» »

Prenosnik

Prenosnik

guitarplayer ::

Živjo,
pred kratkim sem si malo posodobil prenosnik(ssd disk 128gb,dodal 4 gb rama, windows 10)
Sedaj se je njegovo delovanje sicer močno izboljšalo, ampak ima pa trenutke, ko deluje zelo počasi in včasih kar ne odpre interneta ali pa zamrzne. SSD je nov, rama je sedaj 8gb tako da mislim da ni problem v tem.
Ali je možno, da je krivec procesor, ki je trenutno edini "šibek člen" v prenosniku in je star 5 let. Gre pa za AMD phenom(tm) II p960 Quad-core processor 1,80 GHz?
Lp

ST-777 ::

guitarplayer je izjavil:

Ali je možno, da je krivec procesor, ki je trenutno edini "šibek člen" v prenosniku in je star 5 let. Gre pa za AMD phenom(tm) II p960 Quad-core processor 1,80 GHz?
Ne bi rekel, da je krivec procesor. V prenosniku imam Win 10, SSD in Intel Pentium N3700, ki ima nižjo bazično frekvenco od tvojega AMD phenom II p960, ter samo 2 GB rama, pa deluje prenosnik za to kar rabim dovolj hitro. Filmi Youtube se pri HD ločljivosti predvajajo tekoče, le pri 4k se zatikajo, ker pa imam redkokdaj željo, da bi gledal 4k filme, me to ne moti preveč.

MIHAc27 ::

Ko si menjal disk, si namestil čisto verzijo 10 ali si kloniral?
Drugače za pogledat je malce kaj se ti zaganja ob zagonu, kako je kaj z virusi, kateri antivirusni program imaš...

Če drugega ne, imej task managerja odprtega, pa da ti kaže koliko CPU porabljaš. Če pride na 100% ko zamrzne potem ti nekaj porablja resorse. Če je pa poraba nizka (pod 50%) bi pa znalo biti tudi kaj hardverskega.

Procesor je drugače še ok, ne bi smel zmrzavat.

guitarplayer ::

Namestil sem windows 10 iz partisa. Imam Avast antivirus, sem pa pregledal tudi z Malvare in Adw cleaner. Virusov ni bilo. Ob zagonu se mi ne zaganja noben nepotreben program.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri procesor nižjega razreda

Oddelek: Kaj kupiti
142219 (1705) arman
»

Razlike med procesorji

Oddelek: Kaj kupiti
61778 (1619) hojnikb
»