» »

Telemach - uporaba lastnega modema

Telemach - uporaba lastnega modema

Pixx ::

Zdravo!
V zadnjih dneg sem prebral večje število tem na tem in ostalih forumih na temo Telemacha in prekinjana interneta. Pa vseeno moja situacija je sledeča, ker na naši lokaciji nimamo neke boljše izbire, smo pred časom sklenili pogodbo s Telemachom in imamo pri njih ADSL povezavo preko Telekomovega omrežja. Telemachove storitve uporabljamo že več let, prekinjanje povezave je bolj ali manj stalnica, v zadnjem mesecu ali dveh pa je postalo še bolj pogosto. Sam sumim da težavo povzroča modem/router - FRITZ!Box Fon WLAN 7360. Ob tem naj povem da je to tretji FRITZ ki so smo ga dobili od Telemacha.
Zakaj trdim da je za prekinjanje povezave kriv FRITZ!Box Fon WLAN 7360? Pred približno pol leta smo začeli opažati da se nekateri računalniki in mobilni telefoni ne morejo povvezati z WIFI omrežjem ki je bilo vzpostavljeno preko FRITZ-a (Vseh naprav ki jih imamo doma je manj kot 10 in še te niso istočasno povezane v WIFI). Problem z WIFIjem smo rešili z nakupom drugega routerja in izklopom WIFIja na FRITZ-u, ki od tedaj služi le še kot modem in . Od takrat z WIFIjem nimamo težav, se pa v zadnjih dveh mesecih dogaja da nam večrat dnevno pade internet v logih na fritzu pa piše da je povezava vzpostavljena.

Zdaj pa še razloga da pišem tu, in ne klicarim na Telemach, kot sem omenil je tole že tretji FRIZT ki smo ga dobili od kar uporabljamo njihove storitve. In glede na to da sem problem z wifijem rešil z nakupom novega routerja, ki bi lahko služil tudi namesto modema, me zanima če obstaja možnost da "izbrišem" FRITZa iz enačbe in uporabljam svoj router/modem za dostop od interneta?

veso266 ::

Uporabi tale modem/router: http://ahmedfarazch.blogspot.pt/2015/02...
Why do you need an e signature if everyone can delete it

Pixx ::

Hvala za odgovor, bom preveril tale modem. Imam samo eno vprašanje. ALi lahko v ta modem priključim tudi telefon?

veso266 ::

Ne to pa ne gre

Pol pa najbolje da na bolhi kakega Innboxa V45 ali pa V50U: http://m.bolha.com/racunalnistvo/mrezna... poiščeš (če ni brandan boš imel admin dostop)
Why do you need an e signature if everyone can delete it

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: veso266 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava med Innbox in Fritzbox modemoma

Oddelek: Omrežja in internet
235839 (4398) OSA
»

Iskratel Innbox V60U - Kako omogočiti DLNA?

Oddelek: Omrežja in internet
52495 (2155) moat
»

Mikrotik kot drugi router

Oddelek: Omrežja in internet
122578 (2166) Izak
»

ISDN telefoni in SIOL IP telefonija

Oddelek: Omrežja in internet
143474 (3083) fricko
»

telefonija preko interneta

Oddelek: Omrežja in internet
323123 (2470) wifi4all

Več podobnih tem