moti... ne boš verjel, da se nihče ne spotika ob t.i. woke fenomen in daje rasistične opazke, temveč vse kaj drugega.

Kot drugo: da nekaga obdolžiš rasizma, moraš najprej poznati definicijo rasizma in konkretizirati obdolžitve. Drugače gre za hudo blatenje dobrega imena posameznika, skupin, ipd. In obenem sam kažeš nestrpnost do drugače mislečih...

Kot tretje: hvališ serijo, a ne podaš konkretnih primerov, kaj je tako dobrega, da si zasluži ocena 8+. Kaj je tako dobrega v petih scenah 3. dela: pri protohobitih, pri Galadriel, pri Isildurju (in celotni družini), pri ujetih vilincih, pri Halbrandu? Kaj te toliko pritegne v seriji?

Lp

Cupakabra123 je izjavil:

So mu že večkrat mu napisali da je imdb last Amazona ampak woke prdec noče slišat in mu prihaja ob 6,9 ker misli, da ga črni elf v 69 položaju napada.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

baro2000 ::

Če gledaš zadevo kot Hollywood golaž (vse je dovoljeno), ali pa brez pričakovanj, gre skozi.

Drugače je brezveze, da so licenco nabavljali, če se ne mislijo držat zgodbe ali ras/karakterjev, kot so bili zamišljeni. Če bi hoteli politično korektnost, bi verjetno bilo bolje, če bi adaptirali kakšno zgodbo od R. A. Salvatore-ja.

cyberwarfare ::

tule zelo dobro razloži v čem je problem v modernih filmih/serijah... se dotakne tudi lotr.

mahone ::

baro2000 ::

Ko sem pisal zgornji komentar se mi ni sanjalo, da bom naletel na sicer že precej staro novico, ampak:

Paramount in Hasbro delata skupaj na Dungeons & Dragons filmu - "Honor Among Thieves" in Dungeons & Dragons TV seriji, katere scenarij piše Derek Kolstad.

Zanimivo bo videt, kako velik budget bo za serijo in ali bo Menzoberranzan vsaj toliko zanimiv kot Númenor. Salvatore se že kar nekaj časa trudi prikazat temne vilince v dobri luči: https://www.polygon.com/22585687/dungeo.... Prav tako bo zanimivo videt v katero smer bo šla igralska zasedba. Ali bo v smislu LOTR ROP ali GOT.

Tigi86 je izjavil:

Kot prvo:...

Kot drugo:...

Kot tretje:...

Lp

Tigi86 je izjavil:

Ne morem si kaj, da se ne bi oglasil v tej temi...kot velik ljubitelj Tolkienovih del.

LOL
Upam, da nisi prišel samo troolat v to temo z novim računom, ker:
-so ti starega blokirali
-se nočeš s starim primarnim izpostavljat.
8-)

Legend of the Seeker je bila kar všečna serija, s podobno tematiko. Sicer niti blizu knjig, samo fajn za pogledat. Je bila pa skenslana zaradi negledanosti, to se tem miljarde vrednim ne dogaja.

kuglvinkl ::

Tale naslov sem, videl danes: The demand to keep politics out of art is too often a demand for art to conform to conservative politics.

Kar točno, a ni? :)
Your focus determines your reallity

Danes končno pogledal tretjo epizodo še vedno dolgčas. Preveč likov in se v treh epizodah skoraj nikamor ne premaknejo. Pa tisto jahanje konja Galadriel v počasnem posnetku in tisti njen smeh grozljivo...pa boj Elfov s Orki kot bi gledal Prežeči tiger skriti zmaj samo neko letenje po zraku.

PlayTheGame ::

Če vse ostalo še nekak požrem pa ne morem mimo tega kaj so v tej seriji naredili iz Galadriel. Njen karakter se nikakor ne ujema s tistim v knjigah, niti s tistim v LOTR ali Hobbitu. Ona ni bila nikoli bojevnica, v seriji ima tudi vse preveč človeških lastnosti (beri pomankljivosti, ki se ne pritičejo vilinom, sploh pa njenemu karakterju, ki bi moral žareti od modrosti) in deluje kot neka nadebudna najstnica, ki se še uči in ki jo lahko skorajda vsak zavrti okoli prsta. Pa tisti že omenjen bedast smeh na konju, totalno lame. Ali pa s tistim "The sea is always right" tudi ne vem kaj so hoteli povedat, kr neki...

Pravi LOTR fani so lahko z razlogom jezni in razočarani. Verjamem pa da je serija všeč nekomu, ki ni prebral knjig, ki mu doslednost zgodbe in karakterjev ni pomembna in kateremu CGI ter ostali efekti predstavljajo največji flash. Jacksonovi filmi, čeprav tudi nepopolni pa vendarle so napram temu mojstrovina.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Zgodovina sprememb…

yayo ::

tole se da gledat, če si izbrišeš iz glave filmsko trilogijo. Čisto samostojna tv serija, ki s filmi nima nič in je le navdahnjena s Tolkienovimi knjigami. Visokoproračunski tv popcorn. Ni mogoče primerjati z ničemer. Jaz se niti ne bi nerviral, če bi bil Tolkien geek, ker ni vredno.

Pithlit ::

yayo je izjavil:

tole se da gledat, če si izbrišeš iz glave filmsko trilogijo. Čisto samostojna tv serija, ki s filmi nima nič in je le navdahnjena s Tolkienovimi knjigami.

Dobro jutro :))
Life is as complicated as we make it...

Kot kaže gre še na slabše. IGN, ki je kar precej woke je dal prvim trem epizodam oceno 8 današnji četrti pa že samo 6 :)

Ocena direktno na Amazonu https://www.amazon.com/Lord-Rings-Power... pa tudi počasi pada. To oceno in opise so na začetku umaknili za 72 ur, ko so vrnili oceno je bila 3,9 sedaj je že 3,3 od. ?13.414 mnenj.

Polda ::

oo7 je izjavil:

Kot kaže gre še na slabše. IGN, ki je kar precej woke je dal prvim trem epizodam oceno 8 današnji četrti pa že samo 6 :)

Verjetno so jih shekali skrajno desni, rasistični, homofobi, seksistični Kremlinski hekerji.
««
18 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lord of the Rings (filmska franšiza WB/Embracer group)

Oddelek: Sedem umetnosti
322797 (257) 2dark
»

House of the Dragon (TV serija) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

58597302 (9136) BaTeMaN
»

The Hobbit (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28581572 (59606) Alamar
»

Gospodar prstanov - Konec ??

377380 (5386) Tear_DR0P

Več podobnih tem