Forum » Pomoč in nasveti » Ugašanje računalnika - se ne prižge normalno
Ugašanje računalnika - se ne prižge normalno
ezzy ::
Pozdravljeni!
Nečak ima problem s računalnikom, da se nenadoma kar ugasne neglede ali je v idlu ali igra. Ko ga želi prižgati, če ima srečo, se prižge normalno, drugače pa se prižge in je black screen(kot da ne bi bil priklopljen monitor)
Sistem:
Intel i5 3570k
Gigabyte GTX 980 G1
Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Corsair 16GB 1600 4x4
Chieftec 850w
Kaj sem/sva probala:
1. Reset bios, odstranjena baterija, flash starega biosa, preverjanje kondenzatorjev
2. Ponovna vgradnja rama, gpu
3. Menjava PSU-ja(novi CM V750)
4. GPU v spodnji pcie slot
5. Test s prime95,memtest86,heaven
6. GPU RMA
Med čakanjem na grafično je imel priklopljeno na igpu in se ta napaka ni zgodila(nekje en mesec) sreča ali dejansko pokazatelj ? Na servisu naj bi zamenjali komponento c03 na grafični, tako vsaj piše na zapisniku. Druge grafične še nisem uspel dobiti, da bi lahko testiral.
Imel kdo podobne probleme/simptome, kaj bi lahko bil vzrok ?
Hvala!
Nečak ima problem s računalnikom, da se nenadoma kar ugasne neglede ali je v idlu ali igra. Ko ga želi prižgati, če ima srečo, se prižge normalno, drugače pa se prižge in je black screen(kot da ne bi bil priklopljen monitor)
Sistem:
Intel i5 3570k
Gigabyte GTX 980 G1
Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Corsair 16GB 1600 4x4
Chieftec 850w
Kaj sem/sva probala:
1. Reset bios, odstranjena baterija, flash starega biosa, preverjanje kondenzatorjev
2. Ponovna vgradnja rama, gpu
4. GPU v spodnji pcie slot
5. Test s prime95,memtest86,heaven
6. GPU RMA
Med čakanjem na grafično je imel priklopljeno na igpu in se ta napaka ni zgodila(nekje en mesec) sreča ali dejansko pokazatelj ? Na servisu naj bi zamenjali komponento c03 na grafični, tako vsaj piše na zapisniku. Druge grafične še nisem uspel dobiti, da bi lahko testiral.
Imel kdo podobne probleme/simptome, kaj bi lahko bil vzrok ?
Hvala!
A. Smith ::
- lahko je grafična
- lahko je napajlnik dotrajan ali kratkomalo prešibek. Grafična kartica je požrešen porabnik in lahko preobremeni napajalnik.
- lahko je napajlnik dotrajan ali kratkomalo prešibek. Grafična kartica je požrešen porabnik in lahko preobremeni napajalnik.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
ezzy ::
Napajalnik je bil zamenjan z novim Cooler Master V750, napaka ostaja.
6. GPU RMA
Grafična kartica je bila na servisu, kjer so zamenjali komponento C03 in jo poslali nazaj, s tem jamčijo da grafična kartica deluje brezhibno ? Ampak napaka ostaja..
Napajalnik je bil zamenjan z novim Cooler Master V750, napaka ostaja.
6. GPU RMA
Grafična kartica je bila na servisu, kjer so zamenjali komponento C03 in jo poslali nazaj, s tem jamčijo da grafična kartica deluje brezhibno ? Ampak napaka ostaja..
dc10 ::
Če misliš, da je GPU problematičen, ga preizkusi na drugem kompu.... Drugače pa vse komponente sprobati na drugi matični, če bo tam delalo, je matična fuč...
lp
lp
r3dkv1c4 ::
Če ti je brez grafe delalo je napaka jasno v grafi...poizkusi kje dobit drugo grafo, da sprobaš in to je to.
Če so na servisu menjali razne dele na grafi, še ne pomeni, da je napaka odstranjena.
Če je grafa v garanciji, zahtevaj novo.
Če ni, nabavi drugo.
Če so na servisu menjali razne dele na grafi, še ne pomeni, da je napaka odstranjena.
Če je grafa v garanciji, zahtevaj novo.
Če ni, nabavi drugo.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja Grafične kartice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 14213 (11662) | fender2206 |
» | grafična kartica?katero kupiti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Kaj kupiti | 83209 (12885) | PredatorX |
» | Hard freeze računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4926 (4136) | PNG |