» »

Grelna pipa

Grelna pipa

MIHAc27 ::

Zdravo, zanima me, a ima kdo kaj izkušenj z grelnimi pipami?

Doma je začel bojler puščat, pa pipa je tudi že stara, in sem prišel na idejo da bi, če bi to mogoče bila rešitev.

Vodo se ne uporablja dosti, občasno za umivanje rok. Pride pa cev iz stene (torej ni kakega pulta).

En link za idejo kaj je to: Instant grelna pipa

cekr ::

Zamisel je vredu do te mere, dokler imaš dovolj močne varovalke oz. nimaš hkrati kakšnih drugih požeruhov na isti varovalki.
Se pa izogibaj izdelkov iz TopShopa, da ne boš imel kakšne nepredvidene poplave ali, da celo koga zruka.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

matobeli ::

Dobi se tudi pretočne električne bojlerje.

Če mene vprašaš je lahko dober recept za en dober elektrošok.

Shybby ::

imamo pipo z top shop, deluje že dve leti brez kakršnihkoli problemov..

Magic1 ::

Topshop lastniki ne bi bili med najbogatejšimi Slovenci, če bi izdelki kar "zrukal" folk.
Magic

Markus386 ::

Tiste pipe (delimano al nekaj takega) niso tok švoh, kar se tiče varnosti. Lahko pogooglam en clip na youtubeu kjer en razšravfa podobno pipo (tehnično gledano isto, samo drugo nalepko z imenom firme ima gor).

Bolj je problem, da so relativno švoh kar se moči tiče, tako da, pri kolikor-tolikor hitrem curku, bo dogrevanje precej švoh (morda samo mlačna voda in ne "vroča").

marko71 ::

Markus386 je izjavil:

Tiste pipe (delimano al nekaj takega) niso tok švoh, kar se tiče varnosti. Lahko pogooglam en clip na youtubeu kjer en razšravfa podobno pipo (tehnično gledano isto, samo drugo nalepko z imenom firme ima gor).

Bolj je problem, da so relativno švoh kar se moči tiče, tako da, pri kolikor-tolikor hitrem curku, bo dogrevanje precej švoh (morda samo mlačna voda in ne "vroča").

imam pipo delimano zdaj eno leto in bo točno to kar si rekel, prej teče mlačna voda kot vroča, sploh pozimi ko je sama voda bolj mrzla, ampak ker ni bilo druge izbire za garaže je tudi to bolje kot nič

lp

MIHAc27 ::

Sem se odločil, da vseeno raje nabavim bojler. Na isti pipi je obešen še pomivalni stroj, pa bi prec rabil še razne razdvojnike in pretvornike. Sedaj pa samo starega dol, novega gor in je to to. Bo itak skoraj isti model, samo malce novejši.

Vseeno hvala za komentarje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debelina "glavne" vodovodne cevi v hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7922638 (10234) floyd1
»

Ogrevanje sanitarne vode (strani: 1 2 )

9031166 (17876) energetik
»

Toplotna Črpalka Sanitarna Voda

163956 (3592) fikus_
»

Menjava kuhinjske pipe