Forum » Programska oprema » Program za celoten izbris diska
Program za celoten izbris diska
B-king ::
Pozdravljeni,
Imam 6Tb disk s podatki. Ta disk bi rad izbrisal oziroma nekako popolnoma prepisal z drugimi podatki, tako da bi bili stari podatki popolnoma prepisani-povoženi, disk pa bi bil po dejanju še vedno normalno uporaben.
Slišal sem, da obstajajo neki programi, ki so namenjeni prav temu. Baje da program najprej formatira disk, ter nato čez celotno kapaciteto diska zapiše vrednost 1.
Mogoče kdo od tukaj prisotnih ve kako se imenuje ta program? Katere program mi svetujete.
Imam 6Tb disk s podatki. Ta disk bi rad izbrisal oziroma nekako popolnoma prepisal z drugimi podatki, tako da bi bili stari podatki popolnoma prepisani-povoženi, disk pa bi bil po dejanju še vedno normalno uporaben.
Slišal sem, da obstajajo neki programi, ki so namenjeni prav temu. Baje da program najprej formatira disk, ter nato čez celotno kapaciteto diska zapiše vrednost 1.
Mogoče kdo od tukaj prisotnih ve kako se imenuje ta program? Katere program mi svetujete.
konspirator ::
Live linux:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda status=progress dd if=/dev/random of=/dev/sda status=progress
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugotoviti ali ima disk SMR?Oddelek: Strojna oprema | 6978 (3540) | B34ST |
» | Kako ustvariti sliko diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1725 (1519) | RejZoR |
» | Povečava particije c:Oddelek: Operacijski sistemi | 901 (826) | techfreak :) |
» | windows xpOddelek: Operacijski sistemi | 1040 (800) | r5r |
» | prestavitev win xp instalacije na nov diskOddelek: Operacijski sistemi | 1016 (946) | kitewing |